Geconfronteerd met steen voor interieurdecoratie: variaties en ontwerpopties

Decoratieve gevelsteen is een veelgebruikt materiaal voor binnenhuisinrichting. Een verscheidenheid aan ontwerpopties stelt u in staat om de oplossing te kiezen die het beste in het interieur past en benadrukt zijn uniekheid.

Toepassingsfuncties

De kunstmatige gevelsteen, in tegenstelling tot natuurlijk, is in vrij grote vraag. Vanwege de eigenschappen past de afwerkingssteen perfect in het interieur van de keuken, hal. Voor de binnenhuisinrichting van de woonkamer is dit materiaal ook geschikt. Afhankelijk van het materiaaltype, kun je de kamer de geest van moderniteit geven of de Middeleeuwen, grote steden of afgelegen dorpen.Bijvoorbeeld, een imitatie van metselwerk zal geschikt zijn in een loftstijl, rivierkiezelstenen zijn geschikt voor het creëren van een interieur in Provençaalse of landelijke stijl, en een opzettelijk ruwe, ruwe steen zal een vleugje middeleeuwse gotiek brengen.

Het is niet nodig om alle wanden van vloer tot plafond met dit materiaal te bedekken.

Combinaties van kunststeen en glad, monochroom behang - dit is een veel voorkomende oplossing voor binnenhuisinrichting. Eenvoudig geverfde muren zullen ook een goede "buurman" worden van dit ongewone, originele materiaal. Het metselwerk zelf is vrij actief, het trekt het oog naar zichzelf, dus de omgeving moet meer "stil" zijn - alleen om de schoonheid van de steen te benadrukken, maar niet om de aandacht op zichzelf te richten. Als de stenen muren een te gewaagde beslissing lijken, maar ik wil wat wreedheid toevoegen aan het interieur, kun je kleine elementen maken met kunststeen. Een ventilatiebox, pilaren, raam- of deuropeningen - dit alles, afgezet met steen, is een geweldige aanvulling op het basisontwerp.

Voors en tegens

Net als elk ander materiaal heeft steen voor decoratie zijn voor- en nadelen. Het belangrijkste voordeel is een betaalbare prijs.Natuurlijk in vergelijking met natuurlijke elementen. Dit materiaal is licht, je kunt het gemakkelijk gebruiken om de muren van het appartement te versieren. In tegenstelling tot natuursteen, stelt artificial de muren niet bloot aan een grote belasting, wat betekent dat u niet bang kunt zijn voor hun integriteit. Bovendien kunststeen is heel gemakkelijk te leggen, zelfs een beginner kan het aan. Als de fragmenten onregelmatige contouren hebben, wordt de taak nog eenvoudiger. Hier kun je het zelfs zonder het constructieniveau doen, gewoon de stenen neerleggen zoals je wilt.

Van groot belang is het feit dat dit materiaal niet onderhevig is aan rot - er verschijnen geen schimmels of schimmels, wat betekent dat het zelfs in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid kan worden gebruikt.

Ja, en in de keuken - de ruimte waar eten wordt bereid en waar milieuvriendelijkheid van de gebruikte materialen erg belangrijk is - kan het zonder angst worden gebruikt. Wat de zorg betreft, dit materiaal is vrij bescheiden. Het is voldoende om het af te vegen met een droge of vochtige doek. De kunststeen wordt beschouwd als een antistatisch materiaal, stof zal zich niet ophopen, het duwt het weg.

Door de hoge sterkte van dit afwerkingsmateriaal kan het in vrijwel elke ruimte worden gebruikt. Het is ongevoelig voor mechanische stress en schade.

Chemicaliën hebben daar ook geen effect op. Het blijft lang zijn oorspronkelijke voorkomen behouden, verliest zijn aantrekkelijkheid niet, schuurt niet en doet niet bezoedelen. Binnenin elke stijl is kunststeen geschikt. Met een grote verscheidenheid aan kleuren en structuren kunt u de beste optie kiezen die de kenmerken van elk specifiek interieur benadrukt, of dit nu een landhuis of loft is. Dit is een universeel materiaal dat een vleugje originaliteit kan brengen in elk, zelfs diep klassiek interieur.

Hoewel, natuurlijk, heeft de kunstmatige steen ook zijn nadelen. Maar ze zijn veel kleiner:

 • Kosten. Dit criterium is van toepassing op plussen en minnen. In vergelijking met natuurlijk materiaal is kunststeen goedkoper. Maar op zichzelf is het geen economische optie voor interieurontwerp.
 • Dit is een "koud" materiaal, het oppervlak is koud, net als bij metaal, beton en andere.

De voordelen van een kunststeen zijn veel groter, want sommige minnen veranderen de voordelen. Meestal komt dit door de prijs.Niet iedereen kan het zich veroorloven om het appartement af te maken met een steen, ook al is het kunstmatig.

Typen materiaal

Voordat u begint met het versieren van het terrein met kunststeen, moet u beslissen welk type materiaal wordt gebruikt. Keramische steen kan bijvoorbeeld worden gebruikt om gepolijste marmeren platen te imiteren. Vloerbedekking, trappen, vensterbanken - in al deze gevallen keramische steen, gemaakt van steengoed, zou geschikt zijn. Als u een oppervlak van "gescheurde", ongelijke stenen of metselwerk wilt maken, dan zijn geschikte klinkertegels nodig. Bij de vervaardiging van porselein steengoed gebruikt veldspaat, en bij de productie van klinker - speciale kwaliteiten van klei.

Het belangrijkste voordeel van deze materialen is dat er geen synthetische bindmiddelen in de samenstelling zitten. Hoge sterkte, deze materialen worden verkregen door te bakken bij hoge temperaturen.

Naast keramiek zijn er ook andere soorten kunststeen:

  • Gips. Zo'n steen is eenvoudig te installeren, het is brandwerend (niet-brandbaar), hoge en lage temperaturen hebben geen effect op het.Maar dit soort kunststeen is niet volledig vochtbestendig. Om het tegen vocht te beschermen, volstaat het om de stenen te bedekken met een waterafstotende coating, bijvoorbeeld met dezelfde vernis. Uitwendig lijkt gipssteen op zandsteen.
  • Acryl. Dit materiaal is vochtbestendig, niet ontvankelijk voor fysieke of mechanische belasting. Het verschilt qua eenvoud van vertrek, het kan immers worden gereinigd met een eenvoudige doek, zonder gebruik van reinigingsmiddelen. Het is licht, niet giftig (geeft geen schadelijke stoffen af, heeft geen nadelige invloed op iemand), brandwerend en bestand tegen aanzienlijke temperatuurverschillen.
  • Quartz. Het wordt gekenmerkt door duurzaamheid, duurzaamheid en vorstbestendigheid. Dit materiaal verliest zijn aantrekkingskracht zelfs wanneer het wordt blootgesteld aan fel zonlicht, omdat het niet snel verdwijnt. Het is bestand tegen aanzienlijke belastingen zonder te vervormen. Eenvoudig te monteren en te hanteren (kan met diamantschijven worden gesneden en elke gewenste vorm krijgen). Bij het snijden van de steen, is het noodzakelijk om het voortdurend met water te besproeien, en het is ook noodzakelijk om de bescherming van de luchtwegen te verzekeren tegen het binnendringen van steenstof.
  • Cement. Het bestaat uit zand, cement, kleurpigmenten, versterkende additieven, weekmakers en verschillende vulstoffen (keramische chips, puimsteen, graniet). Het kan op elk oppervlak worden gemonteerd. Dit type kunststeen is de meest voorkomende.
  • Flexibele steen. Dit is een relatief nieuw materiaal dat recentelijk op de markt verscheen, maar inmiddels al aan populariteit heeft gewonnen. Het bestaat uit een basis van textiel en zandsteenkruimels of een zeer dunne plak natuursteen, die met behulp van polymeren op de basis wordt aangebracht. Het aldus verkregen weefsel heeft een laag gewicht, elasticiteit en flexibiliteit. Het materiaal is niet-ontvlambaar, milieuvriendelijk en bestand tegen extreme temperaturen (van -45 tot +150 graden). Het kan op elk oppervlak worden gemonteerd. Het vochtbestendige, dampdichte canvas kan zelfs in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid worden gebruikt, bijvoorbeeld in de badkamer of in de keuken.

  De belangrijkste voordelen van kunststeen zijn inherent aan elk van zijn variëteiten.

  Dergelijke voordelen omvatten hoge sterkte en duurzaamheid, ongevoeligheid voor temperatuur, chemische of mechanische stress, lange levensduur, installatiegemak en onbrandbaarheid.Ze verschillen voor het grootste deel in uiterlijk en vorm. En, natuurlijk, de prijs. Acryl decoratieve steen kost bijvoorbeeld iets meer dan hetzelfde pleisterwerk of cement.

  Ontwerpvoorbeelden

  Modern interieurontwerp is een redelijke combinatie van prijs en kwaliteit. Goedkope materialen gemaakt van slecht plastic en aantrekkelijk alleen qua prijs zijn niet meer in de mode. Vraag nu hoogwaardige, duurzame, esthetische en milieuvriendelijke materialen. Deze omvatten kunststeen. Als je nadenkt over de afwerking van het huis, is het belangrijk om het juiste materiaal te kiezen. Het moet niet alleen goede technische kenmerken hebben, maar ook harmonieus passen in het interieur. Bovendien heeft elke ruimte zijn eigen vereisten voor de gebruikte materialen.

  Dus bij het beëindigen van de keuken speelt de weerstand van het materiaal tegen hoge temperaturen, de effecten van stoom (vooral als er een schort van dit materiaal wordt gemaakt), de milieuvriendelijkheid en het onderhoudsgemak een belangrijke rol. De keuken is een ruimte waarin het gezin vrij veel tijd besteedt aan het bereiden van voedsel, wat betekent dat het gebruikte materiaal onschadelijk moet zijn en zelfs bij hoge temperaturen geen gevaarlijke stoffen mag afgeven.Voor de eetkamer zal hetzelfde metselwerk van lichte tinten, imitatie van de rivier of "wilde" steen passen. Het eetgedeelte mag niet afwijken van de algemene stijl van de keuken. Als de keuken en het eetgedeelte zich in dezelfde ruimte bevinden, is het belangrijk om eenheid te bewaren in het ontwerp van deze twee gebieden.

  Het maken van een slaapkamer vereist, naast milieuvriendelijkheid, rustige tinten, een gevoel van comfort, omdat het in deze kamer is dat iemand rust na een zware dag.

  Hier zijn heldere, schreeuwende kleuren, koude oppervlakken ongepast - alles wat disharmonie veroorzaakt. Decoreren met decoratieve steen is een soort traditioneel ontwerp. Ze is in staat om de status van de eigenaar, zijn gevoel voor stijl te benadrukken en de tradities te herinneren. De natuurlijke tinten zullen een harmonieuze, gezellige sfeer creëren.

  De kunststeen ziet er goed uit in combinatie met hout, met gesmede elementen, gips of behang. De stenen muur zal profiteren van zo'n "buurt". En zal ook een steengroene oppervlakte benadrukken. Krullende, ampelachtige planten in prachtige potten zullen er geweldig uitzien tegen de achtergrond van het stenen metselwerk. In de woonkamer ziet de steen er ook voordelig uit.Metselwerk in wit of zwart geeft een industrieel tintje en is optimaal geschikt voor moderne stijlen (loft, minimalisme, hi-tech).

  De zogenaamde rafelige steen past goed in de stijl van country of shebby chic, als deze dienovereenkomstig wordt verwerkt. En het zal ook geschikt zijn in de gotische stijl en soortgelijke 'middeleeuwse' interieurs. In de klassieke stijl ziet een kunststeen er heel voordelig uit. Maar je moet het voorzichtig gebruiken, anders raakt het interieur overbelast en in plaats van een gezellig appartement krijg je een sombere kamer waarin het niet comfortabel is om te zijn.

  Om niet te worden verward, is het beter om een ​​steen te gebruiken om bepaalde interieurelementen te versieren, zoals raam- en deuropeningen, bogen, kolommen (een essentieel kenmerk van een klassiek interieur), een open haard en andere. Je kunt eenvoudig de hoeken van de steen met een steen neerleggen en het met de tijd vernietigde metselwerk imiteren. Het ziet er goed uit een combinatie van kunststeen met laminaat - het zal de klassieke luxe van het interieur, de status ervan benadrukken.

  Montage technologie

  Het installatieproces van kunststeen is vrij eenvoudig. Het kan eenvoudig met de hand worden gedaan. alleen je moet een aantal regels volgen:

  • Allereerst moeten de wanden van de kamer worden voorbereid op het leggen van steen. Om dit te doen, verwijderen ze de oude pleister en behang. Om de muren waterpas te maken gebruikt gips of gipsplaten.
  • De volgende stap is het plannen van het verlichtingssysteem en het organiseren van de bedrading. Dit is erg belangrijk omdat de steen verlichting van hoge kwaliteit nodig heeft, die de perceptie van zijn structuur beïnvloedt, laat schitteren, spelen, benadrukt alle deugden. Als u van plan bent LED-achtergrondverlichting uit te voeren, is gipsplaat uitstekend geschikt voor het egaliseren van de wanden. De opening tussen het blad en de muur maakt het mogelijk om apparaten te installeren.
  • Het is mogelijk om een ​​steen op een speciale kleefstof, een oplossing van stopverf of met behulp van vloeibare spijkers te monteren. Meestal bij het leggen van stenen gebruikte lijm.
  • Als de contouren van de stenen gelijk zijn, bijvoorbeeld imitatie van een baksteen, is het bij het leggen beter om het constructieniveau te gebruiken. Dan gaan de rijen soepel, netjes en mooi. Het gebruik van een niveau vereist bepaalde vaardigheden en vaardigheden, dus dit werk kan het best aan professionals worden overgelaten.
  • Bij hoeken is het beter om een ​​flexibele steen te gebruiken.Met dit elastische materiaal kunt u de hoeken van de muren of eventuele structuren nauwkeurig plaatsen. Installatie van flexibele steen is heel eenvoudig, vereist geen speciale vaardigheden. Zelfs een beginneling kan deze taak gemakkelijk aan.
  • De laatste fase is het vullen van de naden tussen de stenen met een speciale oplossing (gemaakt waar nodig). Dit vereist een kwalitatief hoogwaardige elastische samenstelling die lang meegaat en die noch de eigenschappen, noch het oorspronkelijke uiterlijk verliest. Meestal wordt de specie gebruikt hetzelfde materiaal waarop de stenen werden gemonteerd. Als het leggen werd gemaakt op lijm - gewreven met lijm, op cement - met cement.

  Tips en trucs

  Bij het versieren van wanden met kunststeen, is het belangrijk om het juiste muurdecor te kiezen, wat de structuur en het "karakter" van de steen zou benadrukken. De klassieke combinatie van steen en hout zal voordelig zijn in elk interieur, van klassiek tot land. Gesmede items, greens onderstrepen ook met succes de textuur van de steen. Als imitatie van metselwerk werd gebruikt voor bekleding, dan is het het beste om decor in contrasterende kleuren te gebruiken. Als de muur bijvoorbeeld is bekleed met witte baksteen,het ziet er goed uit op haar onopvallende foto in een eenvoudig zwart kader.

  Over het algemeen is metselwerk nu een element van een loft in industriële stijl.

  Je kunt het zien in een minimalistisch interieur en in een hi-tech stijl. Daarom zouden zijn "buren" zulke items moeten zijn die deze industriële, moderne geest zouden ondersteunen of, in tegendeel, sterk in contrast daarmee staan. Op zichzelf is metselwerk een actief element in het interieur. Daarom is het niet nodig om het te omringen met een te fel decor. Hij moet de nadruk leggen op ongebruikelijke materiaalafwerkingen en de aandacht niet van hem afleiden.

  Gedetailleerde instructies voor het leggen van kunststeen, zie de video hieronder.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer