Gipsplaat deuvel: kenmerken naar keuze

Gipsplaten is een populair materiaal voor meester-afwerkers, die kunnen worden gebruikt voor verschillende kamers en verschillende behoeften. Het wordt gebruikt voor het nivelleren van muren, het maken van verschillende ontwerpen en vele andere doeleinden. Gipsplaatwanden verschillen sterk van beton of bakstenen muren. Daarom zijn er voor dergelijke holle constructies speciale pluggen uitgevonden die het gewicht van zware voorwerpen kunnen weerstaan. Meestal, voor bevestiging op basis van gipsplaat, gebruiken ze de zogenaamde plug-vlinder, die wordt beschouwd als de meest geschikte soort hulpstukken voor dergelijke muren.

Speciale functies

De deuvel-vlinder is een type constructiebevestigingsmiddel dat is ontworpen om dergelijk interieur en alledaagse objecten zoals planken, schilderijen, kroonluchters en lampen, televisies, verschillende soorten sanitaire voorzieningen aan de gipsplaatwand veilig te bevestigen.Het heeft een breed bidirectioneel ontwerp en bestaat uit afstandsstuk en statische delen. Het expansiedeel wordt geplaatst in het gat gemaakt in de gipsplaatconstructie, op het moment dat de schroefdraadbevestiging wordt geschroefd, vindt de uitzetting plaats, waardoor de verbinding wordt gemaakt en sterk wordt. De deuvel heeft een rand waardoor deze niet in de diepte van de gipsplaatconstructie kan vallen.

De plug-vlinder voor gipsplaat heeft een indrukwekkend aantal voordelen ten opzichte van andere soorten bevestigingsmiddelen:

 • Vaak gaat in de uitverkoop compleet met schroeven, geschikt voor hem in de parameters;
 • gemak en installatiegemak;
 • het kan worden toegepast op de bevestiging van één of meerdere vellen gipskarton;
 • betrouwbaar gefixeerd in gipsplaat vanwege geribbeld oppervlak;
 • uniforme verdeling van de lading, waarbij een voorwerp is bevestigd aan een gipsplaat;
 • De draad die op de distale kop van de plug wordt aangebracht, helpt de klem te bevestigen en speciale pootjes aan de binnenkant zorgen voor een goede duurzaamheid van de hele constructie en sluiten het draaien uit onder de voorwaarde dat de plug volledig is ingeschroefd;
 • kan herhaaldelijk worden gebruikt, terwijl herhaald gebruik absoluut geen effect heeft op de kwaliteit van het werk;
 • lange levensduur;
 • veelzijdigheid, die het mogelijk maakt om het te gebruiken voor spaanplaat (spaanplaat), multiplex en vele andere bouwplaatmaterialen.

types

Deuvels kunnen worden onderverdeeld in ondersoorten.

 1. communiceren. Ze worden gebruikt voor bevestiging aan het plafond. Ze zijn ideaal voor het installeren van massieve kroonluchters of sportuitrusting.
 2. ontspanschakelaars. Wordt gebruikt voor het ophangen van huishoudelijke artikelen en het interieur is niet zwaarder dan 15 kg.

Deuvelvlinders zijn gemaakt van verschillende materialen. In het bijzonder kunnen ze van kunststof, metaal en nylon zijn.

De meest voorkomende plastic vlinders. Hun uiterlijk, ze zijn verplicht om de uitvinding van Arthur Fisher in 1958. Plastic plastic deuvel heeft een lage prijs, waardoor ze populair zijn geworden bij de consument. Plastic en nylon pluggen worden op hun beurt niet aangetast door roest. Hun nadeel is dat het ongewenst is zware voorwerpen eraan te hangen.

Metalen stokvlinder voor een prijs die beduidend hoger is dan hun plastic tegenhangers, maar ze zijn ook bestand tegen een veel grotere belasting: tot enkele honderden kilo. Het vermogen om veel gewicht te houden neemt toe met het gebruik van dubbele gipsplaten. Sommige fabrikanten bedekken ze met een speciale "roestwerende" verbinding, die de levensduur van de bevestiger verlengt. De metalen vlinder wordt ook wel de "molly" plug genoemd. Ze hebben de volgende kenmerken: zelfspannende bevestigingsmiddelen, L-vormig richelontwerp, ringpluggen, haakvormige uitsteeksels.

Het kan ook worden gebruikt om met gipsplaat te werken. ankerbout. Voor dit materiaal is een ankerwig met laterale wigverbinding het beste. De eigenaardigheid van de structuur is ook in het feit dat het is gemaakt van een metalen stud met een groef onder de wig en verdikking aan het einde. Na de installatie kan de ankerwig niet worden gedemonteerd.

Voor installatiewerkzaamheden, waarvan het doel is om het metalen profiel, kroonluchters, planken aan de gipsplaat te bevestigen, wordt heel vaak gebruikt plug-nagel. Dergelijke bevestigingsmiddelen kunnen van verschillende afmetingen zijn. Voor gipsplaat wordt voornamelijk deuvel-spijker maat 6x40 mm gebruikt.

Hoe te installeren

Gipsplaten staat bekend als afwerkingsmateriaal met niet de hoogste sterkte. Tijdens het proces kan het barsten, breken en afbrokkelen. Maar omdat het gemakkelijk te monteren is, houden bouwers ervan om het in hun werk te gebruiken. Om de gipsplaatmuur niet mechanisch te vernietigen, werd de plug-vlinder gemaakt. Hiermee kan de installatie van gipsplaten niet alleen experts met ervaring, maar ook beginners produceren.

Meestal worden dergelijke bevestigingsmiddelen gebruikt wanneer u een plank of een zwaar beeld op een gipskartonwand moet ophangen. Na stevig vast te zitten in de muur, is de deuvelvlinder bestand tegen een constructie met een gewicht tot 10 kg. Op voorwaarde dat de muur uit twee lagen gipsplaat bestaat, is het mogelijk om er een voorwerp tot 25 kg op te hangen.

Het is heel gemakkelijk om de plug vlinder in gipsplaat te schroeven. Dit gebeurt in de regel in een paar minuten. Met dit Voor het uitvoeren van kwaliteitswerk moet u zich aan een aantal regels houden:

 • Eerst moet je de plaats van bevestiging bepalen, de complexiteit van het werk beoordelen en het gewenste type stokjes-vlinders selecteren. Het zou niet moeten verbazen dat de schroeven of schroeven in de set dat misschien niet zijn - ze moeten apart worden aangeschaft.
 • Meestal worden pluggen gekocht met een kleine marge. Hun veelzijdigheid ligt in het feit dat je de pluggen niet alleen op gipsplaat, maar ook op veel andere materialen kunt bevestigen.
 • Om een ​​opmaak te maken, waarop de deuvels later worden geïnstalleerd, is het het beste om een ​​constructieniveau te gebruiken. Dit zal helpen fouten in het werk te voorkomen.
 • Gipsplaatboren moet met een boor gebeuren. Voor ponsen kunt u een boormachine voor hout gebruiken. Boren zal handiger zijn met een schroevendraaier.
 • Voordat u begint te boren, moet u ervoor zorgen dat de schroevendraaier werkt terwijl de impactmodus is uitgeschakeld.
 • Het gat in de maat moet zodanig zijn dat er een plastic plug in past. Meestal is het 4 mm langer dan het, omdat het iets moet uitzetten wanneer de schroef erin komt.
 • Het bevestigingselement wordt op de schroef geplaatst waarop het noodzakelijke voorwerp wordt opgehangen.
 • De plug wordt met de vingers vastgeklemd en van tevoren in het gat geboord dat op de dop van de sluiting is geboord. Dan moet je de schroef vastdraaien.
 • De zelftappende schroef moet worden gedraaid tot aanhoudende bevestiging Alleen op deze manier breiden de componenten van de pluggen zich uit tot het maximum en worden ze stevig bevestigdgipsplaat muur. Tegelijkertijd vermindert het inschakelen van een schroevendraaier de kans op draadbreuk in plastic aanzienlijk.
 • Daarna moet u met een beetje moeite aan de externe bevestigingsmiddelen trekken. Op deze manier kunt u de bevestigingssterkte controleren.

tips

De keuze van bevestigingsmiddelen voor gipsplaat moet gebaseerd zijn op de constante belasting die het kan weerstaan. Bovendien mogen we niet vergeten dat sommige soorten bevestigingsmiddelen niet kunnen worden losgeschroefd zonder de bestaande structuur te vernietigen, dus het is noodzakelijk om duidelijk en nauwkeurig te markeren.

Opgemerkt moet worden dat de deuvel vlinders zijn gemaakt in verschillende maten, maar de meest populaire zijn 9x13 mm en 10x50 mm. Houd er rekening mee dat om de plug-vlinders volledig te openen, u een schroef hoeft te nemen met een lengte van niet meer dan 55 mm Daarnaast wordt vakmensen geadviseerd rekening te houden met de afstand tussen de gipsplaat en de muur.

De dikte van het vaste product met een vlinder is beperkt. In de regel is het mogelijk dat ze aan de muur een sluiting bevestigen met een dikte van maximaal 5 mm, waarop het meubelstuk kan worden bevestigd.

Soms gebeurt het dat de lengte van de deuvelvlinders en schroeven groter is dan de ruimte achter de gipsplaat.In dit geval wordt een boor geboord in een uitsparing in de muur, waardoor u bevestigingsmiddelen volledig kunt installeren.

Bij het boren op het plafond wordt het aanbevolen om een ​​wegwerpbeker te gebruiken die op de boor wordt geplaatst. Met deze kleine truc kunt u voorkomen dat de ruimte wordt gereinigd van vuil dat in het proces zal vallen.

Deskundigen adviseren het materiaal waaruit de deuvels zijn gemaakt, controleren op elasticiteit. Een sluiting gemaakt van te hard plastic is meer vatbaar voor knikken, zodat het direct kan breken tijdens het vastmaken.

Over de kenmerken van de keuze van deuvelvlinder voor gipsplaten, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer