Vochtbestendige GVL: kenmerken en afmetingen

Vandaag is GVL een van de populairste materialen voor het afwerken van de ruimte. Gipsvezel vertoonde een aantal voordelen in vergelijking met gipsplaat, waardoor het gebruik ervan bij het afwerken zo wijdverspreid was. Met het verschijnen van vochtbestendige gipsvezels op de markt, was het mogelijk om problemen te voorkomen bij gebruik van het materiaal in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid.

kenmerken van

Bij de productie van GVLV werd een mengsel van gips en cellulosevezels gebruikt. Deze componenten worden tot een homogene massa gemengd en vervolgens samengeperst met een pers om het vel te vormen. Een mengsel van cellulosevezels geeft GVL een hoge sterkte. Vochtbestendige gipsvezels worden op dezelfde manier gemaakt, alleen tijdens de productie voegen ze hydrofobe componenten toe, waardoor het materiaal een hoge vochtbestendigheid heeft.

De belangrijkste voordelen

Natuurlijk is het belangrijkste voordeel van GVLV de vochtbestendigheid, waarmee u het materiaal kunt gebruiken bij het versieren van ruimtes, zoals een keuken of badkamer.

Een van de kenmerken van waterdichte gipsvezels is de milieuvriendelijkheid.omdat het materiaal geen schadelijke chemische onzuiverheden bevat en mensen niet schaadt.

Vochtbestendige gipsvezel behoudt zijn eigenschappen zelfs bij temperatuurveranderingen, waardoor het materiaal zelfs in koude ruimtes kan worden gebruikt.

GVLV kan worden gebruikt als een warmhoudkamer, omdat het niveau van thermische geleidbaarheid laag is. Dit betekent dat dergelijke platen de warmte langdurig binnenshuis houden.

Het materiaal, indien nodig, kan gemakkelijk worden gewijzigd en aangepast aan de gewenste afmetingen, als het wordt gesneden. GVLV brokkelt niet af als u spijkers erin indraait of schroeven vastschroeft.

Gipsvezel heeft onder andere uitstekende geluidsisolerende eigenschappen.die ruimte biedt tegen de penetratie van externe ruis. GVLV is ook bestand tegen vuur.

Het materiaal is vrij flexibel, wat erg handig is bij het aanbrengen ervan.

GVLV-formaat

Vellen GVLV geproduceerd in overeenstemming met GOST, die hun grootte bepaalt:

 • Op dikte, mm: 5, 10, 12,5, 18, 20.
 • Breedte GVLV weergegeven door dergelijke afmetingen, mm: 500, 1000, 1200.
 • Over de lengte zijn de volgende normen te onderscheiden, mm: 1500, 2000, 2500, 2700, 3000.

Materiaalgewicht

Als je GVLV vergelijkt met gipsplaten, dan is dat laatste veel gemakkelijker. En dit suggereert dat een vochtbestendige gipsvezel een zeer sterk frame nodig heeft dat bestand is tegen het gewicht. Vooral als de vellen zelf ook een lading bevatten. Maar als vellen GVL een klein formaat hebben, is het kader in dit geval niet vereist. Speciale lijm voor GVLV is redelijk betrouwbaar in staat om het gewicht van gipsvezelplaten te weerstaan.

Hoe gfvs te snijden?

Soms wordt het bij het afwerken van wanden of vloeren nodig om een ​​vel GFVS bij te snijden en dit aan te passen aan de gewenste grootte. Maak het heel gemakkelijk.

U kunt een mes, decoupeerzaag of ijzerzaag gebruiken voor het zagen van gipsvezelplaten. Pre-worth bevochtigen GVLV water zodat het materiaal niet erg stoffig is.

Het uitsnijden van vellen moet in fases worden uitgevoerd:

 • Een vlakke rail wordt op de plaat GVLV aangebracht, waarop markering wordt uitgevoerd.
 • Vervolgens worden er langs de beoogde lijn meerdere gelijkmatige sneden gemaakt met een mes: het is de moeite waard om 5-6 keer te spenderen.
 • Dan moet de rail onder de snede worden gelegd, het vel voorzichtig afbreken of met een ijzerzaag afsnijden.

  Een elektrische decoupeerzaag is een hulpmiddel dat helpt bij het perfect snijden van een vel GFVL. Het is vooral onmisbaar voor bouwers die voor het eerst dergelijk materiaal tegenkomen.

  Op de vloer liggen

  Voordat de GFVL-vellen op de vloer worden gelegd, moet de basis zorgvuldig worden voorbereid. Het is noodzakelijk om alle onregelmatigheden en oppervlaktefouten te elimineren. Om dit realistisch te doen, met behulp van een oplossing van cement of het aanbrengen van een montage schuim.

  De oude vloerbedekking moet worden verwijderd en het oppervlak moet worden verwijderd van vuil. Vervolgens wordt een laag waterdicht gemaakt en indien nodig wordt een laag geëxpandeerde klei gegoten.

  Houd er rekening mee dat u voor gipsvezels lijm moet gebruiken die speciaal voor dit type materiaal is gemaakt.

  De installatie van vellen kan als volgt worden uitgevoerd:

  • Om te beginnen is de tape gelijmd.
  • Dan zou je de lakens zelf moeten gaan leggen. Bevestig ze op de vloer met behulp van speciale schroeven of lijm. De aanbevolen afstand bij het inschroeven van de schroeven is ongeveer 35-40 cm van elkaar.Het is belangrijk om te weten dat elke nieuwe rij moet worden gelegd met een naadverschuiving. Het moet minimaal 20 cm zijn.
  • In het laatste werk moet verdergaan met de verwerking van alle verbindingen tussen de platen. Soms wordt hiervoor dezelfde lijm gebruikt en komt het voor dat putty ook wordt gebruikt. Nadat de egalisatiemiddelen zijn gedroogd, kan de hoofdcoating al op de gipsvezel worden gelegd.

  Voor muren

  Bij de installatie van GVLV voor muren is het mogelijk om twee hoofdmethoden te gebruiken:

  Frameloze methode

  In dit geval worden de vellen met lijm bevestigd. De onregelmatigheden aan de muur worden een uiterst belangrijke factor voor het aanbrengen van lijm. In geval van significante gebreken, is het noodzakelijk om de samenstelling rond de gehele omtrek van de plaat aan te brengen, en dan is het noodzakelijk om elke 30 cm een ​​punt te maken in het middelste gedeelte.

  Frame-methode

  Heeft ook de framemethode gebruikt, die ingewikkelder is. Voor het monteren van platen gebruikt metalen frame. Onder het frame zelf, indien nodig, kunt u extra geluidsisolatie of isolatie bevestigen. GVLV-platen worden op een steun gemonteerd met behulp van speciale schroeven.

  Enkele kenmerken van de installatie

  Er zijn een aantal veelvoorkomende fouten bij het werken met vochtbestendige gipsvezels, die moeten worden vermeden.

  Hier zijn enkele tips:

  • Afschuining, voordat de stopverf wordt aangebracht, wordt niet verwijderd.
  • Voor het bevestigen van vellen kunnen geen gewone zelftappende schroeven worden gebruikt, hun speciale vormen worden geproduceerd, die moeten worden gebruikt.
  • Het wordt aanbevolen om openingen te laten op de knooppunten. Hun afstand moet gelijk zijn aan de helft van de dikte van de plaat met GVLV.
  • Vervolgens moeten de overblijvende gaten worden opgevuld met pleisterplamuur en kunt u deze doelen en de lijmresten aanvragen.
  • Voordat de installatie van een GVL wordt uitgevoerd, moet de onderkant van de muur zorgvuldig worden voorbereid, zoals het verwijderen van onregelmatigheden, het aanbrengen van primer en nivellering.

  Waarop moet je letten bij het kiezen?

  Het belangrijkste criterium bij de aanschaf van fiches GVLV is de fabrikant van de goederen. Duitse gipsvezels, in het bijzonder Knauf, hebben hoge percentages. Dit merk veroorzaakt geen ernstige klachten van kopers. Het belangrijke punt is ook het etiketteren van vellen. Feit is dat vochtbestendige GVL's qua uiterlijke kenmerken niet verschillen van standaard.Om deze reden is het belangrijk om de informatie op de verpakking van het product te lezen.

  Om de gebogen structuren af ​​te werken, kunt u ook GVLV gebruiken. Maak voor deze doeleinden zelfs speciale soorten vellen om bogen en gebogen structuren te maken - GKLV.

  prijzen

  Prijzen voor gipsplaten zijn afhankelijk van hun grootte.

  Het geschatte prijskaartje voor de volgende maten GVL is als volgt:

  • Knauf-Superpol 1200x600x20mm - ongeveer 300 roebel per pagina (5 inch);
  • Knauf-Superlist (GVL) 2500x1200x10 mm - 460 roebel, (7,5 u E.E.);
  • Knauf-Superlist (GVL) 2500x1200x12.5 mm - 530 roebel, (8.8 in.).

  bevindingen

  GVLV is een onmisbaar materiaal bij het afwerken van een kamer, vooral voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Dergelijke platen zijn bestand tegen vocht en bestand tegen lage temperaturen.

  GVL kan tot 15 vriescycli weerstaan ​​en hun eigenschappen niet verliezen. De levensduur van een dergelijk materiaal is erg hoog, waardoor je de verdere reparatie van de muren lang zult vergeten.

  Installatie van vellen is vrij eenvoudig en het is heel goed mogelijk om ermee om te gaan.

  De voordelen van vochtbestendig gipsvezelplaat, zie de volgende video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer