Babydekens

Om de slaap van het kind zo gezond mogelijk te maken, is het belangrijk om jonge kinderen een gevoel van maximale warmte, zachtheid en comfort te bieden. Kinderdekens van goede kwaliteit - een van de noodzakelijke items om de beste voorwaarden te creëren voor een goede rest van het kind. Het belangrijkste is om een ​​babydeken correct en smaakvol te kiezen, zodat de aankoop het kind en zijn ouders lang plezier en plezier zal brengen.

Basisvereisten

Allereerst is het belangrijk dat de babydeken hypoallergeen is. In de samenstelling mogen geen schadelijke stoffen zijn die bij kinderen een allergische reactie kunnen veroorzaken. Dit is vooral belangrijk in omstandigheden van ongunstige ecologie en een verhoogde stresstoestand waaraan kinderen in toenemende mate worden blootgesteld in moderne omstandigheden.Als de gebruikte materialen van hoge kwaliteit zijn, zonder de inhoud van die componenten die irritatie van de huid en slijmvliezen bij kinderen kunnen veroorzaken, zal dit het belangrijkste voordeel zijn dat bijdraagt ​​aan de aanschaf van een dergelijke deken.

Daarnaast moeten materialen voor kinderdekens goed zijn om de lucht door te laten.. Zoals u weet, houden jonge kinderen ervan om te schuilen met hun hoofd, en als dit gebeurt, moet het kind worden voorzien van vrije toegang tot lucht om het broeikaseffect en gebrek aan zuurstof te voorkomen. Heel vaak heeft het kind overmatig zweten als hij slaapt. Als de deken hygroscopisch is, verwijdert het overtollig vocht en wordt het niveau onder de deken niet hoger.

Bij het wassen moet het zijn vorm en eigenschappen die nuttig zijn voor het lichaam van het kind niet verliezen.

Wanneer een kind slaapt, kan hij de deken vaak op de grond werpen. Daarom is het noodzakelijk dat het groot genoeg is en niet valt bij de geringste beweging van het kind tijdens de slaap.

types

Het is het beste om twee kinderdekens tegelijk te kopen: een is winter, meer dicht en volumineus, en de andere is zomer, licht, ontworpen voor warm weer:

 • Dun deken veel gemakkelijker om in een kinderwagen te stoppen.Als het tegelijkertijd voldoende warmte vasthoudt, is dit model uitermate geschikt voor buitenwandelingen in de lente, bijvoorbeeld een dunne jacquard deken gemaakt van geknipte wol van een dier.
 • Dekentransformator perfect voor de pasgeborene, omdat het in uitgevouwen vorm kan worden gebruikt als een gewone deken van een standaardvorm en om snel te kunnen lopen in een envelop. Fabrikanten bieden een breed scala aan transformatoren voor baby's uit de eerste levensmaanden, gemaakt van zowel natuurlijke als hoogwaardige synthetische materialen.

Het is ook de moeite waard om te overwegen dat het voor pasgeborenen beter is om een ​​vierkante deken op te ruimen die een kleine maat heeft, omdat het op deze manier het handigst is om de baby in te pakken.

 • Dekenzak is ideaal voor een kind van het eerste levensjaar. Een klein kind kan de deken altijd afwerpen en de gesp van de tas houdt het goed vast en belemmert tegelijkertijd de beweging niet. Om ervoor te zorgen dat de moeder 's nachts voederen organiseert, hoef je het kind niet uit te kleden: je kunt gewoon je handen in de tas pakken.De baby raakt nooit verstrikt in zo'n deken en hij zal altijd warm zijn, en het gevoel van warmte en comfort dat in de tas ontstaat, zorgt voor een gezonde en gezonde slaap.
 • Deken, gewatteerd door vierkantjes, Het is een zeer praktische optie, omdat een dergelijke steek de vervorming van het vulmiddel voorkomt, het in de beste vorm houdt en niet laat vouwen tijdens het wassen, drogen of chemische verwerking. Wanneer een kind in een droom omdraait, is er minder risico dat het opvulsel in klonten knapt, zoals vaak het geval is met synthetische materialen van niet erg goede kwaliteit.

afmeting

Voor jonge kinderen is de standaardmaat van de deken meestal 112x112 cm. Als het kind groeit en zich ontwikkelt, kan hij al een enkele deken van dezelfde grootte als een volwassene kopen: 140x112, 172x205, 200x220cm. Dit zijn de belangrijkste parameters die moeten worden begeleid bij het kopen, maar er zijn een paar punten waar u op moet letten.

Natuurlijk is de belangrijkste factor die de juiste aankoop van een deken bepaalt, dat het kind voortdurend groeit en dat naast deze maten ouders ook enkele subtiliteiten moeten kennen die het probleem van het kiezen van kinderdekens aanzienlijk zullen verminderen.

In ieder geval moet eraan worden herinnerd dat de babydeken een niet-standaard formaat heeft en dat het daarom niet gemakkelijk voor hem is om beddengoed te kiezen. Er zijn verschillende oplossingen: u kunt het beddengoed zelf naaien of een deken meteen aanschaffen met een set beddengoed.

Elk kind, vooral als het gaat om kinderen van jongere voorschoolse leeftijd, is constant in zijn slaap aan het draaien, en ouders moeten erop voorbereid zijn dat de deken vaak op de grond glijdt. Een van de oplossingen voor het probleem kan de aanschaf van een zwaarder model zijn, bijvoorbeeld een katoen of een donsproduct, maar natuurlijke materialen vereisen speciale zorg en kunnen allergieën veroorzaken. In dit geval is het beter om een ​​deken breder en groter te maken, zorg ervoor dat deze niet te zwaar en "benauwd" is.

Groot volume deken past niet in de wandelwagen wanneer buiten lopen. Dit geldt met name voor producten van sintepon, hollkon en holofiber. Voor straatwandelingen zijn dunne dekens of spreien ideaal.

In een kinderwagen past een staartdeken perfect: wanneer deze is opgevouwen, zijn de afmetingen erg klein.

Een meer gedetailleerde beschrijving van de grootte van kinderdekens, afhankelijk van de leeftijd van het kind, ziet er als volgt uit:

 • 80x80 cm - een standaard vierkante deken voor een pasgeborene, die optimaal is voor het inpakken van de baby. Vaak gekocht voor ontslag uit het ziekenhuis, past goed bij de wieg. Het wordt gekocht wanneer de aankoop van een wieg niet is voorzien, omdat een vierkante deken er niet in past;
 • 60x90 cm - een deken van deze grootte is geschikt voor een kind tot een jaar, met de voorwaarde dat hij niet veel in de wieg omdraait. Als de baby in een droom te mobiel is, is het beter om een ​​grotere versie te kopen. Vanwege het feit dat kinderen snel groeien, zal zo'n deken korte tijd nodig zijn, maar later kan deze worden gebruikt om de voeten van het kind te bedekken tijdens het lopen bij koud weer;
 • 90x120 cm - De maat kan universeel worden genoemd. Gebruikt voor kinderen van 3 jaar en jonger. Zo'n deken kan eenvoudig van elke kant worden gekiept, maar u moet er rekening mee houden dat deze niet langer in een kinderwagen past;
 • 100x140 cm - zo'n deken zal tot de lagere school dienen, maar past misschien niet in de standaard wieg, dus je zou verwachten dat tegen die tijd het kind een volwaardige slaapplaats zal hebben;
 • 140x200 cm - deze maten worden al gebruikt bij de aanschaf van dekens voor volwassenen, zijn goed geschikt voor adolescenten.

materialen

Vandaag worden voor kinderen de volgende modellen gebruikt:

 • dekbed verschilt in speciale zachtheid en duurzaamheid. Bijvoorbeeld, een product gemaakt van zachte zwanen pluisjes kan in alle tijden van het jaar worden gebruikt. In de winter houdt het perfect warmte vast, en in de zomer is het onmogelijk om eronder te oververhitten omdat het zorgt voor een intensieve luchtcirculatie. Neer kan echter de allergieën van een kind veroorzaken en een broedplaats voor huisstofmijten worden. Wanneer u in klimatologische omstandigheden met hoge luchtvochtigheid leeft, zal het dekbed vocht opnemen en niet bezwijken onder het drogen.

Als de ouders van het kind desalniettemin grote verlangens hebben om alleen een warm dekbed voor hem te kopen, is het aan te raden om doorgestikte opties te overwegen, omdat de steek ervoor zorgt dat ze de vorm behouden.

 • Bamboedeken heeft een duidelijk voordeel ten opzichte van de dons, namelijk: hypoallergeen. Bamboe is een milieuvriendelijk materiaal dat geen vocht en onaangename geuren absorbeert. Bovenal is deze optie goed voor de zomer: het behoudt de nodige hoeveelheid warmte op een koele zomeravond en is tegelijkertijd licht en aangenaam in gebruik.De basiszorgregel: droog nooit een bamboedeken en was het met een watertemperatuur van 30 graden. Als machinewas wordt gebruikt, moet de modus de zachtste zijn, zonder te centrifugeren. Droog en verspreid het oppervlak.
 • Deken van een synthetische wintermaker Het heeft een lange levensduur en kan voor een kleine prijs worden gekocht. De belangrijkste voordelen van dergelijke opties zijn dat ze weinig wegen en hypoallergeen zijn, zonder zorgvuldig onderhoud, in tegenstelling tot producten gemaakt van natuurlijke materialen. Synthetische dekens hebben echter belangrijke nadelen: slechte opname van vocht en slechte luchtcirculatie. Daarom is het beter om ze niet te verkrijgen in het geval van leven in een vochtig klimaat met hoge regenval.
 • Katoenen deken het onderscheidt zich door alle voordelen van producten gemaakt van natuurlijke materialen: het houdt de warmte perfect vast, absorbeert geen vocht en is zeer goedkoop. Maar tegelijkertijd is het vrij zwaar en absorbeert het gemakkelijk geuren, wat de populariteit bij klanten aanzienlijk vermindert. Je kunt een gewatteerd product kopen als de winter droog en ijzig is - dan zal het zijn beste kwaliteiten tonen en de eigenaars geen extra problemen geven.
 • Fleece deken bestaat uit polyester en daarom moet je het meteen begrijpen dat het een synthetisch materiaal is. Maar als het vlies van hoge kwaliteit is, is het echt heel zacht, warm en veroorzaakt het geen allergische reacties. Dit is een van de weinige op synthetische materialen gebaseerde materialen die "ademend" kunnen worden genoemd. Een dergelijke deken moet echter aan een speciale behandeling worden onderworpen, anders kan deze onder bepaalde omstandigheden ontbranden. Vlies sterk geëlektrificeerd, er verschijnen snel pellets.

Dergelijke tekortkomingen kunnen alleen worden geminimaliseerd als natuurlijke additieven in het materiaal aanwezig zijn.

 • elk wollen deken altijd kwaliteitsbaby. Als hij geen allergische reacties heeft, zal een dergelijke acquisitie zeer nuttig zijn en zelfs in de grootste koude het nodige niveau van warmte bieden. Een van de meest populaire opties tot op de dag van vandaag is de kameldeken: deze wol heeft een minimale mate van slijtage en verdraagt ​​het wassen. Er zijn ook wollen plaids geweven op een specifieke manier. Als de deken een quiltpatroon heeft, wordt de wolvulling verpakt in een duurzame zak. Dekkingsstoffen zijn gemaakt van gestructureerd katoen of calico.
 • Aas of natuurlijke katoenen deken het heeft lichtheid en zachtheid, en absorbeert die eigenschappen die niet genoeg zijn voor watten en wollen producten: de eerste staan ​​bekend als zeer zwaar in gewicht, en de laatste kan huidirritatie bij een kind veroorzaken. Katoenproducten zijn erg praktisch, hun kosten zijn laag. Ze vereisen geen speciale zorg, ze zijn perfect geschikt voor machinewas op 40 graden. Elke katoenen deken is opmerkelijk omdat talrijke wasbeurten de vorm en inhoud van de vulstof niet beïnvloeden.
 • Terry producten velen van oudsher bekend, evenals dekens van wol. Verschillen daarin in hun productie met behulp van natuurlijke materialen. Badstof dekens zijn linnen, bamboe, katoen. Ze hebben een uitstekende thermische geleidbaarheid, niet "benauwd", met een aangenaam massage-effect.
 • sintepon - Een geweldig materiaal voor een deken voor het geval u een "budget" en onpretentieuze optie moet kiezen. Dergelijke producten dienen lange tijd, zijn goedkoop, veroorzaken geen allergieën, zijn erg licht in gewicht. Echter, vanwege de nadelen moet worden opgemerkt dat ze niet goed ademen en niet geschikt zijn voor kinderen die graag met hun hoofd schuilen.
 • Een van de beste synthetische materialen voor het maken van beddengoed is hollofayber. Een holofiber-deken aan de binnenkant ziet er altijd uit als een grote lichtwolk. Dergelijke producten zijn warm genoeg en behouden hun vorm na talloze wasbeurten in de machine. De kosten van dergelijke dekens zijn erg democratisch, wat hun relevantie waarborgt.
 • Van de duurdere opties gepresenteerd door natuurlijke materialen, opmerkelijk jacquard dekens, bij de vervaardiging waarvan geit, kameel of schapenwol wordt gebruikt. Dergelijke producten, met uitzondering van bepaalde kamelenhaarvariëteiten, zijn zeer zacht, absorberen vocht en onder hen zal het kind nooit benauwd zijn. Een uniek kenmerk van jacquard-producten is dat hun wollen vezels op een speciale manier met elkaar verweven zijn, wat zorgt voor het creëren van originele patronen. Deze tekeningen worden aangebracht aan beide zijden van de deken en het kind zal blij zijn dat het product naar de ene of de andere kant kan worden gedraaid - alsof de deken niet één is, maar twee.
 • Zijden deken Het is ook erg duur in vergelijking met de meest populaire producten gemaakt van bamboe of holofiber.Natuurlijk zijn dergelijke opties in de regel heel mooi, helder en onderscheiden zich door hoogwaardige vulstoffen in de vorm van cocons van zijderupsen. Zo'n vulmiddel is voor al zijn natuurlijkheid een ongunstige omgeving voor huisstofmijt. De eigenaardigheid van zijdeproducten is dat het kind in de zomer geen warm gevoel onder zich zal hebben, en in de winter zullen ze hem altijd van warmte voorzien.
 • De zomer wordt geweldig voor de zomer. gebreide en zachte dekensdie gemakkelijk in een wandelwagen kan worden gedaan of op pad gaan. Knitwear zal het kind behagen met warmte en comfort, en pluche met de helderheid, schittering en onbeschrijflijke gevoel van zachtheid.

Kleuren en prints

De volgende kleuren dekens zijn op de markt:

 • Witte deken zal altijd een geschikt geschenk zijn voor een pasgeborene of een klein kind. Bij het kiezen van een zacht wit product is het altijd belangrijk om het materiaal waaruit het is gemaakt, te overwegen om de optie te kiezen die het wassen en verzorgen op de best mogelijke manier tolereert.

U kunt een witte envelop of een vierkante deken kiezen, wat de beste keuze is voor een kind van het eerste levensjaar.

 • Lichtgroene deken met een holofibervuller wordt niet alleen een nuttig en ecologisch veilig item om te slapen, maar ook om elke kinderkamer te versieren. Deze kleur zal altijd het zenuwstelsel van het kind kalmeren, bovendien is het zo aangenaam voor de ogen en neutraal dat een deken van deze kleur kan worden gekocht voor zowel jongens als meisjes.
 • Gekleurde dekens met een patroon U kunt kiezen uit jacquard-patronen. De verscheidenheid aan patronen aan beide zijden van een dergelijk product kan een extra stimulans zijn voor de aanschaf ervan, ondanks de hoge prijs - vooral modellen van zachte wol van berggeiten. Voor schoolkinderen onder de lente-zomer opties, kunt u kiezen voor een deken met een geruit patroon - het is beter van zachte wol, bij afwezigheid van allergische reacties.

decoratie

Een verscheidenheid aan keuzes van kinderdekens en voorziet in de decoratie van milieuvriendelijke textielmaterialen:

 • Voor kleine kinderen vaak gebruikt Chiffon afwerking in verschillende kleuren. Dit decor biedt een extra attractie voor de aandacht van het kind voor felle kleuren.
 • Je kunt ook kiezen voor een vrolijke deken sprei met pomponsdie ook in verschillende kleuren en maten kan zijn.Een kind zal met plezier spelen met pom-poms, ze in zijn handen draaien en daardoor fijne motorische vaardigheden ontwikkelen. Het is alleen belangrijk om ervoor te zorgen dat de baby de decoraties niet met buitensporige aandacht naar hen afsnijdt.

Welke is beter om een ​​wieg te kiezen?

Voordat u een deken koopt, moet u deze enkele keren zorgvuldig inspecteren en zelfs aanraken om vervolgens geen spijt te hebben van de gemaakte keuze. Het komt zo voor dat een warme en luchtige deken toch een scherpe geur van een onbegrijpelijke chemische substantie heeft. Dit gebeurt bij het gebruik van vulstoffen van slechte kwaliteit of slecht gefixeerde verf. Een deken die is gekozen voor een kind, moet altijd zacht aanvoelen. Als u uw hand boven het product houdt, zijn er onplezierige stiksels, moet u onmiddellijk weigeren van een dergelijke aankoop.

Voor kinderen van 3,4 jaar oud zijn de beste afmetingen van het product 90 x 120 cm.

Zo'n deken is erg handig om van alle kanten te bedekken en het kind te bedekken, zodat hij hem niet op de grond gooit tijdens onvrijwillige bewegingen in een droom. Voor kinderen van 5 jaar en ouder is een deken van 140x200 cm geschikt, voor het geval het kind al in een apart bed slaapt.

Houd er bij het kiezen rekening meewelke temperatuur gewoonlijk op een bepaald moment in de slaapkamer van het kind wordt bewaard. Als de ruimte koel is, kunt u een dons- of wolproduct kopen. Wonen in klimaten met een hoge luchtvochtigheid is de reden voor het verkrijgen van lichte, maar warme en "ademende" jacquardpatronen. Als de lucht droog is en de luchtvochtigheid laag, zijn dekens van kunststof geschikt, in dit geval zo goed mogelijk.

Als een kind een aanhoudende allergische reactie of irritatie van de huid heeft, zal het moeten worden geweigerd om producten van natuurlijke materialen te kopen. Een alternatief kan een deken van sintepon of holofiber zijn, gerangschikt als een van de meest hoogwaardige en milieuvriendelijke synthetische producten. De fabrikant moet ook opletten. Het is beter om producten van bewezen bedrijven te kopen. Ze zullen meer kosten, maar het is beter om geen goederen te kopen van mensen die een dubieuze reputatie hebben, vooral als het gaat om de gezondheid van kinderen.

Wanneer u een babydeken koopt, moet u vertrouwd raken met een concept als het niveau van warmteoverdracht. Dekens zijn warm, licht en veelzijdig, geschikt voor elk seizoen.

Als de deken warm is en is ontworpen voor gebruik in koude winters, moet de dichtheid van de opvulling minimaal 420 g / m2 zijn. In universele producten mag het dichtheidsniveau liggen tussen 300 en 350 g / m2, terwijl dekens en spreien voor de zomer 200-220 g / m kunnen zijn.

Bekijk de Carter's reeks kinderdekens in de volgende video.

Zorgregels

Elke babydeken moet één keer per week worden geventileerd, indien mogelijk, op een balkon of loggia. Als we het hebben over een synthetisch product, bijvoorbeeld van hollkon, dan moet het eenmaal per maand worden gewassen.

Wollen dekens mogen alleen met de hand worden gewassen, de maximale watertemperatuur tijdens het wassen mag niet meer dan 30 graden zijn.

Wat dure zijdeproducten betreft, is het beter om geen serieuze manipulaties met hen onafhankelijk uit te voeren (behalve uitschudden en luchten), maar om over te schakelen op een goede chemische reinigingsdienst, waar ze op professionele wijze op orde worden gebracht.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer