Wat zijn de maten van PVC-panelen?

Vooruitgang staat niet stil, technologieën op het gebied van bouwmaterialen zijn verbeterd. Als gevolg hiervan zijn in de afgelopen 10 tot 12 jaar geleden polyvinylchloridepanelen in Rusland verschenen voor het afwerken, decoreren van wanden, plafonds in woonkamers en badkamers, op het balkon en loggia's. PVC-panelen wonnen de aandacht van klanten met eenvoud, installatiegemak en de voordelen ervan.

Eigenschappen: voor- en nadelen

Polyvinylchloride-panelen worden gekenmerkt door een aanzienlijk aantal voordelen.

 • Mooie uitstraling blijft lang bestaan. Als u het reinigen regelmatig uitvoert, met schoonmaak- of zeepoplossingen, zal de kwaliteit en nieuwheid lang plezier hebben.
 • Redelijke prijs. Toegestaan ​​om het appartement te doen herleven met een gematigd budget.
 • Verschillende typen, configuraties, categorieën.
 • De veelzijdigheid van het kleurenpalet helpt om allerlei ideeën van ontwerpers te laten zien.
 • Tolereren van verhoogde belastingen, temperatuurdalingen. Bovendien, duurzaam en veilig. De brandtemperatuur is erg hoog - meer dan 399? C.
 • Weerstand tegen vocht, talrijke soorten schimmels, schimmel.
 • Eenvoudig te wassen en te reinigen met behulp van eenvoudige reinigingsmiddelen.
 • Reparaties worden snel en gemakkelijk uitgevoerd met behulp van PVC-panelen. Het eindresultaat is praktisch en netjes. Het installeren van speciale kennis is niet vereist.
 • Het is niet moeilijk om te vervangen als schade verschijnt.
 • Het ontwerp is licht en eenvoudig te installeren.
 • Verschilt in goede zvuko-en thermische isolatie.
 • Milieuvriendelijk materiaal. Polyvinylchloride is een thermoplastische kunststof vervaardigd uit aardgas of olie en zout door elektrolyse. Deze inerte, duurzame chemische stof is absoluut onschadelijk: het wordt gebruikt voor de vervaardiging van kinderspeelgoed, verpakkingen voor zuivelproducten, containers voor het opslaan van water en voedsel.

Maar PVC-panelen hebben nadelen:

 • breekbaarheid (de panelen zijn hol van binnen, de configuratie wordt ondersteund door baleinen);
 • afgifte van giftige gassen in geval van brand.

PVC-platen verschillen in doel en verbindingswijze.

De structuur van de panelen bestaat uit twee kunststofplaten die door kleine langsbruggen star met elkaar zijn verbonden. Het overeenkomstige patroon wordt op de voorkant aangebracht en de zijkanten worden gemaakt met uitsteeksels en groeven.

species

Op afspraak zijn er twee categorieën: wand en plafond.

De eerste worden gekenmerkt door een lange levensduur, duurzaamheid en vochtbestendigheid (ze laten zelfs geen water door de voegen lopen). Hun gewicht wijkt aanzienlijk af van het plafond.

Ze verschillen qua kracht en zijn op hun beurt verdeeld in verschillende ondersoorten.

Panelen met 3D-effect of offsetdruk

Perfecte 3D-tekening, full-color bedrukking met het merk, isolerende laklagen, laat ze eruit zien als natuursteen, hout, keramische tegels of hoogwaardige grafische afbeeldingen. Ultraviolet verven die op de panelen worden aangebracht, drogen onmiddellijk, de volgende vernislaag laat geen chemische interactie met lucht toe.

Tekening van afbeeldingen, schilderijen, ornamenten, composities van panelen zullen helpen om het interieur uniek, origineel en uniek te maken.

Panels 3D - een prachtige oplossing voor het probleem bij het creëren van een nieuw, comfortabel interieur in een appartement, kantoor, winkel.

Panelen met thermisch afdrukken of thermotranslation

De techniek van het aanbrengen van het decor op de PVC-platen heet thermisch afdrukken en brengt allerlei soorten tekeningen over, kleuren om uit te kiezen. Een tekening wordt op de polymeerfilm getrokken en vervolgens op gespecialiseerde apparatuur bij hoge temperatuur wordt deze naar het oppervlak van het paneel verwijderd. De ontvangen voorkant van het paneel is niet behandeld met vernis: de film bedekt met verf is bestand tegen slijtage, vocht en ultraviolette stralen.

Eenvoudig te installeren, vochtbestendig, bestand tegen extreme temperaturen - dit alles maakt het paneel een erkend leider in het ontwerp van individuele studio's, openbare instellingen, woonkamers.

Gelamineerde panelen

Een werkwijze voor het vervaardigen van gelamineerde PVC-panelen bestaat uit het lijmen van een film met een patroon en een reliëfstructuur (fabricage) op een plaat. Een film wordt aangebracht op het voorste oppervlak met behulp van een specifieke kleefmiddelsamenstelling en gewikkeld rond de achterkant. De film exfolieert niet langs de randen en het materiaal krijgt extra technische eigenschappen: duurzaamheid, bruikbaarheid en duurzaamheid voor onvrijwillige handelingen (het ontwerp verslechtert niet na verloop van tijd, het is moeilijk om het te bederven en zelfs te krassen).

PVC gelamineerde panelen worden gebruikt in de keuken, in het toilet of badkamer, kantoorruimte. Daarnaast is het een prima optie voor gebruik op het balkon, loggia: temperatuurregeling heeft geen invloed op de panelen van dit type. De panelen zijn bekleed met een speciaal antistatisch middel, waardoor stofdeeltjes niet op het oppervlak neerslaan. De kwaliteit van de panelen wordt in de regel gecertificeerd door een geschikt certificaat.

Wat betreft de PVC-plafondpanelen, ze zijn iets dunner dan die van de muur. Ze kunnen de volgende formaten hebben: breedte - 25 cm, 37 cm, 50 cm, lengte - 2 m, 7 m, 3 m, 6 m; dikte - 4-10 mm. Door het ontwerp, zijn er twee- en drie-sectie, in kleur en textuur - mat en glanzend, wit en met imitatie van natuurlijke materialen, lichte en pasteltinten.

Polyvinylchloride plafondpanelen hebben de volgende positieve eigenschappen:

 • indien gebruikt, zijn ze niet onderworpen aan mechanische actie;
 • producten kunnen worden gemonteerd in ruimten met verschillende doeleinden: woningen en openbare gebouwen, kantoren en winkels;
 • niet vatbaar voor de vorming van schimmel, schimmel, daarom, worden gebruikt in kamers met een hoge luchtvochtigheid;
 • door het appartement een esthetisch uiterlijk te geven, maken de platen de communicatie onzichtbaar voor het oog: elektrisch, engineering;
 • onderhoud is eenvoudig: eenvoudig genoeg zeepoplossingen om het oppervlak van verontreiniging te reinigen.

Apparaatopties

Bij het kiezen van wandpanelen, PVC, moet u overwegen hoe ze zich zullen bevinden: verticaal of horizontaal.

De grootte van de panelen hangt af van de keuze van ontwerpbeslissingen:

 • voor varianten met 3D-effect of offsetdruk: breedte - 25, 37, 50 cm, lengte - 2,7 of 3 m, dikte - 8-10 mm;
 • voor panelen met thermische bedrukking of thermische vertaling: breedte - 25 cm, lengte - 2,7, 3, 6 m, dikte - 8 - 10 mm;
 • voor gelamineerde modellen: breedte - 25 cm, lengte - 2,7, 3 meter, dikte - 8-12 mm.

De verbinding van de platen gebeurt op twee manieren: ze worden aan de muur gelijmd of op de voorbereide krat bevestigd.

Bij de eerste methode moeten de wanden een ideaal vlak en glad oppervlak hebben. Om dit te doen, moeten ze van tevoren worden voorbereid: verwijder voorzichtig de oude voering, verwijder vet, vuil, vul de openingen op, breng een primersamenstelling en -niveau aan. Het verschil in grootte binnen 5 mm is toegestaan. Als er meer is, wordt het paneel na een tijdje vervormd en kan het losraken.

Reparatiewerk aan het bevestigen van de platen met behulp van lijm is onvergelijkbaar eenvoudiger en goedkoper: de behoefte aan de constructie van de roosterstructuur gaat uiteindelijk verloren.

Om de panelen te installeren, hoef je niet veel tijd en moeite te spenderen - met deze taak zal elke beginner het hoofd bieden. Maar deze optie heeft een belangrijk nadeel: in geval van breuk of schade is het moeilijk om het beschadigde paneel van de muur te verwijderen en te vervangen door een nieuw exemplaar.

De methode om pvc-panelen met een lat te bevestigen heeft een aantal positieve aspecten: betere geluids- en warmte-isolatie, het is niet nodig om de muren waterpas te zetten, u kunt de oude verf, behang niet verwijderen.

Er zijn drie soorten kistenontwerp, afhankelijk van het type materiaal waaruit het is gemaakt.

 • Wood. In dit geval bestaat de constructie uit houten latten en planken, die op gelijke afstand van elkaar in het vlak worden geschroefd. De afstand tussen de lamellen voor wanden - niet meer dan 30-40 cm, voor het plafond - niet minder dan 30 cm - dit is de hoofdstandaard. De kist ten opzichte van de panelen is loodrecht op het wandoppervlak bevestigd. Bevestigingsonderdelen worden gemaakt met zelftappende schroeven, wat zeer betrouwbaar en handig is.
 • Metal. Om een ​​metalen krat te bouwen kies je een metalen profiel. Zelftappende schroeven worden vervangen door speciale beugels die zorgen voor een snelle en veilige bevestiging aan de muur. Kleimer - montagebeugel, gemaakt van een metalen geperforeerde plaat. Clips worden gebruikt voor verzonken montage bij het bevestigen van kunststof panelen, waarbij de verbindingsdelen onzichtbaar zijn op het oppervlak van de gebouwdecoratie.

De constructie van het frame in de vorm van latten helpt om de isolatie op het balkon en de loggia het hoofd te bieden. Vides in het krat zijn gevuld met isolatie en vervolgens omhuld met PVC-panelen.

 • Plastic. Voor de vervaardiging van een kunststof frame met een U-vormig profiel. De voordelen van deze oplossing: gemakkelijk bouwen, absolute vochtbestendigheid en verschillende temperatuursomstandigheden, plasticiteit in verwerking. Het profiel wordt bevestigd aan de basis met schroeven of pluggen met een interval van 30 cm.

Een minpunt van al deze methoden bij de constructie van kratten, wat een extra hoeveelheid tijd, geld en een afname van de leefruimte met zich meebrengt.

Paneelopties

De parameters zijn afhankelijk van het type verbinding en de verschillende groottes van PVC-panelen.

Methoden om panelen met elkaar te verbinden zijn verdeeld in drie groepen.

 • Hecht- of lattenlamellen kopiëren de bekleding, wat kenmerkend is voor een dergelijke verbinding. De naad is duidelijk zichtbaar, maakt deel uit van het ontwerp. Panelen worden gekenmerkt door hoge stijfheid, weerstand tegen onvrijwillige schendingen. Lijkt op gewone afwerkingspanelen. Standaardformaat: breedte - van 12-30 cm, lengte - van 0,9-3 m, 6 m, dikte - 4-10 mm.
 • Naadloos verbinden zonder zichtbare verbinding, met de juiste installatie, het blijkt een glad oppervlak met nauwelijks zichtbare verbindingen. De kwaliteit van het materiaal hangt af van het resultaat van installatie, montage. Standaardformaat: breedte - van 15-50 cm, lengte - 2,7 m, 3 m, dikte - 4 - 10 mm.
 • Rust versie. Voor de verbinding van deze groep wordt een decoratieve uitsparing in het profiel gemaakt - een groef die de vorm heeft van een uitsteeksel, waardoor een vlak oppervlak wordt verkregen.

Afhankelijk van de grootte van het PVC-paneel zijn er verschillende typen.

tegel

Betegeld materiaal lijkt op keramische tegels. Om een ​​ongewoon interieur te creëren, is het mogelijk monochromatische versies te combineren met stapelen, natuursteen imiteren, een patroon hebben of versierd met mozaïeken.

Standaard grootte: 30x30 cm, 98x98 cm, 100x100 cm, dikte 1-5 mm.

wand

Gebruikt voor het decoreren van muren. Een verscheidenheid aan tinten, texturen en texturen suggereren dat het interieur van het huis stijlvol en helder is.

Standaard grootte: breedte - 15-50 cm, lengte - 2,6 / 2,7 / 3 m; dikte - 6-10 mm.

vel

Verschillen in de grote maten. Bij het werken met dit type paneel beslaat een groot gebied - het zal ongebruikelijk en interessant zijn om te ontwerpen.

Standaard grootte: breedte - 50 -122 cm, lengte - 0,9-2,44 m, dikte - 1-6 mm.

gegoten

Het heeft een glad glanzend oppervlak, beschikbaar in verschillende kleuren. De verbinding vindt plaats op het doorn-groef-sluitsysteem, dat installatie zonder problemen mogelijk maakt. Verticaal leggen planken visueel maakt het plafond hoger, en horizontaal - breidt de muur uit.

Standaard grootte: breedte - 10-30 cm, lengte - 0,9-3 m, dikte - 4-8 mm.

Decoratieve kenmerken

Decoratieve PVC-wandpanelen zijn misschien wel het populairst onder de afwerkingsmaterialen in het interieur. Bekledingspanelen-PVC - gemakkelijke en stofvrije manier om af te werken. De installatie van PVC-panelen gebeurt op dezelfde manier als het assembleren van een kinderontwerper, dus zelfs een niet-professional kan ermee omgaan.

De kwaliteit en het esthetische aspect van decoratieve panelen stelt u in staat de oorspronkelijke ontwerpideeën te implementeren in termen van budget- en kwaliteitsgarantiereparaties. De aanwezigheid van 120 kleuren en texturen, verschillende vormen en texturen zullen helpen om deze taken te volbrengen.

Let er bij het kopen van plastic panelen op dat ze glad zijn, geen golven, deuken of druppels hebben. Het is wenselijk dat ze uit dezelfde batch komen en niet van kleur verschillen, schaduw. De kwaliteit van de installatie is alleen bij gebruik van vlakke platen: zonder vervormingen, verschuivingen en met onzichtbare verbindingen.

Besteed aandacht aan de beschikbaarheid van certificaten van sanitaire en hygiënische veiligheid, productconformiteit met specificaties en GOST.

Installatie van PVC-panelen kunt u hieronder zien.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer