Serpyanka voor gipsplaat: kenmerken en doel

Installatie van gipsplaatconstructie vereist bepaalde kennis en vaardigheden. Zodra je deze taak aankan, zal er een andere vraag zijn: hoe kun je de GKL-gewrichten soepel en onmerkbaar dichten? Dit is immers wat uiteindelijk het uiterlijk en de stabiliteit van de structuur zal beïnvloeden. Als dergelijk werk met fouten wordt gedaan, zullen er in de toekomst veel onaangename momenten zijn. Een maaswerk dat is gemaakt van scheuren kan het uiterlijk van de aflak aanzienlijk bederven, waardoor reparaties aan het werk kunnen worden gedwongen. Om negatieve gevolgen te voorkomen, is het noodzakelijk om beproefde materialen van hoge kwaliteit te gebruiken en om de technologie van het werk strikt in acht te nemen.

Wat is serpyanka?

Het versterkende wapeningsnet, serpyanka genaamd, kreeg een grote populariteit.Visueel ziet het er ver weg uit als een medisch verband. Dit is een groot netwerk op basis van glasvezel of synthetisch materiaal. Op een van de zijkanten aangebrachte kleefstofsamenstelling.

Serpyanka is een onmisbaar hulpmiddel voor het afdichten van gipsplaatverbindingen, omgaat met de verwerking van hoeken en onregelmatigheden en kan worden gebruikt in vele soorten bouw- en afwerkingswerken. Serpyanka wordt gebruikt om de voegen tussen het plafond, de vloer en de wanden glad te strijken, voordat het behang en de verflaag wordt aangebracht, en om een ​​vlak oppervlak op gipsconstructies te vormen. Het raster wordt tot rollen van 50 millimeter breed gewikkeld.

Materiële behandelingsomstandigheden

Bij aanwezigheid van mogelijke verontreiniging op het behandelde oppervlak bestaat het risico van losraken van de tape. Daarom is het noodzakelijk om de zuiverheid van het gewenste gebied te waarborgen. Serpyanka moet die breedte gebruiken, wat nodig is afhankelijk van de grootte van de naad. De coating moet glad zijn, zonder uitstekende bevestigingsmiddelen. De aanwezigheid van defecten in gipsplaat is onaanvaardbaar. Alle vellen moeten stevig worden vastgezet in het ontwerp.

Bij verhoogde luchtvochtigheid kan de gipsplaat vervormd zijn, daarom is een gunstig microklimaat op de werkplek erg belangrijk.Lage temperaturen, zoals te hoge temperaturen, kunnen een negatief effect op hen hebben. Binnen moet gemiddeld ongeveer 10-15 graden Celsius zijn. De mogelijkheid van tocht moet ook worden uitgesloten.

Speciale functies

Met serpyanka kunt u zwelling en onregelmatigheden aan het oppervlak voorkomen. U moet echter rekening houden met een aantal functies. De tape wordt alleen aangebracht op het geplakte oppervlak, het is niet logisch om het op een schone gipsplaat te lijmen. Serpyanka is ideaal voor het lijmen van naden, maakt scheuren goed glad, het is handig om panelen voor wanden en plafonds te versterken. Het gebruik van serpyanka beschermt het gehechte oppervlak tegen nadelige externe effecten en het optreden van scheurtjes, en repareert ook de verbinding met de gipsplaat. De tape kan een lengte van 20 tot 150 meter hebben. Het wordt geproduceerd in het groottebereik van 42 tot 230 millimeter. Serpyanka-dichtheid - 50 g / m2.

types

Serpyanka is waterdicht en zeer betrouwbaar, is goed gefixeerd op de juiste plaats en is niet onderhevig aan corrosie. Vanwege deze eigenschappen kan het materiaal worden gebruikt voor zowel interne als externe werken.

Het raster is beschikbaar in twee versies:

  • Bij binnen werken wordt een tape met cellen van kleine diameter gebruikt - 1-3 millimeter.In principe wordt het gebruikt voor het bevestigen van naden in gipsplaat en andere constructies.
  • Bij externe werken is de diameter van de meetlinten al groter - vanaf 5 millimeter en het gaas is breder. De tape heeft mogelijk geen klevende kant. Het is gemaakt van glasvezel en polyester. Gemonteerd op een speciale lijm zonder waterbasis. Gebruikt in verbindingen van raam- en deurkozijnen. Het bereik van werken met deze soort is niet bijzonder breed. Tapes uit lavsan zijn erg dun, dus het gebruik van stopverf is optioneel.

Voors en tegens

In elk bouwmateriaal heeft zijn voor- en nadelen, en serpyanka is geen uitzondering. Een van de belangrijkste voordelen is de betaalbare prijsklasse en het gebruiksgemak. Met zijn hulp is de koppelnaad van gipsplaten verbeterd. Het materiaal verdraagt ​​agressieve omgevingen, is bestand tegen trillingen en zorgt voor een betrouwbare hechting van materialen. Het probleem kan de keuze zijn van een speciale oplossing van stopverf en onvoldoende bandsterkte.

Hoe correct werken?

Voordat u aan het werk gaat, moet u het noodzakelijke temperatuurregime onthouden, dat niet gedurende minstens twee dagen moet veranderen.Een vereiste is het verwijderen van tocht. De kamer moet worden gedroogd, hiervoor kunt u een speciaal apparaat gebruiken. Als de gipsplaat nat is, kunnen de naden vervormd raken, wat verder werken aanzienlijk bemoeilijkt.

Gipsplaatplaten moeten stevig in de constructie worden bevestigdAlle schroeven - ga op de juiste manier staan. Voordat u de naden gaat sluiten, moet u het oppervlak voorbereiden. Het kan met reinigingsmiddelen worden schoongemaakt of met een spons worden afgeveegd. In de eerste plaats wordt een primer op de gipsplaat aangebracht. Dit is nodig voor het verlijmen van stopverf en materiaal. De grond moet in een dichte laag worden gelegd. Acryl, zuur en alkyd en hun variëteiten kunnen worden gebruikt.

De duurste is zure primer. De prijs wordt verklaard door hoge operationele eigenschappen: het absorbeert overtollig vocht en heeft een dichte textuur. Acrylprimer is erg dik en hecht goed op de behandelde oppervlakken. Meestal compleet met het is een verharder. De dunste is alkydprimer. Het heeft de grootste kostenpost en wordt gebruikt als tussenproduct.

Na het primen wordt het oppervlak geplakt.Opdat aan het einde van het werk geen gebreken optreden, moet de stopverf van gemiddelde consistentie zijn en uniform zijn. Serpyanka toegepast op de natte laag. Het is noodzakelijk om het volledig in het oppervlak te drukken. Daarna plaatste een dunne laag de eindverf. Het oppervlak moet worden gedroogd.

Tijdens het drogen, dat ongeveer een dag duurt, is het noodzakelijk om een ​​maximale afdichting van de kamer te garanderen. Hiervoor moeten alle ramen en deuren gesloten zijn. Als u deze eenvoudige regels volgt, voldoet de kwaliteit van het werk aan de verwachtingen en duurt het resultaat niet lang.

Selectieregels

Serpyanka met een klevende laag heeft verschillende voordelen. De rol is eenvoudig af te wikkelen en veroorzaakt geen extra problemen bij het gebruik. De tape lijkt op een verband, dus de stopverf dringt gemakkelijk door de cellen en vult de behandelde naden volledig. Het is stopverf in de toekomst en bevat de hoofdstructuur, en serpyanka biedt in feite de kracht van hechting.

Niet alle kleefstoffen kunnen in het werk worden gebruikt. Degenen die water bevatten, zijn strikt gecontra-indiceerd voor papieren plakband of tape van Dacron. Het is een feit dat water in contact kan komen met het hoofdframe van de constructie, die van metaal is gemaakt.In dit geval kunnen roestvlekken door de plamuur verschijnen en het uiterlijk ervan zal worden beschadigd. Serpyanka-consumptie per 1 vierkant. m wordt individueel berekend.

Bij het kopen van serpyanka moet dit aan de fabrikant worden gevraagd. In principe wordt het gemaakt door binnenlandse bedrijven, en onder hen zijn er betrouwbare en gevestigde leveranciers. We mogen niet vergeten dat goedkope producten misschien niet al te best zijn, en dit heeft noodzakelijkerwijs invloed op de kwaliteit van de afwerking. Als de mesh gestratificeerd is, duidt dit op slechte kwaliteit of defecte producten. Het is nuttig om de kleeflaag te controleren.

Gebruikstips

Ondanks het feit dat het heel eenvoudig is om serpyanka te gebruiken, is het noodzakelijk om de basisregels te kennen om ermee te werken. Om de hechtlaag te beschermen tegen uitdroging, is het handig om de tape na het werk in de verpakking te doen. Het oppervlak moet ook tegen stof worden beschermd. Als er lucht in de tape tussen de stopverf en de stopverf komt, kunnen er na verloop van tijd scheuren op het oppervlak verschijnen. Bovendien moet je goed in de gaten houden dat het snijden van de tape aan beide kanten niet uit de draad kwam. Ze kunnen de afgewerkte laag beschadigen.Het deel dat begon te bloeien, het is beter om gewoon recht te snijden.

De juiste berekening van de benodigde hoeveelheid materiaal is ook belangrijk. Hij kan je tijd en geld besparen. Het materiaalverbruik is afhankelijk van verschillende bouwfactoren, soorten werk en wordt individueel berekend. Serpyanka-tape wordt in de meeste constructiewerkzaamheden gebruikt en is daarom verkrijgbaar en verkrijgbaar in elke gespecialiseerde winkel. Bij het kopen moet u de kwaliteit van de goederen controleren, omdat deze niet altijd overeenkomt met de garanties van de fabrikant.

Tot slot

Bij het installeren van gipsplaatconstructies is het gebruik van serpyanka onvervangbaar. Het vermindert de spanning op het frame zelf, voorkomt scheuren, helpt de buitenhoeken in de structuren te fixeren. Als u het raster niet gebruikt bij het afdichten van verbindingsnaden, worden ze na verloop van tijd vervormd of vernietigd. Het is belangrijk om goed te putten en de basisvoorwaarden in acht te nemen bij het werken met deze materialen. Als er gaten in de GCR-constructie zitten, verliest deze de betrouwbaarheid en functionaliteit ervan. Daarom is het noodzakelijk om alle manipulaties correct, zorgvuldig en in overeenstemming met de technologie uit te voeren.Het resultaat zal niet lang op zich laten wachten en het voltooide werk zal je lang plezier doen.

Zie de onderstaande video voor meer informatie over het correct aanbrengen van een serpyanka op gipsplaten.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer