Knauf Drywall: eigenschappen en subtiliteiten van gebruik

Knauf gipsplaat is een zeer populair materiaal voor interieurdecoratie en is op de binnenlandse markt vertegenwoordigd in een groot assortiment. Met behulp van deze unieke grondstof, kunt u de meest gewaagde ontwerpideeën en de samenstelling van het interieur van de auteur realiseren.

Speciale functies

Gipsplaatplaten worden goed gesneden met behulp van een gebruikelijk scherp mes, en ze zijn ook goed gezaagd en perfect gebogen. Elementen van elke vorm kunnen uit het materiaal gesneden worden, doorgezaagde gaten van verschillende afmetingen. De tijd die nodig is voor het afwerken van de gipsplaat en de arbeidskosten is de helft minder dan bij het uitvoeren van dezelfde hoeveelheid werk met gips en pleisterwerk. De installatie van gipsplaat wordt uitgevoerd met schroeven, schroeven, gipslijm en speciale tape.

Technische specificaties

Knauf-gipsplaat is verkrijgbaar in platen en bestaat uit gips dat tussen twee kartonnen vellen is geplaatst. Om het materiaal van bepaalde eigenschappen in het gips te geven, zijn verschillende componenten toegevoegd. Ze verbeteren de sterkte, vochtbestendigheid en ductiliteit. Als additieven worden versterkende, hechtende en modificerende additieven gebruikt. Het materiaal komt overeen met GOST 6266-97, evenals certificaten van de Europese norm DIN-18180.

Gipsplaat wordt gebruikt om plafondstructuren met meerdere niveaus te vormen, muren te versieren, nissen en bogen te maken, scheidingswanden op te richten en decoratieve interieurelementen te maken. De kleur van de kartonnen vellen komt overeen met hun specifieke eigenschappen. Dit vergemakkelijkt de visuele selectie van materiaal op bouwplaatsen en in winkels.

afmeting

Bladafmetingen zijn afhankelijk van het doel van gipsplaat en kunnen variëren van 2-4 meter lang met een breedte van 60 en 120 cm. De dikte van het materiaal is 6,5-24 mm. De meest voorkomende is de afmeting van 2,5 x 1,2 m met een dikte van 12,5 mm.

Levensduur

Knauf Drywall is een redelijk duurzaam en duurzaam materiaal. Afhankelijk van de voorwaarden voor installatie en gebruik, is de levensduur minimaal 25 jaar.

voordelen

Knauf gipspleisterplaten worden beschouwd als het best verkopende product in hun categorie, dankzij een aantal van haar onmiskenbare voordelen:

 • lage coëfficiënt van thermische geleidbaarheid van het materiaal elimineert warmteverlies en helpt om een ​​stabiele temperatuur in de kamer te handhaven;
 • hoge geluidsabsorberende eigenschappen maken het gebruik van gipsplaat bij de afwerking van alle soorten residentiële en openbare gebouwen mogelijk, terwijl een hoge bescherming van de kamer tegen ongewenste akoestische ruis wordt verzekerd;
 • volledige milieuveiligheid door de afwezigheid van toxische en toxische stoffen in de samenstelling van de platen, hetgeen wordt bevestigd door de nodige conformiteitscertificaten;
 • uitstekende vochtbestendigheid en goede waterafstotende eigenschappen zorgen ervoor dat het materiaal kan worden gebruikt voor afwerkingsruimten met een hoge luchtvochtigheid, evenals plotselinge temperatuursprongen en een neiging tot condensatie;
 • hygiëne van het materiaal zorgt voor de afwezigheid van schadelijke bacteriën, evenals het uiterlijk van schimmel en meeldauw;
 • gipskartonoppervlak is universeel en geschikt voor bekleding met allerlei afwerkingsmaterialen;
 • het vermogen van het materiaal om overtollig vocht te absorberen en, indien nodig, terug te dragen draagt ​​bij aan de vorming van een gunstig microklimaat in de kamer;
 • de onbrandbaarheid van gipsplaten stelt u in staat om de actie van open vuur te weerstaan, zonder te ontsteken en niet te smeulen.

Toepassingsgebied

Knauf gipspleisterplaten worden zowel voor binnen als buiten gebruikt. Het materiaal wordt veel gebruikt voor het egaliseren van wanden en het creëren van interieurcomposities. Met zijn hulp, de vorming van plafonds op meerdere niveaus, de constructie van nissen en de constructie van binnen- en decoratieve wanden. Het vermogen van bladen om ronde vormen aan te nemen, stelt u in staat ongebruikelijke planningsbeslissingen te nemen bij het maken van artistieke afbeeldingen en biedt een breed scala aan werk van ontwerpers.

Platen worden vaak gebruikt als geluidsisolerend materiaal. Voor dit doel worden rechte of langwerpige geperforeerde hangers aan de muur of het plafond bevestigd, die op een versterkt geleideprofiel worden gemonteerd met de daaropvolgende installatie van een isolaat en gipsplaat. Het afdichten van naden wordt uitgevoerd met behulp van een speciale tape met verdere priming en vulling van het oppervlak.Deze technologische oplossing zal zorgen voor uitstekende geluidsisolatieresultaten en zorgen voor een comfortabel verblijf in de kamer.

types

Knauf heeft verschillende modificaties van dit flexibele, waterdichte en brandwerende materiaal op de markt gebracht.

Op de plaats van toepassing worden de volgende soorten producten onderscheiden:

 • muur - met een dikte van meer dan 12,5 mm en gebruikt voor het monteren van verticale oppervlakken;
 • plafond - met een dikte van 9,5 mm, een gewicht van niet minder dan 30 kg, en bestemd voor de vorming van meerlaagse plafondconstructies;
 • gebogen, met een dikte van 6,5 mm, en gebruikt om gebogen oppervlakken te maken.

Afhankelijk van de gebruiksomstandigheden en de aangebrachte pleistervullers, is het materiaal verdeeld in vier typen.

 • Gipsplaten GSP-DFH 3IR is een zeer hoogwaardig, milieuvriendelijk product met een hoge sterkte, slagvastheid, hoge dichtheid en vochtbestendigheid. Het wordt gebruikt voor wandbekleding, installatie van verlaagde plafonds en de constructie van binnenwanden. De platen zijn uitgerust met halfronde randen, waardoor de vorming van nauwe verbindingen wordt gewaarborgd. Dit type gipskarton wordt vervaardigd volgens GOST 32 614 2012.Geconfronteerd met kartonnen plaat heeft een blauwe kleur. Markering geeft het type materiaal, standaard, type langsranden en afmetingen aan. Een plaat met halfronde randen met een lengte van 2,5 m, een breedte van 1,2 m en een dikte van 12,5 wordt bijvoorbeeld als volgt gemarkeerd: DFH 3IR GOST - 32 614 2012 (EN 520 - 2009) PLUK 12.5 = 12 00 = 25 00

Het materiaal wordt gebruikt als basis voor alle soorten decoratieve afwerkingen, waaronder keramische tegels en zwaar behang. Bij gebruik in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, moet het oppervlak van de gipsplaat een beschermende laag hebben in de vorm van een waterdichte primer, verf of tegel. Gebruik XTN-schroeven om dit type gipsplaat te bevestigen. Het oppervlak van één vel is 3 m2, gewicht - 37, 5 kg. Het materiaal komt overeen met de brandveiligheidsklasse KM1.

 • Brandwerende gipsplaat GSP-DF is een product met een hoge weerstand van de gipslaag tegen de werking van open vuur. Gebruikt voor de constructie van binnen- en decoratieve wanden, brandvertragende constructies en scharnierende plafondconstructies. De zijkanten zijn gevouwen door de randen van de kartonnen laag, de gipskern is gemaakt met behulp van cementachtige componenten en versterkende middelen.Hechting van kartonnen vellen aan de kern wordt uitgevoerd met behulp van lijmen, wat de stabiliteit van de integriteit van de platen waarborgt en hun levensduur aanzienlijk verlengt. Het materiaal is geschikt als basis voor het aflakken van alle soorten decoratieve afwerklagen en is toegestaan ​​voor gebruik in alle soorten woningen en openbare gebouwen.

Een voorbeeld van het markeren van een brandwerende plaat GKL met afmetingen van 2500x1200x12.5 mm: DF GOST 32 614 2012 (EN 52 = 2009) PLUK 12.5 = 12 00 = 25 00. Gipskarton van dit type kan worden gebruikt in omstandigheden met lage luchtvochtigheid. De voorkant van het vel heeft een roze tint en de achterkant is grijs geverfd. De lengte van de platen varieert van 2 tot 4 m met een breedte van 60 en 120 cm en een dikte van 12,5, 14 en 16 mm. Het materiaal heeft een zeer hoge brandwerendheid, ontvlambaarheid komt overeen met G1 en wordt bepaald door GOST 30244. De platen bevatten geen giftige stoffen en hebben een zuurgraad die vergelijkbaar is met de indicatoren van de zuurgraad van het menselijk lichaam. Hierdoor kan GCR worden gebruikt in kinder- en medische instellingen, evenals voor decoratie van gebouwen voor mensen die lijden aan allergische reacties.

 • Gipsplaat vochtbestendig GSP-N2 is een gipskartonplaat, waarvan de kern additieven bevat die de vochtopname verminderen. HL wordt gebruikt voor de installatie van scharnierende plafondconstructies van verschillende niveaus, waarbij binnen- en decoratieve scheidingswanden en bogen worden gecreëerd, evenals geluidsabsorberende structuren in met name natte ruimtes. De halfronde dunne randen zijn gevouwen met kartonnen randen en zorgen voor de vorming van nauwe naden tussen de platen.

Het materiaal is geschikt als basis voor het aanbrengen van decoratieve deklagen, zoals behangen, tegels leggen of schilderen. De afwezigheid in de samenstelling van schadelijke componenten maakt het gebruik van gipsplaat mogelijk in alle soorten residentiële en openbare gebouwen, inclusief kinder- en medische instellingen. GKLV geproduceerd in lengtes van 2000 tot 4000 mm met een breedte van 600 en 1200 mm en een dikte van 6,5, 9,5, 12,5, 14 en 16 mm, het heeft een groene kleur van kartonnen schaal. De meest voorkomende maat is 2500x1200x9,5 mm. De dichtheid van gips is 1250 kg / m3.

 • Gipsplaat vochtbestendig GSP-DF H2 combineert de basiseigenschappen van vochtbestendige en brandwerende soorten.Dit universele niet-brandbare materiaal, geschikt voor bekleding met allerlei decoratieve coatings, wordt gebruikt bij de vorming van plafondstructuren met meerdere niveaus, het creëren van binnen- en decoratieve scheidingswanden, de constructie van bogen en nissen, evenals voor wanddecoratie. De zijkant is gevouwen met een voorlaag van karton en heeft een halfrond subtiel ontwerp. Dit draagt ​​bij aan het creëren van de meest dichte verbindingen tussen de platen. De afwezigheid van toxische en toxische insluitsels in de samenstelling maakt het gebruik van gipsplaat mogelijk voor het afwerken van alle soorten gebouwen.

Installatie van componenten en installatie van gipsplaat moet worden gedaan voordat een schone vloer wordt geplaatst bij een temperatuur niet lager dan 10 graden, alle natte, loodgieterswerk en elektrische werkzaamheden moeten al zijn voltooid. Voordat ze worden gelegd, moeten de platen acclimatiseren in de gerepareerde ruimte, in het geval ze worden getransporteerd of opgeslagen bij lage temperatuur. Het materiaal is goed geventileerd en biedt een comfortabel microklimaat in de kamer. Bladen voldoen aan alle internationale normen en hebben de benodigde certificaten en certificaten. De kartonnen schaal van de producten heeft een rode kleur.De platen worden in verschillende maten geproduceerd, waarvan de meest voorkomende 3000x1200x12.5 mm is.

beoordelingen

Knauf Drywall is een populair afwerkingsmateriaal en heeft veel positieve recensies. Consumenten wijzen op een hoge mate van milieuveiligheid van het materiaal en de mogelijkheid van het gebruik ervan in alle soorten woonhuizen, waaronder kinderkamers en slaapkamers. De aandacht wordt ook gevestigd op de verbeterde vochtbestendigheid van gipsplaten, waardoor deze kan worden gebruikt voor het afwerken van de badkamer, badkamer en keuken. Dit uitstekende geluidsabsorberende materiaal vermindert de akoestiek in de kamer. De voordelen omvatten een goede elasticiteit van vellen, zodat dit buigmateriaal de mogelijkheid biedt om gedurfde architecturale en planningsoplossingen te implementeren bij het ontwerp van kantoren, appartementen en openbare ruimtes. Er is ook de beschikbaarheid en lage kosten van het materiaal.

De nadelen zijn de discrepantie tussen de kleur van de kartonnen laag en het doel van het materiaal, wat weliswaar zeldzaam is. Daarom moet u bij het kopen niet alleen focussen op de kleur van de kartonnen schaal, maar ook zorgvuldig de labels van het product lezen.Dit zal helpen om het juiste type gips te kiezen en de kamer volgens alle noodzakelijke normen af ​​te werken.

Een masterclass over de installatie van Knauf-gipsplaatplafonds, zie hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer