PVC-panelen: soorten en toepassingen

 PVC-panelen: soorten en toepassingen

PVC-panelen zijn een zeer economische en praktische optie voor het repareren van baden en andere ruimtes, zoals een hal, toilet of zelfs een gang, als u er niet veel geld en moeite aan wilt spenderen. Ze worden gepresenteerd in verschillende kleuren waaruit u de beste optie kunt vinden. PVC-panelen hebben de populariteit van hun producten onmiddellijk weten te winnen toen ze in de uitverkoop gingen, omdat ze veelzijdig en economisch zijn.

Eigenschappen en specificaties

PVC-panelen omvatten polyvinylchloride, dat een lichtgewicht en hoogwaardig materiaal is. Hierdoor zijn vaak de plafonds in de kamers, in kantoren en in supermarkten bekleed met deze panelen.Ook op de PVC-panelen wordt een interessant patroon weergegeven met behulp van lamineren, thermisch afdrukken en andere moderne technologieën. Nadat dit materiaal is toegepast mat of glanzend vernis, dat is een bescherming voor het materiaal.

Dankzij deze behandeling is het paneel niet gehecht aan snelle slijtage en is het zeer goed bestand tegen UV-stralen.evenals enige schade, bijvoorbeeld, is beschermd tegen krassen. Voor de veiligheid van de menselijke gezondheid en zijn familie bij de productie van dergelijke PVC-panelen geen schadelijke chemische componenten gebruiken. Ook worden bij het schilderen van oppervlakken alleen watergedragen kleurstoffen gebruikt, wat ook absoluut veilig is.

Er is een verschil in kunststofpanelen op wanden en plafonds. Het ligt in het feit dat de muuropties een beetje sterker zijn en ook niet flexibel, zodat deze panelen bestand zijn tegen zware mechanische belastingen. Ook zijn opties voor wanden dikker dan voor plafonds. Hoe meer polyvinylchloride, hoe dikker het paneel. De verstijvingen binnen de polyvinylchloride-wandpanelen zijn 1 mm dik, dus het snijden met een mes is niet zo eenvoudig.

De lengte van dit materiaal is 3 meter, de breedte is slechts 10 cm en kan soms oplopen tot 12,5 cm. Kunststof wandpanelen kunnen worden gebruikt voor zowel externe als interne verwerking van gebouwen. In totaal zijn twee soorten van dit materiaal populair geworden op de markt. Dit is een "Pools" en een "Europees". De "polka" heeft een kleine kasteelverbinding, terwijl de "Europese" een veel bredere verbinding heeft.

De buitenste PVC-panelen hebben een naad. Dit komt door het feit dat het materiaal een hoge lineaire uitzettingscoëfficiënt heeft. Daarom moet de voering, die niet binnen was gemonteerd, worden gewijzigd door de temperatuurregimes te wijzigen. Er is ook nog een ander kenmerk van de gevelbekleding. Het ligt in het feit dat het verven van grondstoffen met verschillende kleuren plaatsvindt, zelfs tijdens de productie, en wordt niet van bovenaf toegepast zoals bij andere typen. Hierdoor behoudt de voering zijn oorspronkelijke kleur langer.

Sheet panelen bestaande uit plastic, hebben een breedte groter dan die van plastic voering. Hun lengte varieert van 105 tot 405 cm. Deze panelen zijn de meest bekende en verbruiksartikelen. Soms wordt het oppervlak van vellen verzonden voor speciale verwerking, maar niet allemaal, maar slechts enkele goede fabrikanten doen het. Dankzij deze bewerking worden de panelen duurzamer en stabieler.

Lijm en spijkers kunnen op paneelplaten worden gemonteerd. De opening kan worden afgedicht met een kit van de juiste kleur of een smalle rail. Gewone panelen hebben een lengte van 260 en 270 cm, soms zelfs 300 cm, en een breedte van ongeveer 25 cm, maar het is ook mogelijk om panelen met een breedte van 50 cm te gebruiken voor interieurdecoratie. De zijde van het buitenoppervlak, bekleed met vernis en geverfd met verf, vormt ook een naad, die niet erg opvalt als het een geassembleerde look wordt.

Er is ook een sandwich-PVC-paneel GOST, dat modern is en een hoge benutting heeft. De eigenaardigheid van deze panelen is de aanwezigheid van twee vellen plastic. Polyurethaanschuim of polystyreenschuim wordt gebruikt als een verscheidenheid aan toegevoegde stoffen, ze geven het materiaal isolerende eigenschappen. De mate van ontvlambaarheid van producten is aangegeven op de verpakking. De grootste coëfficiënt heeft plastic voering.

Sterke en zwakke punten

Dit materiaal is zo populair geworden vanwege het grote aantal voordelen.

 • Veelzijdigheid. Meestal worden PVC-panelen gebruikt als wand- en plafondafwerking. Dit materiaal kan worden gebruikt voor het bekleden van de randen van deuren en ramen, gebruikt in de douche en badkamer, en ook onder de stappen om interessante vormen te creëren. Inwoners van de zomer dit bouwmateriaal wordt gebruikt voor de vorming van tuinbedden.
 • Installatie is snel en eenvoudig. Gewone huiseigenaren kunnen nu een muur of een ander oppervlak decoreren. Het werk wordt snel en eenvoudig gedaan met gladde wanden of plafonds. In dergelijke situaties worden ze vastgemaakt met "vloeibare nagels". Om gebogen oppervlakken gelijkmatiger te maken, is het de moeite waard om een ​​metalen of houten frame te gebruiken.
 • Makkelijk in onderhoud. PVC-panelen kunnen worden afgeveegd met een gewone zeeplap, maar het is de moeite waard om op te letten voor de paneelverbindingen, omdat deze plekken zwak zijn.
 • Dergelijke panelen zijn absoluut milieuvriendelijk. Dit materiaal is niet giftig en laat geen schadelijke stoffen in het milieu terecht.
 • Sterkte. Deze indicator is afhankelijk van de juiste keuze. Voor plafonds is dergelijk materiaal iets lichter.
 • Er is geluids- en warmte-isolatie. Deze panelen zorgen voor een goede geluidsisolatie en laten de kou in de kamer niet.
 • Een groot aantal kleuren en tinten. De standaardkleur van PVC is wit, maar fabrikanten hebben een enorm aantal kleuren gecreëerd voor elke smaak van de consument. Op dit moment zijn panelen met tekeningen of met imitatie van de textuur van een steen of hout populair.
 • Vochtbestendigheid. Door het gladde oppervlak behouden ze geen vocht.Omdat er geen poriën op het materiaal zitten, blijven vuil, schimmels en andere schadelijke micro-organismen niet achter op het oppervlak. Daarom worden ze vaak gebruikt in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid.
 • Bestand tegen plotselinge temperatuurschommelingen. Kunststof panelen zijn bestand tegen temperaturen van -50 tot +50 graden Celsius.

Net als andere bouwmaterialen hebben PVC-panelen nadelen.

 • Instabiliteit voor ultraviolette stralen. Witte plastic panelen na een bepaalde tijd kunnen geel worden en hun oorspronkelijke uiterlijk verliezen.
 • Slagvast. Dergelijke panelen kunnen sommige belastingen weerstaan, maar ze worden niet beschermd tegen het verschijnen van deuken of krassen op het oppervlak van het materiaal.
 • De samenstelling van het materiaal bevat krijt, dat een bepalend onderdeel is van de sterkte van het product. De hoeveelheid krijt in de panelen wordt uitsluitend bepaald door de fabrikant.
 • Kenmerkende geur. Wanneer u panelen voor meerdere dagen koopt en gebruikt, is er een specifieke geur, maar deze verdwijnt volledig.
 • Dit plastic kan volgens vele fabrikanten niet absoluut veilig worden genoemd. Het mag niet worden gebruikt om kinderkamers te ontwerpen.

Rassen en toepassingen

Op dit moment zijn drie soorten PVC-panelen populair geworden in de markt van bouwmaterialen.

 • Pinion. Om dit type panelen direct op het oppervlak van de muur te bevestigen, moet u een metalen beugel gebruiken. Dit paneel heeft een lengte van 1 tot 12,5 meter, breedte - van 15 tot 30 centimeter, dikte - niet meer dan 1 centimeter. Als u deze weergave gebruikt voor het afwerken van de kamer, ziet deze er visueel hoger of lager uit, afhankelijk van de positie van de panelen zelf.
 • Onder de tegel. De grootte van dit type kan van 30 cm tot 1 meter zijn. De manier om de kamer af te werken is dezelfde als die van de rekpanelen, maar verschilt qua resultaat. Dergelijke PVC-panelen kunnen met een interessant patroon in de badkamer of in de keuken worden neergelegd.
 • Blad. Deze panelen worden herkend als de beste van alle bovenstaande typen. Om dit materiaal op de muur of het plafond te installeren, hebt u lijm en spijkers nodig. De dikte van de plaatpanelen is van 3 tot 6 millimeter.

Ook kunnen PVC-panelen worden verdeeld door decoratie.

 • Naadloze. Dergelijke panelen zijn erg populair en zien er duur uit. Perfect zichtbare naadloze panelen met een mat oppervlak.Ze zijn zowel voor de vloer als voor meubels.
 • Relief. Ze zien er precies hetzelfde uit als hout, maar hun prijs is veel lager. Tegelijkertijd kunnen ze worden gebruikt, zelfs als de wanden een zekere kromming hebben. Reliëf gelamineerde panelen bieden zeer nauwkeurige imitatietexturen.

Er zijn ook verschillende soorten panelen, afhankelijk van het ontwerp.

 • Een kleur. Ze zijn bij uitstek geschikt voor het aankleden van ruimtes waarin gebruiksgemak en minimalisme worden gewaardeerd. Om een ​​originaliteit en schoonheid in één kleur te geven, kunt u zelf kleurrijke planken maken of foto's gebruiken.
 • Met een foto. Zulke panelen imiteren vaak het uiterlijk van een steen of stof, maar er zijn er ook die de aandacht trekken met een spectaculaire afdruk, bijvoorbeeld wolken. Maar het kan moeilijk zijn om ze te installeren, omdat het nodig is om hun positie nauwkeurig te berekenen, dan zal de tekening solide zijn.

PVC-panelen worden gebruikt in badkamers, in douches, in de keuken, ze worden ook vaak gebruikt voor de decoratie van kantoren, restaurants, supermarkten, scholen, sportscholen, ziekenhuizen en andere gebouwen.

Deze producten zijn universeel, dus ze kunnen zelfs op ongebruikelijke plaatsen worden gebruikt, bijvoorbeeld dat bewoners van de zomer dit materiaal gebruiken in hun tuinen. Ook met hun hulp kun je een origineel interieur maken.Ze zijn milieuvriendelijk.

Maten en inrichting

PVC-panelen kunnen worden onderverdeeld in drie standaardtypen, namelijk:

 • lambrisering;
 • blad modellen;
 • rechthoekige of vierkante tegels.

De wandbeplating is ongeveer 3 m lang, de breedte is van 10 tot 12,5 cm .De "Europese" variant, die een groot slot heeft, is op de bouwmarkt meer gevraagd dan de "polka" met een smal slot. Als u pvc-panelen gebruikt met een lengte van 260, 270 of 300 cm en een breedte van 15 tot 50 cm, zullen er tijdens de installatie geen naden zijn. Vierkante of rechthoekige tegels zijn populairder geworden. Ze worden voornamelijk gebruikt voor het afwerken van de keuken. Ze zijn erg handig voor installatie en zijn ook licht in gewicht. Hun lengte is 30 cm, net als de breedte, en soms bereiken deze afmetingen 100 cm in lengte en breedte. Plaatpanelen, waarbij de toplaag vrij goed bestand is tegen schokken, en ook glad is, een lengte hebben van 150-405 cm, een breedte van 80-203 cm, en een dikte van 0,1-3 cm, deze afmetingen zijn standaard voor plaatpanelen.

Ook belangrijk zijn de sandwichpanelen. Ze zijn het meest bruikbare materiaal voor scheidingswanden in kamers of het bekleden van ramen. Ze zijn niet alleen hun populariteit gewonnen. Allemaal dankzij hun hoge klasse en uitstekende kwaliteit. Ook zien dergelijke producten er erg elegant uit.Deze weergave is ook standaard en heeft afmetingen: 3000 x 1500 mm, 3000 x 1150 mm en 3000 x 900 mm, dikte - 10, 24, 32 mm, respectievelijk.

Het decor van PVC-panelen is divers. Er zijn modellen met een baksteenkleur, omdat ze er vrij stijlvol uitzien en er geweldig uitzien. Dit type materiaal bespaart vloerruimte, is gemakkelijk te installeren en is ook veelzijdig. Het kan in elke kamer worden gebruikt: van de gang naar de loggia. Zelfs deze producten hebben een zeer groot aantal kleuren en grootten, dus u kunt voor elke smaak een optie kiezen. Bovendien is deze weergave veel goedkoper dan decoratieve baksteen.

Er zijn ook modellen die het oppervlak van natuursteen of natuurlijk hout nabootsen. Donkere kleurversies van natuurlijk hout zijn erg gewild. Ze zien er heel realistisch uit en worden vaker gebruikt in gangen, woonkamers en keukens. Rek-, tegel- en plaatpanelen worden vaak weergegeven door inkleuring onder een natuurlijk materiaal.

Het ontwerp "ragged kalksteen" wordt voornamelijk gebruikt voor open haarden en bogen. Ook dit materiaal kan worden gebruikt voor buitendecoratie.De badkamers zien er goed uit "Jurassic stone." Tegenwoordig zijn spiegel- en transparante PVC-panelen populair geworden, evenals het soort "panda".

Een van de meest populaire kleuren zijn de volgende:

 • wengé;
 • rood;
 • zwart en wit.

Vaak genieten van het paneel, het imiteren van het oppervlak van materialen zoals bamboe, grenen, blauw marmer, leisteen en anderen. De snit van de steen fascineert met zijn schoonheid.

fabrikanten

Het is erg belangrijk om een ​​goede fabrikant te kiezen voordat u aan het werk gaat. Om niet teleurgesteld te zijn in de kwaliteit van het bouwmateriaal, moet men kennis maken met de belangrijkste productiebedrijven die een kwaliteitsproduct produceren en over het algemeen alleen positieve feedback hebben.

De volgende fabrikanten hebben veel vraag:

 • "Metal Profile";
 • "Century";
 • Isotex;
 • Artpole;
 • AGT;
 • Shanghai Zhuan;
 • Racoon Plastik;
 • Polimerpanel;
 • Pareti;
 • BellerPlast;
 • "Plastec";
 • "Plast Decor";
 • "KronaPlast";
 • "Akvaton".

Selectiecriteria

Bij het kopen van PVC-panelen de moeite waard aandacht te besteden aan de kosten van de goederen. Hoe hoger de prijs, hoe beter het product.

Om niet te worden verward met de keuze en niet om misleid te worden, is het noodzakelijk om uzelf vertrouwd te maken met enkele aankooppunten.

 • Verplichte paneeldikte.De universele dikte van vinyl voor wanden mag niet groter zijn dan 10 mm, en als u een bouwmateriaal voor het plafond moet kiezen, moet u op dunner letten.
 • De sterkte van het voorvlak. Dit is belangrijk en noodzakelijk voor het bouwen van materialen om schade en schokken te weerstaan, terwijl er tegelijkertijd geen deuken of krassen op zitten. Als u de verstijvingen van buitenaf kunt zien, kunt u dergelijke panelen het beste niet gebruiken voor wandbekleding. Het is beter om ze te gebruiken voor plafonds, maar dergelijk werk ziet er niet erg goed uit en is van hoge kwaliteit.
 • Het aantal ribben, hun positie en stijfheid. De stijfheid van een bouwmateriaal is erg afhankelijk van het aantal randen. De grootste afstand die er tussen mag zijn mag niet groter zijn dan 10 mm.

Als tijdens het transport de ribben een klein beetje gerimpeld zijn geraakt, hun vorm verloren zijn, zullen deuken op deze plaatsen duidelijk zichtbaar zijn.

 • De uniformiteit van het bekleden van het oppervlak van het materiaal met verf geeft aan hoe de verf werd aangebracht op het paneel. De meeste fabrikanten bedekken het oppervlak vanaf de voorkant, in plaats van een kleurgevend element aan de polymeersamenstelling toe te voegen.Dit is slecht omdat de verf gemakkelijk van het oppervlak kan afpellen tijdens het werken met een materiaal. Vanwege deze PVC-coating kan het paneel ook doorbranden en zal de verf ongelijk zijn gepositioneerd, wat een ander nadeel is van dit werk door de fabrikant.
 • Wanneer u een bouwmateriaal in de winkel koopt, moet u vragen naar het gewicht ervan. Dit kan helpen bij het bepalen van de stijfheid van de ribben en de dikte van de wanden van het materiaal. Het optimale gewicht van PVC-panelen moet 1,1 - 1,5 kg / m² zijn. m.
 • Zijn de panelen stevig verbonden? Het is beter om de sterkte van de verbinding van PVC-panelen te controleren tijdens het onderzoek van de goederen.
 • Welk percentage krijt bevat materiaal. Veel professionals beweren dat het percentage krijt in het product niet hoger mag zijn dan 20%. Als dit percentage hoger is, is de kans groot dat dit materiaal vrij fragiel is. Krijt is zeer betaalbaar en niet duur, dus sommige fabrikanten, om de kosten van hun producten te verlagen, voegen het meer toe dan vereist door de regels. Door een hoek van het product te buigen, kunt u de hoeveelheid krijt erin controleren. Als er geen witte lijn op het plastic zit, bevat het paneel de vereiste hoeveelheid krijt.
 • Panelen met gifstoffen.Niets ergs als een afgesloten voering een karakteristieke, maar niet al te sterke geur heeft. Maar als een specifieke geur afkomstig is van panelen die worden blootgesteld in de vorm van een monster, wordt onmiddellijk duidelijk dat dit materiaal giftige stoffen bevat en is het beter om het niet te verkrijgen.
 • Brand. Als het product van een bekende verkoper afkomstig is, is de kans groot dat het materiaal van vrij goede kwaliteit is. Om toch zoveel roem te verdienen, heeft de fabrikant lang aan de kwaliteit van zijn producten gewerkt en zijn reputatie gewaardeerd en biedt hij daarom alleen hoogwaardige producten voor gebruik op de muur en op de vloer.
 • Product decor. Geconfronteerd met panelen moet thermotranslated zijn. Ze behoren tot de economy class. Dankzij thermisch afdrukken, kunt u een ander decor kiezen. De tekening is niet bang voor blootstelling aan ultraviolette straling en wordt niet na verloop van tijd gewist. Varianten met een fries zijn gewild omdat ze zijn versierd met verschillende prints. Typisch imiteren dergelijke producten het oppervlak van marmer, tegels of natuurlijk hout.

Modellen van MDF hebben veel gemeen met PVC-panelen, dus bij het kiezen ervan kunt u ook de bovenstaande selectiecriteria gebruiken.

Installatie- en werktips

Eerst moet je je voorbereiden op het werk zelf. Voor de installatie is er geen speciale voorbereiding van de wanden nodig. Maar u moet het te reinigen oppervlak zeer nauwkeurig meten en ook nauwkeurig het aantal panelen berekenen. Moet nog steeds beslissen hoe de installatie zal worden gemaakt.

Als de plafonds en wanden plat en zonder fouten zijn, kunnen de panelen worden verlijmd. Maar als het nodig is om de ruimte zelfs parameters te geven, is het beter om het frame samen te stellen. Op deze manier krijgen de kamers een esthetische uitstraling en alle onregelmatigheden aan de oppervlakte worden verborgen en onzichtbaar.

Om te werken heb je tools nodig zoals:

 • stap ladder;
 • boor;
 • ijzerzaag voor metaal;
 • meetlint;
 • een mes;
 • zelftappende schroeven;
 • hamer.

Al deze items moeten worden gekocht voor het begin van het werk. Als alle gereedschappen bij de hand zijn, kunt u aan het werk gaan. Gebruik voor de installatie van het plafond meestal panelen met een breedte van 100 mm. Het is beter om lijnen te meten tot 0.4 m. Om te beginnen is het de moeite waard om het laagste punt op het plafond te noteren en daaruit markeringen te plaatsen die gelijk zijn aan de breedte van het paneel. Dan moet u de punten noteren waar het anker of deuvel zal worden geïnstalleerd, wat belangrijk is voor het bevestigen van het frame.

Het frame moet loodrecht op de montagepanelen worden geplaatst. Voor het gemak van het markeren, adviseren professionals in plaats van tags om een ​​dun snoer te trekken. Om het te gebruiken, moet u het snoer met gekleurd krijt wrijven en het aan de gemarkeerde muur bevestigen. Na deze procedure blijft een goed zichtbaar merkteken op het oppervlak achter.

Voor de afwerking van hoge kwaliteit is de juiste montage van het frame nodig, vergelijkbaar met de combinatie van profielen.

Profielen kunnen van verschillende typen zijn: gemaakt van hout of metaal, evenals te worden vertegenwoordigd door plastic kist. Elk materiaal is geschikt voor bepaalde gebruiksomstandigheden. Het is bijvoorbeeld beter om een ​​houten frame te installeren in ruimtes met een lage luchtvochtigheid. Dit materiaal moet worden verwerkt door middel van impregnatie van hoge kwaliteit, die het zal beschermen tegen vocht en de voortplanting van verschillende micro-organismen. Als je nog steeds een houten frame gebruikt, moet de schroef elke 0,6 m worden gemaakt. Je kunt de voering gebruiken als je het juiste niveau nodig hebt. Houtmateriaal is iets slechter dan plastic of metaal.

Plastic profielen hebben enkele voordelen: lage prijs, lichtgewicht, net bevestigd, bestand tegen vocht, temperaturen en andere factoren.Deze installatie wordt om de 0,3 m gemaakt. Gereedschap voor bevestigingsmiddelen wordt na 1 m vastgezet. De installatie van profielen wordt schuin geplaatst. Dit controleert de gelijkmatigheid van de gewrichten. Omdat PVC-panelen licht van gewicht zijn, is het niet nodig om een ​​sterk frame te maken.

Voor de installatie van PVC-profielen moeten de volgende regels worden gevolgd:

 • het is beter om de installatie te starten wanneer de panelen "wennen" tot kamertemperatuur, vooral als het bouwmateriaal lange tijd in een ruimte lag waar de temperatuur lager was dan +10 graden;
 • lamellen moeten loodrecht op het frame worden gemonteerd;
 • het is noodzakelijk om ventilatiereducties uit te voeren in het geval dat de ruimte een hoge luchtvochtigheid heeft;
 • aangezien het materiaal met de temperatuur van vorm kan veranderen, is het noodzakelijk om 5 mm te laten voor de gaten;
 • als panelen zonder een patroon of patroon, dan kan de installatie willekeurig worden uitgevoerd, maar als er een patroon op het paneel is, is het beter om vanuit de linkerhoek te beginnen en verder te gaan naar de rechter;
 • PVC-panelen kunnen niet worden gebruikt voor installatie in ruimten waar de temperatuur +40 graden of hoger is, bijvoorbeeld in baden of stoombaden.

Installatie van PVC-panelen op het plafond

Nadat het frame is geïnstalleerd, kunt u beginnen met de installatie van de panelen zelf. Het is noodzakelijk om te beginnen met werken met een extreme strip, deze is bevestigd in een hoek, om materiaal met behulp van schroeven door te snijden. Het volgende paneel wordt dus in de groef van het verleden geïnstalleerd. Deze procedure moet worden voortgezet totdat de tegenoverliggende muur volledig is verwerkt.

Indien nodig kan het laatste paneel worden bijgesneden., maar alleen als het niet in de maat past. Omdat het materiaal broos is, is het gevoelig voor krassen, scheuren of deuken. Daarom moet u bij het werken met panelen niet hard drukken. Het wordt aanbevolen om een ​​administratief mes te nemen, evenals het kan worden gebruikt om de panelen in de juiste richting te verplaatsen.

Nadat het laatste paneel is bevestigd, kunt u de installatie van de plint op zich nemen. Het wordt bevestigd met behulp van "vloeibare nagels", die aan de binnenkant worden aangebracht en aan het plafond worden bevestigd. Nadat ze 10 seconden moeten vasthouden en de overtollige lijm voorzichtig moet worden verwijderd. "Vloeibare nagels" drogen snel genoeg, dus het verwijderen van overtollig materiaal van het oppervlak moet snel gebeuren.

Wandverwerking

Eigenaren van huizen of appartementen kunnen het interieur van een badkamer of toilet snel en praktisch en comfortabel maken, en dit alles dankzij de PVC-wandpanelen. Het is erg handig om ze te wassen, ze zullen vele jaren dienst doen. De installatie van de wanden lijkt sterk op de installatie van het plafond.

Er is ook een frame op de muur geïnstalleerd dat al is behandeld met antimicrobiële middelen. Het kan plastic of metaal zijn. Dit is ter beoordeling van de gebruiker. Het eerste paneel wordt ingevoegd met de hoek in het profiel, gevolgd door andere producten. Ze zijn bevestigd op metalen geleiders. Gebruik hiervoor de claymore. Het laatste paneel is vastgelijmd aan de U-vormige hoek. Na deze procedure kunt u beginnen met het installeren van de hoeken en hellingen maken. Het ontmantelen gebeurt in dezelfde volgorde.

Moeilijkheden kunnen zorgen voor een muur waar stopcontacten of schakelaars zijn. In dit geval, zodra de afwerkplaten zijn bevestigd, is het noodzakelijk om de doos te plaatsen en de elektrische kabel te leggen.

Wanneer de panelen worden geïnstalleerd, moet u een gat snijden waar eerder gemarkeerde plaatsen waren voor schakelaars en stopcontacten. Dergelijke plaatsen zijn moeilijk te wassen en te schilderen.Het paneel kan in de vorm van een paneel worden gemaakt en er verschillende handwerken aan worden vastgemaakt.

Voorbeelden in het interieur

De voering van de keuken is kwalitatief gemaakt van een PVC-kunststof paneel met een halfwandig patroon. Zo'n kamerinterieur ziet er zeer indrukwekkend en esthetisch uit. Het kan ook worden aangevuld met een Provence fotoprint.

Deze woonkamer is ingericht met vinyl gevelbeplating. De kamer ziet er erg zacht uit vanwege de heldere kleuren van het materiaal.

Prachtig uitziende decoratieve PVC-panelen met een patroon. Alles ziet er erg hoogwaardig en duur uit, maar met een eenvoudig ontwerp.

Op de PVC-panelen voor de wanden van de badkamer en de geheimen van de keuze van kunststof, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer