Stappen van porselein: de voor- en nadelen

 Stappen van porselein: de voor- en nadelen

De markt van bouwmaterialen is ongewoon breed, het decoratieve decoratiegebied is bijzonder divers. Deze keer is ons zicht gericht op porselein, met name op de stappen die vaak uit dit moderne materiaal worden gemaakt.

Speciale functies

De vervaardiging van stappen van porselein-steengoed is een klein gebied waar dit materiaal kan worden gebruikt. Maar het is in dergelijke elementen dat het er het meest winstgevend uitziet. Het materiaal is gemaakt van kaolien klei. Extra componenten worden eraan toegevoegd. Het kan mica, spar, kwarts zijn.

Keramische graniet ligt volgens zijn eigenschappen dicht bij graniet en is slechts twee punten lager dan diamant in sterkte. Optie is meer dan interessant, het is de moeite waard om de aandacht vast te houden.

Voor- en nadelen

Porseleinen tegels heeft een reeks functies, waardoor het voornamelijk wordt beschouwd voor de decoratie van trappen, vloeren en verschillende platforms:

 • Hoge slijtvastheid en weerstand tegen mechanische schade, waardoor het materiaal kan worden gebruikt in ruimtes met een hoge belasting op de vloer en trappen, evenals buitenshuis.

 • Waterafstotende eigenschappen worden geboden door een dichte structuur zonder poriën, scheuren en holtes. De vervaardiging van porseleinen tegels houdt verband met het gebruik van hoge druk. Stappen van porselein kunnen op straat en in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid worden geïnstalleerd.

 • Inertness en gebrek aan chemische activiteit breiden de reikwijdte van de installatie van porcellanato-steentrappen uit. Tijdens bedrijf kunnen ze worden gereinigd met behulp van agressieve middelen, wat eenvoudig onderhoud vergt.
 • Producten verdragen perfect temperatuurdalingen van -50 tot +50 graden.
 • Het materiaal vormt geen enkel gevaar voor het menselijk lichaam en is niet schadelijk voor het milieu.

 • Weerstand tegen vuur en niet-geleidende elektrische stroom.

 • Persistentie van kleur, ondanks de impact van ultraviolette straling, intensief gebruik, frequente reiniging en andere negatieve factoren.

Dit materiaal heeft ook negatieve kanten. Zeer weinigen van hen kunnen worden geneutraliseerd of geminimaliseerd:

 • Een juiste en nauwkeurige installatie speelt een grote rol bij het garanderen van een lange levensduur. Materiaaleigenschappen kunnen worden verminderd als er tijdens de installatie storingen optreden.

 • Het koude oppervlak creëert veel overlast bij het ontwerp van residentiële gebouwen. Dit probleem kan worden opgelost door een tapijt te gebruiken, maar in dit geval zal het decoratieve oppervlak van het materiaal worden verborgen. Je kunt ook een "warme vloer" installeren, met porselein kun je zo'n onderneming implementeren.

Toegegeven, je moet geld uitgeven aan werk en materialen, maar het huis zal warm en mooi zijn.

types

Porselein-steengoed wordt in een breed scala geproduceerd, wat het toepassingsgebied van het gebruik vergroot en onbeperkte mogelijkheden voor de gebruiker biedt om gedurfde ontwerpideeën te implementeren.

Van een massieve plaat worden vaker producten met afmetingen van 120/30 cm geproduceerd.De constructie uit één stuk bestaat uit loopvlak en risers. Zulke stappen zien er netter uit dan een vergelijkbare constructie die is gecreëerd door de hechtmethode. Monolithische producten zijn hoger, maar de kracht ligt ook op een hoger niveau.Maar het repareren van een apart deel van de treden is onmogelijk, het is noodzakelijk om de hele laag te vervangen.

Van afzonderlijke platen kunt u naad- en naadloze oppervlakken maken. De tweede optie ziet er veel beter uit, maar het vereist ervaring en tijdrovend. Hoewel met een vakkundige installatie en een goede keuze aan tegels, de naden er passend en harmonieus uit kunnen zien. Meestal wordt een dergelijke keramische graniettegel gepresenteerd in drie maten: 30/30, 45/45 en 30/60 cm.

De kleuren van porselein zijn geweldig. Als u wilt, kunt u een uniek materiaal bestellen dat van de treden het belangrijkste element van het interieur maakt. De woodgrain-tegel ziet er nobel uit, past perfect in klassieke interieurs. Stappen van gemetseld porselein en marmer - dit is een chique optie die altijd relevant blijft. Een dergelijk onderdeel van het interieur zal er goed uitzien om op te vallen en de decoratie van de kamer / het gebouw te worden. Wit, zwart, groen, met een tint, een combinatie van verschillende kleuren - elk idee vindt zijn oplossing in dit materiaal.

De afmeting van porseleinen tegels voor de treden kan verschillen, wat de keuze gemakkelijk en niet moeilijk maakt.

Tegel met een afmeting van 1200x300 mm - dit is een van de grote opties, die populair is bij Russische gebruikers. Porseleinen tegels 300x1200 kunnen het aantal naden aanzienlijk verminderen.Er is een tegel met een nog grotere lengte - 1600x300. Dergelijke lange elementen kosten meer dan tegels met kleinere afmetingen, maar het installatieproces wordt aanzienlijk vergemakkelijkt. Er zijn een aantal lange stappen gemaakt van porselein, met een afmeting van 1500x300 mm. Tile 120x30 en 30x30 zijn eenvoudig te installeren, de onderdelen zijn licht, klein, zodat je er zonder hulp mee kunt werken.

De verwerkingsmethode is een van de criteria die een tegel in verschillende categorieën verdeelt. Gemalen of matte tegels ondergaan een fase van grof slijpen en licht polijsten. Stappen van dergelijk materiaal glijden niet, zelfs in het geval van vorst, sneeuw en regen. Deze optie wordt voornamelijk gekozen voor een trap op de straat. Nog een succesvolle optie voor de uitrusting van ladders op straat zijn ongepolijste stappen. Geglazuurde tegels zijn licht gespiegeld, maar ook niet glad. Dient als een goede keuze voor de straat en de kamer even. Gepolijste tegels reflecteren het licht goed, maar glijden ook goed. Het vereist een anti-slip pad om een ​​veilige werking te garanderen.

Hoe te kiezen?

Om de juiste keuze te maken en alles te kopen wat je nodig hebt om volledige, veilige en mooie stappen te vormen, het is noodzakelijk om de apparatuur en het doel van elk onderdeel te kennen:

 • Het loopvlak heeft inkepingen en strepen, deze zijn nodig om een ​​goede grip te garanderen en slip te verminderen. In sommige modellen zijn er groeven voor het verzamelen en omleiden van water, wat belangrijk is voor de veranda.

 • De stijgbuis is een muur die verticaal ten opzichte van de treden is geïnstalleerd. Het belangrijkste kenmerk is de hoogte. Dit item is nu verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en kleuren. Als u wilt, kunt u een unieke architecturale compositie creëren.

 • De plint is een hoekelement. Het geeft het ontwerp een compleet uiterlijk en maakt de hoekverbindingen esthetisch.

Monolithisch ontwerp heeft verschillen in configuratie. Loopvlakken en risers zijn een element.

De juiste keuze, hoewel gebaseerd op de hierboven gepresenteerde informatie, maar ook naleving van de volgende tips en aanbevelingen vereist:

 • Wateropname moet tot een minimum worden beperkt. Bij het kiezen van een tegel, kan deze worden bevochtigd met water, deze moet zich over het oppervlak verspreiden en weglopen, waardoor er bijna geen spoor achterblijft.
 • De treden op straat moeten met ruw graniet zijn bekleed.Het zal niet glijden, zelfs bij vorst en bij aanwezigheid van overvloedige neerslag.
 • Als u een tegel voor straatwerk kiest, moet u letten op de kwaliteit van de vlekken. Als de kleurstof het materiaal volledig vult, behoudt de kleur de intensiteit en helderheid gedurende de hele gebruiksperiode.
 • Voor het lopen van trappen zijn rechte platen nodig. Voor traptreden van het schroeftype zijn afgeschuinde elementen noodzakelijk. Dit materiaal is moeilijk te vinden in de vrije markt, vaak om een ​​individuele bestelling te maken. Bovendien is het installatieproces complexer, maar het eindresultaat is boven alle verwachtingen.
 • In huizen en appartementen kunt u geglazuurd steengoed gebruiken, het ziet er prachtig uit en kost minder dan andere analogen. Kies voor kamers met een hoge belasting op de vloer gepolijst, mat of ongeglazuurd materiaal. De slijtvastheid en duurzaamheid van deze soorten porcellanato zijn hoger.

 • Een afzonderlijk voorrandprofiel vergemakkelijkt en vermindert de kosten van mogelijke reparatiestappen. In dit geval moet u slechts één element vervangen en niet het hele profiel.

 • De hoogte van de stijgleiding is een belangrijke parameter bij de selectie van porselein, die het toekomstige werk grotendeels bepaalt.Als de hoogte niet overeenkomt met de ontwerpparameters, moeten de risers worden gesneden. In dit geval is het onpraktisch om elementen met een patroon te kiezen, het is het beste om op de monochrome versie te blijven.

 • Stappen met capino's hebben afgeronde hoeken. Deze trap is esthetisch mooi, ziet er compleet uit en past harmonischer in elk interieur.

Installatie functies

Porseleinen tegels passen gemakkelijk op het oppervlak. Er zijn geen specifieke problemen in dit proces. We zullen de werkfasen in detail moeten bestuderen en de subtiliteiten moeten observeren die door professionals worden gebruikt.

Het algoritme werkt als volgt:

 • De basis voor het leggen van het materiaal moet zorgvuldig worden voorbereid. Eventuele onregelmatigheden moeten worden verwijderd, spaanders en scheuren moeten worden opgevuld. De voorbereidingsbehandelingprimer voltooien. Zorg ervoor dat u de grond aanbrengt, het verbetert het vermogen van oppervlakken om aan elkaar te hechten.

 • We voeren een vergelijking uit van de tegel en de voorbereide basis. Maak zo nodig een fit. Voor het knippen van tegels moet u een speciale machine gebruiken. Alleen op deze manier kunt u de perfecte rand bereiken en geen schade toebrengen aan het materiaal.Het is niet overbodig om de pakketten te controleren op bijpassende kleuren, tinten en patronen.

 • We bereiden de kleefstofsamenstelling voor volgens de aanbevelingen die de fabrikant noodzakelijkerwijs van toepassing is op de verpakking. Meestal wordt de essentie van deze fase gereduceerd tot het mengen van het droge mengsel met water met behulp van een menger. Het mengsel moet infuseren, het duurt ongeveer 10 minuten.

 • We beginnen tegels te leggen. We gaan van boven naar beneden, zodat we niet op een tegel hoeven te stappen die is gelegd maar nog niet is beveiligd. We beginnen met de stijgbuis, daarna volgt het voorste gedeelte. Met behulp van een getande troffel wordt lijmmassa op de basis aangebracht.

 • De hoek van de stappen vereist de installatie van een hoek. Het kan van metaal of plastic zijn. Voor het voegen van fuga nodig. Verontreiniging door de tegel, die wordt verkregen tijdens het installatieproces, kan eenvoudig worden verwijderd.

 • Om mooie voegen te krijgen, is het nodig om de basis op hetzelfde niveau te maken met tegels of iets minder.

 • Als de trap buiten wordt gemaakt, moet de tegel een hoek maken. Zo'n geheim zorgt voor een afvoer van water. Aan de zijkant van de extreme platen kunt u een afvoerkanaal verlaten. In dit geval zal vocht zich niet ophopen op het oppervlak van de treden.

 • Het is veel moeilijker om de treden te monteren. Het installatieproces bestaat uit het bijsnijden van de tegel, waardoor het verbruik toeneemt. De hoeveelheid residuen kan worden verminderd. Om dit te doen, moet u duidelijk de noodzakelijke wijziging kiezen en de grootte schatten, het gebied van de toekomstige structuur uitzoeken en gedetailleerde berekeningen uitvoeren die rekening houden met toleranties voor naden.

 • Naden na het leggen gewreven met een speciale samenstelling. De resten worden gereinigd met een spatel en afgeveegd met een vochtige doek.

zorg

Porseleinen tegels zijn heel gemakkelijk te reinigen, omdat er in dit geval geen speciale voorwaarden en vereisten zijn. Voor het reinigen kunt u elke chemische stof gebruiken die vaak wordt gebruikt om het huis schoon te maken.

Het is niet nodig speciale reinigings- en polijstcomposities te kopen. Zelfs oplossingen met alkalische en zure samenstelling zullen het oppervlak niet beschadigen.

Succesvolle voorbeelden en opties

Monolithische porseleinen tegels moeten worden gebruikt in gebieden met veel verkeer. Voor dergelijke opties is het meest succesvol de combinatie van porcellanato en chroomelementen.

Zachte zandtinten vormen de basis van dit gezellige en warme interieur.De nadruk ligt op de reling, die expressief is en de aandacht trekt.

Hoe je porselein op de trap legt, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer