Feestelijke verlichting

Zaklampen, kleurrijke lichten en heldere installaties aan de vooravond van een vakantie zorgen ervoor dat ieder van ons weer terugkeert naar zijn kindertijd en gelooft in een klein wonder. Lichten en prachtig geplaatste lichte accenten kunnen vanuit de gewone ruimte een fantastische plek creëren met een ongelooflijke sfeer voor het vieren van een nieuwjaar of een familiefeest. Vakantieverlichting is niet alleen een heldere guirlande, maar een echte wetenschap, waarvoor u een aantal regels moet volgen. We zullen alle fijne kneepjes van de organisatie van de achtergrondverlichting begrijpen en het geheim van goede verlichting ontdekken.

Speciale functies

Feestelijke verlichting is een deel van de kunst geworden en is tegenwoordig inherent verbonden, niet alleen met het nieuwe jaar, maar ook met een bruiloft, familiefeest of jubileum. Verlichting kan elk landhuis veranderen. Bovendien helpt decoratieve verlichting de individualiteit van de site te benadrukken en een uniek nachtbeeld te creëren.

Decoratieve verlichting omvat verlichting van verschillende zones:

 • huis en dak;
 • trap;
 • spoor;
 • tuinhuisje in de buitenlucht of terras;
 • accenten plaatsen op de site.

En om de juiste sfeer te creëren, moet u de regels volgen.

Belangrijke punten om in gedachten te houden:

 1. Compliance achtergrondverlichting thema van de viering. Nieuwjaarsverlichting is niet geschikt voor Halloween en het gebruik van volumetrische en heldere lichtelementen is onaanvaardbaar voor een huwelijksfeest.
 2. Voor buiten- en huisverlichting zijn verschillende apparaten geselecteerd.
 3. In de open ruimte moeten de verlichte elementen worden afgewisseld met de onverlichte.
 4. Voor elk afzonderlijk item is zijn eigen lamp geselecteerd. Het belangrijkste is dat alle apparaten elkaars gloed aanvullen.
 5. Kleine lantaarns zullen helpen puntaccenten te plaatsen en de algehele compositie meer romantisch te maken.
 6. Nachtverlichting mag de harmonie van de site niet overdag verstoren.

De keuze van verlichting voor verschillende onderwerpen

Voor een bruiloft is het beter om zachte en niet te grote verlichtingsapparaten te gebruiken. Om een ​​romantische familiesfeer te creëren, voldoende omvangrijke slingers rond de omtrek van de site en heliumballonnen met gloeilampen.Past perfect in de samenstelling van de lantaarns in de vorm van harten. Dergelijke decoratieve lampen kunnen op de veranda of in de bomen worden geplaatst. De heliumballonnen die worden verlicht door LED's, zijn ook perfect geschikt voor het vieren van een verjaardag.

Het spel van lichten op de achtergrond van een witte deken transformeert zelfs de meest onopvallende plot. Voor de nieuwjaarsvakantie kunt u thematische lichtfiguren op het perceel plaatsen. Santa Claus, Snow Maiden, sneeuwman, huizen en herten met sleeën zijn de belangrijkste kenmerken van de wintervakantie. Feestelijke volumetrische belichtingen zijn niet goedkoop, maar ze zullen meer dan een jaar van hun eigenaars plezieren.

Als er een belangrijk nieuwjaarssymbool op de site staat - een grote donzige spar, moet de decoratie het centrale element van de vakantie zijn. Slingers en speelgoed moeten hun ogen vasthouden. Een feestelijk knipperend licht op de takken van bomen, voorzichtig ingepakt met lichte sneeuw, ziet er ongelooflijk mooi uit. Maar het allerbelangrijkste is dat hun veiligheid is waar u op moet letten bij het kiezen van prachtige slingers.

Landschapsplanetbare vloerlampen en gedempte puntlantaarns zullen op een effectieve en mooie manier lichte composities op de site creëren en de nummers benadrukken. Plaats geen instrumenten bij elke stap.Ze moeten niet alleen het verkeer rond de site vergemakkelijken, maar ook de beste elementen van landschapsontwerp benadrukken.

Tegelijkertijd, als we het hebben over staande lampen, moet het licht van boven naar beneden worden gericht om gasten te beschermen tijdens beweging in het donker. Met deze combinatie van apparaten kunt u niet alleen de schoonheid van de site bewonderen, maar ook de oneindigheid van de sterrenhemel.

Welke apparaten op straat te gebruiken?

Zelfgemaakte verlichtingsproducten kunnen niet buitenshuis worden gebruikt. Slingers en decoraties mogen niet bang zijn voor vorst, vocht en harde wind. Het binnendringen van water kan brand veroorzaken. Outdoortoestellen moeten een hoge mate van bescherming tegen IP54-vocht hebben.

Gevellichten moeten van gekleurd glas, plastic of keramiek zijn. En gebruik voor verlichting niet meer dan drie tinten. Verlichting moet op een hoogte worden geplaatst. Hang de lichten op de muren en de rand van het dak, versier de voordeur.

Overweeg verlichting voor bloembedden en kleine decoratieve structuren, zoals een fontein of een kunstmatig reservoir.

Verlicht water is een onbeschrijflijk mooi zicht, dus als er een beekje, fontein of kunstmatig reservoir in uw omgeving is, zorg er dan voor dat u kleine lantaarns installeert. Reliëfobjecten helpen bij het benadrukken van verlichting. Het belangrijkste is om ze niet onder het hoofdobject te plaatsen, maar op een korte afstand ervan.

Binnenverlichting

In het huis op het raam ziet het er het best monochroom uit. Verborgen lichten achter een lichtgordijn, onder een tafelkleed of in een glazen vaas op tafel zullen er heel origineel uitzien. Het creëren van een feeststemming in de kamer zal niet alleen een heldere garland helpen, maar ook correct geplaatste verlichtingsapparaten.

Extra lampen in de vorm van een kandelaar zullen de open haard perfect versieren. En voor vaste scheidingswanden of planken, kunt u LED-strips gebruiken.

Kaarsen in glazen kandelaars zien er origineel uit op de trappen van het huis. Natuurlijk kunnen ze alleen worden gebruikt in veilige omstandigheden en als er geen kleine kinderen of huisdieren in het huis zijn. Kies voor een prieel of buitenterras een zacht diffuus licht met een warme achtergrond. U kunt dus een gezellige sfeer creëren die bevorderlijk is voor een informeel gesprek met familie en vrienden.

De keuze van verlichting

Om de trappen, leuningen, bomen en de gevel van het gebouw te verlichten, moet u producten gebruiken met een hoge mate van bescherming. De belangrijkste modellen die kunnen worden gebruikt zijn:

 • touw - is een afgesloten lang PVC-snoer met LED's en gloeilampen.
 • LED- en LED-strips veel gebruikt binnenshuis. Voor de straat worden ook gebruikt, maar al enkele modellen met een hoge mate van bescherming tegen vocht. Linten met RGB-leds bieden meer kleuroplossingen. Verschillende verlichtingsopties - monochroom of kleur, looplicht of dynamische modus, raster, gordijn of lijn. LED-achtergrondverlichting is duurzamer en helderder.
 • Flexibele neonlampen - dit is PVC-koord buigen, waarvoor 4W voldoende is. Het wordt op de wanden gemonteerd met een kit of superlijm.
 • Elektrische kaarsen - Ze lijken erg op gewone, maar ze smelten niet, ze zijn niet in staat om te verbranden of een brandgevaar te creëren. Ze zullen "verbranden" met warm, gezellig licht.

Elke optie kan van een gewoon huis een fantastisch huis maken. Al deze soorten apparaten kunnen worden gebruikt om een ​​afzonderlijk element aan te wijzen, bijvoorbeeld voor een raamopening of worden gepresenteerd in de vorm van hele netwerken of gordijnen.

Interessante ideeën

Creëer een feestelijke verlichting en onthoud hoe belangrijk het is om verlichtingsapparaten met elkaar te combineren.

Vakantieverlichting thuis zou een ongelooflijke show moeten creëren, opbeuren en zodat iedereen die voorbijgaat zou stoppen om het te bewonderen.

Mooie verlichting kan worden gemaakt zonder de hulp van elektrische lampen. Kaarsen in beschermende kisten en kandelaars verlevendigen de plot van een landhuis met warmte en glans.

In de fantastische nacht van het nieuwe jaar in zo'n warm en elegant huis zal er zeker magie zijn en zullen geluk en geluk op de deur kloppen.

Foto's van verlichtingsarmaturen voor nieuwjaarsontwerp, zie de volgende video

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer