Kerama Marazzi porselein steengoed: soorten en functies

Steeds vaker wordt porselein gebruikt bij het maken van de vloer in woon- en niet-residentiële gebouwen. In de markt vindt u een enorme selectie van dit afwerkingsmateriaal. Een van de merken porselein-steengoed, dat een leidende positie in de markt heeft veroverd, is Kerama Marazzi.

Over de fabrikant

Kerama Marazzi is een van de meest populaire Russische fabrikanten van keramische tegels, keramisch graniet en mozaïeken. Het bedrijf werd in 1988 in de stad Oryol opgericht door een Italiaanse fabrikant van hetzelfde type producten WELKO Industriale S. p. A. en heette "Kerama". Sindsdien is dit bedrijf onderdeel geworden van de internationale holding Marazzi Group, de grootste fabrikant van tegels ter wereld. Nu produceert het bedrijf miljoenen vierkante meters tegels per jaar, en er is veel vraag naar zijn producten.

voordelen

Keramisch graniet van deze fabrikant is een uniek product.Het wordt geproduceerd in een fabriek in de regio Moskou.

Porseleinen tegels heeft een aantal voordelen:

 • het is duurzaam. De levensduur van het product is meer dan 50 jaar.
 • De kwaliteit van het product is niet minderwaardig aan de tegel die in Italië wordt geproduceerd, wat in ons land vrij hoog wordt gewaardeerd, terwijl de prijs van Keramiek-porselein van Kerama Marazzi behoorlijk democratisch is.
 • Het is milieuvriendelijk. De producten van deze fabrikant zijn gecertificeerd door Certiquality, waardoor het kan worden gebruikt in omstandigheden van "groene constructie". De aanwezigheid van een certificaat bewijst ook dat het product voldoet aan het systeem van vrijwillige milieucertificering Leed.
 • Een groot aantal collecties maakt het mogelijk om de vloerbedekking voor bijna elk interieur te kiezen.
 • De tegels zijn zowel glanzend als mat. Bovendien zijn er verschillende series waarin helemaal geen beglazing wordt toegepast.
 • Sinds 2017 is Kerama Marazzi keramisch graniet geproduceerd in een vergrote afmeting van 120x240 cm. Dergelijke grootformaatproducten worden gemaakt op de meest moderne apparatuur Continua + en is een sensatie op de wereldwijde markt voor keramische tegels.
 • U kunt porseleinen tegels van deze fabrikant kiezen om niet alleen binnenshuis te leggen, maar ook in open ruimtes.Het heeft een hoge mate van vorstbestendigheid, absorbeert slecht water,
 • Kerama Marazzi porselein aardewerk is eenvoudig schoon te maken. Het kan zelfs worden beïnvloed door chemicaliën - de tegel zal zijn uiterlijk niet verliezen.

tekortkomingen

Er zijn praktisch geen nadelen aan dit product, behalve enkele ogenblikken.

 • Wanneer water het model binnenkomt met een glanzend oppervlak, worden ze nogal glad, en dergelijke tegels worden niet aanbevolen om in de badkamer te leggen.
 • Porseleinen tegels zijn een koud afwerkingsmateriaal en bij gebruik in de keuken of in woonkamers is het beter om het "warme vloer" -systeem te installeren.
 • De prijs van porselein-aardewerk is nog steeds hoger dan de kosten van gewone keramische tegels.

verzamelingen

In het modellengamma van Kerama Marazzi zijn er verschillende collecties die uit een serie series bestaan. Elke regel bevat niet alleen de hoofdtegel. Hier kunt u ook elementen voor stappen, plinten, stoepranden en inlays kiezen.

"Keramische" boom "

Deze collectie bevat een groot aantal voorbeelden die een houten oppervlak nabootsen. Ontwerpers probeerden niet alleen het kleurenschema van de boom over te brengen, maar ook de textuur van dit materiaal.De afmeting van de tegels is identiek aan gelamineerde platen: 20x119,5 cm of 30x179 cm. Er zijn ook vierkante elementen met een afmeting van 33x33 cm.

In de series "Salvetti" en "Fregat" vindt u een imitatie van hout in alle kleuren: van licht, bijna wit, tot donker, bijna zwart. In de lijnen "About Wood" en "Makassar" is er zowel een eenvoudige nabootsing van een plankenvloer als een ornament op het oppervlak, alsof deze was afgebrand met behulp van een verwarmde stempel. In de serie "Arsenal" heersen modieuze grijstinten. De Dover-lijn bevat imitaties van lappatirovanny eiken planken. De Poggio-serie heeft florale motieven op porseleinen tegels die hout imiteren, dat perfect in een kamer past, bijvoorbeeld in de stijl van de Provence. De lijnen "Kenneth" en "Loredan" helpen om een ​​mozaïek op het vloeroppervlak van de kamer te maken, vergelijkbaar met het mozaïek in de paleizen van Engeland en Napels.

"Marble"

Met deze collectie kon de fabrikant de schoonheid van natuurlijk materiaal overbrengen. Het ontwerp van de monsters geeft volledig het lappated of edged design weer dat wordt gepresenteerd door de natuur zelf. De grootte van de elementen kan worden gekozen: 600x600 mm, 1200x300 mm of 1200x600 mm. In deze collectie vindt u ook verschillende kleuren en een vrij interessante ontwerpoptie voor de vloer.

Met de serie "Baltoro" kunt u de vloer schikken in de vorm van een ijscoating, de Lakshmi-lijn biedt felblauw en bruin porselein, de Kapella-serie helpt vloerornamenten te maken die worden gebruikt voor het decoreren van katholieke kerken, en de Marble Palace-lijn simuleert een verspreid Perzisch tapijt.

"Stone"

Hier vindt u een imitatie van verschillende stenen. Een dergelijke vloer zal zowel geschikt zijn voor een modern interieur als voor klassiekers. De afmetingen van de elementen zijn verschillend: 60x60 cm, 60x120 cm. De afmetingen van de treden zijn 30x60 cm.

Porseleinen tegels uit de serie "Visuvius" doen denken aan bevroren lava van verschillende tinten., de Himalaya-lijn brengt het hele bereik van schaduwen van rotsen en bergen over, de Legion-serie is geschikt voor brute interieurs, en de lijn Taurano imiteert stenen of ijzererts.

"Beton"

Deze collectie is behoorlijk populair in moderne interieurs. Hier vindt u een imitatie van een betonnen coating van verschillende tinten: van wit en roze tot donkergrijs en bruin. Koudblauwe kleuren zijn vooral populair. Er zijn ook tegels met ornamenten in de vorm van bloemen en geometrische vormen.

"Fantasy"

Porseleinen tegels uit deze collectie zullen de meest gewaagde ideeën uit het interieurontwerp tot uitdrukking brengen.Hier vindt u afbladderende verf op de houten vloer in de Beverello-lijn, heldere kleuren in de Rainbow en Harmony-serie, een glanzende afwerking in de Arena-lijn, Venetiaanse motieven op Terrazzo-tegels, metselwerk in de Campalto-serie, Galimotieven in combinatie met warme, rustige tonen in de Vicenza-reeks, motieven die lijken op die in koninklijke paleizen, in de serie Petergof en anderen.

"Carpets"

Deze serie verdient speciale aandacht. Hier worden de panelen op een vergrote schaal gemaakt, die gelijk is aan 120x240 cm. Ze zijn gemaakt in de vorm van een paneel. Er zijn slechts twee soorten porselein in deze collectie:

 • "Venice". Het paneel toont de gezichten van meisjes. Het lijkt op schilderijen die zich in het Louvre of de Hermitage bevinden. Een keramische granieten plaat is meer geschikt voor het decoreren van een muur of tafelblad dan voor het leggen op de vloer.
 • "Tapijt". Dit paneel simuleert de verdieping met dezelfde naam, aangeraakt door de tijd. De helft van de draad is afgeveegd, maar het tapijt heeft zijn aantrekkelijkheid niet verloren. Het ontwerp van deze tegel kan worden beschouwd als de ornamenten die op de producten waren aangebracht die de paleizen in de zestiende eeuw versierden.

beoordelingen

Keramiek-tegels van keramiek Marazzi hebben een vrij hoge kwaliteitsbeoordeling. De trend naar het vergroten van de afmetingen van keramische producten is nog steeds relevant. Professionele tegelzetters merken perfect aangepaste afmetingen en vormen van individuele elementen op, wat het proces van het leggen van dit bekledingsmateriaal vergemakkelijkt. Het ontwerp van dit product is ook hoog.

Kopers zeggen dat een grote selectie van modellen, selectie van begeleidende tegels, de mogelijkheid om panelen te maken - dit alles zal helpen de vloer van het huis in een kunstwerk te veranderen. Kopers merken ook op dat de tegel van hoge kwaliteit is, maar veel minder kost dan Italiaanse en Spaanse tegenhangers, en de luxe premiumlijn zal de status van elke kamer benadrukken: van woon tot commercieel.

Onder de tekortkomingen werd opgemerkt dat de parameters van de tegel iets minder zijn dan die aangegeven door de fabrikant, maar in aanvaardbare normen. Let er ook op dat het model "onder de boom" met het reliëf moeilijk is op te ruimen van vuil zonder het gebruik van borstels.

Interessante collecties van deze fabrikant kunt u hieronder zien.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer