Kenmerken gipsplaat "Volma"

Het gelijknamige bedrijf uit Volgograd houdt zich bezig met de productie van Volma-gipsplaat. Het materiaal is gemaakt met de verwachting van kamers met een gemiddelde luchtvochtigheid. Het belangrijkste kenmerk is de multifunctionaliteit, waardoor gipsplaat wordt gebruikt voor scheidingswanden, nivellerende en afwerkende wanden, evenals het creëren van scharnierende plafondconstructies.

Speciale functies

De basisstof van de Volma GCR is natuurlijk gips, dat eerst wordt fijngemaakt en vervolgens wordt verbrand bij een temperatuur van 180-200 graden. Aan beide zijden zijn vellen materiaal bedekt met verschillende beschermende lagen karton. Ze hebben verfijnde randen, waardoor onzichtbare naden ontstaan. De randen van de uiteinden zijn gemaakt in de vorm van een rechthoek. Ze hebben een onberispelijk glad en effen oppervlak.

Om de kwaliteit van de coating en de verharding ervan te verbeteren, bevatten sommige soorten materiaal hulpcomponenten:

 • cellulose;
 • glasvezel;
 • zetmeel;
 • speciale impregnatie van de schimmel en afstoten van vocht, vervuiling.

voordelen

Volma-kwaliteit gipsplaat heeft de volgende positieve eigenschappen:

 • is brandveilig;
 • kan slechts na zes uur constante verwarming worden vernietigd;
 • GCR-vellen hebben een dichte monolithische structuur vanwege de gipskern;
 • de relatieve lichtheid van de platen wordt genoteerd - dit vergemakkelijkt merkbaar het werk van de bouwers;
 • optimale dampdoorlatendheid maakt het leggen van de platen op verschillende bases mogelijk;
 • hydrofobe additieven verminderen de vloeistofabsorptie tot 5%;
 • Het materiaal wordt als veilig en milieuvriendelijk beschouwd, wat blijkt uit een certificaat van kwaliteit en positieve feedback van specialisten en gewone gebruikers.

Het toepassingsgebied van dit product is vrij groot vanwege de plasticiteit en het lage gewicht, zodat het wordt gebruikt als basis voor behang, keramische tegels, decoratieve soorten gips.

Installatiewerk omvat het bevestigen van gipsplaten aan houten frames en metalen profielen met behulp van zelftappende schroeven. Bovendien kunnen vellen gipsplaat met een andere technologie worden bevestigd op een speciale gipslijm.

species

De belangrijkste producten zijn standaard GCR-vellen, vochtbestendig, brandwerend, materialen die brandwerendheid en vochtbestendigheid combineren.

Vochtbestendig

Dit materiaal is een rechthoekige plaat bestaande uit twee lagen karton met een pleistervulling, versterkende additieven en waterafstotende waterafstotende middelen. Standaard bladparameters - 2500х1200х9.5 mm. Hun gewicht is maximaal 7 kg. Platen met parameters van 2500x1200x12.5mm wegen ongeveer 35 kg, maar het is mogelijk om materiaal van een andere lengte te bestellen (van 2700 tot 3500 mm).

Vellen met een dikte van 9,5 mm worden in de regel gebruikt om plafonds in de keuken, badkamer en badkamer te ontwerpen. Voorwaarde is de aanwezigheid van een ventilatiesysteem. Het is ook mogelijk om te gebruiken voor kromlijnige vlakken - GKL Volma is vrij flexibel en plastic, maar je moet weten dat ze alleen in de lengte kunnen worden gebogen. Zelftappende schroeven zijn geweldig voor bevestigingsmiddelen, omdat ze het product niet kraken.

Bij het samenstellen van de structuur op het frame, is het nodig om enkele subtiliteiten van de installatie te overwegen:

 • werk wordt niet aanbevolen als de temperatuur in de kamer lager is dan 10 graden;
 • gipsplaat kan alleen worden geïnstalleerd na voltooiing van de plaatsing van sanitair en loodgieterswerk, nadat de oppervlakken volledig droog zijn;
 • GCR moet worden gesneden met een normaal bouwmes;
 • bevestiging met schroeven is gemaakt, niet groter dan de afstand van 250 mm. Tegelijkertijd moet de schroef 10 mm in de metalen delen van het frame worden gestoken en moet de volgende kit in de gipsplaat minstens 1 mm worden ingebed.

Vochtbestendige gipsplaat is een compact en relatief goedkoop materiaal met een goede veiligheidsmarge, wat cruciaal is voor de consument.

De nadelen van Volma-producten omvatten de afwezigheid van markeringen, evenals de golving van plaatoppervlakken.

Brandwerend

Dit type gipskarton is geschikt voor binnenhuisinrichting met wanden en plafonds in omstandigheden van verhoogde brandveiligheidseisen. Paneeldikte is 12,5 mm met een lengte van 2500 mm en een breedte van 1200 mm. Dergelijke vellen onderscheiden zich door toegenomen kenmerken van sterkte en betrouwbaarheid, en de samenstelling van de twee gipslagen omvat vlamvertragende additieven (glasvezel).

Speciale impregnatie kan brand voorkomen.daarom is de kartonnen laag onderhevig aan verkoling, terwijl het gips intact blijft.

De voordelen van het materiaal zijn:

 • de afwezigheid van toxische stoffen in de samenstelling;
 • relatief kleine massa;
 • geluidsisolerende eigenschappen van de panelen.

Volma brandwerende platen hebben een grijze of roze kleur met rode markering. Installatie is bijna hetzelfde als de assemblage van conventionele gipsplaat, maar het materiaal wordt gemakkelijk gesneden en geboord, verkruimelt niet tijdens gebruik.

De panelen kunnen dienen als basis voor verdere voering van wanden en plafonds:

 • gips;
 • verschillende soorten verven;
 • papier behang;
 • keramisch graniet en keramische tegels.

Vuur en waterbestendig

Brandwerend materiaal van de fabrikant "Volma" heeft een verhoogde weerstand tegen open vuur. Dergelijke panelen zijn geschikt voor wandbekleding en plafondconstructies. Ze hebben standaardformaten - 2500x1200x12,5mm. Dit zijn coatings die ideaal zijn voor woonkamers, omdat ze de nodige technische kenmerken hebben voor thuisgebruik.

Dit type product is ontworpen voor ruimtes met droge en middelmatige natte omstandigheden. Het is licht ontvlambaar (G1), laag toxisch, heeft niet meer dan B2 ontvlambaarheid.

De structuur van de panelen is vergelijkbaar met andere producten van "Volma" - een gipsen tweelaags centrum met speciale vuurvaste componenten, vastgelijmd aan de bodem en bovenkant met meerlagig karton met een dunne rand. In overeenstemming met GOST 6266-97 hebben vellen toleranties van maximaal 5 mm in termen van basisparameters.

Nieuwe items

Op dit moment heeft het bedrijf nieuwe materialen ontwikkeld TU 5742-004-78667917-2005, die zorgen voor:

 • hoge sterkte parameters van het product;
 • het waterabsorptieniveau;
 • dampdoorlaatbaarheid;
 • speciale oppervlaktedichtheid.

Dankzij deze eigenschappen kan vuur- en waterbestendig gipsplaat zo veel mogelijk worden gebruikt in bouw- en reparatiewerkzaamheden.

Om deze reden staat het materiaal "Volma" op één lijn met buitenlandse tegenhangers en is een van de meest populaire in de hoofdcategorieën. Bij gebruik is het belangrijk om te onthouden dat de installatie van panelen wordt uitgevoerd in de bedrijfsomstandigheden van verwarmingssystemen (in koude tijd), na het aanbrengen van het sanitair, het elektrische systeem en vóór de constructie van afwerkingsvloeren (bij een temperatuur van ten minste +10 graden).Alleen op deze manier kan een hoogwaardige assemblage van gipsplaten worden gewaarborgd.

Hoe je de muren waterpas maakt met gipsplaat, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer