Frezen gipsplaat: kenmerken van het proces

Frezen gipsplaat - dit is een van de methoden om de textuur van het blad te veranderen om het verschillende vormen te geven. Met een dergelijke verwerking kunt u verschillende becijferde ontwerpen maken zonder gebruik te maken van frames. Dankzij het frezen kan het gipsplaat zijn vorm wijzigen, waarbij het gebogen wordt onder verschillende hoeken, terwijl er vrijwel geen beperkingen zijn aan de grootte en vorm van de vorm die wordt gemaakt. Het is mogelijk om verschillende reliëfpatronen op het oppervlak van het blad aan te brengen, bovendien is de techniek gemakkelijk te leren en is deze zowel qua middelen als qua tijd economisch.

Speciale functies

De voordelen van frezen GKL omvatten een aantal kenmerken:

  • Bespaar tijd. De constructie van kisten en andere figuren met het gebruik van meerdere malen malen vermindert de benodigde tijd in vergelijking met de kadermethode.
  • Eenvoud. Deze methode wordt gekenmerkt door het gemak van vervaardiging van figuren, en strikte naleving van de regels leidt tot de bijna volledige afwezigheid van het huwelijk.
  • Flexibiliteit. Naast andere positieve eigenschappen kunt u met deze methode bijna elke vorm van gipsplaat geven, waardoor het scala aan ontwerpoplossingen wordt uitgebreid. Nauwkeurigheid en nauwkeurigheid - de enige vereisten bij het maken van complexe vormen.
  • Materiaal opslaan. Hoekverbindingen, die vermoedelijk niet zwaar belast worden, kunnen niet worden versterkt met metalen hoeken. Het ontwerp heeft standaard een voldoende veiligheidsmarge die lang meegaat zonder de vorm te verliezen.
  • Het verminderen van de hoeveelheid werk. Omdat tijdens het frezen de hoek van de kamer bedekt blijft met een stuk gipsplaat, is het mogelijk om deze niet af te knippen met een hoek onder de stopverf om het open uiteinde te bedekken. Op deze manier wordt een aanzienlijke hoeveelheid bouwmaterialen bespaard.

  Typen freesmachines

  Er zijn twee hoofdtypen freesmachines die worden gebruikt voor het frezen van GKL - schijf en vorm.

  Schijf wordt gebruikt voor het uitsnijden van gipsplaatplaten, voornamelijk - lange formaten.

  Deze methode is anders:

  • hoge verwerkingssnelheid;
  • nette snijlijn zonder chippen en chippen;
  • beperkt werk op rechte lijnen.

  Vormige freesmachine wordt gebruikt voor de belangrijkste werkomvang, de onderscheidende kenmerken van het gebruik ervan zijn onder meer:

   • het vermogen om ingewikkelde ingewikkelde vormen te knippen;
   • de mogelijkheid om gaten van verschillende dieptes en vormen te boren, bijvoorbeeld ovaal of rond;
   • het gemak van het aanbrengen van een reliëfpatroon op het oppervlak;
   • relatief lage snelheid lineair snijden, de kans op schade aan de plaat is ook hoger.

   Soorten snijders

   Er zijn verschillende soorten frezen, elk met een speciale vorm en is ontworpen om bepaalde taken uit te voeren.

   Onder de vele kunnen we het volgende onderscheiden:

    • filet-groovende V-vormige frees - gebruikt om rechte hoeken te maken, dit is de meest voorkomende vorm bij het werken met gipsplaatplaten, aangezien de meeste verzamelde objecten rechthoekige vakken zijn;
    • Een recht afgesneden frees wordt gebruikt om gaten te snijden die loodrecht staan ​​(in een hoek van 90 °) op het vlak van de plaat;
    • het snijwerktuig voor T-vormige groeven is vergelijkbaar met een rechte snede, maar de gaten verkregen door het gebruik ervan kunnen van veel grotere diameter zijn;
    • de frees voor U-vormige groeven onderscheidt zich door geboorde gaten met een afgeronde bodem;
    • Randfrezen wordt gebruikt om de randen van het vel af te schuinen.

    Aanbevelingen voor de keuze van snijders

    Bij het kiezen van een snijplotter moet je in de eerste plaats op de fabrikant letten. Een Europees product van hoge kwaliteit is een orde van grootte hoger dan zijn Chinese tegenhangers, wat wordt gecompenseerd door producten van een hogere kwaliteit. Desalniettemin zijn er monsters van in China gemaakte redelijk goede kwaliteit, bij het kiezen ervan is het de moeite waard om het advies van deskundige mensen te vragen of om beoordelingen op internet te zoeken.

    Bij het kiezen van een molen moet u eerst de diameter van de schacht controleren op overeenstemming met de beschikbare gereedschappen.

    Snijmachines die voor het eerst worden gekocht, moet u geen geld uitgeven aan een dure optie met een breed scala aan toepassingen. Een set van verschillende basismessen tegen een redelijke prijs aan het begin stelt u in staat om de tool te proberen zonder bang te zijn het te verwoesten.

    Verder kan de kit worden aangevuld met de nodige soorten snijders op basis van ervaring en werkbehoeften.

    Het gebruik van een snijgereedschap vereist speciale zorg. Eerst en vooral moet u zich vertrouwd maken met de instructies, zelfs als u al een soortgelijk hulpmiddel hebt gebruikt.Elk model heeft zijn eigen verschillen en zijn eigen beveiligingstechnologie.

    Voorbereiding van de tool en werkplek

    Voordat u bladen gaat vouwen, moet u alles voorbereiden wat u nodig heeft:

    • Elke freesmachine met een capaciteit van 1 kW tot 1,5 kW is geschikt voor het snijden van gipsplaat. Het zal moeilijk zijn om met een krachtiger machine te werken, en de kans om het materiaal te bederven zal toenemen.
    • Als het freesapparaat geen apparaat heeft om stof op te vangen, moet u het zelf bevestigen en een stofzuiger erop aansluiten. Anders zal bij het snijden een stofwolk opstijgen, die het zicht zal bederven en het snijden bemoeilijkt, evenals de ademhaling bemoeilijkt.
    • Voor comfortabele en hoogwaardige werk noodzakelijke middelen van bescherming. Dit zijn ten minste veiligheidsbrillen, maar het is ook aan te raden om een ​​eenvoudig beademingsmasker te dragen.

     De werkplek moet als volgt zijn georganiseerd:

     • een glad, vlak oppervlak nodig hebben, zoals een tafel;
     • de nadruk wordt gelegd op een van de randen van de tafel, die uit verschillende platen kan worden gemaakt - het vastzetten van het materiaal zorgt voor de nauwkeurigheid van de afmetingen;
     • er wordt een geschikte frees geselecteerd - het meest voorkomende type is V-vormig, waardoor een gladde rand met een normale vorm ontstaat.

      Gefaseerd gipsplaat snijden

      Voor een kwaliteitsresultaat moet u een bepaalde procedure volgen. Na al het voorbereidende werk kunt u doorgaan met direct snijden.

      Er zijn verschillende manieren om gipsplaatplaten te zagen, die in wezen als volgt zijn:

      • Layout materiaal. Eerst moet je de lege contouren op de details zetten die zullen worden gesneden. Voor deze doeleinden, nuttig potlood en liniaal. Soms lijkt het bij de eerste opmaak dat het materiaal niet genoeg is, in dit geval is het de moeite waard om de snijoptie opnieuw te schatten - het is misschien mogelijk om de kosten te verlagen en alles op het bestaande blad te plaatsen. Het is echter niet nodig om de onderdelen bij het markeren te dicht bij elkaar te plaatsen, omdat gipsplaat gemakkelijk verkruimelt en onbedoelde splitsing het plan kan bederven.
      • Voorbewerking van blanco's. Voordat de exacte afmetingen en reliëfbewerking worden uitgevoerd, kunnen de hele vellen worden verdeeld in voorbereidende voorbereidingen met diepten. Gesneden vellen kunnen met een mes of een ander gereedschap zijn.
      • Voorbereiden voor snijden. Het werkstuk bevindt zich in de klemmen of rust op de gefabriceerde houder.Draag beschermende uitrusting. De apparatuur maakt verbinding met het netwerk.
      • Begin met verwerken. Als de motor uit staat, wordt de machine op het gipsplaatblad aangebracht, zodat het afgeronde deel de fixeeraanslag raakt. Met de opname van het mes begint een uniforme beweging van de machine van zichzelf naar de tegenovergestelde rand van de klem. De resulterende naad is dus glad en vormt de gewenste hoek bij het buigen.
      • Bilaterale verwerking. In gevallen waar van beide kanten bladverwerking wordt verwacht en er al groeven zijn aangebracht op één van deze, moet het gipsdraaien heel voorzichtig worden omgekeerd, omdat de sterkte op de plaatsen van verwerking aanzienlijk wordt verminderd en afbreken mogelijk is.
      • Na alle manipulaties met de machine wordt de doorgesneden blanco langs de naden gevouwen. Voor de fixatie kunnen verschillende stoffen worden gebruikt, bijvoorbeeld montageschuim, waarvan een deel op de behandelde groef wordt geblazen. In een dichtgevouwen positie moet het onderdeel enkele minuten worden vastgezet totdat het schuim hard wordt, waarna het overtollige materiaal wordt verwijderd.

      Door de technische regels van het proces in slechts enkele tientallen minuten te observeren met behulp van een freesmachine, kunt u de benodigde vorm van gipsplaat zonder karkasconstructie geven.Deze aanpak bespaart vooral tijd en geld, bovendien zijn de hoeken en overgangen van een dergelijk object van hoge kwaliteit en betrouwbaarheid.

      Maak een rechte hoek

      Rechthoekige dozen, bijvoorbeeld, onder de verlichtingsapparatuur - een van de meest voorkomende objecten van gipsplaat.

      De handigste methode om ze te maken is om een ​​V-vormige frees te gebruiken.

      Voor dergelijke werken zijn 2 functies belangrijk:

      • bij het snijden van gipsplaat moet de onderkant intact blijven - hij houdt er een hoek op;
      • de snijder die wordt gebruikt voor het snijden van de plaat moet diep in de gipsplaat gaan tot een diepte gelijk aan de dikte van het vel minus 2 millimeter - op deze manier wordt de veiligheid van de achterkant gegarandeerd.

      De frees op een boom wijkt praktisch niet af van een frees op GCR. Als we thuis zelfstandig frezen, dan doet elke bijlage dat.

      Je kunt een masterclass zien in gipsplaten frezen in de volgende video.

      Comments
       auteur
      Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

      Inkomhal

      Woonkamer

      slaapkamer