Moet ik porselein kiezen voor de veranda?

Porseleinen tegels is een steen-porseleinen tegel, die hoge prestatiekenmerken heeft en actief wordt gebruikt in de bouw. Dit materiaal is nog niet zo lang geleden verschenen, maar het is al behoorlijk populair vanwege de hoge kwaliteitsindicatoren en een gunstige prijs.

Moet ik porselein kiezen voor de veranda?

Porselein is uitgevonden als een alternatief voor natuursteen, maar moderne modellen bootsen een verscheidenheid aan oppervlakken na. Om de juiste keuze te maken, moet u de belangrijkste typen en kenmerken kennen.

technisch

De meest betrouwbare en duurzame look. Door slijtvastheid is niet minderwaardig aan een ander type. Maar tegelijkertijd heeft het één nadeel - een lelijke uiterlijk. Om deze reden wordt het gebruikt voor bekleding op productielocaties,fabrieken en industriële gebieden.

dof

Zeer duurzame uitstraling, daarom geschikt voor trappen op de straat. Bestand tegen temperatuurveranderingen. Het vereist echter een verhoogde zorg voor het oppervlak, omdat het gevoelig is voor de vorming van vlekken en vlekken.

gepolijst

Verschilt van de rest van de karakteristieke spiegelglans. Het wordt gebruikt voor het bekleden van buitengevels, gebouwen. Maar niet geschikt voor trappen of vloeren als gevolg van schuren. Zonder polijsten gewoon saai worden.

geglazuurd

Een speciale samenstelling wordt toegepast op dit soort porselein-aardewerk - glazuur, dat zachtheid en onvergelijkbare schittering geeft. Vaak heeft een verscheidenheid aan heldere kleuren en patronen. Het wordt alleen gebruikt als bekleding van verticale oppervlakken die niet worden blootgesteld aan hoge belastingen.

Satijnen afwerking

Decoratief graniet. Mineraalzout wordt erop aangebracht in een dunne laag. Het oppervlak van dit type heeft een fluwelen structuur, die wordt bereikt na het bakken. Gebruikt als een decor.

gestructureerde

Ook een decoratieve uitstraling. Vaak imiteert hout, tegels, steen. Het wordt gebruikt voor stilistische oplossingen in het interieur, heeft een decoratieve functie.

Kenmerken en voordelen van porselein

Porseleinen aardewerk heeft een belangrijk voordeel ten opzichte van andere bekledingsmaterialen - verhoogde sterkte en duurzaamheid. Door ervoor te kiezen, weet u zeker dat het oppervlak lang meegaat zonder barsten of krassen. Vooral als het een straatafwerking is die is ontworpen voor trappen. Weerstand tegen weersomstandigheden, hoge luchtvochtigheid en temperatuur maken van porselein een leider in bekledingsmaterialen.

Het materiaal heeft verschillende voordelen.

 • Weerstand tegen lage temperaturen - het belangrijkste voordeel. Hij is bestand tegen zelfs nachtvorsten tot -50 C. Bovendien gaat hij om met plotselinge temperatuurschommelingen. Geschikt voor gebruik in de open ruimte.
 • Hoge slijtvastheid. Vaak wordt het oppervlak van de vloer of traptreden geraakt door mechanische krassen bij het slepen van meubels of huishoudelijke apparaten. Porseleinen tegels zijn "niet bang" voor dit soort schade. Perfect voor uitzicht op straat trappen, veranda, trottoir. Fabrikanten geven ongeveer 7 jaar dienst aan oud aardewerk, dat meer vatbaar is voor verschillende soorten ladingen.
 • Weerstand tegen hoge luchtvochtigheid. Dit materiaal neemt geen vocht op. Dit voordeel maakt het mogelijk om het op straat en in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid te gebruiken: zwembaden, sauna's, maar ook in de tropische klimaatzone, waar stortregens mogelijk zijn.
 • Verhoogde weerstand tegen impact. Als je porselein voor de veranda kiest, moet je op zoek naar een optie met een grotere dikte. Hoe groter het niveau van dikte, hoe sterker het materiaal. En zelfs als een zwaar voorwerp naar de oppervlakte valt, zal het keramische graniet niet lijden. Uiterlijk blijft ongewijzigd: geen spaanders en krassen.

Je moet ook onthouden dat er verschillende graden van slijtagebestendigheid zijn, geeft de fabrikant aan.

 • De eerste groep (klasse PEI I) - het wordt gebruikt in kamers waar op blote voeten, in zachte schoenen (zoals slippers).
 • De tweede groep (klasse PEI II) - een beetje sterker dan de eerste groep, wordt gebruikt in kamers (vaker op openbare plaatsen), waar mensen een hoge doorlaatbaarheid hebben.
 • De derde groep (klasse PEI III) - deze porseleinen tegel is gekozen voor huizen, kantoren van de kleine bedrijven.
 • De vierde groep (klasse PEI IV) - het kan worden gebruikt in kamers met een gemiddelde of hoge passcapaciteit van mensen.Bijvoorbeeld zalen, feestzalen.
 • Vijfde groep (klasse PEI V) - overal te gebruiken, meestal gekozen voor openbare plaatsen met zeer veel verkeer: treinstations, luchthavens, cafés.

De correct gekozen porseleinen tegel zal lang meegaan, zal zijn uiterlijk niet verliezen, zal het ontwerp van de kamer versieren.

De bovengenoemde voordelen maken het een geschikt materiaal voor het bekleden van straatoppervlakken. Een veranda of traptreden gemaakt met het gebruik van porcellanato tegels zullen lang meegaan, behouden een presentabel uiterlijk zonder krassen en spaanders, zonder een klap op de portemonnee van de eigenaar te krijgen.

Het juiste porselein kiezen

Als u dit product als afwerkingsmateriaal kiest, moet u rekening houden met enkele nuances.

 • De fabrikant is belangrijk. Er is veel keuze op de markt voor bouwmaterialen, er zijn ook veel fabrikanten. Maar de Italiaanse fabrikanten hebben zich aan de positieve kant bewezen. Het prijsbeleid is duurder dan binnenlandse opties, maar de prestaties van dergelijk keramisch graniet zijn hoger.
 • Het tweede punt is het oppervlak. Materialen kiezen voor buitendecoratie, allereerstmoet aandacht besteden aan antislip oppervlakken. Als het oppervlak glad is - dreigt het verwondingen en kneuzingen te veroorzaken. Vooral in ons klimaat bij lage temperaturen. Het ideale oppervlak voor de veranda moet antislip en enigszins ruw zijn. Het glijdt niet weg, zelfs niet als het nat is, en onder ijzige omstandigheden is het niet zo glad als een oppervlak met een antislip schuurmiddel. Maar kies niet te gegroefd oppervlak.
 • Bij het kopen van porselein voor straatbekleding, bijvoorbeeld voor de stappen, moet u er rekening mee houden dat er 1 vierkant is. m-kwaliteitsmateriaal moet 19-20 kg wegen. Als het gewicht lager is dan het opgegeven, is er hoogstwaarschijnlijk sprake van productieovertredingen en is de kwaliteit niet aan de norm.
 • U kunt ook de optimale grootte noteren. Het meest geschikt voor installatie is een keramische graniettegel met een afmeting van 30x30 of 30x60 cm. Dit is geen verplichte vereiste voor implementatie, maar eerder een advies dat u helpt de klus snel en efficiënt te klaren.
 • Voor installatiewerkzaamheden aan de installatie van porcellanato, zijn conventionele gereedschappen vereist. Elk ervaren team van installateurs heeft een arsenaal aan al het benodigde materiaal voor hoogwaardig metselwerk.
 • Als u van plan bent alles zelf te doen, moet u beslissen over de keuze van kwaliteitslijm.Bereken daarna correct het oppervlak dat u wilt fineren. Het is beter om materiaal met een marge te kopen. In de praktijk wordt het altijd 1/3 meer besteed dan de berekende hoeveelheid. Dit wordt veroorzaakt door het reliëf van het gebied, zagen, snijwonden, chippen tijdens het zagen, enz.

Porseleinen tegels zijn perfect om naar de veranda te kijken. Dit materiaal is bijna perfect voor straathoekwerk, en dat is wat ermee wordt geconfronteerd.

Het beschikt over de nodige kwaliteiten en kenmerken, zoals: hoge sterkte en slijtvastheid, antislip, tolerantie voor lage temperaturen en plotselinge veranderingen, weerstand tegen hoge luchtvochtigheid en schokbestendigheid.

Met een verscheidenheid aan soorten en oppervlakken kunt u het juiste materiaal kiezen., op basis van de plaats van installatie, de omstandigheden van het klimaatgebied. Stilistische beslissingen zijn rijk aan diversiteit. Deze factor is belangrijk bij het ontwerp en de decoratie. Verschillende kleuren, texturen, oppervlakken maken het mogelijk om ontwerpideeën te implementeren met een claim op uniciteit en originaliteit.

  Voor het kiezen van het juiste steengoed voor hun behoeften, vertrouwt de eigenaar op betrouwbaarheid, duurzaamheid, duurzaamheid en schoonheid.

  Je kunt een masterclass zien over het leggen van porselein op een ladder in deze video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer