Steengoed van porselein gemarmerd: soorten en maten

Tegenwoordig is het populair geworden in het ontwerp van het appartement om natuursteen te gebruiken. Ze zijn duurzaam en mooi, maar hebben een hoge prijs, dus niet iedereen kan het betalen. In dit geval kan de tegenhanger gemarmerde porselein zijn.

Speciale functies

Dit product is een uitstekend materiaal om niet alleen de vloer, maar ook de muren af ​​te werken.

De belangrijkste eigenschappen van porselein zijn:

 • Sterkte. Keramische tegels zijn bestand tegen zowel mechanische impact (vallende objecten, herschikking van meubels), en chemische manipulaties;
 • Het oppervlak is bestand tegen alle soorten reinigingsmiddelen, inclusief schuurmiddelen;
 • Eenvoudig schoon te maken. Achter de tegel is geen complexe zorg vereist. Het is gemakkelijk om het te wassen en schoon te maken van stof en vuil;
 • Esthetische uitstraling.Met gemarmerde tegels, kunt u een verscheidenheid aan design-meesterwerken maken die in elk interieur passen;
 • Verscheidenheid assortiment. Porseleinen tegels kunnen eentonig zijn, met tekeningen of patronen. Hierdoor kan elke klant de gewenste optie vinden;
 • Beschikbaarheid. Dit is van toepassing op distributie en prijzen;
 • Hoge slijtvastheid;
 • Slip weerstand;
 • Bestand tegen hoge en lage temperaturen. Dit oppervlak kan naast elektrische verwarmingstoestellen worden geïnstalleerd. Geschikt voor gebruik in de decoratie van straatwoningen, veranda's of paden op de site;
 • Weerstand tegen hoge luchtvochtigheid. Porseleinen tegels worden vaak gekozen voor het afwerken van een badkamer, bad of sauna.

De mate van slijtagebestendigheid wordt op een nogal interessante manier bepaald: een schurend wiel dat op het oppervlak draait.

Afhankelijk van het aantal beurten, die een cirkel hebben gemaakt, en het uiterlijk van schuren op de tegel, worden de volgende graden toegewezen:

 1. 150-500 (PEI I);
 2. meer dan 600 (PEI II);
 3. 1500 (PEI III);
 4. meer dan 1500 (PEI IV).

Vanwege de duurzaamheid, kunt u niet alleen de geschatte levensduur, maar ook mogelijke plaatsingsmogelijkheden in het pand achterhalen:

 • Categorie 1 - meestal gebruikt voor slaapkamer of badkamer;
 • 2 categorie - woonkamer, slaapkamer of badkamer;
 • Categorie 3 - keuken, woonkamer, gang;
 • Categorie 4 - hal, tuinpaden, kantoorruimte.

Een andere belangrijke indicator bij het kiezen van een product is de mate van slipweerstand.

Het wordt bepaald door het niveau van wrijving:

 • R9 - dit product is geschikt voor de gang, woonkamer;
 • R10 - tegels kunnen worden gebruikt in ruimtes met niet-constante luchtvochtigheid: in de keuken, op het toilet, in magazijnen;
 • R11-R 13 - tegel is ontworpen voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid: badkamer, toilet, industriële magazijnen.

Chemische weerstand is een belangrijke indicator, vooral voor het kiezen van een oppervlak in een keuken of badkamer, omdat dergelijke ruimtes meestal worden onderworpen aan reiniging met schurende producten.

Deze indicator wordt bepaald door de integriteit van het oppervlak te veranderen na blootstelling aan:

 • AA is het meest resistente type tegel omdat er geen wijzigingen optreden;
 • En - verwijst ook naar het resistente type product, maar er is een lichte vervorming;
 • B - op zo'n tegel worden de veranderingen meer merkbaar;
 • C - deze graad geeft aan dat de tegel niet bestand is tegen de effecten van chemicaliën, aangezien gedeeltelijke vervorming optreedt;
 • D - dit type tegels is volledig ongeschikt voor deze behandeling, omdat het volledig zijn uiterlijk verliest.

Naast de technische kenmerken bij het kiezen van een afwerkingsoppervlak, moet u op de grootte en het type materiaal letten.

Typen en afmetingen

Marmeren tegels worden vaak gebruikt, niet alleen voor het afwerken van de vloer, maar ook voor de wanden en als decoratief element. Afhankelijk van het type oppervlak, worden de volgende typen onderscheiden:

 • Matte tegels. Het is niet gepolijst, dus het oppervlak is minder glad en veiliger.
 • Glanzende tegel gepolijst, zodat het oppervlak ervan mooi glanzend en presentabel is. Tegelijkertijd wordt dergelijk materiaal als meer traumatisch beschouwd en is het onwenselijk om het in een ruimte met een hoge luchtvochtigheid te gebruiken;
 • Geglazuurde versie Het wordt beschouwd als een decoratief muurmateriaal, omdat het oppervlak ervan een zwakke weerstand heeft tegen mechanische en chemische invloeden.De coating van een dergelijke tegel heeft een coating van licht glas, waardoor het afwerkingsmateriaal er elegant en nobel uitziet;
 • Satijnen tegels. Het heeft een dunne oppervlaktelaag van minerale zouten. Het oppervlak is minder glad, maar het heeft een aangename, rustige glans;
 • Relief tegels heeft een oppervlak dat natuurlijk marmer imiteert. Over het algemeen wijkt deze optie niet af van de gladde en glanzende toplaag.

De klassieke vorm van keramische tegels is vierkant met afmetingen van 40x40, 45x45 of 60x60 cm.Er zijn ook producten met de volgende afmetingen: 1200x600, 1200x1200, 1200x2400, 3000x1000, 1800x900, 600x1200 mm. Deze tegels worden als breedbeeld beschouwd en worden meestal gebruikt voor ruimtes met een groot oppervlak of voor het afwerken van buitenruimtes. Producten met afmetingen van 60x60 cm worden gebruikt voor wand- en vloerdecoratie in woningen en openbare plaatsen. De op een dergelijke naadloze manier gemaakte platen creëren een harmonieus en uniform beeld van de ruimte.

Omdat dit materiaal bestand is tegen temperatuurschommelingen en geen vocht opneemt, wordt het gebruikt om het buitenste gedeelte van het huis af te werken. Afhankelijk van de wensen en het ontwerp van het gebouw, is het mogelijk om zowel grootformaatversies als kleine platen te kiezen.Voor de oorspronkelijke aanleg van tuinpaden moet bijvoorbeeld een reliëftegel van klein formaat en een voeg in een contrasterende kleur worden gebruikt. Met deze methode kan een visuele gelijkenis worden bereikt met het pad dat is omzoomd met natuursteen.

Kleur oplossingen

Marmer is een bergsteen met veel schakeringen. Het gehele palet van natuurlijke marmerverf kan op graniet worden nagebouwd. Vaak worden de kleuren van de steen gevonden: wit en zwart, grijs en beige, roze en rood, groen en bruin, en alle tinten blauw.

Wit porselein is een veelzijdig afwerkingsmateriaal. slaapkamers, keuken en woonkamer. Het zal harmonieus in elke stijl van het interieur kijken. Een andere positieve eigenschap van deze kleur is de visuele uitbreiding van de ruimte, dus ontwerpers gebruiken vaak witte tegels in appartementen met een klein oppervlak.

Zwart porselein en aardewerk zien er stijlvol en luxueus uit, maar als je met deze kleur naar de muren of de vloer kijkt, moet je geen puur zwarte tegels gebruiken - het ziet er somber en ongemakkelijk uit. Het is beter om dit ontwerp te verdunnen met platen van lichte tinten.Het materiaal van deze kleur kan domineren in het interieur van de moderne stylistiek, maar in het klassieke interieur kan het ook alleen als onderdelen of individuele inserts aanwezig zijn.

Grijze, beige en bruine platen zijn geschikt voor vloeren. Op de wanden van dergelijk porselein is het beter om inlegvellen te maken of de afbeelding, vorm, ornament in te delen. Deze kleuren met een warme tint zullen er goed uitzien in de woonkamer en in de slaapkamer.

Rode kleur is een actieve variant van uitvoering, daarom is het ongepast om producten van dergelijke kleur in de slaapkamer of de kinderkamer te gebruiken. Rood porselein is beter te gebruiken met het interieur in een rustige en heldere kleuren om contrast te creëren en bepaalde ruimtes in de ruimte te benadrukken.

Tinten groen en blauw geven het beste het palet van natuurlijk marmer. Daarom worden deze platen gebruikt om kantoren en kantoorruimte te ontwerpen om een ​​chique en zakelijke sfeer te creëren. In woongebouwen worden deze platen ook gebruikt, en meestal zijn ze te vinden in de badkamer, hal en soms in de keuken. Een gevarieerd palet van kleuren stelt platemakers in staat om te verbeteren in hun vakgebied.

fabrikanten

Op dit moment zijn de leiders in de productie van keramische tegels onder marmer landen zoals Italië, Spanje en China.

Chinees steengoed staat bekend om zijn unieke gelijkenis met natuurlijk marmer. Soms is het moeilijk om zelfs een specialist te onderscheiden.

Spaanse productie onder het merk Absolut Keramika maakt gebruik van metaaloxide, dat bij het smelten strepen creëert, zoals op natuursteen. Hierdoor wordt de textuur van porselein-aardewerk vergelijkbaar met marmer en heeft het een aantrekkelijk uiterlijk.

De Italiaanse fabrikant Acif staat bekend om de verscheidenheid aan soorten en uitstekende technische kenmerken van de platen. Producten worden alleen gemaakt van hoogwaardige grondstoffen en met behulp van de nieuwste technologieën, waardoor een vrij duurzaam en resistent porselein-steengoed ontstaat.

Elke fabrikant probeert zijn product beter en aantrekkelijker te maken door gebruik te maken van innovaties op het gebied van technologie en de productie van grondstoffen. Ongeacht het land van de fabrikant, kan worden opgemerkt dat graniet een kosteneffectief, praktisch en presentabel materiaal voor decoratie is.

Je kunt meer leren over de voordelen van porselein in de volgende video.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer