Kenmerken en soorten LED-gordijnen

 Kenmerken en soorten LED-gordijnen

LED-slingers van het afgelopen decennium zijn stevig het leven van moderne steden ingegaan. Vooral vaak zijn ze op feestdagen te zien. Ze creëren een unieke en levendige sfeer, waarin sprake is van optimisme en vreugdevolle stemming. Vermeld bij het noemen van het woord "garland" meteen het nieuwe jaar en de vakantieboom. Technologie staat niet stil en slingers zijn nu bijna overal te vinden.

Apparaat en werkingsprincipe

In het Engels wordt de afkorting-LED vertaald als een lichtbron in de vorm van een LED-lamp. Het ontwerp is fundamenteel verschillend van gloei- of fluorescentielampen.LED's zijn goedkoop en hebben een lange levensduur.

De LED werkt op halfgeleider-kristallen die elektriciteit in één richting uitzenden. Het kristal is gebaseerd op een speciale basis die geen warmte afgeeft. De behuizing isoleert op betrouwbare wijze de lichtbron tegen mechanische invloeden van buitenaf. De opening tussen de lens en het kristal is gevuld met siliconen. Overtollige warmte (als er een beetje is) wordt weggegeven door een aluminiumplaat. Het apparaat heeft een overgang bestaande uit gaten, dit is te wijten aan de basis van het functioneren van verschillende elementen.

Een halfgeleiderapparaat heeft een groot aantal elektronen, een andere geleider heeft een groot aantal gaten. Vanwege het principe van doping, krijgt een materiaal waarin veel gaten zijn deeltjes met een negatieve lading.

Als een elektrische stroom met verschillende ladingen wordt toegepast op het snijpunt van de halfgeleiders, wordt een offset gevormd. Vervolgens stroomt er een elektrische stroom door de adapter van de twee materialen. Bij het botsen van gaten en elektronen, wordt een overmatige hoeveelheid energie geboren - dit zijn kwanta van licht, die fotonen worden genoemd.

Diodes bestaan ​​uit verschillende halfgeleiders, hierdoor is er een andere kleur van de lichtstroom, halfgeleidermaterialen zijn meestal:

 • gallium, zijn fosfide;
 • ternaire verbindingen: GaAsP (gallium + arseen + fosfor), AlGaAs (aluminium + arseen + fosfor).

Diodetapes kunnen een verscheidenheid aan kleuren van lichtstromen reproduceren. Als er een monokristallijn apparaat is, maak dan echt een verscheidenheid aan kleuren. Met behulp van een speciaal RGB-principe kan een LED een oneindig aantal tinten genereren, inclusief wit licht. LED-indicatoren verbruiken 2-4 volt (50 mA stroom). Om apparaten voor straatverlichting te maken, zijn producten met een verhoogd spanningsniveau van 1 A vereist. Bij aansluiting in serie kan het totale spanningsniveau 12 of 24 volt bereiken.

toepassingsgebied

LED's worden niet alleen gebruikt voor straat- en binnenverlichting van huizen of appartementen. LED-slingers van twintig jaar oud worden gebruikt om veel objecten te versieren. Bijvoorbeeld, de aankoop van een lichte "regen" (Play Light) kan een uitstekende oplossing zijn.

Deze decoratie kan ook geschikt zijn voor buitendecoratie:

 • residentiële gebouwen;
 • winkels;
 • horecagelegenheden.

De slinger, die "regen" wordt genoemd, bestaat uit verschillende lichtgevende draden, waarlangs zich over de gehele lengte lichtbronnen bevinden. Elke "aftakking" is met een speciale bevestigingskoppeling aan de hoofdbus bevestigd. LED's bevinden zich op een bepaalde afstand van elkaar. Hun vorm kan variëren, meestal worden ze gevonden in de vorm van kleine bollen.

Dergelijke lichte constructies worden genoemd:

 • garland regen;
 • Garland Speel Licht;
 • lichtgordijn.
 • veel andere items.

De kwaliteit van het product, de sterkte waarmee de elementen zijn verbonden, beïnvloeden de duurzaamheid. Slingers bevinden zich in een ongunstige omgeving, waar er een significant verschil is in vochtigheid en aanzienlijke temperaturen onder het vriespunt. Dit alles beïnvloedt natuurlijk het functioneren van LED-apparaten.

Als het product is gemaakt van kunststof van lage kwaliteit, verliest het snel zijn functionele eigenschappen, begint het te barsten en te breken. Er verschijnen kale draden, die tot kortsluiting en uitval van de snaar kunnen leiden. Bij aankoop is het raadzaam om de uitvoergegevens op de verpakking te controleren.Op het etiket staat meestal informatie over of de slinger in winterse omstandigheden kan werken.

Opdruk en technische kenmerken van slingers in de vorm van "regen" zijn van verschillende typen. Allereerst vindt differentiatie plaats ten opzichte van het beschermingsniveau dat eraan is toegekend, afhankelijk van waar het product zal worden toegepast. En ook het vocht en de hoeveelheid stof worden in aanmerking genomen (volgens GOST 14254-96). De aanduiding is geschreven in de vorm van symbolen "IPyz", waarbij "y" de mate van bescherming tegen blootstelling aan stof is en "z" het niveau van bescherming tegen vocht is.

Lichte regen waarbij er miniatuur-LED's zijn, is geëtiketteerd als IP20 (deze moet altijd op de doos zitten), geschikt voor gebruik in elke kamer.

LED's hebben onvoldoende bescherming tegen vocht, daarom zijn dergelijke producten in sauna's of zwembaden verboden. Als er een IP44-markering is, wordt een dergelijke slinger niet aanbevolen voor gebruik buitenshuis, omdat er geen bescherming is tegen vocht en condensaat. In dergelijke slingers zijn er altijd twee dozijn lichtgevende draden, soms loopt hun aantal op tot vijfentwintig. Producten die onder omgevingsomstandigheden worden gebruikt, worden aangeduid met IP54.Daarin wordt de kabel grondig beschermd door verschillende isolatielagen en er zijn ook speciale beschermende coatings die de lampen beschermen tegen vochtdruppels.

Dergelijke slingers zijn te vinden:

 • op de muren van huizen;
 • op de daken van gebouwen;
 • op de vizieren van bouwconstructies.

Er zijn zelfs meer betrouwbare producten met het label IP65. Kabels en alle verbindingen hebben extra rubberen isolatie (aanduiding R), er kan rubber in aanwezig zijn (gemerkt G). De LED-elementen zijn hier volledig geïsoleerd en daarom mogen ze zelfs onder water worden gebruikt. Het is zo'n lichte "regen" wordt gebruikt in de meeste regio's van Rusland.

De esthetische impact van de "regen" is vrij tastbaar, maar ze worden gekenmerkt door andere positieve eigenschappen:

 • aanzienlijke energiebesparingen;
 • veiligheid van gebruik;
 • lage prijs;
 • eenvoudige installatie;
 • verhoogde ductiliteit;
 • lage verwarmingselementen;
 • klein gewicht;
 • luminescentiestabiliteit;
 • stabiel werk in ruwe omgevingen;
 • lange levensduur.

Dergelijke slingers hebben het vermogen om aan bepaalde algoritmen te werken. U kunt verschillende programma's instellen, in overeenstemming waarmee flikkeren en afspelen met een bepaalde frequentie zal plaatsvinden.

Variaties van lichtgordijnen

Het apparaat voor het verlichten van slingers "regen" is in essentie eenvoudig: andere draden zijn bevestigd aan de hoofddraad. Stroom wordt geleverd door het elektrische netwerk aan de ene kant en aan het andere einde van het netwerk is een besturingseenheid bevestigd.

In dit type zijn verschillende variëteiten van "regen" gemaakt, waarvan de meest populaire:

 • "Meteor";
 • "Waterfall";
 • "Blind";
 • "Oud en Nieuw".

De afmetingen van verlichtingsapparaten kunnen heel verschillend zijn. Soms 'bedekken' ze de gevels van huizen, die zich uitstrekken over tientallen en honderden meters. Slingers zijn in serie geschakeld in de hoeveelheid van meerdere stukken. Ketens worden geparalleliseerd, dus met het falen van één "filiaal" zal de rest van het systeem blijven werken.

"Flickering guirlande" is wanneer lichtbronnen de verzadiging van straling in een bepaalde tijdsperiode veranderen. Hij kan op een andere frequentie en met een andere intensiteitsfactor meegaan, terwijl hij warm wit licht uitstraalt. In dergelijke apparaten knippert elke vijfde of zesde diode met een bepaalde frequentie. Dergelijke slingers zien er goed uit in verschillende gebouwen, evenals op de gevels van gebouwen.Van deze lichtapparaten verzamelen zich vaak hele composities die er indrukwekkend uit kunnen zien.

"Kameleon" is een gekleurde slinger waarin verschillende kleuren worden veranderd, er kunnen verschillende lichtmodi zijn. "Regen" is de meest voorkomende soort garland, er zijn verschillende soorten. Bijvoorbeeld 'gordijn'. In dit geval is er een sprankelende veelkleurige gloed. De draden zijn gedifferentieerd van 1,4 tot 9,3 meter. De breedte van de bron blijft standaard - 1.95 meter. Het is heel gemakkelijk om te tellen: als u een perceel van 20 vierkante meter zou moeten "behandelen". meter, hebt u minimaal 10 stuks nodig.

Producten die in de straten van steden worden gemonteerd, zijn:

 • "Icicles";
 • "Icy Snowflakes";
 • "Vallende sneeuw";
 • "Grid";
 • "Stars";
 • "Drops".

Vaak worden slingers gebruikt met verschillende metalen verlichtingsontwerpen. Volgens de parameters is er een zekere differentiatie van dergelijke producten. Er zijn eenvoudige diode-lampen die werken zonder enige lichteffecten. De inrichting van dergelijke slingers is eenvoudig, ze hebben meestal geen bevestigingskoppeling. Zulke apparaten zien er goed uit, maar het is aan te raden om te begrijpen dat de takken in dergelijke slingers niet langer kunnen worden vervangen.

Meestal zijn dergelijke slingers versierd met gebouwen en balkons. De lengte van de draden is van 0,22 meter tot 1,2 meter. "Icicles" zijn bijvoorbeeld plastic lichtgevende elementen, verticaal gerangschikt, er zitten LED's in, maar uiterlijk zien ze er echt uit als ijspegels. Belt Light is een andere populaire look. Het bestaat uit een smalle strip, er zit een vijfaderige kabel in, waarop geïsoleerde cartridges zijn bevestigd, waarop verschillende soorten lampen zijn aangesloten (de afstand varieert van 12 tot 45 cm).

Kleuren komen meestal binnen:

 • rood;
 • geel;
 • goud;
 • groen;
 • blauw.

Aanbevelingen voor selectie

Bij het kiezen van een guirlande moet "Lichte regen" zich concentreren op het feit dat de lengte van de filamenten die door de fabrikant zijn opgegeven, de lengte in hun rechtgetrokken positie is. In feite zal in verticale werkomstandigheden de lengte van de draad merkbaar korter zijn - gemiddeld met 12%. Alle knopen in de slingers die op straat werken, moeten geïsoleerd zijn en de juiste kwaliteitscertificaten hebben. De beschermingsgraad mag niet lager zijn dan IP65. Zo'n product is bestand tegen zware regenval en sneeuwstormen.

Let ook op de rubberen gordijnen, die ook aan alle vastgestelde normen voldoen.Alle slingers kunnen in één worden aangesloten, wat het mogelijk maakt om een ​​enkele lichteenheid te creëren die een vrij groot gebied kan bestrijken. Macht op hetzelfde moment zou een moeten zijn.

"Lichte regen" kan zowel statisch als dynamisch licht hebben, dit wordt aangegeven op de verpakking, evenals in de instructies. Een belangrijke factor is de diameter van de draad, wat voor soort bescherming het heeft. Als de draad solide is, is deze duurzamer en beter bestand tegen externe windbelastingen. Het is belangrijk om de juiste voeding te kiezen, het moet noodzakelijkerwijs een extra gangreserve hebben. Dit alles voorkomt kortsluiting in het geval van onverwachte stroomstoten.

Als de slinger enkele tientallen meters lang is, is het vrij waarschijnlijk dat een extra voeding nodig zal zijn om de belasting gelijkmatig te verdelen. Er moet voor worden gezorgd dat de transformator ook op betrouwbare wijze wordt geïsoleerd van vocht.

Hoe een slinger te hangen?

Lichtgevende guirlandes zorgen altijd voor een verhoogde, feestelijke sfeer, maar u dient veiligheidsmaatregelen te volgen tijdens installatie en bediening. Zoals elk technisch product, zijn slingers beladen met potentieel gevaar,of het nu gaat om de installatie van een slinger op een raam of op de gevel van een hoogbouw. Voordat u een slinger bevestigt, moet u het voorwerp zorgvuldig inspecteren. Het is noodzakelijk om te begrijpen: welke elementen van het gebouw zullen moeten werken.

Meestal gebeurt dit:

 • ramen;
 • balkons;
 • vizieren;
 • borstweringen.

Het is noodzakelijk om een ​​schema te trekken waaruit met een benadering van 95% duidelijk zal zijn hoe lang de slinger zal zijn. De krachtbron moet het dichtst bij kiezen, dan zal duidelijk zijn hoeveel meter van het snoer nodig zal zijn. In het werk is noodzakelijkerwijs een schuifladder nodig, die moet zijn uitgerust met een speciale haak. De installatie van het product zelf begint met bevestigingshaken voor montagemateriaal. Het is noodzakelijk om bij het monteren van de slingers rekening te houden met de afstand tussen de bollen. Slingers verbinden van begin tot einde en worden stevig op het dak of de muur van het huis bevestigd.

Hoe u LED-gordijnen met uw eigen handen maakt, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer