Accessoires voor PVC-panelen kiezen

Kunststof panelen hebben een aantal belangrijke operationele eigenschappen, daarnaast worden ze beschouwd als een milieuvriendelijk, onschadelijk materiaal, daarom worden ze vaak gebruikt voor binnenbekleding. Om de installatie van het materiaal, de nodige componenten - fittingen, geschikte bevestigingsmiddelen, geselecteerd op basis van verschillende parameters van de coating.

Doel van accessoires voor kunststof panelen

PVC wand- en plafondpanelen zijn een functionele en duurzame coating, het wordt vertegenwoordigd door een groot palet aan kleuren, heeft een andere textuur en is ideaal voor decoratieve decoratie van residentiële gebouwen. Vellen worden gemaakt van polymeermengsel met behulp van speciale apparatuur - machines voor kneden of extruder.Gesneden lamellen zijn geverfd met organische verfstoffen en bovenop het canvas zijn antistatische en beschermende vernis bedekt - dit is de reden waarom het materiaal er goed uitziet en hoge prestaties levert.

Voor de installatie volstaat het echter niet om een ​​perfecte plastic coating te kiezen - u zult fittings en bevestigingsmiddelen moeten kopen, die op dit moment niet slechts een reeks afzonderlijke onderdelen zijn, maar ook een multifunctioneel en technologisch mechanisme dat verschillende taken uitvoert.

Doel van componenten voor PVC-assemblage:

 • bevestiging van de panelen aan het plafond, wanden en vloerbedekking;
 • de verbinding van garnituursegmenten met verschillende dikte;
 • ontwerp en verbinding van de verbindingen onder verschillende hoeken;
 • de vorming van structuren van elke schaal en vorm.

Het belangrijkste materiaal voor de productie van accessoires is hoogwaardig staal, hoewel sommige onderdelen kunnen worden gemaakt van legeringen op basis van magnesium, titanium, aluminium, drukbehandeld. Polymeerelementen worden eerder gebruikt voor decoratieve inlijsting dan voor het maken van duurzame omhulsels.

Kenmerkend voor de gebruikte profielen is het gebruiksgemak: ze kunnen eenvoudig worden aangepast aan de vereiste afmetingen en worden afgesneden met een gewoon bouwmes.Uitwendig gieten in sommige gevallen is het beter om te fixeren met lijmen, hierdoor worden de panelen niet blootgesteld aan beschadiging en vervorming.

Typen componenten voor het afwerken van PVC-vellen

Hulponderdelen voor de installatie van plastic fragmenten worden vervaardigd in overeenstemming met de normen van GOST 19111-2001, die spreekt over hun kwaliteit en veiligheid.

Gebruik voor de montage verschillende vormen.

 • U-vormig profiel, beginnend of beginnend - de balk, die begint met het leggen van plafonddoeken, het bedekt de dwarsvlakken van de panelen. Als het product wordt gebruikt voor wanden, wordt het gebruikt voor het maken van vensterhellingen en deuropeningen.
 • Het eindprofiel in dwarsdoorsnede lijkt op de letter F en de centrale dwarsbalk is naar voren geduwd in vergelijking met de bovenste. Het onderdeel is bedoeld voor het decoratieve inlijsten van kunststof verbindingen, hoekverbindingen, deur- en raamopeningen.
 • De verbindende H-vormige staaf is ontworpen om de korte zijden van de panelen te verbinden en de lengte ervan te vergroten wanneer dit niet genoeg is.
 • Externe en interne hoek - onderdelen die nodig zijn voor de verbinding en het ontwerp van externe en interne rechte hoeken.
 • De hoek is universeel - door de mogelijkheid om in elke hoek te buigen, wordt deze gebruikt voor het inbedden van hoeken en tegelijkertijd voor het decoreren.
 • Een algemene bouwhoek (decoratief) is vereist om externe kunststofverbindingen onder een hoek van 90 graden af ​​te dichten.
 • Plafond sokkel (filet) wordt gebruikt om de overgang van de muren naar het plafond oppervlak glad te maken, bedekt de gewrichten van de panelen.
 • Externe en interne hoeken zijn ook nodig voor de plafondlijst en voor de verbindingsdelen wanneer deze onvoldoende lang is in ruimtes met een groot oppervlak.
 • Kunststof en gegalvaniseerde stalen lamellen zijn ontworpen voor de constructie van omhulsels, ze vergemakkelijken en versnellen de montage van PVC-panelen.

Componenten worden geselecteerd waarbij rekening wordt gehouden met de dikte van polyvinylchloride, een bepaalde kleur van afwerkingsdoeken. En ook moet aandacht worden besteed aan de duurzaamheid van plastic bevestigingsmiddelen, waarvan de betrouwbaarheid van de constructie afhangt.

Bevestigingselementen voor kunststof

De installatie van PVC-panelen, dat wil zeggen ze aan de wanden en het plafond bevestigen, hangt af van de eigenschappen van de ruimte: de vochtigheidsgraad, de kromming van de werkoppervlakken, de beschikbaarheid van communicatie en temperatuurbruggen.In elk geval worden bepaalde bevestigingsmiddelen gebruikt, die zullen worden besproken.

Er zijn drie manieren om te repareren.

 • Het meest goedkope en eenvoudige middel om plastic te fixeren is siliconenlijm of 'vloeibare nagels'. U moet een speciaal hittebestendig type gereedschap kiezen. Siliconen drogen snel, hebben een hoge sterkte, maken het mogelijk om panelen in korte tijd te assembleren, maar het kan worden gebruikt met een perfect vlak oppervlak van de wanden, bovendien laat deze methode het tijdens het repareren niet toe de beschadigde PVC-lamellen te vervangen.
 • Bij het oprichten van een kunststof kozijnwerk zijn meestal bevestigingsmiddelen zoals deuvels of spijkers vereist - het hangt allemaal af van het materiaal van de wanden en het plafond. PVC-panelen hebben speciale tongen op hun oppervlak, die zich onder de sleuven bevinden, en ze zijn bevestigd. Op basis van het feit dat de kist meestal is gemaakt van houten staven, zijn ze bevestigd met pluggen met polymere hoezen. U kunt ook "vloeibare nagels" gebruiken. Deze methode heeft zijn nadelen - het plaatsen van een houten frame wordt geassocieerd met het zagen van een hout en het bekleden ervan met antiseptische middelen,en het kost veel tijd.
 • Een speciale plaats in de installatie is klyimery. Ze zijn verschillend van formaat, maar in de regel niet meer dan 50 mm. Dit zijn speciale montageplaten in de vorm van beugels gemaakt van gegalvaniseerd ijzer, hebben een bevestigingstong en gaten voor spijkers en pluggen. Meestal zijn deze onderdelen opgenomen in de set voor kratten. De bevestigingsbeugel klikt in één beweging in de gleufgroef zodat u deze zelfs kunt gebruiken zonder zelftappende schroeven en spijkers, omdat een dergelijke bevestiging absoluut betrouwbaar is.

Klyaymery - universele onderdelen, in tegenstelling tot spijkers, beschadigen ze de gewrichten en sloten van de panelen niet, passen ze nauwsluitend op het oppervlak en zorgen ze voor een hoogwaardige assemblage. Ondanks de bevestigingssterkte van de beugels, blijven er minimale krommingen over waardoor wanden door de integriteit van de panelen kunnen vallen.

Natuurlijk, tegen de achtergrond van andere bevestigingsmiddelen, hebben montageklemmen meer de voorkeur, het belangrijkste is dat bij het kiezen om aandacht te besteden aan de aanwezigheid van een hoogwaardige verbinding van spikes en groeven op onderdelen.

Het gebruik van componenten voor installatie

Om PVC-lamellen te installeren, hebt u een elektrische decoupeerzaag, een platte schroevendraaier, niveau, een metalen zaag, een meetlint, een schroevendraaier, klemmen, schroeven (beestjes) nodig.

  Algoritme van het werk:

  • eerste omhulsel is klaar - het kan worden gemaakt van metalen profielen of hout met een doorsnede van 2x2 cm;
  • geleiderails worden met behulp van gegalvaniseerde stalen nagels of zelftappende schroeven aan de voet van de wanden of het plafond bevestigd, een inkeping van hun rand is noodzakelijkerwijs overbodig;
  • als er hobbels aanwezig zijn, moet de structuur worden geëgaliseerd met houten voeringen;
  • het startprofiel wordt in de linkerhoek vastgelegd, vanaf waar de assemblage begint;
  • een paneel is erop gemonteerd vanuit de onderste hoek en vastgezet met schroeven om schade aan het plastic te voorkomen, de bevestigingsmiddelen mogen niet te veel worden aangedraaid;
  • het volgende blad dat daarna strak is ingevoegd, is het wenselijk dat er geen opening tussen zit.

  Om de platen op organische wijze aan elkaar te laten aansluiten, is het noodzakelijk om ze correct te verbinden - het paneel wordt met een spijker in de hoek geplaatst, waardoor de groef open blijft voor het volgende vel. Als er een opening in de buurt van de spike is, wordt deze zorgvuldig gesnoeid.

   Dan is het noodzakelijk om de lamellen op de kist te bevestigen en nu hebt u de klyimer nodig. - de haken worden in een groef gedraaid, daarna wordt het element stevig aangedrukt. Bevestiging wordt bevestigd met speciale schroeven. Voor kunststof worden beugels gebruikt met hoogtes tot 2 mm.Vier van deze delen zijn voldoende voor een lengte van 2 meter, maar met een grote omtrek kan hun aantal worden verhoogd. Bij het werken met een schroevendraaier komt het voor dat de "bug" de bevestigingsklem verdraait, maar deze kan worden ingedrukt en vastgehouden met een schroevendraaier.

    Bij het installeren van PVC is het belangrijk om op enkele punten scherp te stellen.

    • Aangezien de montage begint met de installatie van de doos, moet u de lamellen correct installeren. Vooral zorgvuldig met behulp van het niveau wordt de positie van het paneel eerst gecontroleerd.
    • In de loop van het werk moet u de nauwkeurigheid van de pasvorm van individuele webben van materiaal controleren. Er mogen geen grote gaten tussen hen zijn. Daarom moeten de platen zoveel mogelijk worden verzegeld.

    Plafond- en F-vormige plinten moeten altijd als laatste worden gemonteerd. Ondanks het feit dat de lijsten zijn ontworpen voor decoratie, versterken ze bovendien de randen van de bestaande constructie.

    Voor kunststofpanelen moet u hightech-accessoires kiezen en natuurlijk niet uit het uiterlijk of de prijs van een batterij komen. Met een dergelijke taak als de constructie van een betrouwbare kist, is sparen ongepast. BovendienU moet zich altijd laten leiden door de conformiteit van producten met kwaliteitsnormen en GOST.

    Instructie voor video-installatie voor PVC-panelen wordt hieronder weergegeven.

    Comments
     auteur
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

    Inkomhal

    Woonkamer

    slaapkamer