De afmetingen van de deken "euro"

 Euro dekenmaten

Te koop is er een gevarieerd aanbod aan dekens. Onlangs, in grote vraag dekens de grootte van de "euro". Hun grote omvang zal vele kopers kunnen behagen. Over deze producten en zal worden besproken in ons artikel.

voordelen

Ze zeggen over een comfortabele nachtrust dat het een garantie is voor de gezondheid. Voor een stille en aangename nachtrust hebben we een comfortabel bed, een zacht kussen en natuurlijk een deken nodig, waarmee je je kunt schuilen en je comfortabel kunt voelen en snel in slaap kunt vallen. Door een product te kiezen voor een rustgevende en zoete slaap, moet je met verantwoordelijkheid benaderen, want een goede droom beïnvloedt de productiviteit van de werkdag. De keuze van dekens in onze tijd is erg groot. Hier moet je de juiste maat, materiaal en vulmiddel kiezen.

Grote voordelen zijn Europese standaarddekens. Ze bestaan ​​uit het feit dat ze het bed van een groot formaat volledig kunnen maken en dat een persoon met een grote hoogte er gemakkelijk dekking mee kan nemen.

types

Dekens met Euro-normen hebben verschillende vormen. Meestal zijn ze vierkant of rechthoekig, deze vorm is het handigst.

Dekens verschillen in het seizoen.: winter, zomer, buiten het seizoen. In de winter worden voornamelijk dikke dekens in de winter gebruikt. Buiten het seizoen zijn van gemiddelde dikte, en zomer - de dunste.

Maar een grote fout zal worden overwogen dat hoe dikker het product, hoe warmer het is. Bijvoorbeeld een dunne deken van wol en dikke zwanen.

winter
zomer
Het hele seizoen

Donzig, wollen, katoen, bamboe, zijde, synthetisch en heel erg ongewoon - met exotische vullingen zullen Europese standaarddekens zeker een koper vinden.

Als u een donsproduct kiest, moet het worden gewatteerd met ruit, in een dergelijke vorm zal de dons niet wegglijden en zal het u langer van dienst zijn.

Dergelijke donsproducten zijn ideaal voor de winterperiode. Hun levensduur is ongeveer 20 jaar.

Er zijn ook dekens cassettetype. De vulling is gelijkmatiger verdeeld over de cellen en de vulling zal nooit in de hoeken blijven steken. Het is zeer betrouwbaar en duurzaam. Scheidingen worden gemaakt tussen de stof en vullen handmatig een vulmiddel in elke zakcassette en naaien stoffen aan elkaar. Zo zal de dons zich niet op één plaats ophopen en hebben holtes in een andere plaats.

Er wordt ook een deken genoemd karostep. Dit ongewone ding is waar het ontwerp is geborduurd, en het is gevuld met vulmiddel.

Mensen met verschillende allergieën worden niet aangeraden om europaddons te kopen met natuurlijke vulstoffen, zoals dons, wol en andere.

Hoewel wol een massage-effect kan creëren en hun levensduur ongeveer 15 jaar is. Om allergische reacties te voorkomen, zijn allergielijders echter aanbevolen hypoallergene stoffen en vulstoffen. Een goede optie in dit geval zijn natuurlijke bamboe of zijden dekens. Ze zullen meer kosten, omdat ze de lucht perfect binnenlaten, warmte vasthouden en een levensduur van ongeveer 12 jaar hebben. Vergeet niet dat zijdeproducten speciale aandacht vereisen.

Je kunt de eurodeken van katoenen stof nemen,maar zijn gewicht zal veel groter zijn dan de bovengenoemde producten. Een item van katoenen stof gaat langer mee. Het kan in de zomer of buiten het seizoen worden gebruikt. Dit materiaal neemt vocht goed op en geeft de lucht goed af. Slaap eronder zal zeer comfortabel zijn.

Een eurodeken met een synthetische vulling (opvulling polyester) zal heel gemakkelijk zijn. Het belangrijkste voordeel is dat het perfect in een wasmachine wordt gewassen.

Schandalige mensen passen op de Europese standaarddekens met ongewone vullers. Eucalyptus als vuller bevordert een goede ademhaling. Zeewier, sint-janskruid, oregano, brandnetel en andere kruiden zullen je ademhaling en je welzijn helpen verbeteren.

Dimensies van Europese normen

Standaard dekens zijn eenpersoons, vrachtwagen en dubbel. De grootte van de europleden zal u aangenaam verrassen. Ze zijn iets groter dan de standaardmaten die we gewend zijn:

 • De afmetingen van de euronorm: 200h220sm, 212h225 cm; 200x240 cm; 240x260 cm De afmetingen van het product moeten op de verpakking worden vermeld, evenals alle andere kenmerken: vulmiddel, bedieningsregels, onderhoud, enzovoort. Omdat het model en de vrachtwagen bijna dezelfde afmetingen hebben, kiezen de kopers voor euro liter. Dit is handiger, zo een deken wordt een familie genoemd;
 • De euro-vrachtwagen heeft een afmeting van 155x215 cm, er is nog steeds een iets grotere euro-maat, het is 160x215 cm of 160x220 cm;
 • Kinder euro dekens maat 160x205 cm;
 • Meestal zijn de maten voor een tweepersoonsbed 175x190 cm en 175x205 cm. Van de euro-formaat dekens zijn de meest gevraagde maten 200x220 cm. Deze maat past op de meeste bedden;
 • Er zijn Euro-producten op een tweepersoonsbed van een niet-standaard formaat 195x215 cm, ze zijn minder vaak in trek;
 • Maar de handigste euro is euro maxi, de afmeting is 200x240 cm of 220x240 cm, soms is de koninklijke maat van een product 240 centimeter breed en 260 centimeter lang (240x260 cm).

U kunt de vereiste parameters van de deken bepalen aan de hand van de tabel met Europese standaarden.

materialen

Te koop is er een ruime keuze aan dekens van de Europese norm uit verschillende materialen. Materialen zijn van kunstmatige en natuurlijke oorsprong.

fillers

Elke filler heeft zijn positieve en negatieve kanten.

dekbed

Donzig vulmiddel houdt perfect de warmte van uw lichaam en bevordert een goede luchtcirculatie. Als u voor een donzige eurodeken kiest, is deze groot, maar zeer luchtig, licht en aangenaam voor uw lichaam.

Maar er zijn nadelen.Het is een feit dat van deze donzige vulstoffen allergieën kunnen optreden, en als u vocht in de kamer hebt, zullen de pluisjes bevochtigen en naar beneden vallen.

wollen

Een wollen deken zal een positief effect hebben op het menselijk lichaam.

Als het gemaakt is van kamelen of schapenwol, zal het veel moeilijker zijn dan bijvoorbeeld een kasjmier of jacquard deken. Wolproducten hebben geen broeikaseffect, waardoor de luchtcirculatie erg goed is, wat een gunstig effect heeft op uw lichaam.

De vulling moet goed en stevig verpakt zijn. Producten gemaakt van wol zullen u een aanzienlijke tijd van dienst zijn.

De negatieve kant is dat ze allergieën kunnen veroorzaken. Zo'n deken vereist veelvuldig wassen.

katoenzaad

Euro standaard katoenen deken voelt aangenaam aan en is hypoallergeen. Stof zal zich daarin niet ophopen, en zelfs als het verschijnt, kan het gemakkelijk in een typmachine worden gewassen. Als uw product uit één katoenen doek bestaat, is het licht en perfect voor de zomerperiode.

De prijs van zo'n deken zal niet op je zak kloppen.

Hij heeft praktisch geen nadelen. Tenzij u een eurodeken met katoenen katoen hebt gekocht.Daarna kan de watten in massa's rollen.

bamboe

Bamboedeken euro - gewoon een opslagplaats van alle nuttige! Het veroorzaakt geen prikkelbaarheid, allergieën en goed adem. Belangrijk is dat de bamboedeken heel licht is.

Er zijn geen negatieve kanten. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat het product is gevuld met bamboevezel en niet synthetisch.

zijde

Een deken van natuurzijde is geschikt voor alle seizoenen. Het absorbeert snel en verdampt perfect ongewenst vocht. Als je het opvulsel verfrommelt, zal het snel zijn vorm herstellen. Vergeet niet dat u in een dergelijk product nooit parasieten en huisstofmijt zult hebben die u niet nodig hebt.

De negatieve kant van zijden eurokleeddekens is de hoge prijs. Achter hem is een zeer zorgzame zorg nodig.

Het kan niet worden opgeslagen in een kamer met een lage temperatuur, het kan zijn zachtheid verliezen. Je kunt het niet wassen in een wasmachine op hoge temperatuur.

synthetisch

Synthetische deken euro klasse behoudt zijn vorm perfect. Het volume zal niet veranderen, zelfs na vele wasbeurten. Synthetische vulstof is erg warm en neemt geen onaangename geuren op. Binnen micro-organismen starten niet en schimmels zijn ook niet verschrikkelijk.

Een negatief feit is een slechte luchtcirculatie.

covers

Wanneer u een Euro-standaard dekbed koopt, moet u ervoor zorgen dat de hoes van dik weefsel is, zodat veren en dons er niet uit komen:

 • Voor een wollen deken is het belangrijk dat de hoes is gemaakt van natuurlijke stof. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat alle draden op de hoes op hun plaats zitten en dat de wolvezels niet uit de naden steken;
 • Wanneer u een bamboedeken van euroklasse koopt, moet u de aanwezigheid van de bei langs de contour van de hoes controleren. Het is wenselijk dat het deksel zorgvuldig is gestikt en dat het vulmateriaal niet naar buiten kruipt;
 • In het geval van de Europese standaard zijden quilt moet er noodzakelijkerwijs een gesp zijn waarmee u de echtheid van de zijden vezels kunt verifiëren. Ongeverfde zijdevezels hebben een witte of gelige kleur. Als je in de deken krullende vezels ziet, dan is dit kunstzijde. Je kunt ook proberen om de vezels een beetje in brand te steken, ze mogen de geur van verschroeide wol niet uitstralen;
 • De hoes voor de eurokatoen deken moet van hoge kwaliteit en dicht zijn;
 • Een deken gemaakt van synthetische stoffen is niet altijd aangenaam voor uw lichaam. Het is wenselijk dat de hoes is gemaakt van natuurlijke stoffen. Een dergelijke dekking heeft een gunstig effect op de slaap.

Hoe te kiezen?

Bij het kiezen van een deken van Euroklasse, zodat deze langer meegaat, is er veel te overwegen:

 • Bepaal welke productgrootte u nodig heeft;
 • Kies de kleur van het product dat bij uw slaapkamer past;
 • De kosten van de goederen mogen niet erg laag zijn. Absoluut lage prijs zou u moeten verwarren. Omdat dit product een huwelijk of vulmiddel kan zijn dat verschilt van het voorgestelde product;
 • Controleer je deken! Maak uzelf vertrouwd met het etiket, kijk naar het patroon, kijk door alle naden en zorg ervoor dat er geen extra draden zijn;
 • Het omhulsel moet duurzaam zijn en bij voorkeur zonder synthetisch materiaal, zodat statische elektriciteit niet voorkomt;
 • Leer hoe u dit product goed kunt wassen.

Ook op de verpakking van euro-dekens zijn speciale markeringspunten, het maximum van vijf. Ze geven de graad van warmte van het product aan. Markeerpunten zijn alleen geschikt voor euro-producten met één type vulmiddel.

Aanbevolen dekens, afhankelijk van de temperatuur:

 • van + 6 ° - zeer warm (5 punten);
 • Van + 8,5 ° - warm (4 punten);
 • Vanaf + 10 ° - buiten het seizoen (3 punten);
 • Vanaf + 15 ° - eenvoudig (2 punten);
 • Van + 19 ° - lichte zomer (1 punt).

Helaas gebruiken niet alle fabrikanten markeringen op de verpakking van een deken, dus de warmte kan worden bepaald door de dichtheid van de gebruikte vulstof.Voor een winterdeken is er een vulmiddel met een dichtheid van 420 g / m², voor een hele seizoen een met een dichtheid van 220-350 g / m², voor een zomerdikte met een dichtheid van minder dan 200-220 g / m². Dergelijke criteria zijn relevant voor alle vulstoffen, met uitzondering van synthetische en donzige.

Voor meer informatie over het kiezen van een deken, kunt u dit achterhalen door de volgende video te bekijken:

Hoe te gebruiken en op te slaan

Nadat u een product van de euro-klasse hebt gekocht dat aan alle vereisten voldoet, moet u het product op de juiste manier gebruiken en opslaan.

 • Zorg voor achter een wollen deken niet gemakkelijk. Zoiets moet vaak worden uitgeschud en geventileerd en mag niet worden gewassen, vooral niet in warm water. Je kunt ook geen bleekmiddel gebruiken om het te reinigen of wrijven, het kan verslechteren. Als je nog steeds besluit om zoiets te wassen, dan is er een kleine truc. Om het wolproduct er beter uit te laten zien, kun je 2 eetlepels azijn toevoegen aan 30 liter water of de azijn vervangen door verschillende eetlepels vers geperst citroensap.

Het mag niet worden gedroogd in direct zonlicht, maar moet worden verspreid op een vlak oppervlak in de schaduw. Bewaren op een droge plaats met een mottenzak.

 • Indien nodig donzig product kan in een wasmachine worden gewassen door "delicate was" in te stellen. Als het wassen beter gaat, is het beter om een ​​paar ballen te gooien, bijvoorbeeld tennisballen, zodat de pluisjes tijdens het wassen worden geklopt. Vergeet niet om het minstens één keer per week te verslaan;
 • hofmakerij achter een zijdeproduct euro klasse, in ieder geval niet te wissen in een typemachine machine. Als het zwaar wordt, droog het, wordt er mogelijk veel vocht in opgenomen. Droog in een hoesje in direct zonlicht, af en toe kloppend. IJzerzijde-producten moeten stoom gebruiken;
 • Zorg voor achter een bamboedeken eenvoudiger, maar stel bij het wassen in een typemachine ook de "delicate modus" in. De watertemperatuur mag de 30 ° niet overschrijden. Als uw product uit bamboevezels bestaat, gebruik dan minder wasmiddel om grote hoeveelheden schuim te vermijden. Was het niet vaak, één keer per jaar wassen met een typemachine is voldoende;
 • Synthetisch ding kan in een wasmachine worden gewassen, maar je moet heel weinig poeder gebruiken. Na het wassen moet het worden geklopt om klonters te voorkomen. Was dit product één of twee keer per jaar. Maar vaker lucht en schud het.

Gezien al het bovenstaande, kunt u gemakkelijk de juiste kiezen voor u uit het enorme aantal Europese standaarddekens. Lees voordat u europroducten koopt eerst het label met de bedieningsregels, gegevens over het materiaal, de vulling en de maat. Met de juiste deken, zal je slaap zoet en gezond zijn.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer