PVC-panelen voor baksteen: de voordelen en kenmerken van leg

PVC-panelen onder de baksteen verschenen relatief recent. De platen zelf met een baksteenstructuur kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt, in stijl en uiterlijk van elkaar verschillen. Polyvinylchloride-panelen worden vaak gebruikt in de constructie vanwege de kenmerken en voordelen ervan.

Speciale functies

PVC-panelen voor baksteen worden hoofdzakelijk in twee versies gemaakt. Ze kunnen worden ontworpen voor binnen en buiten.

Deze typen hebben bepaalde verschillen.

 1. PVC-panelen voor buitenafwerking worden gekenmerkt door weerstand tegen hoge vochtigheid en temperatuurveranderingen. Ze bieden weersomstandigheden en demonstreren weerstand tegen verschillende soorten weerprecipitatie.
 2. Muurplaatpanelen voor binnenwerk zijn meestal gemaakt van natuurlijk materiaal, gekenmerkt door milieuvriendelijkheid. Ze zijn gladder en zien er geweldig uit aan de muren. Je kunt ze in verschillende groottes kopen met een unieke structuur.

Bij de aanschaf van dit materiaal is het noodzakelijk om de instructies te bestuderen, omdat dit de temperaturen aangeeft die aanvaardbaar zijn voor dit type paneel.

Dit afwerkingsmateriaal heeft geen speciale zorg nodig, maar als u de levensduur van uw interieur wilt verlengen, dan U moet zich houden aan sommige zorgregels.

 • Het oppervlak van dit materiaal kan alleen worden gereinigd met een vochtige doek, die licht wordt bevochtigd met een sopje.
 • Het is ten strengste verboden om agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken. Vooral poederversies kunnen een maximale beschadiging aan het oppervlak veroorzaken, met krassen als gevolg en mogelijk verlies van originele kleuren tot gevolg.
 • Als een van de panelen is beschadigd, kan deze worden verwijderd en een nieuwe worden geïnstalleerd. Het enige dat in dit geval nodig is, is nauwkeurigheid.

species

De panelen met de baksteenfactuur hebben verschillende typen.

Ze worden geclassificeerd op basis van het materiaal dat ze bij de basis hebben, dus het is de moeite waard om te benadrukken:

 • PVC-panelen zijn een duurzaam materiaal dat speciale afdichtingen van PVC en additieven omvat;
 • MDF-platen, waarbij houtsnippers fungeren als de belangrijkste grondstof.

Panelen die metselwerk imiteren, kunnen verschillende technische kenmerken, ontwerp, fabricagemethode en kleur hebben. Slechts één ding blijft ongewijzigd: externe nabijheid van het metselwerk.

Beide materialen zijn handig bij gebruik en installatie. Met hun hulp kunt u unieke interieurs creëren. Baksteentextuurpanelen worden gecombineerd met bijna alle afwerkingsmaterialen. Ze verbergen perfect onregelmatigheden en defecten aan de muren. Met hun hulp kunt u verschillende decoratieve elementen maken. Ze kunnen niet alleen op de muren worden geïnstalleerd, maar ook op het plafond, maar deze optie is vrij zeldzaam.

toepassing

Met behulp van PVC-panelen kun je verschillende soorten gebouwen, zowel woningen als publiek, inrichten. Het materiaal in kwestie is vochtbestendig, dus het kan worden gebruikt in de keuken, badkamer, loggia en terrassen. Verkrijgbaar in de vorm van vellen, stroken of platen.De voorkant heeft een baksteenstructuur of imiteert natuursteen. Door middel van speciale blanks creëren fabrikanten een realistische volumetrische vormgeving, waarop resistente verven worden aangebracht en een film met een karakteristiek patroon wordt geplakt.

Meestal worden deze panelen op het frame geïnstalleerd, wat erg handig is als er defecten en onregelmatigheden aan de wanden zijn. In sommige gevallen om de gebruikte kleefstofsamenstelling te installeren.

Kleine onregelmatigheden vormen ook geen belemmering, omdat het materiaal wordt gekenmerkt door uitstekende flexibiliteit, waardoor kleine afwijkingen niet merkbaar zullen zijn. Integendeel, kleine onregelmatigheden laten de coating er zo natuurlijk mogelijk uitzien, zoals veel ontwerpers willen.

Functies en vereisten

Geconfronteerd met materiaal, dat wordt gebruikt voor interieurdecoratie, moet aan de volgende vereisten voldoen:

 • het moet worden gekenmerkt door hoge sterkte, maar flexibel en veerkrachtig zijn;
 • De basis van deze afwerkingsmaterialen moet uitsluitend milieuvriendelijke grondstoffen zijn;
 • PVC-panelen moeten bestand zijn tegen temperatuurveranderingen;
 • hebben weerstand tegen hoge luchtvochtigheid;
 • voldoen aan de bestaande brandveiligheidsnormen;
 • decoratieve elementen moeten eenvoudig en snel worden geïnstalleerd;
 • Het wordt aanbevolen dat het materiaal bestand is tegen detergentia.

  Met behulp van de gepresenteerde panelen van polyvinylchloride is het mogelijk om veel problemen op te lossen. Met dit bekledingsmateriaal kunt u de bestaande beschadigingen en defecten in de muur maskeren.

  Ook met behulp van deze panelen kunt u het gewenste oppervlak egaliseren. Dit is een unieke kans om bestaande communicatie te verbergen, terwijl het gepresenteerde type afwerking de thermische isolatie en geluidsisolatie-eigenschappen van de kamer aanzienlijk verhoogt.

  De voordelen van dit materiaal zijn niet beperkt tot het vermogen om veel technische problemen op te lossen. Deze panelen kunnen een uniek, esthetisch uiterlijk van het oppervlak creëren. De lichte en witte versie is verreweg het populairst. Veel gebruikers kiezen kleine stenen en vinylmodellen met een verouderd uiterlijk. Deze imitatie onder het 'oude' interieur heeft positieve recensies.

  voordelen

  PVC-panelen onder de steen worden meestal gekocht voor de uitvoering van interieurdecoratie. In de regel zijn ze op muren gemonteerd.

  Dit type afwerking wordt gekenmerkt door vele voordelen.

  • De voorgestelde methode om de ruimte te voltooien, fungeert als isolatie en u hoeft alleen maar geld uit te geven aan isolatie die u onder de panelen moet plaatsen.
  • Maakt u zich geen zorgen over de vlakheid van het muuroppervlak, aangezien de panelen op het pleisterwerk kunnen worden geïnstalleerd, terwijl de framestructuur het oppervlak kan nivelleren.
  • Er bestaat de mogelijkheid om de afwerkingswerkzaamheden te combineren met isolatie, en u kunt ook een laag waterdichting aanbrengen.
  • U kunt kiezen voor de PVC-versie, die een lage kostprijs heeft. Hiermee kunt u aanzienlijk besparen op de afwerking.
  • Polyvinylchloride-producten worden gekenmerkt door een lange levensduur. Ze zijn gemaakt van veilig en duurzaam materiaal dat geen gevaar vormt voor het menselijk lichaam. Kunststof panelen hebben dezelfde kenmerken.
  • Om gevelbekleding met PVC-panelen onder de steen uit te voeren, hoeft u de meester niet te bellen.Je kunt het zelf doen. U hoeft alleen de installatie-instructies te volgen.

  Houd er rekening mee dat de installatie alleen bij temperaturen boven -5 graden Celsius kan worden uitgevoerd. Anders worden de panelen erg kwetsbaar en kunnen ze bij de geringste impact worden beschadigd.

  montage

  PVC-panelen onder de steen worden op het voorbereide frame geïnstalleerd en het maakt niet uit wat voor soort reliëf ze hebben. Het uiterlijk van het tegenoverliggende werk hangt af van hoe goed het frame is geïnstalleerd. Dit is de moeilijkst te installeren PVC-panelen, omdat de geometrische regelmaat van het vlak afhangt van deze bevestigingsmethode.

  Voorbereiding gereedschap

  Om een ​​hoogwaardige installatie van PVC-panelen uit te voeren, U moet de volgende materialen en hulpmiddelen kopen:

  • metalen of houten latten, die bij elke ijzerhandel kunnen worden gekocht, maar kunnen worden geleverd met panelen;
  • een eenvoudige draad of loodlijn, die nodig is voor het controleren van de verticaal;
  • perforator, pluggen en schroeven voor installatie.

  Let op het frame van hout, u moet eerst het materiaal verwerken met een antiseptisch middel, omdat dit de levensduur zal verlengen.

  Frame-installatie

  PVC-panelen moeten noodzakelijkerwijs in hetzelfde vlak liggen. Eerst moet u markeringen maken, die zo nauwkeurig mogelijk moeten gebeuren.

  U kunt dit als volgt doen:

  • je moet de draad aan de muur bevestigen, wat meteen de afwijkingen van het vlak zal bepalen;
  • Om de verkregen grootte te krijgen, is het noodzakelijk om de dikte van de isolatie toe te voegen, en dit zou gedaan moeten worden in een kleine plus. Houd er rekening mee dat u bij het repareren van de isolatie moet letten op de veiligheid ervan, omdat de vervorming tot gevolg heeft dat de basiseigenschappen verloren gaan. Het zal nodig zijn om een ​​opening van 1 cm te laten;
  • Het omsnoeren wordt over het hele vlak uitgevoerd, waarbij bevestigingen worden gemaakt met pluggen of ankers.
  • het is noodzakelijk om tussenlatten te bevestigen. In dit geval wilt u zich baseren op de breedte van de isolatie, het wordt niet aanbevolen om ze op een afstand van meer dan één meter van elkaar te monteren.
  • Na het installeren van het frame, kunt u overgaan tot het aanbrengen van waterdichting. De film moet overlappend worden gelegd.

  Implementatie bevestigingspunt

  Helemaal aan het begin is het nodig om de bovenste balk in te stellen. Met behulp van de draad, is het noodzakelijk om de plaats te bepalen waar de bodemrail zal worden geplaatst. Vervolgens moet u de tussenstrips bevestigen.Nu kunt u beginnen met het monteren van de panelen, versierd met baksteen.

  Naast het frame kunt u platen installeren. Moet dit werk zeer verantwoordelijk benaderen. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat alle elementen precies zijn geïnstalleerd.

  Dit werk vereist een verscheidenheid aan materialen.

  • start- en afwerkingsprofielen, bevestigd aan de lamellen, panelen zullen in de toekomst op hen worden geïnstalleerd;
  • bouwniveau, waardoor het mogelijk is om te regelen hoe soepel de platen worden geïnstalleerd;
  • bouw nietmachine waarmee je alle materialen kunt repareren.

  Houd er rekening mee dat het belangrijkste is om de eerste panelen goed vast te maken, aangezien er op deze panelen verdere platen worden geïnstalleerd. Onder ogen ziend werk zou verscheidene stappen moeten omvatten.

     • Nietmachine moet het startprofiel beveiligen. Als u hiervoor zelftappende schroeven gebruikt, moeten deze in speciaal voorbereide gaten worden geïnstalleerd.
     • Als de panelen worden gebruikt voor de buitenkant van het oppervlak, hoeft de verbinding niet nauwgezet te worden gemaakt, maar het is beter om een ​​paar millimeter speling over te houden. Dit voorkomt problemen bij het uitzetten van het materiaal tegen vocht.
     • Met behulp van een nietmachine moet u het paneel achter het paneel aan de muur bevestigen. Deze actie moet worden voortgezet totdat één plaat overblijft. Als u de voorlaatste plaat installeert, moet u een afwerkingsprofiel installeren. Het laatste paneel wordt bijgesneden tot de vereiste grootte en ingevoegd in het ontwerp.
     • Het laatste paneel heeft geen bevestigingsmiddelen nodig, omdat het wordt vastgehouden ten koste van het afwerkingsprofiel. Bij deze stap kan het werk aan het afwerken met panelen als voltooid worden beschouwd.

     In de onderstaande video ziet u de installatie van PVC-panelen onder de steen.

     Comments
      auteur
     Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

     Inkomhal

     Woonkamer

     slaapkamer