Hoe het plafond in de badkamer van PVC-panelen te maken?

In de badkamer is het heel goed mogelijk om een ​​verlaagd plafond met uw eigen handen te maken. Het plaatsen van PVC-panelen en het omhullen ervan is niet moeilijk als je onze aanbevelingen opvolgt. U kunt alle plafonds, bijvoorbeeld gespiegeld, monteren met een foto of aquapanel. De keuze is aan jou.

Voors en tegens

Afwerking op het plafondoppervlak met behulp van PVC-panelen heeft zowel voor- als nadelen. Kennis van de sterke en zwakke punten van het product zal u helpen voorbereid te zijn op onvoorziene situaties.

Laten we beginnen met de profs.

 • met behulp van PVC-panelen heeft u de mogelijkheid om het plafondoppervlak glad te maken, zonder dat u de vorige plafonddecoratie verwijdert;
 • PVC-panelen perfect omgaan met de taak van het verbergen van alle bedradingscommunicatie en ventilatiesystemen;
 • eenvoudige installatie van verlichting en verlichting in het paneelplafond;
 • in vergelijking met de gipsplaatconstructie zijn kunststofprofielen veel eenvoudiger te installeren;
 • er is de mogelijkheid van extra gespecialiseerde installatie van geluid, geluid en waterdichtheid;
 • installatiewerkzaamheden bij de installatie van PVC-panelen worden uitgevoerd met bevestigingsmiddelen (pluggen en schroeven), voor dit werkbezit is geen speciale kennis en vaardigheden vereist;
 • PVC-paneel is een vochtbestendig en gemakkelijk te wassen product dat niet wordt blootgesteld aan de schadelijke effecten van bacteriën;
 • Indien gewenst kunnen kunststof profielen twee keer worden gemonteerd.

Ondanks het grote aantal positieven hebben PVC-panelen enkele nadelen.

 • Een groot deel van het voorgestelde materiaal ziet er goedkoop uit en is niet erg presentabel. Er zijn echter zeer degelijke producten.
 • Bij de aanschaf van goedkope plastic profielen bestaat er een kans op lichttransmissie van het ingebouwde verlichtingsapparaat. In deze situatie wordt het aanbevolen om een ​​lamp te kopen in een duurdere prijscategorie met de aanwezigheid van meer dichte binnenmuren.
 • Met behulp van een polyvinylchloridepaneel is een constructie met meerdere niveaus of een complexe bocht onmogelijk. Dit materiaal is niet bedoeld voor de bouw van complexe decoratieve plafonds.
 • Pvc-lambrisering is aanvaardbaar in het geval van hoge plafonds. Dit materiaal heeft de gewoonte om een ​​paar centimeter van de hoogte van de woning te "eten".
 • De naad en naden van de panelen na installatie zijn zichtbaar.

Paneel selectie

Voordat u doorgaat met de PVC-plafondpanelen, is het raadzaam alle benodigde elementen aan te schaffen: framelatten, profiel en gespecialiseerde PVC-gordijnroede voor het plafond.

Het kiezen van het juiste materiaal in de schappen van een groot aantal bouwmarkten kan een echte uitdaging zijn.

Er is een classificatie van PVC-panelen, waarbij rekening wordt gehouden met de technologische kenmerken van elk type.

 • Startprofielen - de meest populaire vandaag. Hun functionaliteit wordt bepaald door het einde van het paneel te verbergen of te maskeren. Voor deze procedure moet het startprofiel over het hele oppervlak van de kamer worden bevestigd, rekening houdend met de markeringslijn van het nieuwe plafondoppervlak.
 • Externe en interne kunststof hoeken zijn nodig voor een meer accurate en esthetische verbinding bij de hoekprofielen.
 • H-formaat profielen zijn vereist als er een tekort is aan paneellengte.Een dergelijk product dient uitsluitend om de uiteinden met elkaar te verbinden.
 • Kunststof plinten voor het plafondoppervlak zijn nodig om het uiteinde van het paneel te maskeren. Uiteindelijk zijn dit gewone startprofielen, maar ze hebben decoratieve elementen in de vorm van randen.
 • F-vormige profielen zijn nodig om het uiteinde van het paneel te verbergen. Ze zijn onmisbaar in gevallen van nabewerking op het muuroppervlak met behulp van verschillende aangrenzende materialen.
 • Multifunctionele kunststof hoeken - gewone hoeken in het L-vormige formaat. Ze kunnen worden gebruikt om verschillende gewrichten te sluiten.

PVC-panelen zijn gemaakt in verschillende kleurtinten. Het hangt allemaal af van je persoonlijke voorkeuren en verlangens. U kunt eenvoudig de benodigde kleur voor uw badkamer selecteren die bij het interieur past. Er zijn effen en gestructureerde materialen.

berekening

Polyvinylchloride paneel is gemaakt in verschillende maten. In de meeste gevallen bedraagt ​​de lengte van het kunststofprofiel 2,6 m, 2,7 m, 3 m. De breedte van het PVC-paneel is vaak gestandaardiseerd: 240 mm, 250 mm, 300 mm 320 mm, 375 mm. Ongeacht de geselecteerde lengte en breedte varieert de paneeldikte altijd van 8 tot 10 mm.

Om het vereiste aantal PVC-panelen te berekenen, moet u eerst het oppervlak van het plafondoppervlak berekenen. Meet hiervoor alle zijden van de badkamer (lengte en breedte) en vermenigvuldig de verkregen parameters. Splits vervolgens het oppervlak van het plafondoppervlak op het oppervlak van een eenheid van het product. De parameters van het kunststof paneel zijn te vinden op het etiket.

montage

Alvorens verder te gaan met de installatiewerkzaamheden, is het noodzakelijk om vertrouwd te raken met de benodigde constructietools voor het werken met PVC-panelen.

Allereerst wordt de montage van het plafondoppervlak uitgevoerd met behulp van:

 • boren en perforator;
 • ijzerzagen voor metalen;
 • scherp mes;
 • deuvels, schroeven met drukringen;
 • metalen profielen voor verlaagd plafond: UD - profielen en CD - profielen;
 • polyvinylchloride panelen;
 • startprofielen en plafondplinten;
 • niveau;
 • hangers.

Het installeren van het plafondoppervlak van PVC-panelen is een vrij eenvoudig proces en het bezit van speciale bouwvaardigheden en kennis is niet vereist.

Overweeg stap voor stap het installatieproces.

opleiding

Eerst moet u voorbereidende activiteiten uitvoeren voordat u plastic panelen in de badkamer plaatst.Als er een structuur op het plafondoppervlak is, moet deze worden gedemonteerd.

Het is niet nodig om een ​​plat plafondoppervlak te realiseren, aangezien het plafond verborgen zal zijn achter de constructie van kunststof panelen. Als er echter gips op het plafond valt, is het aan te raden deze kwijt te raken. Het gereinigde plafondoppervlak moet worden behandeld met een bodemoplossing met een diepere penetratie die het plafond beschermt tegen de vorming van schimmels en schimmel. De primer wordt aangebracht met een roller in verschillende lagen.

Nadat de grondlaag is opgedroogd - kunt u beginnen met markeren. Markeer hiervoor de regel met de locatie van het nieuwe plafond van PVC-panelen. De afstand tot het oppervlak van het oude plafond hangt af van hoe u de ruimte onder het plafond wilt gebruiken.

In het geval van niet-gebruik van deze ruimte, zal de hoeveelheid inspringing 4-5 centimeter zijn. En als de ruimte bestaat uit het plaatsen van verlichtingsarmaturen of het leggen van communicatiesystemen, dan wordt tussen de plastic panelen en het plafond in de badkamer een streepje gemaakt met het formaat dat u nodig hebt.Gebruik het gebouwniveau om de lijn van het nieuwe plafond naar alle zijden van de muren over te brengen.

Productie frame

Na het succesvol markeren van de geplande lijnen van de muren, is de UD vast - formaatprofielen van 2,5 cm bij 2,5 cm. Deuvels worden gebruikt voor bevestigingsmiddelen. Neem vervolgens de plafondprofielen, steek ze in de geleiders en bevestig ze met schroeven met drukringen.

Tip! Het is niet nodig vooraf een gat in de plafondprofielen te boren. Met behulp van een schroevendraaier om de schroeven vast te zetten, passen de schroeven perfect in metalen producten en zijn bevestigingsmiddelen zeer duurzaam.

Het wordt aanbevolen om het profiel met ophangingen aan het plafondoppervlak te bevestigen. Tijdens deze procedure moet er regelmatig op worden gelet dat de beoogde horizontale lijn niet verschuift.

verlichting

Als u ingesloten verlichtingsapparaten in PVC-panelen wilt installeren, moet u de volgende elementen voorbereiden: bedrading, aansluitblok, isolatietape en schakelaar.

Als u een verlichtingsapparaat selecteert, verdient het aanbeveling de voorkeur te geven aan modellen waarvan het vermogen niet meer dan 40 watt bedraagt. Dit negerend is er de mogelijkheid van oververhitting van het kunststof paneel, daaropvolgende vervorming en het optreden van toxische verdamping.

De bedrading moet worden aangebracht in de gedeelten van de toekomstige installatie van het verlichtingsapparaat. Op het bedoelde punt maken we een oog met behulp van een draad met een lengte van 10-14 centimeter. Gebruik de grendels voor een meer gemakkelijke en betrouwbare bevestiging van de bedrading op de frameconstructie. Het wordt niet aanbevolen om strak vast te zetten, omdat er een risico bestaat om de vlecht te vervormen.

Gebruik een kroon voor houten materialen om een ​​gat te maken. Een duidelijk samenvallen van de diameter met de dimensionale parameters van de lamp, maar niet minder dan 4 mm van de voorste ringen is noodzakelijk. Standaard diameters omvatten parameters van 58 mm tot 74 mm. Vanwege het feit dat het repareren van de gemaakte gaten moeilijk is - plan de installatieplek heel zorgvuldig.

Assemblage van canvas van panelen

De laatste fase is dus de verzameling van PVC-panelen op het plafondoppervlak.

Om dit proces succesvol aan te kunnen, moet u een eenvoudig algoritme volgen.

 • Kunststofprofielen voor het bevestigen van werk met panelen worden op de geleideprofielen bevestigd. Bevestigingsmiddelen worden gemaakt met zelftappende schroeven, die in de bevestigingsstrips worden geschroefd.Wanneer de verbinding bij de hoeksecties van de plint in een hoek van 45 graden wordt gezaagd.
 • Aanvankelijk moet het PVC-paneel in een plank in de groeven van de plinten worden gestoken en met schroeven met een drukring aan de plafondprofielen worden bevestigd.
 • De overige materialen worden op dezelfde manier gefixeerd, maar de plank mag niet in de groeven van de plinten worden gestoken, maar in de groeven van het aangrenzende paneel.
 • Om een ​​naadloos plafondoppervlak te bouwen, moeten materialen dichter bij elkaar worden geplaatst.
 • Heel vaak gebeurt het dat het paneel dat het laatst blijft iets groter is dan de gewenste maat. In dit geval is het bijsnijden van het paneel vereist. Snijd het paneel 5-6 millimeter minder dan het gebied waar u het wilt installeren. Om te beginnen is het laatste paneel strak in de groeven van de plint gemonteerd, waarna het in de richting van het voorlaatste materiaal wordt verplaatst voor een meer dichte persing.

Om het plafond van pvc-panelen in de badkamer te makenGeen bouwvaardigheden vereist, u kunt het zelf doen. Dit is een vrij gemakkelijk en onvermoeibaar proces, maar zorgvuldigheid en nauwkeurigheid zijn vereist.In het bijzonder is het noodzakelijk om het plafond correct te markeren en een frameconstructie te maken. Deze twee fasen dragen bij aan het creëren van een vlak plafondoppervlak.

Handige tips

In kleine badkamers is installatiewerk zonder geleideprofiel toegestaan. Plak hiervoor de plinten op het muuroppervlak rond de omtrek van de kamer. Het wordt aanbevolen voor deze procedure om vloeibare nagels aan te brengen. Plafondbeplating wordt zo op de ophanging gemonteerd dat de randen de bovenste delen van de reeds verlijmde plinten enigszins verdoezelen.

Let bij het kopen van een PVC-paneel op de dikte van de voorkant en de maat van de ribben. In beide gevallen werkt het principe: hoe meer, hoe beter en in dit geval - betrouwbaarder. In het ideale geval zijn er ten minste 20 verstijvers en een materiaaldikte van 2,5 mm. Deze indicatoren zijn verantwoordelijk voor een lange levensduur en weerstand tegen mechanische schade.

De beste opties

Een van de voordelen van het kunststof paneel zijn hoge waterbestendigheid en vochtbestendigheid. Door de speciale filmcoating is vochttransport uitgesloten.En vanwege het feit dat er vandaag een groot aantal verschillende kleurenoplossingen zijn geproduceerd, is het uiterst eenvoudig om het benodigde materiaal te kiezen.

PVC-paneel is het zeer gulden gemiddelde, gezien de prijs-kwaliteitverhouding. Het plafondoppervlak, afgezet met kunststof, kan worden geïnstalleerd zonder tussenkomst van specialisten, omdat de installatie uiterst eenvoudig is. Vanwege de bijzonderheid van de docking fastener zien veel panelen eruit als één canvas.

PVC-panelen worden vaak gebruikt voor het nivelleren van plafonds met oneffen oppervlakken. U hoeft niet van de oude coating af te komen. Dit materiaal is niet veeleisend om te verzorgen, net genoeg om systematisch het oppervlak af te vegen met een speciaal reinigingsmiddel.

Hoe het plafond in de badkamer van PVC-panelen te maken, zie onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer