Gebruik van tegenovergestelde steen voor wanddecoratie

 Gebruik van tegenovergestelde steen voor wanddecoratie

Natuursteen kan geschikt zijn voor een modieus interieurontwerp en buiten het huis, als u de wanden wilt verfraaien, kunt u kiezen voor de meest uiteenlopende opties voor kleuren en texturen. Bovendien kan een dergelijke stijlvolle inrichting van de leefruimte zelfs met uw eigen handen worden gedaan. Uit dit artikel leer je hoe je met succes een natuursteen kiest en een mooie voering maakt.

Speciale functies

De gevelsteen is een traditionele bekleding voor gevels van huizen, maar wordt ook vaak gebruikt in een interieur. Dit is een prachtig natuurlijk materiaal.die vrijwel elk ontwerp benadrukt. Voor het aanbrengen van de steen moet je echter een aantal kenmerken van een dergelijke coating bestuderen.

Allereerst moet u de GOST zorgvuldig bestuderen voordat u een natuurlijk bekledingsmateriaal gaat leggen.: het is erg zwaar, daarom is het onmogelijk om een ​​dergelijke decoratie licht te behandelen. Het kan nodig zijn om de fundering van het huis of extra wapening aan de muur te versterken. Vaak is de noodzakelijke wapening moeilijk te implementeren, als het huis al is gebouwd, dwingt het sommigen om de bekleding in natuursteen achter te laten ten gunste van lichtere opties: plastic of hout.

Natuurstenen platen kunnen verschillende vormen en afmetingen hebben: tijdens de productie wordt de steen gesneden op speciale machines waarmee u vlakke en vlakke platen kunt maken voor eenvoudige installatie.

Afhankelijk van de ontwerpbeslissing kunt u de opties van een bepaalde vorm en grootte kiezen, of verschillende stenen combineren om het effect van opzettelijke nalatigheid te bereiken. Bovendien, hoe dunner de plaat van natuursteen, des te minder zal het gewicht van de structuur zijn.

Het is noodzakelijk om aandacht te besteden aan de kleur van de stenen plaat: natuurlijk materiaal behaagt met een grote verscheidenheid aan aangename natuurlijke tinten. Je kunt grijze, zwarte, terracotta, beige, roze of witachtige opties vinden. Dit alles kan interessant zijn om met elkaar te combineren, om een ​​zelfvoorzienend onderdeel te worden van het interieurontwerp of de buitenkant van uw huis. Sommige stenen op de snede hebben een ongewoon patroon, dat het resultaat is van het mixen en het in lagen aanbrengen van stenen - deze opties zien er bijzonder ongewoon uit, maar het zal duurder zijn om ermee te werken.

Ten slotte is het belangrijk om aandacht te besteden aan de kenmerken van de textuur. Natuursteen kan poreus, ruw, verschillende insluitsels hebben of homogeen zijn.

Sommige platen voor bekleding slijpen tot een glanzende glans van de steen, maar de opties met een perfect gladde textuur zijn duurder en zien er niet altijd organisch uit, vooral bij het afwerken van de gevel.

Voor- en nadelen

Tegenwoordig zijn er veel synthetische versies van afwerkingsmaterialen gemaakt, die zich onderscheiden door hun mooie uiterlijk, lage kosten en installatiegemak.Veel mensen kiezen echter nog steeds voor natuurlijke afwerkingssteen voor het versieren van hun leefruimte.

Het ziet er prachtig uit en is volledig milieuvriendelijk, met zo'n fineer kun je jezelf dichter bij de natuur voelen.

Tegelijkertijd heeft de tegenoverliggende steen een aantal voor- en nadelen waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen.

Omdat de steen een populair product blijft voor het afwerken van werk, ondanks de hoge prijs en de moeilijkheid om te werken, Het is de moeite waard om te beginnen met de voordelen van dit natuurlijke materiaal..

 • Allereerst is natuursteen zeer duurzaam. Als een houten of kunststof afwerking in een paar jaar moet worden gerestaureerd en vervangen, blijft het metselwerk tientallen jaren in de oorspronkelijke vorm.
 • Natuurlijke natuursteen, in tegenstelling tot synthetisch acryl gieten, is bestand tegen thermische, atmosferische en mechanische belasting. U kunt met dit materiaal niet alleen de binnenwanden van de kamers in uw huis, maar ook de buitenkant versieren.
 • Vorstbestendigheid is een afzonderlijke kwaliteit van natuurlijk materiaal, vooral relevant voor de meeste regio's van Rusland en de GOS-landen.
 • Milieuvriendelijk materiaal is ook van belang. Vaak wil je in een landhuis de meest natuurlijke materialen gebruiken om een ​​speciale sfeer en een gevoel van eenheid met de buitenwereld te creëren. De steen past perfect in een dergelijk concept.
 • Natuursteen - vuurvast. Als er een brand uitbreekt in de buurt van uw huis, wordt een met stenen afgewerkt huis beschermd tegen brand.
 • Natuurlijk materiaal is hittebestendig. Zelfs als er een hete zomer in uw regio is, kunt u misschien wel zonder airconditioning: in tegenstelling tot synthetische materialen die gemakkelijk warmte geleiden, zorgt natuursteen ervoor dat u een optimale temperatuur binnen in huis kunt houden.
 • Steenplaten zijn waterdicht, wat ook een nuttige kwaliteit kan zijn voor zowel exterieur als interieurdecoratie.
 • Een breed scala aan texturen, kleuren en texturen stelt u in staat de perfecte optie te kiezen voor elk ontwerpproject. Bovendien kunt u twee of drie soorten steen combineren voor een nog ongewoner decor.

Opgemerkt moet worden, en de voor de hand liggende nadelen van dit materiaal.

 • Het grote gewicht van natuursteen zorgt voor veel problemen tijdens het transport, de planning van metselwerk en directe installatie.
 • Het is noodzakelijk om voorlopige berekeningen uit te voeren om ervoor te zorgen dat de fundering en wanden bestand zijn tegen het gewicht van het metselwerk.
 • De installatie zal tijdrovend zijn om een ​​combinatie van redenen: het is een groot gewicht aan stenen platen en de noodzaak om kleine fragmenten afzonderlijk aan te brengen, en de moeilijkheid om de steen te zagen wanneer u de verbindingen zorgvuldig moet aanbrengen. Om deze redenen veroorzaakt zelfinstallatie een aantal problemen en is het werk van professionals vrij duur.
 • De steen zelf heeft ook hoge kosten, onvergelijkbaar met hout of synthetische decoratiematerialen.

species

Muurbekleding metselwerk kan een ander uiterlijk en enigszins andere eigenschappen hebben. Voordat u van plan bent om de buiten- of binnenmuren af ​​te werken, is het belangrijkste om te beslissen welk type materiaal u wilt gebruiken.

Overweeg de volgende opties.

 • zandsteen - Dit is een vrij veel voorkomende steen voor de gevel van het huis, maar soms wordt het met succes gebruikt voor interieurwerkzaamheden. Zandsteen is een sedimentair gesteente met een hoog gehalte aan kwarts. Het is ruw van textuur en gescheurd op de chips,terwijl het kleurbereik beperkt is tot een grijs-beige palet, is het niettemin een zeer duurzame en goedkope steen, en de ingehouden kleur zorgt ervoor dat het huis kan worden samengevoegd met het landschap.
 • kalksteen - nog een goedkope en veel voorkomende steen. Meestal heeft het witachtige en gelige tinten, hoewel er, afhankelijk van de onzuiverheden, interessante variaties zijn in kalksteen, het kan zelfs zwart zijn. Deze optie heeft een poreuze structuur en lage dichtheid, maar onder de voordelen is het de moeite waard om het minimumgewicht van een dergelijke steen op te merken. Een van de meest populaire soorten kalksteen is de schelpenrots: het is meestal een gemalen steen van witte of grijze kleur, waarin fragmenten van mollusk shells zichtbaar zijn. Een dergelijke ongebruikelijke oplossing kan zowel op de gevel als in het interieur interessant lijken.
 • dolomiet - een stijlvolle, interessante steen, die een breed kleurenpalet kan hebben: van witachtige en grijstinten tot gele, beige, roze of terracotta tinten. De steen is poreus, dicht en ruw of vergelijkbaar met marmer. Niettemin liggen al deze varianten van dolomiet tamelijk dicht bij zowel hun industriële kenmerken als hun visuele eigenschappen.Tegenover een dergelijke steen lijkt het vaak op een keramisch oppervlak: het is een min of meer gladde textuur met nauwelijks merkbare kleurtinten. Een puin steen kan er stijlvol uitzien - dit zijn fragmenten van verschillende groottes met gekartelde randen.
 • travertijnTuff wordt ook wel een intermediair tussen kalksteen en marmer genoemd. De steen is vrij licht, maar dicht, waardoor hij kan worden gebruikt in de vorm van zeer dunne platen. De Ural travertijn wordt meestal verkocht, het heeft een overwegend zwarte kleur met mooie witachtige strepen, maar andere interessante kleurenpaletten zijn ook mogelijk. De steen kan eenvoudig worden gepolijst tot een perfect glanzend oppervlak en is een goedkoper equivalent van marmer. Deze optie is geweldig voor muren en buiten, en in het huis.
 • Kaukasische lei Het wordt veel gebruikt voor het bekleden van gevels van particuliere huizen. Meestal is het mat, wat een indicator is voor een hoog siliciumgehalte. Desalniettemin zijn er meer zeldzame opties die een glad oppervlak en glans zullen hebben. Wat het kleurenpalet betreft, is de lei beperkt tot een donkere toonschaal.Dit zijn meestal zwarte of donkergrijze stenen en af ​​en toe zijn donkerbruin en terracotta mogelijk.
 • graniet - Een andere populaire steen, die wordt gebruikt door platen in verschillende vormen en maten, voornamelijk voor de externe bekleding van gebouwen. De ongewone grijs-roze kleur met strepen en spatten maakt deze steen tot een uiterst interessant materiaal voor buitenontwerp. Met alle originaliteit zal de grijze steen niet te opvallend op de site opvallen, hij kan perfect worden gecombineerd met andere materialen in de decoratie van de gevel.
 • marmer - Dit is een nobele steen, die ook vaak wordt gebruikt voor het bekleden van de gevel van het huis, en voor interieurdecoratie. Het materiaal is vrij duur, het is echter niet gemakkelijk om ermee te werken, hierdoor krijg je een onberispelijk glanzend oppervlak en blijft de schoonheid vele jaren behouden. Wit, roze of grijs marmer wordt het meest gebruikt, maar het kleurbereik is zeer divers, het hangt allemaal af van de onzuiverheden waaruit het bestaat.

Tegenwoordig is er ook een breed scala aan opties voor kunststeen, het is veel praktischer bij het afwerken, omdat het minder gewicht heeft en dunnere platen.Bovendien kunnen de kleuren en textuur van zo'n steen bijna elk zijn en zal de prijs niet te hoog zijn.

De kunststeen helpt u gemakkelijk en budgettair om elk ontwerpidee te realiseren. Het materiaal is echter niet zo warmteverbruikend en duurzaam als natuurlijke opties.

toepassing

Natuurstenen platen worden vaak en met succes gebruikt, zowel bij de decoratie van de gevel als bij het interieurontwerp. Tegelijkertijd kan het leggen van steen er in verschillende stijlen uitzien.

Als u zelf besluit een ontwerpproject voor de buiten- of binnenkant van het huis te overwegen, is het de moeite waard om te beslissen over de keuze van de steen.

Voor gebruik buitenshuis

Het is voor de gevel dat metselwerk het vaakst wordt gebruikt, het stelt je in staat om een ​​muur van beton prachtig te versieren. Voor een houten huis zal het leggen van steen niet werken: de muren zijn niet sterk genoeg. U kunt echter tegelijkertijd een betonnen huis met zowel hout als natuursteen decoreren.

Beschouw de volgende meest modieuze en relevante opties.

 • Als je een huis hebt gepland in Russische stijl, zandsteen of schelpsteen past bij u: lichtgrijs en beige opties stellen u in staat om een ​​prachtige gevel te creëren van een huis met een discreet ontwerp.Als u wilt, kunt u de decoratie aanvullen met uit hout gesneden elementen van donker of licht hout en individuele delen met heldere keramische tegels versieren. Als u over het algemeen een opvallendere gevel wilt, moet u rekening houden met kunstmatig materiaal in een roodbruin kleurengamma.
 • Voor thuis in klassieke of neoklassieke stijl het overwegen waard marmer. Het is het beste om een ​​natuurlijke optie te kiezen, maar als het budget het niet toelaat, kun je ook analoog marmer casten, dat blijkbaar niet te verschillend is van het heden. Voor deze stijl wordt gekenmerkt door voornamelijk lichte afwerking. Overweeg een puur witte tint of interessante patronen met vlekken en gekleurde vlekken, deze details kunnen uw huis speciaal maken.
 • Voor thuis Scandinavische stijl donkergrijze steentinten zijn perfect, u kunt zowel natuurlijke als kunstmatige opties overwegen. De besten zullen stenen platen van onregelmatige vorm zien, het zal het effect van opzettelijke nalatigheid en oudheid creëren. Als u echter van meer moderne esthetiek houdt, kunt u een steen vinden in de vorm van smalle stenen, die er ook goed uitzien.

In het binnenland

U kunt het metselwerk gebruiken en de muren van de kamers in uw huis afwerken. De steen is perfect te combineren met elk behang, houten dakspaan of de gebruikelijke schildering van de muren. Baksteen of steen wordt zelden gebruikt voor interieurdecoratie van het hele interieur, dergelijk metselwerk ziet er misschien te pakkend uit. ohSteen is meestal slechts een van de accenten in het interieur.

 • Heel vaak worden alle soorten steen gebruikt. landelijke stijl. Deze ontwerpbeslissing is vooral kenmerkend voor huizen met houten meubilair aan de binnenkant. In zo'n interieur kan er geweldig beige en terracotta uitzien. Als u op het contrast van tinten wilt spelen, kunt u grijze en witachtige tonen onder het hout opnemen: met deze oplossing kunt u het metselwerk extra benadrukken. Voor een woonkamer, eetkamer, loggia of hal zal een combinatie van hout en steen perfect passen.
 • In moderne stijl Het is gebruikelijk onverwachte contrasttonen te combineren. Bijvoorbeeld, in de decoratie kan er een geweldige combinatie van zwart en wit marmer uitzien. Voor een kleine kamer is het beter om een ​​lichte basis te maken met kleine donkere decoratieve elementen, en als de ruimte groot is,dan kun je het vooral in een donkere tint rangschikken of kleuren in gelijke verhoudingen combineren.
 • Als je het interieur wilt decoreren in moderne stijl, dolomiet met zijn ongewone textuur en een breed scala aan kleuren past bij u. Als de rest van het huis behoorlijk ingetogen is, kun je verschillende kleuren van de steen combineren en er zelfs een mozaïek van maken. In dit geval wordt de steen perfect gecombineerd met textiel, behang, gelakt hout, metaal en keramiek.

Handige tips

De keuze van de steen voor afwerking is erg belangrijk. Als u een soortgelijk ontwerp van de buitenkant of het interieur van uw huis heeft bedacht, maar niet weet waar u moet beginnen, let dan op de ontwerptips van ontwerpers.

 • Voordat u de gewenste steen aanschaft en installeert, is het erg belangrijk om de berekeningen uit te voeren: hiervoor heeft u de gedetailleerde kenmerken van de fundering, de parameters van de wanden, hun dikte en dichtheid nodig. Al deze gegevens die u van de ontwikkelaar moet nemen als u van plan bent de steen af ​​te werken. Als u niet zeker weet of de muren bestand zijn tegen uw afwerking, kunt u een berekening bij de professionals bestellen.
 • Het plaatsen van natuurlijk materiaal met uw eigen handen is alleen als u over de basiskennis en -vaardigheden beschikt.Is dit niet het geval, dan is het beter om zich tot professionals te wenden of een kunststeen voor zelf-assemblage te kiezen: het is veel gemakkelijker om ermee te werken, u kunt eenvoudig enkele opties lijmen met een speciale oplossing.
 • Bij het werken met natuursteen is het afwerken van hoeken bijzonder moeilijk: u moet nauwkeurig de hoeveelheid steen berekenen die op de steen past. Als je zelf aan het afwerken bent, zorg dan dat de stenen op de gewenste maat gesneden worden.
 • Bij het afwerken van het interieur moet speciale aandacht worden besteed aan voegen met de vloer. Ongeacht of u een laminaat-, linoleum- of parketvloer heeft, het is het beste om een ​​sokkel rond de omtrek te plaatsen. Als u denkt dat het niet in het ontwerp past, is het belangrijk om de naden heel voorzichtig te plaatsen, de steen correct te snijden en zorgvuldig te plakken, waarbij u de voering bovenop de vloerbedekking op de kruising plaatst, zodat er geen openingen zijn.

De beste opties

Er zijn veel opties voor de inrichting van de gevel en het interieur met steen. Als u niet kunt beslissen over het ontwerp, overweeg dan kant-en-klare ideeën. Misschien zullen succesvolle ontwerpprojecten u alleen inspireren.

 • Bij het versieren van de gevel van het huis hoeft niet noodzakelijkerwijs het hele huis met steen. Het leggen kan interessant zijn om te kijken en met andere decor, bijvoorbeeld, gebruikelijke kleuren. Houd er rekening mee dat de steen moet afsteken tegen de algemene achtergrond, maar niet te contrasterend zijn. Kies meestal voor metselwerk dat donkerder is dan de hoofdkleur van het huis.
 • Met natuurlijk materiaal kunt u naadloos aansluiten op uw huis in het omringende landschap. Om de nabijheid van de natuur en de harmonie ermee te benadrukken, probeer niet alleen de muren van het huis te stenigen, maar ook elementen in de buurt - trappen, paden, fonteinen of bloembedden. Dit zal je helpen om het hele stuk in een enkel ensemble te verenigen.
 • Het interieurmetselwerk ziet er altijd ongewoon uit, maar om het te benadrukken, hoeft u niet per se de heldere kleur van de steen te kiezen. Op vrij ingetogen bruine, beige en grijze versies kan de nadruk worden gelegd door de juiste verlichting. LED-wandlampen zijn nu in zwang, ze helpen niet alleen om een ​​aangenaam zacht licht in de kamer te creëren, maar ook om de ongebruikelijke textuur van het metselwerk te benadrukken.
 • Als je besluit om niet slechts één muur in de kamer te stenigen, maar een groter gebied, moet je geen vast materiaal kiezen, een dergelijke bekleding ziet er vaak erg saai uit.Tegelijkertijd worden contrasterende opties ook het best vermeden, zodat het interieur niet gevarieerd is. De ideale oplossing is om verschillende kleuren te nemen die qua kleur in de buurt zijn, maar verschillend van toon. Voor dit doel, bijvoorbeeld, is de beige kleurenschaal perfect: u kunt crème-, oker- en bruine tinten combineren.

Hoe kijk je in de gevel van een steen, kijk dan in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer