Bamboe dekens: mode of gebruik?

Een moderne bamboedeken is niet alleen een eerbetoon aan een andere mode voor ongewoon beddengoed met een hoge mate van milieuvriendelijkheid, maar in feite een uiterst comfortabel en praktisch ding, waarvan het gebruik u veel plezier zal brengen.

Wat is beter dan eucalyptus, holofiber, schapenwol en zwaan naar beneden?

Gezien het feit dat tegenwoordig bamboe-producten erg populair zijn, is het noodzakelijk om grondig vertrouwd te raken met hun basiskwaliteiten voordat je ze koopt. welke Voordelen geven u de acquisitie:

 • In dergelijke dekens is er een eigenaardige circulatie van luchtmassa's en vochtdaarom, geen "broeikaseffect", zoals het geval is met andere dekens, zul je hier niet komen.De vezels zijn perfect ademend, in een constante modus waardoor het menselijk lichaam de meest comfortabele temperatuur heeft. De vezels van deze plant hebben de eigenschappen om direct het overtollige vocht op te nemen en ze niet op te hopen, en de natuurlijke "smaak" voorkomt het verschijnen van elke onnodige geur.
 • beschikbaarheid antibacterieel effect. Fabrikanten van dit soort dekens in één stem verklaren dat er in dit materiaal een natuurlijk antibioticum is dat de bacteriën in het product gedurende de hele paar dagen gemakkelijk onderdrukt.
 • Samenstelling van natuurlijke en ecologisch bewezen grondstoffen. In bamboe zijn er helemaal geen chemische onzuiverheden. elementen, synthetische additieven of pluisjes - deze vulling is volkomen veilig voor volwassenen en kinderen.
 • Plantvezel materiaal bevat in zijn samenstelling verschillende componenten en essentiële oliën, ze hebben een groot effect op de ademhaling en de menselijke huid. Deskundigen bevelen zelfs het gebruik van bamboe beddengoed aan voor mensen met astma en allergieën.
 • Positief effect op de gezondheid. Zo'n product is vrijwel gewichtloos, het creëert comfortabele temperatuuromstandigheden, waardoor de eigenaar de slaapkwaliteit aanzienlijk verbetert.De componenten die in dit materiaal zitten, hebben ook een grote invloed op de emotionele achtergrond van een persoon.
 • uitvoerbaarheid, aanzienlijke levensduur. Bamboe dekens zijn heel gemakkelijk te reinigen, ze kunnen in een conventionele wasmachine worden gewassen en ze drogen snel.

Bamboedekens, net als elk ander product, hebben niet alleen positieve eigenschappen, maar ook een aantal negatieve eigenschappen, waaronder:

 • Genoeg hoge kosten.
 • De pracht en praal van slaapaccessoires is verloren als het duurt.
 • Bamboe dekens zijn gemakkelijk te vervalsen en daarom is het moeilijk om dit bamboeproduct en zijn nep te onderscheiden.
 • Producten verslijten snel als er altijd een hoge luchtvochtigheid in de kamer is.

Nu weet je alle voor- en nadelen van het gebruik van een bamboedeken. Vergeet echter niet het bestaan ​​van soortgelijke producten met andere soorten verschillende vulstoffen. Allemaal onderscheiden ze zich van nature door hun kenmerken en prijsniveau. Om er zeker van te zijn dat de bamboedeken een veel betere keuze is, moet je weten hoe andere dekens er aanzienlijk van verschillen:

 1. Kamelen wollen deken. Het is veel moeilijker dan bamboe, het kan niet thuis worden gewassen, wat betekent dat het moeilijker is om voor hem te zorgen. Zo'n warme deken is niet allergeenvrij. Het heeft een ongewone geur, houdt geen lucht en vocht vast, maar heeft een benijdenswaardige levensduur, de samenstelling helpt de pijn in de gewrichten en botten te verminderen.
 2. Het product van zwaan naar beneden. De kosten zijn aantrekkelijker en betaalbaarder. Swan's down is extreem licht, maar het is heel slecht om water en lucht in te laten, en is ook de oorzaak van de vorming van talloze statistische kosten, die consumenten niet zo leuk vinden.
 3. Eucalyptus deken. Het materiaal dat wordt gebruikt om een ​​dergelijke deken te maken is ook milieuvriendelijk en natuurlijk, heeft een hoge mate van hypoallergeniciteit en de eucalyptusdekens zijn licht en nuttig voor het menselijke ademhalingssysteem.
 4. Producten van schapenwol. Dit materiaal is ook erg handig, het heeft een goed effect op het hart, heeft analgetische eigenschappen, als iemand een lichamelijke pijn heeft. De deken is goed geventileerd, bijna gewichtloos. Het kan met de hand of in een wasmachine worden gewassen.
 5. Holofiber-dekens. Dit is een modern en zeer populair kunstmatig materiaal met verschillende positieve eigenschappen, omdat het gemakkelijk te verzorgen is, niet veel weegt, niet leidt tot het "broeikaseffect", goedkoop is, geen vreemde geuren heeft, maar antibacteriële eigenschappen heeft, allergeenvrij is. Dit is een van de meest waardevolle rivalen van natuurlijke bamboe volgens vele criteria. Maar toch zijn natuurlijke materialen veel nuttiger voor de gezondheid van de mens dan welk goedkoop materiaal dan ook dat gemaakt is van synthetische stoffen.

Productiemethoden

Bij het maken van bamboevezels worden planten genomen die drie jaar zijn gegroeid. De transformatie van harde stengels in lichtgewicht vuller wordt uitgevoerd in bepaalde stadia: eerst wordt de plant fijngemalen, dan wordt hij gedrenkt in een speciale oplossing en geperst tot een hoge kwaliteit, goed gereinigd en voorzichtig uitgekamd.

Vandaag bestaat er een mechanische en chemische methode voor het verwerken van bamboestelen:

 • Mechanische methode - dit is de productie van de originele vezel. Dergelijke vezels worden geproduceerd door actieve blootstelling aan vezels zonder verschillende chemische bestanddelen. Dit is een zeer moeilijk, lang en erg duur proces.Stoffen van deze bamboe zijn volledig milieuvriendelijk.
 • Chemische methode - vervaardiging van kleverige bamboevezels. Grondstoffen voor een dergelijke vezel, behalve bont. de verwerking is ook onderhevig aan chemische invloeden. Aan het einde van de chemische verwerking zijn draden en weefsels onschadelijk voor de gezondheid, wat niet verrassend is, omdat de reagentia constant worden gebruikt bij de verwerking van natuurlijke vezels zoals wol en katoen.

types

Een nieuw bamboeproduct dat je kiest om te slapen, kan 1 of 3 graden warmte hebben, meestal afhankelijk van het seizoen van het jaar, wanneer ze moeten worden gebruikt:

 • Zomerbamboedeken. Het wordt vaak eenvoudigweg licht of zelfs lichtgewicht genoemd. De standaarddichtheid van het interne materiaal van een dergelijk product is 200 g / m2. Lichtgewichtloze deken - het populairste model in de lijn van moderne bamboeproducten. Gladde draden maken het accessoire perfect geblazen, ze garanderen ook zijn lichtheid, deze deken zal u toelaten om te genieten van comfort en speciale zachtheid tijdens de slaap.
 • Winter (warme) deken van plantaardige draden ongeveer 2 keer meer en meer magnifiek dan elk zomermodel. De dichtheid van het materiaal is maximaal 300 g / m2, maar het kan veel meer zijn, afhankelijk van de smaakvoorkeuren van de koper. Hoe hoger de dichtheid, hoe warmer het product zal zijn.Maar er moet aan worden herinnerd dat het verhogen van de dichtheid van het innerlijke materiaal het gewicht van het product zelf onmiddellijk zal verhogen. Winterdekens onderscheiden zich door het feit dat je onder hen je lichaam veel sneller kunt opwarmen en niet zweten, zoals vaak het geval is met de gebruikelijke watten. Bamboedraden zijn lichtgewicht, goed geventileerd en cool creërend materiaal. Door de enorme hoeveelheid lucht tussen de draden, behoudt deze deken het uitstekende microklimaat van het menselijk lichaam tijdens de slaap, inclusief het vasthouden van de warmte, zelfs bij zeer lage temperaturen in de kamer.

Als je snel in je bed opwarmt, zal bamboevezel je beschermen tegen transpireren - het verwijdert kwalitatief een teveel aan vocht en geeft je voldoende ventilatie. Een tweelaags bamboeproduct zal je opwarmen in de koudste winter.

 • Het hele seizoen deken - dit is de gemiddelde variant tussen zomer- en warme producten. Het heeft zo veel plantaardig binnenmateriaal als de winter gewatteerd, maar is versierd met een snelle steek, waardoor de vulling veel dichter in de deken kan worden geplaatst en dan wordt het niet zo luchtig. De nauw aangrenzende één-op-één vezels bevatten in dit geval veel minder lucht dan in een standaarddoek.Trouwens, daarom is een deken voor alle seizoenen van het jaar niet zo verwacht warm als een product voor het winterseizoen van het jaar.

Waar is het van gemaakt?

Het meest voorkomende model van bamboe oorspronkelijke deken is de behandelde plant zelf in het product, dat wil zeggen, deel van de interne vulstof. Meestal bestaat het niet voor honderd procent uit plantaardige draden en bevat het ook bepaalde kunstmatige componenten. En dit is nogal een objectieve noodzaak, omdat de plantenvezel zelf niet de nodige veerkracht heeft om pracht en volume aan de deken te geven.

Maar hoe indrukwekkender het product is, hoe warmer het zal zijn, en hoe beter het zal zijn om de nodige lucht voor ventilatie door te geven. De aanwezigheid van speciale eigenschappen van kunstvezels verbetert de eigenschappen van bamboe beddengoed aanzienlijk. De kosten van de deken kunnen in dit geval aanzienlijk zijn, afhankelijk van de hoeveelheid synthetische stoffen en plantaardige vezels: hoe meer planten, hoe hoger het prijsniveau.

Meestal zijn de verhoudingen uniform of zijn 30/70 en 70/30 als een percentage van bamboevezels en synthetica, respectievelijk.

Een groot aantal bamboe maakt het product aangenaam om aan te raken,en het belangrijkste is dat dit plantmateriaal het product helpt de antibacteriële eigenschappen over te brengen die nodig zijn voor de gezondheid van de gebruiker.

Bedek de stof

Bamboedraden bevinden zich soms niet alleen in het product, maar kunnen ook worden opgenomen in de onderdelen van de hoes. Het plantenweefsel bij aanraking is als een mengsel van katoen en zijde. Het voelt dun aan, maar tegelijkertijd sterk genoeg, verrassend zacht. De belangrijkste voordelen van de bamboe hoes zijn dat het niet zal leiden tot een allergische reactie, het zal de snelle genezing van wonden op het oppervlak van de huid helpen.

Maar naast plantaardige vezels in zo'n deken zitten vaak ook andere componenten.

Het beste van alles is dat de dekenovertrek volledig uit natuurlijke stoffen bestaat, bijvoorbeeld katoen, zijde.

Meestal worden goede slaapaccessoires van bamboe verkocht in een katoenen hoes, omdat dit materiaal prettig aan het lichaam hecht, de huid niet irriteert, de stof de plamuur goed vasthoudt. Het zijden kleed van een deken van een bamboedeken is een uitstekend antisepticum, zijde absorbeert perfect en verdampt vocht, dient meer dan 10 jaar met de juiste zorg.Een dekenovertrek gemaakt van polyester is ook erg populair - dit materiaal leidt niet tot allergieën, is niet bang voor de aanval van verschillende parasieten, vereist geen dure en zorgvuldige zorg, absorbeert niet verschillende smaken, dient lange tijd en zonder falen, is niet duur.

De samenstelling van de filler

Van groot belang voor de kwaliteit van de gekozen bamboedeken is zijn opvulling. Wat zijn de meest populaire soorten vulstof voor dit soort dekens, kunnen worden geïdentificeerd:

 1. Bamboo Microfiber. Het product van zo'n succesvolle combinatie van deze vezels zal elke man op straat in staat stellen te rusten voor de glorie. De samenstelling is immers een milieuvriendelijke bamboe en hoogwaardige microfiber, die de eigenschap heeft van verhoogde vochtopname, sneldroging, zachtheid en zachtheid, laag gewicht en volume.
 2. Houtskool bamboe Bamboe koolstofvezel wordt tegenwoordig veel gebruikt als een natuurlijke vulstof in verschillende producten. Dit materiaal absorbeert bijna onmiddellijk vocht, elimineert vlugge geuren, is geschikt voor die mensen die aan allergieën en astma lijden. Deze filler produceert negatieve ionen die goed werken op de huid en de stemming verbeteren,verlicht overdag moeheid en lichaamsspanning, en verlicht ook slaapproblemen.
 3. Eco bamboe. Dit vulmiddel is van hoge kwaliteit, omdat het niet wegrolt, zelfs bij langdurig gebruik, het is bijna gewichtloos. De natuurlijke vezels die erin zitten, hebben een positief effect op de slaap en het welzijn.
 4. Linnen bamboe. Bij de productie van bamboevezel worden chemicaliën helemaal niet gebruikt. Bamboevezelvuller is 100% natuurlijk en milieuvriendelijk. Het is antibacterieel, elastisch, ademt en absorbeert kwalitatief vocht.

kleur

Gezien het feit dat de originele bamboe deken noodzakelijkerwijs is weggestopt in een dekbedovertrek om de levensduur te verlengen, is de kleur van de dekking voor veel consumenten niet zo belangrijk. Veel winkels bieden hun klanten echter de keuze uit de meest originele en klassieke kleuren van bamboedekens voor zowel volwassenen als kinderen. Je kunt altijd een witte deken of een product van neutrale beige of crème kleur kopen. Maar nog steeds veel vaker in de productcatalogus vindt u producten in het groen.Fabrikanten benadrukken dus de milieuvriendelijkheid van hun producten en hun directe relatie met materialen van natuurlijke kwaliteit.

afmeting

Meestal moet de grootte van de deken worden gerelateerd aan de breedte van het bed waarvoor deze is geselecteerd, of aan de grootte van het beddengoed dat al beschikbaar is - om niet nieuw te worden. Een gewone deken wordt geleverd in de volgende maten:

Eenpersoons- of 1,5-bedproduct:

 1. De gebruikelijke breedte is 140-160 cm;
 2. 140 en 145 cm - binnenlandse norm;
 3. 155 cm - deken van eurobreedte;
 4. De meest voorkomende maat is 140x205 cm;
 5. Europarameters - 200x210, 200x220 cm.

Dubbele deken:

 1. De gebruikelijke breedte is 172-220 cm.
 2. De meest voorkomende maat is 172x205 cm.

De gebruikelijke maat van een kinderdeken is 110x140 cm, of 100x150 cm.

Als u een deken wilt kopen voor een bed waar twee mensen slapen, dan is het het beste om een ​​dubbel bamboe beddengoed te kiezen in plaats van een paar van 1,5 slapende dekens. Een met bed bedekt bed lijkt dus veel netter.

Beoordeling door fabrikanten

Momenteel is de productie van kwaliteitsmatrassen van plantaardige vezels betrokken Een groot aantal bekende naai-ondernemingen in Rusland:

 • OL-Tex Is een bekend merk dat al meer dan 10 jaar bedden van hoge kwaliteit produceert. Het assortiment wordt voortdurend uitgebreid, de producten zijn veilig voor het leven en de gezondheid, in overeenstemming met internationale kwaliteitsnormen.
 • Handelsonderneming "Ekoteks" is al meer dan 15 jaar een herkenbare Russische textielfabrikant. Beddengoedmerk Ecotex komt tegemoet aan de moderne levensstijl van consumenten.
 • "AlViTek" - binnenlandse fabrikant met een geschiedenis van 20 jaar van bestaan. Het produceert en verkoopt groothandel dekens van hoogwaardige bamboevezels.
 • Handelsonderneming "Elf" Het is al lang bekend, niet alleen voor Russische consumenten, maar ook voor buitenlandse kopers als gevolg van de hoge kwaliteit van bedproducten gemaakt van natuurlijke materialen.
 • Textielbedrijf Dargez is een toonaangevende Russische producent van textielproducten voor thuis. Elke maand bevat het bijgewerkte assortiment van het bedrijf duizend items van allerlei producten om te slapen en te ontspannen in verschillende prijscategorieën.
 • handelsmerk ivva Biedt kopers de nieuwste collecties beddengoed, gemaakt op moderne apparatuur van Europese en Aziatische fabrikanten.
 • «SN-Textile» is een van de meest bekende bedrijven op de markt van perkgoedfabrikanten en biedt klanten hoogwaardige dekens, matrassen en kussens met 27 soorten materialen voor elke smaak.

Ook producten die grondstoffen bevatten van bamboeplanten worden geproduceerd in China en Turkije, hoogwaardige dekens worden geproduceerd in Japan en Duitsland. Om geen nep te kopen, moet u goed overwegen - hoeveel is uw gekozen product.

De oorspronkelijke productie van bamboe is vrij duur, en deze factor moet op de eerste plaats worden bepaald door de keuze.

Hoe te kiezen?

Bij het kiezen van een nieuwe deken moet je rekening houden met alle criteria: de grootte, de dichtheid van het innerlijke materiaal, waar de hoes van gemaakt is, de leeftijd van degene voor wie deze deken bedoeld is. Het is het beste om goederen te kopen van bekende fabrikanten van dit type producten, waardoor u geen namaakgoederen kunt kopen.

Het allereerste wat u nodig hebt om te letten op de volgende criteria:

 1. Functies die passen (hoe goed de vulling in het product is verdeeld). U kunt ook altijd een quilt of een cassettedeken kiezen.
 2. Bedek materiaal. Het is het beste om te kiezen voor natuurlijke stoffen, zoals satijn, jacquard. De stof moet "ademen", zo duurzaam mogelijk zijn en de vulling goed in de behuizing houden.
 3. Het label moet informatie bevatten over de subtiliteiten van zorg voor een deken, de samenstelling van het product. Als het label het woord NOMITE bevat, betekent dit dat u een product hebt gekozen met de originele natuurlijke vulstof.
 4. De geur kan alleen natuurlijk zijn, zonder onaangename chemische geuren.
 5. De kwaliteit van naaiproducten. Van een kwaliteit bamboe deken zal nooit steken de draad of kruipen uit de vuller.
 6. De informatie op het etiket dat in de deken zelf is genaaid en de informatie op het etiket aan de buitenkant van het product, moeten identiek zijn.

zorg

Om ervoor te zorgen dat de bamboedeken u zo lang mogelijk van dienst kan zijn, moet u vanaf de allereerste dagen van zijn werking hoogwaardige zorg verlenen. Meestal staat informatie over het wassen van een bamboeproduct op het etiket. Memo voor het wassen van bamboeproducten:

 • handmatig wassen en wassen met een machine is toegestaan, maar de watertemperatuur mag niet hoger zijn dan 400C, en de modus voor machinewas moet zo "zacht" mogelijk zijn;
 • Het is het beste om een ​​speciaal vloeibaar poeder te gebruiken;
 • Draai mag niet meer dan 600 beurten zijn;
 • drogen alleen in het horizontale vlak, met uitsluiting van directe zonnestralen op het product;
 • Bewaar bamboe-accessoires voor het slapen alleen in de vorm van een roller, soms afwikkelend en goed schuddend;
 • Stomerij en bleekmiddelen voor bamboe zijn volledig gecontra-indiceerd. Bamboe dekens kunnen niet worden gestreken, omdat een te heet strijkijzer de poriën op de draden volledig "gladstrijkt" en de stof onherroepelijk zijn unieke eigenschappen verliest;
 • Winkel items gemaakt van bamboe draden alleen in een droge, vaak geventileerde ruimte.. Je kunt niet lang dekens van bamboe in polyethyleen wikkelen.

Bekijk de eigenschappen en eigenschappen van de bamboedeken in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer