Linnen deken

Linnen is een veelzijdig beddengoed. Het zorgt voor een comfortabele nachtrust zowel in de winter als in de zomer. De deken van een natuurlijke plantaardige vulling wordt warm in de koele nacht en zal in de zomerse hitte afkoelen. Dankzij de goede luchtgeleidingseigenschappen absorbeert het het vocht en kan de huid ademen.

Over de hele wereld wordt vlas erkend als een luxe materiaal. Dekens gebaseerd op het - een nieuwigheid in de wereld van textielproducten. Elk jaar is zij het die wordt begunstigd door een toenemend aantal Russische en buitenlandse consumenten.

types

Fabrikanten van beddengoed produceren verschillende soorten linnen dekens. Ze zijn ingedeeld volgens de volgende criteria:

 1. Naaimethode. Producten zijn gestikt in een van de drie opties: gewatteerd in parallelle rijen, "cassette" of geborduurd met patroonstiksels.De meest betrouwbare deken-gestikte "cassettes." In tegenstelling tot de andere twee opties, elimineert het de risico's van het neerhalen van de vuller in een "stapel".
 2. Dimensies. Producten zijn verdeeld in twee groepen: anderhalf en twee.
 3. Warmte-index. Deze parameter wordt door de fabrikant aangegeven op de verpakkingstekens (van 1 tot 5). Dekens met index 1 zijn de coolste. Markering 5 geeft de hoogste graad van "warmte" aan.

Dankzij deze classificatie is het mogelijk om een ​​deken met de vereiste afmetingen te kiezen met een optimale warmte-indicator.

eigenschappen

Een deken gevuld met vlas wordt vervaardigd met behulp van een gespecialiseerde technologie waarmee u de vezelstructuur en alle heilzame eigenschappen van de plant kunt behouden. Vanwege dit beddengoed:

 • beschikt over natuurlijke thermoregulatie;
 • beschermt mensen tegen statische elektriciteit;
 • absorbeert goed overtollig vocht (tot 12% van het gewicht van de deken zelf);
 • heeft antibacteriële eigenschappen;
 • absorbeert geen onaangename geuren.

Vlasvezels zijn hypoallergeen, zacht en licht. Vanwege dergelijke eigenschappen is de deken geschikt voor gebruik door zowel volwassenen als kinderen.

Sterke en zwakke punten

Dekens uit vlas hebben tal van voordelen. Deze producten zijn duurzaam en slijtvast. Ze kunnen het oorspronkelijke uiterlijk behouden, zelfs na vele wasbeurten en drogers.

Andere voordelen van vlasdekens zijn onder andere:

 • hoge sterkte;
 • esthetiek;
 • klein gewicht;
 • geen krimp;
 • hygroscopisch.

Er zijn linnen dekens en nadelen.

 • De nadelen zijn de hoge prijs van natuurlijke producten. De hoge kosten van dergelijke producten zijn gerechtvaardigd: een goed product dat meer dan een jaar meegaat, kan niet goedkoop zijn.
 • Een ander nadeel is een sterke ineenstorting van de vezel tijdens het wasproces. Deze min wordt als irrelevant beschouwd: tijdens het gebruik kan de deken zich snel rechtzetten.
 • Het nadeel is ook delicate zorg. Als de voorgeschreven regels niet in acht worden genomen, kan het product binnenkort zijn "verkoopbare" uiterlijk verliezen.

Geneeskrachtige eigenschappen

Sommige mensen noemen een lakendeken het "dokterbed" omdat het product helende eigenschappen heeft. Zo helpt plantaardige vezels straling en schadelijke elektromagnetische golven die afkomstig zijn van huishoudelijke apparaten en elektronica te neutraliseren.

Ook het:

 • voorkomt de ontwikkeling van huidziekten: dermatitis, irritatie en allergische huiduitslag;
 • heeft wondgenezing eigenschappen (versnelt het genezingsproces van schaafwonden, snijwonden, ondiepe wonden);
 • remt de ontwikkeling van ziekteverwekkers op het bed;
 • verhoogt de natuurlijke afweer van het lichaam;
 • geneest en verjongt de huid van het lichaam en gezicht.

Vlasproducten hebben een gunstig effect op de menselijke gezondheid. Ze dragen bij aan het verwijderen van de spiertonus, normaliseren de slaap, verminderen gewrichts- en wervelpijn.

Hoe zorg je voor vlas?

Om ervoor te zorgen dat de deken zijn presentabele uiterlijk zo lang mogelijk behoudt en zijn heilzame eigenschappen en eigenschappen niet verliest, moet hij goed worden onderhouden.

Een vlasdeken gaat alleen lang mee als u bepaalde manipulaties uitvoert.

Zorgregels zijn als volgt:

 • Voor het slapengaan, wordt het aangeraden om het beddengoed te schudden. Een dergelijke actie zal het mogelijk maken om de luchtcirculatie in de vezel te herstellen, om de lichtheid en zachtheid van het product te herstellen.
 • Na een nacht slapen, moet de deken worden rechtgetrokken zodat deze het opgehoopte vocht "verwijdert".
 • Een keer per maand wordt het beddengoed aanbevolen om meerdere uren op een droge en koele plaats te worden geventileerd.
 • Was het product eenmaal per jaar.Selecteer een zachte modus bij het wassen in een typemachine (watertemperatuur tot 40 graden). Je moet ook het centrifugeren en geforceerd drogen in de drum verlaten. Bij het wassen is het onmogelijk om de producten met bleekcomponenten te gebruiken.
 • Het gewassen beddengoed drogen doe je het beste op een horizontaal oppervlak, af en toe omdraaien. Strijken is buitengewoon ongewenst.
 • Opslag van het product is alleen toegestaan ​​in zakken of afdekkingen van natuurlijke stof.

Het volgen van deze eenvoudige regels helpt om de esthetiek en kwaliteit van het strooisel gedurende 5 of meer jaren te behouden. Als u op zoek bent naar een product dat langer dan een jaar meegaat, maakt u de slaap sterk en gezond en past het ook in het gewenste "klimaat" onder de deken, kies dan voor natuurlijke vlasproducten. Voor premium goederen moet u meer betalen dan voor synthetische analogen. De aankoop zal echter zijn vruchten afwerpen.

beoordelingen

Vlasvezeldekens hebben het vertrouwen en respect van consumenten over de hele wereld gewonnen. Mensen die voor dit natuurlijke beddengoed kozen, merken op dat het hypoallergeen en geneeskrachtig is. Afgaande op de feedback van gebruikers zijn linnen dekens "slimme" producten.Ze handhaven een constante temperatuur in zowel hete zomers als in de winter.

Ook merken velen op dat ze na regelmatig gebruik van de deken veel kleiner werden en gemakkelijker ziek werden met acute respiratoire virale infecties, ziekten van de bovenste en onderste luchtwegen. Zo'n patroon is niet toevallig. De natuurlijke deken bevordert de vrije luchtuitwisseling, die het risico van stofophoping en teken voorkomt.

Vooral tevreden met de producten moeder. Ze zien een verbetering in de slaap van baby's onder een linnen deken, omdat het lichaam daaronder onmogelijk kan oververhitten of de kruimels kan bevriezen. Een belangrijke eigenschap is een goede opname van vocht en de natuurlijke uitscheiding ervan. Vanwege deze kwaliteit zweten kinderen niet in de hitte en hebben ze geen last van huidluieruitslag.

Als je om je gezondheid geeft en nadenkt over de gezondheid van geliefden, let dan op een deken van vlasvezels. Het zal de geur van vers gemaaid hooi omhullen, onderdompelen in de natuurlijke atmosfeer, stress en depressie verlichten.

Over alle voordelen van een linnen deken zul je leren van de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer