Draaibewerking voor PVC-panelen: soorten en productie

Kunststof voering wordt gebruikt voor zowel interne als externe afwerkingswerkzaamheden. Onlangs begon het materiaal uit de mode te raken door de opkomst van nieuwe afwerkingen. Een breed bereik, beschikbaarheid en lage kosten maken het echter erg populair.

Een opvallend kenmerk van de wandpanelen is de eenvoud en het gemak van installatie, die een persoon gemakkelijk aankan, zelfs als hij het voor de eerste keer doet. Om een ​​krat te maken, heb je een hamerboor, een schroevendraaier, een schuimpistool, een Bulgaar, een pistool voor siliconen- of vloeibare nagels, een bouwnietmachine, een molermes, een hoek, een meetlint en een potlood nodig.

Typen panelen

De panelen zijn qua uiterlijk in drie typen verdeeld.

  • naadloos - producten waarvan de standaardafmetingen 250 - 350 mm breed en 3000 - 700 mm lang zijn. Ze vormen een mooi gegoten oppervlak. De dikte van de producten varieert van 8 mm tot 10 mm. Optiepanelen verschillen in de methode van het aanbrengen van verf op het werkoppervlak en dienovereenkomstig in prijs. Ze zijn allemaal gemakkelijk te wassen met een zeepoplossing. Gelamineerde panelen zijn bestand tegen mechanische belasting, vervagen niet in de zon.
  • gekruld - producten waarvan de randen zijn gevormd, waardoor het gemonteerde oppervlak het uiterlijk van de wandbekleding krijgt. De breedte van dergelijke modellen is meestal 100 mm, minder vaak - 153 mm. Ze hebben een uniforme kleur, meestal wit (mat of glanzend) of beige. De panelen hebben een roosterstructuur met luchtholten, die ook verschillend kunnen zijn in dichtheid en dikte.
  • plafond - eenvoudigere optie. Dergelijke panelen hebben een dikte van 5 mm. Ze zijn gemakkelijk verkreukeld en zijn de goedkoopste. Het is noodzakelijk om ze heel zorgvuldig te monteren en te bedienen. Dergelijk materiaal wordt aanbevolen om alleen de plaatsen te beschrijven die beschermd zijn tegen fysieke en mechanische invloeden.

montage

Installatiemethoden voor PVC-panelen, slechts twee:

  • direct op het grondvlak;
  • gebruik kisten.

Om de panelen te installeren zonder de batcher te gebruiken, hebt u een plat basisvlak met de kleinste verschillen nodig. Geschikt glas, metselwerk, beton, OSB, multiplex, gipsplaat, verhard oppervlak. Gebruik voor het gebruik siliconen, vloeibare nagels, polyurethaanschuim.

Als u dergelijke bevestigingsmiddelen niet kunt krijgen, kunt u de panelen op hete bitumen of olieverf gemengd met zand of cement lijmen. Ze worden aangebracht op het basispunt of zigzag, geleidelijk aan het verzamelen van platen en ze te drukken. Breng zo nodig afstandshouders aan. Bevestigingsmiddelen op een houten of houtbevattend oppervlak worden op de klassieke manier geproduceerd - met behulp van spijkers met brede koppen, zelftappende schroeven of een bouwnietmachine.

Het installeren van panelen op oneffen oppervlakken is een meer tijdrovend proces. Om dit te doen, kratten.

Het kan worden gemaakt van:

  • plastic geleiders;
  • houten staven of latten;
  • metalen profielen.

De homogeniteit van het gebruikte materiaal in de constructie geeft veel voordelen. Daarom is het het beste om speciale plastic geleiders te gebruiken.Ze zijn duurzaam, lichtgewicht en vereisen geen extra verwerking, omdat ze niet rotten. Ze hebben ook een speciale bevestiging voor panelen (clips), wat de installatie vereenvoudigt.

Bevestigingsmiddelen doen rechtstreeks op het vlak van de basis, beginnend vanaf het meest convexe punt. Zo'n raamwerk moet zorgvuldiger worden samengesteld. Gidsen moeten strikt parallel aan elkaar worden gemonteerd. Alleen in dit geval zullen de clips de rol van bevestigingsmiddelen volledig vervullen. Het eerste kunststof paneel wordt strikt onder een hoek van 90 graden ten opzichte van de lat geïnstalleerd. Installatie is een beetje ingewikkelder omdat de elementen gemakkelijk gebogen zijn, dus het kan moeilijk zijn om het ideale vlak te bereiken.

Voor bevestiging aan het vliegtuig worden geen eenvoudige deuvels 6/60 en ankerbouten gebruikt. Werk het beste samen, dit geldt zelfs voor de meesters. De holte in de geleiders wordt gebruikt voor het bedraden van de elektrische kabel. Sockets en schakelaars maken overhead, verlichting - extern. Andere soorten installatie van elektrische accessoires vereisen aanvullende voorbereidende werkzaamheden met de basis.

De meest gebruikte goedkope en betaalbare houten kist. Het materiaal voor zijn vervaardiging kan dienen als lamellen of hout. Ze worden voorbehandeld met een antiseptisch preparaat tegen schimmel en schimmels. Indien nodig kunt u impregneren maken en afvuren.

Houd er rekening mee dat het vliegtuig, samengesteld uit PVC-panelen, niet ademt en dat deze kist moet worden geventileerd. Hiervoor worden in de staven sneden gemaakt, als deze dicht bij de basis zijn gemonteerd. Reiki kan worden opgelost met kleine ruimtes. Interfereer niet met decoratieve kunststof roosters. Als er een kap is (bijvoorbeeld in de badkamer, toilet, loggia of in de keuken), kan de ingebouwde ventilator een goede hulp zijn bij het handhaven van het juiste klimaat.

Het frame voor de panelen is op de deuvels gemonteerd en genivelleerd op niveau met behulp van voeringen op de plaats van bevestiging. De afstand tussen de framegeleiders wordt willekeurig gekozen, een stap van 30 cm is genoeg, bij een tekort of materiaalbesparing kan de afstand worden vergroot tot 50 cm. Voor een kwalitatieve installatie van de panelen moeten de houten componenten van de lat plat en glad zijn. Ze zijn echter verborgen achter de cover, dus het gebruik van hoogwaardige blanks voor dit doel is zeerverspilling. Monteer in dit geval een bord met een halve rand of een BU (bijvoorbeeld een oude rand of een sokkel).

Het frame wordt rond de omtrek verzameld. Omzeil deur- en raamopeningen, technische gaten. In de hoeken waar twee vlakken samenkomen, is het noodzakelijk om loodrechtheid te observeren.

Het volgende onderdeel van de lat en tegelijkertijd de frontafwerking zijn extra kunststof fittingen. Geometrisch gezien is de ruimte driedimensionaal. Daarom kan in een hoek slechts drie vlakken worden ontmoet. Voor een uniforme overgang tussen de vlakken en om de openingen te verbergen, zijn er verschillende kunststof profielen. Het startniveau grenst aan het enkele vlak langs de perimeter, voor hetzelfde doel wordt ook de plafondplint gebruikt.

Het verbindingsprofiel wordt gebruikt om onderscheid te maken tussen twee panelen van verschillende typen of kleuren. in één vliegtuig of ze opbouwen. Om te voldoen aan de twee vlakken zijn ontworpen stroken in de vorm van een interne en externe hoek. Om het vlak van de panelen te beëindigen en de technische ruimte tussen de panelen en de onderkant van de muur te verbergen, wordt een F-vormige staaf gebruikt.

Profielen worden op de klassieke manier in de hoeken en langs de omtrek van het frame bevestigd. Knip daarna het paneel 3-4 mm korter dan de gemeten afstand. Dit moet worden gedaan, anders zal de plastic hardware "opzwellen". Vervolgens wordt het paneel in de groeven van de profielen gestoken. Zet het vast aan de rest van de handleidingen. De afstand op het paneel is gemarkeerd met een hoek en een ijzerzaag is gesneden met een mes voor metaal of een decoupeerzaag met hetzelfde mes. Het plastic wordt ook gemakkelijk en snel door de molen gesneden, maar er moet worden opgemerkt dat er in dit proces veel bouwstof wordt gevormd.

het gieten

U kunt het gebruik van kunststof fittingen weigeren en de naden afdichten om gieten toe te passen. Het gebruik van een vormstuk gemaakt van verschillende materialen (hout, schuim) op PVC-panelen is irrationeel, omdat het een extra bewerking vereist (schilderen, vernissen). Het is het beste om gekrulde banden vast te houden, dat wil zeggen, het vormen van hetzelfde PVC-materiaal.

Bevestig het element kan een speciale lijm zijn, die u wordt aangeboden wanneer u een vormstuk in de winkel koopt, evenals op vloeibare nagels of op superlijm van het type "Moment". Er zijn PVC-hoeken van verschillende groottes, die ook eenvoudig aan het paneel zijn vastgelijmd. Er is minder gedoe met dit soort decoratie en het proces kost minder tijd, maar het is onmogelijk om de panelen te demonteren zonder ze te beschadigen.

Metalen profiel

Voor zeer oneffen oppervlakken, om een ​​meervlaksvlak of een vlak met een andere hellingshoek te maken, voor het gebruik van verschillende soorten ingebouwde verlichting, en om een ​​uitlaatkanaal te creëren, worden metalen profielen gebruikt, die voornamelijk worden gebruikt voor de installatie van gipsplaat. Dit frame weegt meer en vereist voor de installatie meer speciale componenten. Maar het onderscheidt zich door betrouwbaarheid, vereist geen speciale zorg, het is perfect voor zowel interne als externe werken.

Het frame wordt net zo eenvoudig als de Lego, alleen bij de montage is het noodzakelijk om meer verschillende manipulaties uit te voeren (ondersnijdingen, metingen, trekjes, bochten). Hier doen zich echter geen moeilijkheden voor. Iemand die zo'n frame minstens één keer heeft verzameld, kan deze taak heel snel aan.

Deze versie van de kist maakt het gebruik van isolatie mogelijk, die ook als geluidsisolator fungeert. De optie van een interroom-partitie is mogelijk. Tegelijkertijd is de Sh-vormige aluminium rail (ook wel het plafond genoemd) versterkt met een houten bar van 40/50 mm. Een dergelijke versterking is nodig om een ​​deuropening te maken.Indien gewenst, kunt u het hele frame verbeteren, maar dit is niet nodig.

Dergelijke rekken worden aan het plafond en de vloer bevestigd met behulp van versterkte of eenvoudige metalen hoeken die zijn vastgezet met zelftappende schroeven. Crossmembers zijn op dezelfde manier bevestigd en kunnen ook worden versterkt. Hun aantal hangt af van hoe het PVC-paneel wordt gemonteerd - verticaal of horizontaal.

Aan de muur of het plafond wordt de lat op een standaard manier gefixeerd. Langs de omtrek bevindt zich een U-vormige geleider op een geplande afstand van de basis. Als het oppervlak van het overlappende oppervlak klein is (ongeveer een meter breed), wordt het W-vormige profiel erin gestoken en vastgedraaid met een zelftappende schroef (negen met of zonder boor).

Als de breedte groter is, worden de ophangingen in het vlak geplaatst. met behulp van een stans en deuvel nagels 6/40, 6/60 of schroevendraaier, afhankelijk van het materiaal van het vliegtuig. Suspensies (krokodillen) fixeren het geleideprofiel in hetzelfde vlak met dezelfde negen. In plaats van de negen kunt u gewone korte schroeven gebruiken, met of zonder een drukring. De optie voor het afdichten van de drukpers zal duurder zijn, maar is beter in het vlak geplaatst en interfereert niet met de installatie van panelen.

Hoe de hoeveelheid materiaal te berekenen

Bepaal eerst in welke richting het paneel wordt gemonteerd. Voor naadloze plafondpanelen is het beter om loodrecht op de penetratie van de lichtbron in de kamer te plaatsen. De kwaliteit van het materiaal is anders en niemand is immuun voor defecten in de installatie en deze methode zal de externe manifestatie van deze tekortkomingen verminderen.

Om materiaal te besparen, kunt u beide opties voor het monteren van panelen overwegen (langs en over) en bepaal welke methode minder restjes zal hebben. Nadat u de richting van de lagergeleiders van de lat kent, deelt u de afstand van het vlak met de stap van de geleiders. Dus je krijgt hun nummer plus nog een stuk. Dit is het minimale pogonazh-materiaal waarop u de installatie van panelen kunt uitvoeren.

Om meer uitgebreid werk uit te voeren, moet u de perimeter van elk vlak, technische, raam- en deuropeningen toevoegen. Bij het maken van berekeningen moet rekening worden gehouden met het bereik van de gekochte producten. Indien mogelijk kunt u componentkratten maken om te bestellen.

Op de soorten kratten voor PVC-panelen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer