Maten van een dubbele deken

 Maten van een dubbele deken

De slaap van een moderne persoon moet zo sterk mogelijk zijn, wat mogelijk is met een warme deken van hoge kwaliteit. In een breed bereik kun je in de war raken, omdat het groottebereik vrij uitgebreid is. Om een ​​aankoop voor twee zo nuttig mogelijk te maken, moet u de grootte van een dubbele deken eens nader bekijken: deze heeft een aantal voordelen, een eigen classificatie. Kwaliteitsproducten zorgen voor een heerlijk verblijf.

Wat is de maat?

Dubbele quiltformaten zijn een aantal standaardparameters ingesteld door verschillende landen. Dit is geen enkele maat, zo'n mening is verkeerd.Elk land heeft zijn eigen normen, die zijn afgestemd op specifieke parameters van meubilair (bed, bank) of toppermatras (voor futonbedden op de grond).

Waarden komen overeen met de parameters van de deken in een vrije toestand, zonder spanning. De lengte en breedte van de zijkanten zijn onderhevig aan duidelijke geaccepteerde normen. Om de reden dat het materiaal dat wordt gebruikt bij de productie verschilt in verschillende kwaliteiten, samenstelling en eigenschappen, kunnen metingen een minimale fout veroorzaken. Doorgaans overschrijdt het cijfer het teken van 3% van de vermelde normen niet.

Onnauwkeurigheid van metingen kan niet alleen worden geassocieerd met verschillende diktes van dekens. Het hangt ook af van de textuur, de grootte van het product. Bijvoorbeeld, vilten, dunne geweven dekens zijn nauwkeuriger in grootte. Gewatteerd ten koste van een volumevuller kan een fout van 1-2 cm toestaan. Dekens, dekens van breigoed of andere elastische stoffen zijn moeilijker te meten, omdat ze gemakkelijk uitrekken.

De maten van een dubbele deken zijn een categorieën van variëteiten van bestaande dekensnormen, ze hebben een grote variatie in het groottebereik. Aangezien elk handelsmerk zijn eigen principes heeft voor het opstellen van een maattabel, kunnen sommige varianten als dubbel en anderhalf worden beschouwd.Dit geldt voor producten met een breedte van 140 cm (bijvoorbeeld 205 × 140 cm). Sommige merken zijn geclassificeerd als producten met dubbele quilts, waarvan de breedte 150 cm is.

De parameters van standaardmetingen zijn onderhevig aan twee systemen van meetlengte en -breedte. Ze zijn verdeeld in Europese en Engelse typen. De eerste methode is begrijpelijker en geeft de gebruikelijke afmetingen in centimeters weer, die in gewone cijfers worden geschreven of door de maateenheidindicator (cm) na elk nummer in te voegen.

Het tweede systeem (het wordt gebruikt in Amerika) is niet zo populair - het is zelfs verwarrend, omdat de gegevens in inches en inches aangeven dat het niets zegt voor de gemiddelde koper. Een dergelijke benadering is verstoken van progressiviteit, omdat om de werkelijke dimensies nauwkeurig weer te geven, de vermenigvuldiging van de waarden vereist is en het verkregen resultaat niet altijd nauwkeurig de uiteindelijke dimensies verklaart.

De maat wordt ook beïnvloed door het ontwerp van de deken, evenals door de manier waarop het wordt gebruikt: het moet het oppervlak van het bed bedekken en een reserve hebben aan alle zijden van het meubilair - behalve de zijkant van het hoofdeinde (indien aanwezig).

Conventioneel is een groep dubbele dekens verdeeld in twee categorieën: de euro en standaard.Veel fabrikanten beschouwen de eerste groep echter als een afzonderlijke soort. En toch: beide groottegroepen zijn standaardmetingen voor twee gebruikers. Dit zijn zogenaamde familie dekens of modellen voor gehuwde paren.

standaard

Het groottebereik van standaard dekensoorten omvat verschillende parameters - van compact tot groot genoeg om twee personen te dekken. De normen van deze dekens zijn stevig vastgelegd vanaf het begin van de tweeduizendste.

Het is opmerkelijk dat het groottebereik periodiek wordt bijgewerkt: productiebedrijven hebben hun eigen meubelstandaarden waaraan fabrikanten van beddengoed zich moeten aanpassen. Dat is de reden waarom in het groottebereik van dekens niet alleen nummers eindigen op 0 of 5: dimensies kunnen ongebruikelijker zijn (bijvoorbeeld 142 × 160).

Het bereik van standaard dubbele modellen ziet er als volgt uit: 160 × 200, 170 × 200, 170 × 210, 172 × 205, 175 × 205, 175 × 210, 175 × 215, 180 × 200, 180 × 220, 180 × 230, 180 × 250 cm

Sommige bedrijven voor het gemak van het kiezen van dekens omsluiten de gegevens in de tabel: het is gemakkelijker om te navigeren door de beschikbaarheid van de gewenste grootte van het model dat u bevalt.

euros

Het uiterlijk van de parameter "Euro-size" is verplicht voor meubels met dezelfde naam, wat meer is dan gewone tweepersoonsbedden en sofa's.Het is door de naam van het meubilair dat de grootte van de euro begon te worden dekens, beddengoed en vele accessoires genoemd (covers, spreien, enzovoort).

Aanvankelijk waren dit dekens van twee maten (195 × 215, 200 × 220). Omdat de handelsmerken nieuwe afmetingen creëerden voor meubels voor ruime huizen, verscheen er een verbeterde Euro-maat, die King Size heette. Dit zijn euromax of maximale dekens, die vandaag twee soorten heeft: 220 × 240 en 240 × 260 cm.

Dit zijn zeer ruime dekens, waar slapen een plezier is: het is onmogelijk om ze te slepen, want er zijn genoeg producten met een grote marge voor elke gebruiker.

gewoonte

Het aantal maten voor dekens voor twee omvat modellen van niet-standaard plan, gericht op vergelijkbare meubels. De vorm is dezelfde rechthoekige producten, soms neigend naar vierkante contouren, maar hun breedte en lengte zijn niet opgenomen in de algemeen aanvaarde normentabel. Soms kan hun lengte 3-5 m zijn.

Deze parameters omvatten verschillende producten: massaproductie op productieapparatuur of analogen van "zelfgemaakt".

De tweede soorten zijn vaak niet gericht op een specifieke grootte, in de meeste gevallen zijn hun afmetingen bij benadering.Meestal worden deze dekens gemaakt in de vorm van een decoratief element dat geen dekbedovertrek nodig heeft.

Naleving van de grootte is alleen gebaseerd op het feit dat het product de slaapplaats bedekt en de nodige ruimte heeft voor de overhang aan elke open zijde (als het model een deken-deken, deken-deken is).

De voordelen van het groottebereik

Dubbele dekens zijn universeel. Vanwege hun formaat zijn het multifunctionele items. Deze dekens elimineren onnatuurlijke situaties waarbij gebruikers worden geassocieerd met een gebrek aan beschermd gebied.

Zo'n product kan zijn:

 • Gezellige en ruime cocon, die de gebruiker omhult tijdens rust of van alle kanten slaapt.
 • Comfortabele, warme deken deken, die het oppervlak van het bed kan bedekken (als sprei).
 • Uitstekend matras om het oppervlak van de matras te bedekken, waardoor het gladder en zachter wordt.
 • Het "juiste" type deken, dat niet alleen comfort biedt, maar ook voordelen biedt met genezende eigenschappen (modellen gemaakt van natuurlijke wol).

Dubbele dekens hebben veel voordelen.

Ze onderscheiden zich niet alleen door geschikte maten, maar ook:

 • Ze hebben een breed scala aan gebruikte grondstoffen van natuurlijke, synthetische of gemengde oorsprong. Grondstoffen zijn van hoge kwaliteit.
 • Je valt opvallend op tegen de achtergrond van compactere analogen, die het oppervlak van het meubilair bedekken met een marge die er spectaculair en stijlvol uitziet.
 • Vaak zijn ze niet alleen functioneel beddengoed, maar ook heldere accenten in de slaapkamer.
 • Ze hebben een rijk bereik, uitgevoerd in open en gesloten typen, met één of twee werkende zijden of in de vorm van dubbele producten - volgens het principe "twee in één".
 • Ze onderscheiden zich door een verscheidenheid aan kleuren, waardoor de koper een optie kan kiezen op basis van zijn eigen voorkeuren.
 • Vanwege de variabiliteit van de metingen is het mogelijk om een ​​product in een winkel met een beperkt assortiment te kopen, waarbij de meest geschikte optie wordt gekozen.
 • Gered door de eigenaar van het huis in geval van aankomst van gasten, verbergt twee of zelfs drie gebruikers (ouders met een klein kind).
 • Afhankelijk van de grondstoffen die bij de productie en de grootte worden gebruikt, verschillen ze in verschillende prijzen, wat het mogelijk maakt om te beslissen over een aankoop, op basis van budget en smaak.

De nadelen van grote dekens

Met veel voordelen, het is de grootte van de dekens die het moeilijk maken om te geven. Vanwege de afmetingen zijn dergelijke producten moeilijk in een wasmachine te plaatsen. Als bijvoorbeeld een product met afmetingen van 160 x 120 cm gemakkelijk kan worden gewassen, is het dubbele analoge 220 × 240 bij het wassen lastiger, het wordt slecht gespoeld.

Het is vrij moeilijk om een ​​groot product met de hand te wassen, vooral als de deken op een bontbasis is gemaakt, waarvan het moeilijk is om de eenvoudigste plek te verwijderen. Daarom vereisen dergelijke producten de meest voorzichtige bewerking, wanneer u een aankoop doet, moet u rekening houden met de kleur van de hoes.

Drogen wordt vaak een probleem: grote producten mogen niet rechtopstaand worden gedroogd. Hieruit is de deken vervormd. Het vinden van een groot verticaal gebied voor het drogen is zeer problematisch en, indien mogelijk, moet het drogen worden uitgevoerd in verse lucht (natuurlijk).

Verwarmingsinrichtingen kunnen niet worden gebruikt om het proces te versnellen: onder dergelijke omstandigheden zal drogen leiden tot een onaangename geur en een verandering in de structuur van het materiaal.

Tips voor het kiezen

Als u een ruime deken kiest, kunt u in de war raken, want de keuze is gevarieerd, elk merk staat vol met een breed assortiment. En toch is de aankoop heel geschikt voor iedereen.Om het zo veel mogelijk te vereenvoudigen, moet u informatie over de eigenschappen en kenmerken van de modellen verkrijgen. Dit zal kopen wat je nodig hebt.

Dubbele dekens van verschillende afmetingen zijn van verschillende typen:

 • in de vorm van een geweven stof;
 • dun, vilt van gecomprimeerd natuurlijk materiaal;
 • vergelijkbaar met een bont plaid;
 • textiel (met een volume inwendig vulmiddel);
 • gebreid van garen - met toevoeging van een stoffen basis;
 • ongebruikelijke decoratieve (inclusief "zelfgemaakte", met pompon basis, model "Bonbon").

Een van de meest populaire stichtingen zijn:

 • hollofayber;
 • ekofayber;
 • natuurlijke schapen of kamelenwol;
 • katoen (katoen);
 • synthetische wintermaker;
 • bamboevezel;
 • pluis.

De modellen verschillen in de hoeveelheid grondstoffen per vierkante meter, de mate van warmte hangt hier van af, die in 5 verschillende niveaus is verdeeld en op het etiket is aangegeven. Dit is duidelijk in volume en wordt weerspiegeld in het gewicht van een deken.

Elk type materiaal heeft zijn eigen kenmerken, sterke en zwakke punten, dus rekening houden met de samenstelling is een van de belangrijkste taken bij het kopen van een ruime deken voor twee. Gewatteerde modellen - de meest voorkomende modellen die bekende klassiekers zijn.

Synthetische stoffen zijn lichter, beter dan katoen, maar niet altijd warm genoeg. Katoenen dekens verzamelen zich snel in bosjes, ze zijn nog steeds zwaar en van korte duur.

Wollen modellen hebben "droge" hitte, ze verschillen in een aantal genezende eigenschappen, zorgen voor het optimale klimaat tussen de deken en het lichaam.

Deze dekens worden in een breed bereik gepresenteerd, ze zijn enkelzijdig, tweezijdig. Zo'n product kan worden gebruikt als een deken, tapijt, stijlvolle cape op elk meubelstuk. Voor deze producten is niet altijd een dekbedovertrek nodig.

Een van de interessante varianten zijn dubbele dubbele dekens, bestaande uit twee producten van verschillende dikte, onderling verbonden door speciale knoppen. Zulke modellen kunnen samen of afzonderlijk worden gebruikt, waarbij de mate van warmte varieert afhankelijk van het seizoen.

Waar moet je op letten bij het kopen?

Het is niet nodig om het product via internet te kopen: niet altijd komt de aangegeven grootte overeen met de bestaande. De aankoop moet persoonlijk worden uitgevoerd in een vertrouwde winkel - met een goede reputatie, kwaliteitscertificaten en naleving van hygiënenormen, evenals een garantie van de verkoper.Voor het kopen is het noodzakelijk om meubelmetingen uit te voeren, om rekening te houden met de huidskleur van mensen.

Als je naar de winkel gaat, moet je het volgende overwegen:

 • groei meer van de gebruikers, moet u een model selecteren met een goede marge in lengte en breedte (ruimtebesparing is ongepast, anders zal de comfortdeken niet van elkaar verschillen).
 • Het niveau van gewenste warmte en gewicht (geselecteerd in overeenstemming met de individuele behoefte aan warmte tijdens de slaap, aangegeven in de vorm van getallen, golven, thermometer).
 • Optimaal slaapgedeelte (het maximum is de afstand van een uitgestrekte hand tussen partners, het minimum is gelijk aan de som van de vereiste maten voor elk, bijvoorbeeld: 1-1,3 m voor een man, 0,9 - 1,2 m voor een vrouw).
 • Opslag functies. Bewaar niet in vacuümzakken. Modellen van wol verslechteren in het donker, ze zijn onstabiel voor de effecten van motten en huisstofmijt - bronnen van jeuk en allergieën. Synthetische opties kunnen niet grillig in opslag worden genoemd, ze kunnen zowel in de kast als in de linnenlade van de bank, fauteuil worden geplaatst.
 • Zorgvereisten (de mogelijkheid van chemisch reinigen, wassen, weerstand tegen vervorming tijdens het wassen en draaien, het belang van periodieke ventilatie en drogen in de frisse lucht, de ontoelaatbaarheid van constant kloppen).

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de kosten.Om niet te veel te betalen voor advertenties, met veel geld voor de nieuwerwetse naam van het opvulmateriaal, is het de moeite waard om de informatie op het internet van tevoren te bestuderen, omdat de gebruikelijke namen soms de gebruikelijke kunststoffen verbergen.

Als je kiest voor een open wolmodel, is visuele inspectie niet genoeg: je moet het canvas onderzoeken op het onderwerp van dood (grof) haar en een heterogene structuur.

Hoe een dekbedovertrek kiezen?

Het kopen van een dekbedovertrek is een onderwerp dat aandacht en enkele nuances vereist. Als u begrijpt hoe groot het bereik van dubbele dekens is, zullen de woorden verkoper "dubbel", "pasvorm" niets zeggen. De keuze wordt gemaakt met een kleine hoeveelheid materiaal voor krimp (na het wassen), u moet rekening houden met de specifieke afmetingen van de bestaande deken (vooral voor de lengte).

Bij het kopen is het belangrijk om aandacht te besteden aan de samenstelling van het materiaal. Het is goed als het natuurlijk textiel is met een eenvoudig patroon van draden: hun krimp is meer uniform.

Het is de moeite waard om te onthouden: hoe kleiner de afstand tussen de draden, hoe minder krimp.

Twill weave - diagonal. Met krimpen van de dekengarens kan een webverschuiving optreden.Met andere woorden: het sits zit meer, de structuur is losser dan die van sateen of calico. Grove calico is dichter, zo'n dekbedovertrek is zwaarder, maar sterker in de opening, waardoor het een lange levensduur heeft.

Raak niet betrokken bij glijdende stoffen (bijv. Zijde). Ze zien er prachtig uit, maar zijn onderhevig aan sterke verbrijzeling, waardoor het bed er rommelig uit kan zien. Niet altijd zijn glijdende materialen een goede "verpakking" voor dekens, omdat vaak het product binnenin op een hoop wordt verzameld.

Synthetische stoffen zijn ook ongewenst: het heeft veel positieve eigenschappen, maar het kan een allergie hebben, absorbeert vaak slecht vocht en laat de lucht niet door.

kleur

Het is de moeite waard aandacht te besteden aan de schaduw van het materiaal: het effect van kleur op een persoon is een bewezen feit. Het dekbedovertrek kan zijn met een foto of zonder het, maar het belangrijkste is dat het geen negatieve emoties mag veroorzaken, daarom is het beter om te verzadigde kleuren (rood, zwart, donkerblauw) uit te sluiten. De slaapkamer is een speciale ruimte, dus de sfeer moet ontspannend zijn. Dit kan worden bereikt met behulp van zachte, gedempte tonen van pastelbereik (paars, roze, mint, hemels, zonnig, koraal, goud, turkoois).

De kleur is naar believen gekozen: sommige klanten hechten er geen waarde aan, omdat het dekbedovertrek overdag bedekt is met een mooie beddensprei. Andere gebruikers geven de voorkeur aan volledige overeenstemming van bedlinnen met het algemene idee van ontwerp, dus kopen ze niet alleen een dekbedovertrek, maar ook kussenslopen in een enkele set. Er wordt veel aandacht besteed aan de foto.

Op welk soort deken je beter kunt kiezen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer