Het installatieproces podrozetnikov in gipsplaat

Bij het plannen van eventuele reparaties en het plaatsen van nieuwe gipsplaatconstructies, moet u voorbereid zijn op de noodzaak om extra elementen te installeren. Vaak worden lampen in nieuwe wanden of scheidingswanden gemonteerd, maar de belangrijkste elementen zijn nog steeds stopcontacten en schakelaars. Zonder bepaalde kennis en vaardigheden zal het problematisch zijn om een ​​van deze elementen te installeren.

Speciale functies

Reparatiewerkzaamheden zijn onlosmakelijk verbonden met de technologieën die momenteel beschikbaar zijn. Als eerder, bakstenen muren werden gebouwd om de lay-out te veranderen of multiplex partities werden gemaakt, nu is er een meer handige oplossing. Het gebruik van gipsplaten liet toe om veel problemen op te lossen en reparaties snel, gemakkelijk en haalbaar te maken, zelfs voor een beginner.Een onderscheidend kenmerk van een dergelijk materiaal is de sterkte en tegelijkertijd de lichtheid. Afhankelijk van de grootte van de pier of een nieuw ontwerp, kan het nodig zijn om van één vel GCR meerdere te maken.

De afmetingen van de gipsplaat zijn vrij groot, omdat vaak één vel de ene muur kan naaien en de andere een. Dit bespaart materiaal, verkort de tijd om te werken aanzienlijk. Om de vellen strak te houden en de muur niet te verschillen van de hoofdstad, wordt een fundament van metalen profielen gemaakt. Het ontwerp kan zeer divers zijn, waardoor het mogelijk is om elke fantasie van de eigenaar van de kamer te realiseren.

Dankzij het gemak van gipsplaat en de veiligheid ervan kunt u het materiaal overal gebruiken: in de badkamer, keuken, woonkamer, slaapkamer en zelfs in de kinderkamer. Om de muur een functionele rol te laten spelen, is het naast de verdeling van de ruimte in de ruimte ook mogelijk om binnenin de bedrading te voorzien, om een ​​schakelaar, een contactdoos of een achtergrondverlichting te installeren. Als extra schakelaars vaak niet nodig zijn, zijn er geen extra stopcontacten in huis.

Om sockets in de wanden van gipsplaat te installeren, is het belangrijk om de juiste podrozetniki voor hen te kiezen. Dit element zal het belangrijkste zijn in het installatieproces. Van de juiste keuze hangt af van de veiligheid van het gebruik van alle elektrische apparaten. Door de juiste apparatuur op de juiste manier te installeren, kunt u de behuizing beschermen tegen de mogelijkheid van brand of kortsluiting.

Ronde podozetniki worden als traditioneel beschouwd, maar er zijn andere opties, waarvan de keuze afhankelijk is van de specifieke situatie. Kaders met vierkante en rechthoekige vorm worden geplaatst als er een extra verdeling van de draden naar binnen gaat. Deze functie houdt verband met een toename van de ruimte in de doos waar alle benodigde draden kunnen passen.

afmeting

Door de gipsplaatconstructie op te bouwen met zijn latere werking als een werkmuur, waar er extra elementen zullen zijn, is de eenvoudigste optie om de socket te installeren. Om dit proces te maken, is het van groot belang om de flip-flops van het juiste formaat te kiezen. Vaak hebben ze dezelfde afmetingen, maar er zijn enkele kleine verschillen.

De meest gebruikelijke optie is een kastdiameter 68x45die op alle standaard sockets past.Als de nieuwe muren te diep zijn, kun je een andere kiezen, waar de diepte groter zal zijn. Het proces om dergelijke dozen te bevestigen is vrij eenvoudig en bestaat uit het feit dat bij gebruik van een snijder van de vereiste afmeting een cirkel van de vereiste diameter wordt geboord.

Als het nodig is om meer dan één stopcontact te installeren, moet u een dubbel stopcontact aanschaffen. De afstand tussen de twee gaten in de gipsplaat is 71 cm, de buitenkant nog een centimeter groter. Deze voorwaarden zijn geschikt voor dozen met een breedte van 65 cm en een diepte van 40. Om een ​​plug in de wand van gipsplaat te plaatsen, moet de interne breedte minimaal 45 cm zijn.

Voor de montage gebruikte podrozetnikov speciale orengeplaatst op de dozen, die uitstulpen bij het aandraaien van de bouten en tegen de binnenwanden van het vel gedrukt. Als u meerdere verkooppunten plant, kunt u podozetniki het best aan elkaar hechten met speciale connectoren. Ze helpen om de structuur duurzamer te maken en alle elementen veilig onderling te repareren. In het geval dat meerdere elementen voor elektrische systemen worden gebruikt, wordt deze optie aanbevolen voor gebruik door specialisten.

Andere maten worden geleverd door externe podrozetniki met afmetingen van de doos 86x86, die u nodig hebt om de juiste sockets aan te schaffen. Afhankelijk van het pand en de opties voor het gebruik van elektriciteitssystemen, is het noodzakelijk om alle elementen te selecteren. Dan kunnen ze kwalitatief hoogstaand en volwaardig werk van elk apparaat thuis leveren.

Voorbereiding voor installatie

Wanneer u voorbereidingen treft voor het installeren van een nieuw stopcontact op een gipskartonwand, is het belangrijk om te weten dat dit proces geen extra fondsen vereist. Dit verwijst naar bouwmaterialen die worden gebruikt om met hoofdmuren te werken: beton, cement, stopverf.

De bodemplaat is meestal gewoon plastic. Het is goed geschikt voor zijn functies. Populariteit is vooral te wijten aan de lage prijs. Er zijn echter ook nadelen die betrekking hebben op het brandrisico van dergelijke dozen.

Om dit probleem op te lossen, werd zelfdovend plastic uitgevonden. Voordat een dergelijk product de winkelschappen raakt, wordt het getest bij maximale belasting. Dergelijke producten die in de kartonnen wand moeten worden gemonteerd, is veilig genoeg.

Voorbereiding voor werk

Voor de hoofdmuur zijn er twee opties voor het installeren van het elektrische systeem en voor de gipsplaat: vier. Aan de buitenkant zijn er zeker tandwielen die de onderkant aan de voorkant vastklemmen. Zodra het plastic onderdeel is geïnstalleerd, wordt het metaal erop bevestigd. Tandwielen bevinden zich dieper, gefixeerde naaivoet en doos aan beide zijden bevestigd aan de muur.

In de doos zitten gaten voor dradenvia welke de bedrading wordt aangesloten, zodat u een stopcontact of schakelaar kunt installeren. Om deze acties te implementeren, is het belangrijk om eerst een gat met de gewenste diameter te maken in het gipsplaatblad. De eerste stap is om de exacte locatie van extra structuren te bepalen en pas daarna een speciaal gereedschap te gebruiken. Om het gat een correcte en gewenste vorm te geven, wordt een kroon van 68 mm gebruikt, die gemakkelijk een gat boort en het vel volledig stoot, zodat er plaats is voor een nieuw apparaat. Dit is precies wat voorbereidend werk voor de installatie van de socket eruit ziet.

Opmerking: als de installatie van stopcontacten is gepland in de keuken bij het werkoppervlak,Deze plaatsing zou 15-20 cm hoger moeten zijn dan het bureaublad. Als we het hebben over schakelaars, kunnen deze worden verlaagd tot 90 cm vanaf het vloerniveau. Dit is vooral handig als er een kind in huis is. Indien nodig kunt u maximaal 150 cm hijsen Geïnstalleerde elementen bij de deuropening - centimeters twintig bij hem vandaan, niet meer.

Hoe te installeren?

Om een ​​goed resultaat te behalen bij het installeren van een stopcontact op een gipsplaatmuur, is het belangrijk om een ​​duidelijke reeks acties te kennen. De eerste stap is om de kabel te leggen, de lengte ervan te bepalen. Het is de moeite waard om na te denken over hoe het beter is om het in de muur te plaatsen, op welke hoogte om het stopcontact te vinden. De volgende stap is om de kabel te installeren en de uitlaat klaar te maken.

Installatie proces:

 • Het eerste dat u moet doen om de juiste podozetnik te kiezen. Het beste van alles, als het materiaal waaruit het is gemaakt, zelfdovend is.
 • Vervolgens moet u de bedrading in het frame van de gipsplaatwand laten lopen. Om dit te doen, worden gaten in de vorm van een kabel of iets meer geboord in verticale profielen.
 • Een belangrijke stap zal zijn om met het oppervlak van de muur te werken. De stopverf versterkt het coatingmateriaal, wat belangrijk is in het boorproces. Het is correct om het constructievlak te vullen.Dit helpt om het vel niet te verkruimelen wanneer het wordt geboord. Zodra alle materialen die op de muur zijn aangebracht volledig droog zijn, bent u klaar om te gaan.
 • De volgende stap is het kiezen van een plaats voor een toekomstige verkoop van de vloer:
 1. in de kamer - niet minder dan 30 cm;
 2. voor de badkamer - niet minder dan 100 cm;
 3. in de keuken is de optimale hoogte 120 cm.

Als we het hebben over een schakelaar, dan heeft het zijn eigen normen, die, indien nodig, gemakkelijk kunnen worden gewijzigd voor specifieke bedrijfsomstandigheden.

 • De volgende stap is gaten maken. Om niet te worden aangezien, wordt de doos met de achterkant op de muur gelegd en omcirkeld met een potlood. Het is het beste om met speciale apparatuur te werken, zodat de installatie gemakkelijk en snel is. Het is erg belangrijk om er rekening mee te houden dat de grootte van het gat identiek moet zijn aan de doos, of er gaten of scheuren tussen zitten die onaanvaardbaar zijn.
 • De binnenranden van het gat zijn ook gehecht, waardoor de dichtheid van de passing van de mof naar de wand toeneemt.
 • In de doos moet je alle jumpers verwijderen zodat deze klaar is voor contact met de draden.
 • De volgende stap is om de onderlaag in de gipsplaat te plaatsen en deze met bouten aan de buitenkant te bevestigen.Bevestig vervolgens de interne elementen om de structuur aan de achterkant van de muur te bevestigen. Vaak heeft een plastic doos een ronde vorm en bovenop is een vierkant stuk metaal geplaatst, dat wordt gebruikt om het aan de buitenkant te bevestigen.
 • Wanneer alles is geïnstalleerd, moet u de draden in de afgewerkte gaten steken, die de connector stevig vasthoudt. Nadat u de doos volledig hebt geïnstalleerd, moet u deze naast het strakker in de muur plaatsen.

fabrikanten

Bij het plannen van de installatie van een stopcontact in een gipsplaatmuur, is het belangrijkste om te zorgen voor de veiligheid van de hele constructie en de woning zelf. Vanwege het feit dat gipsmaterialen brandbaar materiaal zijn, is het noodzakelijk om zorgvuldig de interne apparatuur, podrozetniki en draden daarvoor te selecteren.

Om het juiste resultaat te krijgen is het het beste om de gegevens van bekende bedrijven te kopen, waarvan er één Schneider electric.

Schneider Electric-producten zijn een van de beste subkouplers die in gipsplaten zijn geïnstalleerd. Het heeft een IP20 bescherming tegen stof en vocht. Dergelijke dozen hebben een uniek ontwerp dat de installatie ervan vergemakkelijkt. De materialen zijn van hoge kwaliteit, omdat de levensduur erg lang is.

Het bevestigingssysteem aan de muur van binnenuit is een speciale montagevoet, die een schroef met een speciale schroefdraad heeft. Met deze innovatie kunt u de installatie zo snel mogelijk uitvoeren.

Een kenmerk van de doos is de aanwezigheid van vier uitsteeksels, die op het moment van installatie en daarna niet meer kunnen draaien. Bevestigingspunten bevinden zich op een standaardafstand van 60 mm.

Er zijn zoveel beroemde fabrikanten als Hegel, Legrand, Gusi. U kunt de producten van andere bedrijven proberen, maar de betrouwbaarheid van de producten zal niemand garanderen.

tips

Voor een hoogwaardige reparatie en bediening van alle apparaten na voltooiing van de installatie, zijn er een aantal regels die moeten worden gevolgd. Bij het kiezen van stopcontacten en stopcontacten met schakelaars, is het het beste om alle componenten van een bedrijf te kopen om niet te lijden aan niet-standaard vormen en afmetingen. Het is verkieslijk om een ​​bekend merk te kiezen, dat zich al lang in de markt voor dit product heeft gevestigd.

Gipsplaatwanden kunnen een verschillende dikte hebben, op basis waarvan het nodig is om dozen voor draden voor de uitlaat te selecteren. Voor bredere muren is de diepte van de doos 45 mm en voor smalle muren slechts 40.

Gezien de verschillende opties voor het materiaal, is het logisch om aandacht te besteden aan polypropyleen met een hoge sterkte. Hieruit zijn de sterkste en veiligste dozen gemaakt. Als er geen zijn, is het belangrijk om een ​​verzonken vloerplaat te kopen. De vorm van het product dat wordt gekocht, kan variëren: het uiterlijk van een cirkel, vierkant, ovaal of rechthoek.

Als u meerdere schakelaars of sockets op een rij wilt installeren, kunt u het beste een laserniveau gebruiken dat helpt bij het maken van gaten op dezelfde hoogte. De grootte van de gaten moet gelijk zijn aan de afmetingen van de doos, niet de metalen plaat die de doos van buitenaf drukt. We moeten ook zorgen voor de brandveiligheid. Voor houten wanden, die zich achter een gipsplaat bevinden, hebt u extra plamuur nodig. Als de muur van beton is, is het mogelijk om dergelijke evenementen niet uit te voeren.

Bij het leggen van de draden is het belangrijk om ze zo te plaatsen dat ze niet op de bodem van de doos worden gemonteerd. Om de bedrading in de structuur te beschermen, wordt deze in een gegolfde metalen buis geschroefd. De kabel voor contactdozen wordt gebruikt in drie kernen met dubbele isolatie.

Om de uitlaat in de nieuwe gipsplaatmuur te installeren, hoef je de meester niet noodzakelijkerwijs te noemen, je kunt het helemaal zelf aan. Het belangrijkste is om alle regels en aanbevelingen strikt na te leven.

Hoe je podozetniki in gipsplaten met je eigen handen installeert, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer