Eucalyptus dekens

 Eucalyptus dekens

Nuttige eigenschappen van een groenblijvende vertegenwoordiger van de familie van Mirtova - een gigantische eucalyptus werd niet alleen door artsen en schoonheidsspecialisten geadopteerd, maar ook door producenten van slaapaccessoires. Met de ontwikkeling van nanotechnologie is een nieuwe methode voor de verwerking van eucalyptushout verschenen, waarmee een zachte, zijdeachtige vezel kan worden verkregen met behoud van de poreuze plantstructuur. Het materiaal van de nieuwe generatie, genaamd lyocell (tensel), is voor het naaien van 100% natuurlijk bedlinnen en wordt gebruikt als opvulling voor kussens en dekens.

Eucalyptusdekens, die een hele reeks aantrekkelijke consumentenkwaliteiten bezitten, voerden een serieuze competitie tegen traditionele katoen, wol, zijde, exotische bamboeproducten.Wat veroorzaakte de consumentenhype rond de wonderdekens van eucalyptus en of hun aanzienlijke kosten gerechtvaardigd zijn - laten we eens kijken.

Over productie

Het auteurschap van de technologie voor de productie van textielvezel Lyocell (Lyocell) behoort toe aan de Britten. Tegenwoordig blijft de Verenigde Staten de belangrijkste fabrikant van weefsels vervaardigd onder het handelsmerk Tensel (Tencel). Lyocell werd de trots van zijn makers, wat redelijk is, omdat de technologie volledig afvalvrij is, het celluloseproduct zelf 100% natuurlijk is en zijn productie 100 keer minder milieuschade veroorzaakt dan bedrijven in afvalkatoen.

Toegegeven, er zijn verschillende 'maar'. Bedrijven die tensel produceren, worden gedwongen een streng prijsbeleid na te streven en leggen een vrij hoog prijskaartje op hun producten. Dit feit wordt verklaard door de hoge kosten van de grondstof zelf, de eigenaardigheden van de verwerking ervan en de noodzaak om de tijd te geven aan herstel van de eucalyptusbossen.

Wat betreft de productie van vezels, tijdens een complex meerstapsproces:

 • Eucalyptushout wordt verwerkt met behulp van een veilig organisch oplosmiddel om houtpulp te produceren;
 • de resulterende massa wordt door maasfilters gedwongen om filamenten te vormen;
 • de filamenten worden behandeld met een zure samenstelling om de uiteindelijke vorm te geven en gedroogd.

De zachtheid, zachtheid en elasticiteit van eucalyptusvezels worden vaak vergeleken met natuurlijke zijde. Daarom zijn de dekens van het verrassend comfortabel en garanderen aangename tastbare sensaties.

Voors en tegens

De natuur heeft genereus zijn genezende kracht gedeeld met eucalyptus. De samenstelling van de essentiële olie omvat cineol - een stof met antiseptische eigenschappen en de bladeren bevatten tannines, die ontstekingsremmend werken. Bovendien worden deze nuttige eigenschappen bij houtverwerking behouden door het gebruik van organische oplosmiddelen. De vraag naar dekens met eucalyptusvuller is te wijten aan de prestatiekenmerken die worden overgedragen door zijn "ouder" - eucalyptus.

Positieve kanten van eucalyptusdekens:

 • Glad, waardoor ophoping van oppervlaktestof wordt voorkomen.
 • Zeer licht - dit is hoe de luchtcomponent van de vezels zich manifesteert.
 • Ademend - ademende eigenschappen van het vulmiddel dragen bij aan de creatie van een ideaal microklimaat gedurende de nacht.
 • Zorg voor de hygiëne van het bed.Materiaal met antiseptische en bacteriedodende eigenschappen voorkomt de verspreiding van pathogene bacteriën, de vorming van rottende schimmels en populaties van huisstofmijt.
 • Milieuvriendelijk en veilig. Producten verschillen in de volledige afwezigheid van chemische activiteit, ze elektrificeren niet en zijn absoluut onschadelijk voor het lichaam.
 • Hypoallergeen - provoceer niet de ontwikkeling van bijwerkingen en irritatie van het ademhalingsslijmvlies. Dit zal zeker mensen interesseren met een aanleg voor allergieën en mensen die lijden aan astma.
 • Beschikken over geurbestrijdende eigenschappen, die het optreden van onaangename geuren elimineert.
 • Zorg voor een optimaal niveau van luchtvochtigheid - poreuze vezels gevuld met lucht, gemakkelijk overtollig vocht absorberen, direct verdampen en geen broeikaseffect creëren.
 • Handhaven van een ideale temperatuur, ongeacht het seizoen, dankzij een goede warmteoverdracht. Koel in de zomer, warm goed in de winter.
 • Ze hebben een therapeutisch effect: dampen van de etherische olie verminderen verkoudheidsverschijnselen, bestrijden slapeloosheidssyndroom, migraine, verlichten stress veroorzaakt door stress, verbeteren de capillaire circulatie, versterken de huid.
 • Slijtvast - de verbluffende sterkte van eucalyptusvezels garandeert een lange levensduur van ongeveer 10 jaar.
 • Bestand tegen vervorming: vacuümopslag vormt geen bedreiging voor het verlies van vorm.
 • Niet veeleisend om te onderhouden.

Nadelen dekens hun kosten, die, zoals reeds vermeld, vrij hoog is in vergelijking met soortgelijke producten uit de lijnen van beddengoed met natuurlijke vullingen, wordt toegeschreven. Het tweede punt wordt geassocieerd met eucalyptusaroma - vrij sterk, zou men kunnen zeggen obsessief, wat niet altijd acceptabel is voor mensen met overmatige gevoeligheid voor geuren tijdens het nemen van medicijnen of chronische ziekten.

species

De assortimentslijn van dekens met eucalyptusvuller wordt weergegeven door drie categorieën producten die verschillen in dichtheid:

 • Zomermodellen: densiteitsindicator van 100 g / m2, ze zijn ontworpen voor gebruik bij hoge temperaturen en zijn daarom veel dunner en lichter dan de winteropties.
 • Wintermodellen: 300 g / m2 - een uitstekend alternatief voor wollen dekens, waarbij de vulling vaak allergische reacties veroorzaakt.
 • Het hele seizoen: 200 g / m2 - de optimale oplossing vanwege zijn veelzijdigheid.Een comfortabele nachtrust is het hele jaar door gegarandeerd.

In dit geval ligt de nadruk op de individuele kenmerken van het organisme, zijn eigen gewoonten en lokale klimatologische omstandigheden.

afmeting

De grootte van de deken selecteren, op basis van de afmetingen van het bed en het aantal gebruikers.

Er zijn vier algemene grootten van dekens, die zijn:

 • anderhalf;
 • dubbel;
 • dubbel met Europese standaardafmetingen;
 • kinderen.

Verschillende fabrikanten hebben mogelijk iets verschillende productgroottes. Hoewel er een aantal standaardmaten zijn die zijn ontworpen voor standaard beddengoed sets.

Standaard maten:

 • Een en een halve producten zijn 140x205 cm, wat wordt beschouwd als de meest gebruikelijke maat, wat overeenkomt met de klassieke Russische anderhalve maat van het dekbedovertrek 145x215 cm.
 • Producten op tweepersoonsbedden, die overeenkomstig breder zijn - 175x205 cm, zijn ontworpen voor dekbedovertrekken van 175x210 cm.
 • Eurostandard 200x220 cm-modellen - bijna elke fabrikant heeft dergelijke opties, evenals beddengoed van de juiste maat is te vinden in alle bekende textielmerken.
 • Kindermodellen 110x140 cm, en ze worden niet alleen gekocht voor kinderbedjes, maar ook in kinderwagens voor pasgeborenen.

Anderhalf dekbedden zijn perfect voor oudere kinderen: het volledig voldoen aan de traditionele maten van babybeddegoed met anderhalve-persoonsbedden voor volwassenen is erg handig en je kunt snel een deken voor een tiener kiezen.

Selectiecriteria

Wanneer u van plan bent een eucalyptusdeken te kopen, let dan op de samenstelling en de omvang en dichtheid.

Er moet rekening worden gehouden met het feit dat er verschillende soorten producten te koop zijn:

 • Met een vulmiddel van 100% tensel - de duurste modellen, vanwege hun hoge kosten.
 • Met kunstmatige zwanenvulling - 100% polyester met doorgestikte hoes.
 • Gemengd: eucalyptus + katoen.

Elk van de bovenstaande opties is in staat om een ​​hoog niveau van comfort te bieden, maar als het gaat om de aanschaf van beddengoed uit zuivere lyocell die voorrang heeft, vergeet dan niet om te informeren naar de samenstelling van het model dat wordt gekocht.

Het komt ook voor dat de fabrikant in de vermelde specificaties eucalyptusvezels als vulstof aanduidt, maar in werkelijkheid bevat de plantenvezel alleen de bovenste laag beddengoed.

Hoewel, wanneer de samenstelling 20% ​​tot 50% natuurlijke vezels bevat, en de resterende componenten synthetische en siliconenadditieven zijn, vereenvoudigt het de verzorging van producten.

Om misverstanden te voorkomen, moet u een paar minuten besteden aan het bestuderen van de instructies en communiceren met de verkoper-adviseur om de verschillen tussen de analogen van verschillende merken te achterhalen.

Zorgregels

Serveer dekens met eucalyptus vulmiddel wordt gereduceerd tot de gebruikelijke machinewasbeurt indien nodig. Als alternatief - stomerij.

Volg deze richtlijnen om ervoor te zorgen dat het product zo lang mogelijk meegaat:

 • Wassen is wenselijk in de delicate modus, de temperatuur mag niet hoger zijn dan 40 °.
 • Gooi het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen weg ten gunste van zachte, zachte formuleringen.
 • Fijn persen in een typemachine is mogelijk, maar het is het beste om het product natuurlijk in de open lucht te drogen. De gewassen deken ligt op een horizontaal oppervlak en aangezien de eucalyptusvulling hygroscopisch is, zal het drogen niet veel tijd kosten.
 • Voor het behoud van pluizigheid, periodiek lucht de deken.

Recente studies van slaapartsen hebben een directe relatie aangetoond tussen de kwaliteit van leven en de kwaliteit van nachtrust.Gezien het feit dat we in een slaaptoestand het derde deel van ons bewuste leven doorbrengen, dus geprogrammeerd door de natuur, moet de keuze van het beddengoed met een zekere mate van ernst worden genomen.

De volgende video gaat over hoe eucalyptusvullers worden gemaakt.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer