Porseleinen tegels voor de gevel: wat te overwegen bij het kiezen?

 Porseleinen tegels voor de gevel: wat te overwegen bij het kiezen?

Porseleinen tegel - een van de meest populaire afwerkingsmaterialen, die tegenwoordig een benijdenswaardige populariteit geniet. Dit aanzien kan als universeel worden beschouwd, omdat het wordt gebruikt voor zowel interne als externe decoratie van woningen. Vandaag zullen we uit het oog verliezen wat we in ons achterhoofd moeten houden bij het kiezen van porselein voor de gevel.

Wat is het?

Velen van ons hebben minstens één keer in het leven de naam van dit tegenoverliggende materiaal gehoord, maar niet elke gebruiker weet wat porseleinsteengoed is. Laten we deze vraag beantwoorden.Porseleinen tegels zijn klei, verdund met speciale additieven en hebben het persproces doorstaan. Uiterlijk is dit materiaal moeilijk te onderscheiden van het aanwezige sterke graniet, maar de kosten ervan zijn aanzienlijk lager.

Porseleinen tegels zijn gemaakt van kwartszand en klei. Bovendien worden deze ingrediënten aangevuld met componenten zoals kaolien, veldspaat en kleurstoffen van minerale oorsprong. Al deze componenten worden onder hoge druk geperst en vervolgens afgevuurd bij een temperatuurregime van meer dan 1000 graden.

Oorspronkelijk mooi en van goede kwaliteit porselein steengoed vond zijn gebruik als een technisch product. De tijd staat echter niet stil en al snel begonnen ze dit materiaal te gebruiken voor vloeren, loodgieterswerk en andere soortgelijke objecten.

Functies en voordelen

Tegenwoordig is het assortiment afwerkmaterialen zo rijk dat je onder zo'n enorme selectie eenvoudig de weg kwijt kunt op zoek naar een geschikt product. De meeste consumenten willen hun huizen ontwerpen als betrouwbare en duurzame coatings met een aantrekkelijk uiterlijk.Aan dergelijke eisen wordt voldaan door dergelijk populair materiaal als porselein.

Porseleinen tegels verschenen relatief recent in de winkelschappen, maar in korte tijd werden veel kopers letterlijk verliefd op dit materiaal. En alles wordt verklaard door de betrouwbaarheid en slijtvastheid van keramisch graniet. Het is sterker dan de klassieke tegel, waardoor het een onmisbare oplossing is bij het ontwerpen van gevelfunderingen.

Door het gebruik van hoogwaardige porseleinen porseleinen tegels kan het gebouw een geheel andere uitstraling en stijl krijgen. Met zo'n facing zien de gebouwen er veel steviger, duurder en moderner uit. Ze krijgen een presentabele schittering en trekken de aandacht van voorbijgangers.

Het aanbod van porselein-steengoed vandaag bevalt veel kopers, zoals vertegenwoordigd door een verscheidenheid van verschillende variaties. Kies de best mogelijke oplossing voor het landschap en de gevel, gemaakt in elke stijl en kleur.

Je moet niet denken dat porseleinen tegels alleen in één kleurenschema worden gepresenteerd. Tegenwoordig kun je in winkels meer niet-triviale opties vinden door verschillende heldere en felle kleuren, perekalivayuschimisya, met elkaar te combineren.Dergelijke coatings zien er bijzonder sappig en gedurfd uit, op de gevels van grote winkelcentra of amusementscentra.

Dergelijke voeringmaterialen zijn verkrijgbaar met verschillende texturen en dimensionale parameters. Het is mogelijk om geschikte bekledingen te kiezen voor gebouwen van elke grootte en indeling.

Porseleinen tegels zijn ideaal voor het bekleden van de gevel van een gebouw of een klein privéhuis. Het ziet er organisch uit, niet alleen op de muren, maar ook op de vloer, wat de structuur een speciale chique en briljante uitstraling geeft.

De relevantie van dergelijk materiaal wordt gemakkelijk verklaard door de vele positieve eigenschappen die eraan inherent zijn.

 • Solide uiterlijk. Dergelijke details kunnen zelfs de saaist en eentonige façade doen herleven, geschilderd in neutrale en grijze tinten.
 • Dergelijk materiaal heeft een groot aantal decoratieve toevoegingen. Mooie prints, originele afbeeldingen, felle patronen en zelfs combinaties van contrasterende kleuren zijn te vinden op het porselein.
 • Porceleinen tegels kunnen worden vervangen. Het installatieproces is vrij eenvoudig en betaalbaar, dus als u de stijl of de last van verandering verandert, kan dergelijk materiaal eenvoudig worden gedemonteerd en volledig worden vervangen door iets nieuws.
 • Keramische graniettegels zijn niet bang voor negatieve omgevingsfactoren, waardoor het een ideaal materiaal is voor plaatsing op de gevel van een gebouw.
 • Met dergelijk materiaal kunt u goede geluidsisolatie-eigenschappen van het pand bereiken.
 • Porseleinen tegels zijn veilig vanuit een vuurstandpunt.
 • Een dergelijke facing onderscheidt zich door ecologische veiligheid. In de samenstelling van porselein-steengoed zijn er geen agressieve chemische componenten die schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid. Op dit moment kan niet elk afwerkingsmateriaal bogen op een dergelijke kwaliteit.
 • Noch dynamische noch statische belastingen zijn vreselijk voor een kwaliteit graniettegel. Het is niet zo eenvoudig om dergelijk materiaal te breken of te beschadigen, wat nogmaals de duurzaamheid en slijtvastheid ervan bevestigt.
 • Zorg voor graniet vereist geen speciale kennis van huiseigenaren. Bovendien hoeft het niet te worden gekocht met dure reinigingsproducten, die vaak moeilijk te vinden zijn in reguliere winkels.
 • Dergelijk materiaal veroorzaakt geen allergische reacties.
 • Porseleinen tegels onderscheiden zich door onderhoudbaarheid.
 • Een dergelijke voering gaat vele jaren mee en zal tijdens de werking ervan geen problemen veroorzaken.
 • Dergelijk materiaal is toegestaan ​​om op elk moment van het jaar op de gevelbodems te liggen. U hoeft niet te wachten op het juiste moment om met de installatie te beginnen.
 • Het is mogelijk om porseleinen tegelgevel met uw eigen handen te installeren zonder een team van specialisten aan te trekken.
 • Dit materiaal heeft relatief lage kosten. Dus vandaag is de prijs van keramisch graniet minder dan vezelcement of composietmaterialen.

Deze coating heeft veel voordelen en daarom neemt deze vandaag een leidende positie in op de markt van afwerkingsmaterialen.

tekortkomingen

Maar denk niet dat porselein een ideaal materiaal is dat geen enkel nadeel heeft.

Natuurlijk, zoals elke andere facing, heeft ceramisch graniet zijn eigen minnen.

 • Porseleinen tegels verschillen in indrukwekkend gewicht. Daarom moet het alleen op een betrouwbaar en sterk frame worden geïnstalleerd.
 • Vanwege het grote gewicht is het moeilijk om met dergelijk materiaal te werken en de werkwijzen van het transport ervan leiden tot aanzienlijke kosten.
 • Helaas houden niet alle fabrikanten tegenwoordig vast aan de juiste technologie voor het maken van porselein. Om deze reden ligt er in de schappen van de winkels nogal wat defecte onderdelen, waarvan de kwaliteit ver verwijderd is van de norm.

kenmerken van

Porseleinen aardewerk is een betrouwbaar en robuust materiaal met uitstekende prestatiekenmerken.

 • Het onderscheidt zich door opmerkelijke indicatoren van vochtbestendigheid. De wateropname is slechts 0,05. Dit is een echte record voor deze indicator.
 • Keramisch graniet wordt gekenmerkt door een hoge vorstbestendigheid. Het is bestand tegen maximaal 100 volledige vries- en ontdooicycli. Deze indicatoren worden verklaard door het feit dat er zeer weinig porselein-steengoed is en dat deze zeer kleine afmetingen hebben.
 • Een dergelijke bekleding wordt gekenmerkt door een hoge duurzaamheid. Op de Moss-schaal heeft porselein een hardheid van 7-8, wat dicht bij het record ligt. Volgens deze eigenschap 'passeert' dergelijk materiaal alleen saffier, robijn en diamant. Krassen op of beschadigen van porselein is erg moeilijk. Zelfs schurende deeltjes laten er geen sporen achter.
 • Porcellanato wordt gekenmerkt door uitstekende slijtvastheid.

Tegenwoordig zijn er verschillende klassen van dit bekledingsmateriaal, die elk zijn ontworpen voor bepaalde omstandigheden.

 • Materiaalklasse 2 kan worden geïnstalleerd in elke ruimte waar mensen in verschillende schoenen bewegen.
 • Klasse 3 is het best geplaatst in ruimtes zoals de keuken of de gang, waar het laadniveau iets hoger is.
 • Graad 4 wordt gebruikt voor het leggen op seksuele basis in openbare plaatsen met middelmatig verkeer. Het kan niet alleen een klein kantoor zijn, maar ook een café of een winkel.
 • Het porseleinen steengoed met hoge weerstand, dat geen speciale beperkingen kent, behoort tot de 5e klasse. Het kan zelfs in open ruimtes met maximaal verkeer worden geïnstalleerd.
 • Het onderscheidende kenmerk van het porselein-aardewerk kan worden toegeschreven aan het niveau van de gladheid, variërend van R10 en meer.
 • Op het vlak van hygiëne kent porseleinen tegelgevel geen concurrenten. Het kweekt geen bacteriën, vormt geen schimmel, verzamelt geen vuil.
 • Porseleinen tegels zijn materialen die geen stroom geleiden, omdat alle componenten diëlektrica zijn.
 • De thermische geleidingscoëfficiënt van porselein is minder dan die van natuurlijk graniet.
 • Voor porseleinen aardewerk gekenmerkt door een prachtige glans, die nog vele jaren aanhoudt. Maar wat de textuur betreft, het kan het zijn.

types

Tegenwoordig is het assortiment porseleinen tegels rijker dan ooit. Laten we in meer detail de meest populaire en spectaculaire varianten van dergelijke voering bekijken, waar veel vraag naar is.

Mozaïek tegel

Mozaïek steengoed tegels zijn gemaakt door speciale waterstraalverwerking. Het snijden zelf wordt uitgevoerd met een hardmetalen zaag.

Mozaïekdetails bestaan ​​uit kleine tesser samengevoegd tot enkele prachtige composities. Daarna worden deze onderdelen bevestigd aan een speciale grid-based, waarmee ze veel eenvoudiger op de gevels worden geïnstalleerd.

Briljant en mat

Gebouwen gemaakt in pompeuze en kunstzinnige richtingen moeten geschikte gevels hebben. Onder deze beschrijving is geschikt porselein met een unieke glitter verguldsel. In de regel heeft zo'n voering de perfecte glans, die perfect tot uiting komt.

Matt-tegels worden tegenwoordig ook als modieus beschouwd. Ze zien er geweldig uit in moderne interieurstijlen. Dergelijke materialen in hun ontwikkelingen worden door veel ontwerpers gebruikt.

gemetalliseerde

Gemetalliseerd porselein is een ideaal materiaal dat perfect is voor allerlei ontwerpexperimenten. Vandaag de dag worden tegels met imitatie van roest, slijtplekken, edele platina beschouwd als zeer trendy en origineel. Zulke materialen zien er niet alleen interessant uit in openbare gebouwen, maar ook in garages.

imitaties

Momenteel is de echte trend van de ontwerper herkenbaar porselein, gemaakt onder natuurlijk hout of metselwerk. Dergelijke gevelmaterialen zien er ongebruikelijk en stijlvol uit. Op het eerste gezicht kunnen ze heel moeilijk te onderscheiden zijn van echt hout of steen. Maar genoeg om dit materiaal aan te raken, en de 'illusie' verdwijnt.

afmeting

Tegenwoordig vindt u in de winkels mooie en hoogwaardige porseleinen tegels met verschillende dimensionale parameters.

De lengte en breedte van keramische graniettegels kan zijn:

 • 300x300;
 • 600h300;
 • 600x600;
 • 1200h295;
 • 1200x600.

De minimale dikte van porselein is 5 mm en het maximum is 12 mm.

Kleur oplossingen

Gevelporseleinen tegels worden in verschillende kleuren geproduceerd - de keuze van kopers wordt door niets beperkt. Klassieke zwarte tegels ziet er erg duur en solide uit, en dit geldt voor matte en gepolijste materialen. Deze covers zijn een echte vondst voor de moderne stijl. Grijze en bruine inkten van porselein zijn niet minder respectabel.

Licht - room, beige, zuiveltegels, zien er fris en interessant uit. Ze verlichten letterlijk de straat.Wanneer u ze installeert, moet u echter niet de minste fout maken. Op een lichte achtergrond zullen ze duidelijk zijn.

Pastelkleuren op het aardewerk zien er zacht en aangenaam uit. Deze paletten worden aanbevolen voor liefhebbers van rustige en neutrale kleuren.

Heldere en kleurrijke verf is meer geschikt voor het ontwerp van winkel- en amusementscentra. In het geval van residentiële privé-huizen, moet een dergelijke confrontatie zorgvuldiger worden behandeld om uw woning niet te schaden. U kunt op dezelfde gevel 2 of meer verschillende kleuren combineren.

Overzicht fabrikanten

Laten we kennis maken met enkele bekende fabrikanten, die hoogwaardige en mooie porseleinen tegels produceren voor gevels:

 • Estima. Dit is de naam van de fabriek in Noginsk, die als eerste in Rusland keramische graniet produceerde. Estima-producten zijn goedkoop, maar hebben een uitstekende kwaliteit. De tegels van dit bedrijf worden vertegenwoordigd door de collecties "Marmi", "Rainbow", "Standart", "Trend", "You Color".
 • Fiorano - een beroemde fabrikant uit China, die porselein-aardewerk van hoge sterkte produceert, niet bang voor stof, vuil en mechanische schade. In het assortiment van Fiorano zijn veel tegels met verschillende kleuren en structuren.
 • Kerlite. Dit merk uit Italië produceert hoogwaardige porseleinen tegels met een dikte van slechts 3,5 mm. Tegelijkertijd kunnen de resterende productparameters 3x1 m bereiken. In het Kerlite-assortiment zijn materialen van klassieke kleuren bepalend.
 • "Ural graniet". Deze fabrikant biedt een keuze aan kopers met graniet-neutrale kleuren in de gevel met gepolijste en matte oppervlakken.

Hoe te kiezen?

Wanneer u een bekledingsmateriaal voor buitenwerk kiest, moet u op de volgende parameters letten:

 • Porseleinen tegels moeten in perfecte staat zijn - geen spaanders, scheuren of verbleekte gebieden. Inspecteer de platen zorgvuldig op verborgen gebreken.
 • Raadpleeg de producten van bekende merken, want er zijn te veel low-grade producten in winkels met onbekende merken die niet lang meegaan.
 • Het is noodzakelijk om de kleur van porselein correct te kiezen. Het belangrijkste dat moet worden vermeden, is de oververzadiging van bonte en krachtige inkten. Zulke ensembles zullen alleen maar irriteren.
 • Selecteer materialen van geschikte grootte.
 • Kies de juiste materiaalklasse (alle hierboven vermeld).
 • Zoek niet naar te goedkoop gevelporselein.Een te lage prijs kan duiden op materiaal van slechte kwaliteit.

nederzettingen

Voordat u gaat winkelen voor porselein, moet u de juiste schatting maken om onnodige uitgaven te voorkomen.

Om niet te worden verward in de berekeningen, wordt het aangeraden om ze op speciale online calculators te doen. Het gebruik ervan is eenvoudig en ze geven de juiste resultaten. Hiervoor moet u echter het exacte gebied van de gevel dat moet worden afgewerkt, het soort materiaal (in dit geval porseleinaarde), de oriëntatie van het frame, de hoeveelheid isolatie en de aanwezigheid van een primer, te weten komen.

Materiële tips

Installatie van porcellanato gevel kan niet moeilijk worden genoemd. De technologie van de installatie zal elk kunnen beheersen. Eerst moet u het dragersysteem maken dat bevestigingsbeugels bevat, evenals hulplijnen. Ze zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal. U moet speciale gaten laten om de positie van een dergelijk raamwerk aan te passen.

Bij het installeren van de beugels is het noodzakelijk om een ​​opening van ten minste 10 cm van de hoek van het gebouw te behouden, evenals raam- en deuropeningen.

Vervolgens wordt thermische isolatie geïnstalleerd. Ga daarna verder met de installatie van de platen zelf voor het afwerken van de wanden van het huis.Alle componenten moeten stevig en veilig worden bevestigd.

Voor het uitvoeren van dergelijke werkzaamheden zijn nodig:

 • elektrische boor;
 • punch;
 • sluitingen;
 • klinknagel set apparaat;
 • bouwniveau.

Als u niet zeker bent van uw capaciteiten, moet u een brigade van professionals inhuren voor de installatie van gevelgraniet. Zo bespaart u uzelf tegen schadelijke materialen en onnodige ervaringen.

Mooie voering voorbeelden

Porcellanato of roestig metaal ziet er indrukwekkend uit in combinatie met houten oppervlakken. Deze voering moet worden toegepast op hoekige privéwoningen, gemaakt in de stijl van hightech of industrieel. Het is raadzaam om een ​​dergelijke structuur aan te vullen met grote panoramische ramen.

Lichtgekleurde porseleinen tegel ziet er harmonieus uit in combinatie met zwarte randen van raamopeningen. Dergelijke gevels zien er onopvallend uit, maar zijn solide en esthetisch mooi.

Gevelporseleinen tegels kunnen in verschillende tinten van dezelfde kleur worden gemaakt. Het kunnen bijvoorbeeld groene, blauwe of rode paletten zijn. Natuurlijk zien dergelijke materialen er gewaagd en helder uit, maar ze worden vaker gekozen voor winkelcentra, waterparken en andere gebouwen en ze hebben mogelijk niet-standaard, bijvoorbeeld afgeronde vormen.

De gevels van gebouwen waarin sprake is van een beige of crèmekleurige tegel en keramiek graniet van een zachte bruin / baksteen tint zien er harmonieus uit. Zulke gebouwen zien er bijzonder fris en solide uit als ze een grijs dak hebben en worden omringd door grijze straatlantaarns.

In de volgende video vindt u de installatie van een scharnierende geventileerde gevel op het Newton-subsysteem met porseleinen tegels.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer