Spiegeltegel: kenmerken naar keuze

Spiegels worden actief gebruikt in de decoratie van kamers. Ze maken het visueel ruimer, lichter, maken notities van luxe, charme.

Gezien de populariteit van spiegelelementen begonnen tegelproducenten met het maken van spiegelmonsters. Ze kunnen op de vloer worden gelegd, op muren worden gemonteerd of aan het plafond worden gemonteerd. Het gebruik van tegels met spiegeleffect transformeert het interieur onmiddellijk, waardoor het uniek en gedenkwaardig wordt.

Speciale functies

De gewenste afmeting en vorm van de spiegeltegels worden uit grote doeken gesneden, waardoor ze zich onderscheiden van keramische tegenhangers (ze worden ingedrukt en gebakken).

Ze zijn gebaseerd op gesmolten glasmassagecombineerd met geluiddempers, gasvormige kristallijne verbindingen.Deze laatste zorgen voor de karakteristieke schittering van het eindproduct. Na het zagen worden de rand van de bouwmaterialen gepolijst. Dit zorgt voor hun gladheid en veiligheid.

Verschillende patronen en tekeningen worden aangebracht door zandstralen. De contour van de tekening wordt eerst op het materiaal aangebracht en er wordt een zandstraal onder hoge druk overheen gericht. De zandkorrels worden op het glas shcherbinki geslagen en vervolgens in een patroon gevouwen. Dat is hoe tegels met een spiegeloppervlak en een mat patroon verschijnen.

In het interieur worden ook tegels gebruikt waarop het beeld wordt aangebracht met behulp van thermische druktechnieken of met verf. Deze technologie kan echter niet bogen op duurzaamheid.

Typen en kenmerken

Afhankelijk van de locatie van de tegel, worden de typen onderscheiden:

Plafond gemonteerd

Neemt perfect de taak op om het plafond omhoog te brengen, om exclusiviteit van het ontwerp te bereiken.

Op hun beurt zijn er deze types:

 • Polystyreen (of plastic) is een plastic basis met een speciale kleursamenstelling waarop metalen microdeeltjes zijn aangebracht. Het voordeel van deze optie is installatiegemak en lage kosten, maar deze tegel vervormt de afbeeldingdat ziet er misschien onaantrekkelijk uit.
 • Spiegelglas is niets anders dan in tegels gesneden glas. Het is natuurlijk duurder en wordt gekenmerkt door een complexe installatie. Om een ​​esthetisch aantrekkelijk resultaat te krijgen en extra ruimte aan de ruimte toe te voegen, moet u op de perfecte vlakheid van het plafond letten, de nauwkeurigheid van de verhouding tussen de "stukken" van de spiegel.

Wandmontage

Het gebruik ervan verhoogt ook extern de ruimte van de kamer en dient voor zonering.

outdoor

Hier hebben we het in de regel over keramische of klinkertegels met een spiegeleffect. Het is belangrijk om te weten dat de tegel voor het leggen op de vloer hiervoor moet worden ontworpen, anders is hij niet bestand tegen de verhoogde belasting.

Er is ook een zelfklevende tegel met een spiegeleffect. Het bestaat uit een spiegeloppervlak (buiten) en een kleefbasis (binnenlaag). De laatste is bedekt met een beschermende film, die onmiddellijk voor installatie wordt verwijderd.

De dikte van de elementen is 0,4-0,6 cm, ze zijn zelf goed gefixeerd op de basis en vereisen geen extra lijmen. Installatie van het materiaal is vrij eenvoudig, hoewel het een bepaalde vaardigheid vereist.Een positief resultaat is alleen mogelijk als het oppervlak vlak en schoon is.

Je kunt de tegel met facet niet negeren, dit is een materiaal met afgeschuinde randen.

Als we het hebben over het decoratieve ontwerp van spiegeltegels, dan is het de moeite waard de volgende variëteiten te overwegen:

 • Getint, dat is verduisterd;
 • Glad en glad (bij het leggen op het oppervlak zijn de verbindingen bijna niet te onderscheiden, de reflectie is niet vervormd, niet geplet);
 • Materiaal met patroon en ornament;
 • Paneel mozaïek;
 • Tegels die zilveren, chroom of gouden oppervlakken nabootsen.

Materiaal kan variëren in vochtbestendigheid. Voor een badkamer, een keuken, een zwembad zijn tegels met hoge vochtbestendigheidsindices vereist dan analogen voor een hal en een slaapkamer.

Voor- en nadelen

De populariteit van het spiegelmateriaal vanwege de voordelen ervan:

 • Het reflectievermogen van de tegel is ongeveer 90%, dus met de juiste plaatsing van lichtbronnen met behulp van "spiegels" is het mogelijk om de ruimte visueel uit te breiden;
 • Het bouwmateriaal is bestand tegen mechanische schokken, vocht en chemische reagentia,wat de reikwijdte enorm vergroot;
 • Door de verscheidenheid aan tegelvariëteiten, kunt u unieke interieuroplossingen creëren;
 • Veel soorten tegels hebben elasticiteit, flexibiliteit en zijn daarom geschikt voor de decoratie van kromlijnige elementen (kolommen, bogen);
 • "Spiegel" -materiaal wordt gekenmerkt door een lange bedrijfsperiode van maximaal 20 jaar;
 • Brandveiligheid;
 • Lage vochtopname, waardoor het materiaal in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid kan worden gebruikt zonder het risico van schimmelvorming op het oppervlak, het verschijnen van corrosie;
 • Milieuvriendelijk, vooral als het gaat om een ​​spiegelglas. Bij de vervaardiging van tegelfabrikanten weiger om onzuiverheden van koper en lood als een beschermende laag aan te brengen (geregeerd door GOST 17716-91), die vaak wordt waargenomen bij de productie van huishoudelijke spiegels.

Er is echter een materieel en nadelen. In de loop van de tijd kan de spiegel bijvoorbeeld donker worden en zwart worden. We mogen niet vergeten dat het materiaal regelmatig moet worden onderhouden - speciale alcoholbevattende stoffen zullen voorkomen dat er vlekken op het oppervlak komen na het reinigen.

Ondanks de mechanische weerstand van de tegel, is het kwetsbaarder dan zijn tegenhangers, en als de spiegel is beschadigd, is er een hoog risico op letsel.

Tenslotte heeft spiegeltegel hogere kosten in vergelijking met de keramische tegenhanger.

vorm

De standaardtegel is rechthoekig. Hoewel er ook vierkante varianten zijn, maar als we het hebben over beperkte collecties of individuele bestellingen, kan het materiaal hier elke vorm hebben.

Vandaag te koop kun je vaak een paneel vinden. Het bestaat in de regel uit grote spiegeltegels met vierkante of ronde vorm, waaromheen kleinere ruiten en driehoeken met een spiegeleffect zich bevinden.

Een verscheidenheid aan mozaïektegels kan worden beschouwd als spiegels - honingraten. Vanwege de eigenaardigheden van de organisatie, diffundeert deze tegel licht goed, waardoor de ruimte gevuld is met lucht, vrijheid. Een interessant effect kan worden bereikt als matte en glanzende cellen, soortgelijke tinten worden gebruikt in de "kam".

afmeting

De standaardafmetingen van de plafondtegels zijn 59,5x59,5 cm, sommige modellen zijn uitgerust met gaten voor schijnwerpers.

De maten van wandtegels zijn meer divers.De meest populaire zijn vierkanten van 29,5x29,5 cm en rechthoeken van 120x240 cm voor installatie. Met andere woorden, de breedte van de tegel kan 10-30 cm zijn, de standaarddikte is 4-5 mm.

Tegels met facetten die iets (1,5 mm) kleiner zijn dan een vergelijkbare tegel zonder afschuining. Dit komt door het feit dat het verkrijgen van een facetmateriaal onder een hoek wordt gesneden en gepolijst. De breedte van de afkanting varieert in dit geval van 3-40 mm.

Bij het kopen moet u ook letten op de overeenstemming van tegels met de normen van de staat, evenals de afwezigheid van koper en lood in de samenstelling van de spiegellaag, evenals het vermogen van spiegels om ten minste 92% van het licht te weerkaatsen.

Kleurvariaties

De standaard is een kleurloze spiegeltegel, die wordt gekenmerkt door veelzijdigheid. Het ziet er goed uit in elk interieur. Er is ook een spiegeltegel, die een bepaalde schaduw heeft (onder de populaire - pastelkleuren). In de regel worden dergelijke tegels gekocht in hetzelfde kleurenschema als het interieurkleurenschema.

Prachtig en plechtig ziet zwarte tegel eruit, evenals een materiaal dat natuurlijke marmeren of bronzen oppervlakken nabootst. Het oppervlak kan glanzend of mat zijn.

In de meeste klassieke interieurs zien zilveren, gouden of bronzen matte tegels er goed uit. Vergeet echter niet dat ze moeten worden gedoseerd en gecombineerd met andere natuurlijke materialen (duur textiel, houten meubilair).

Overzicht fabrikanten

De meeste fabrikanten die klinkers en keramische tegels produceren, maken ook spiegelvariaties. Als u niet weet welke versie van de laatste stop, lees dan de beoordelingen over de grootste fabrikanten van tegels.

Kerama marazzi - het grootste huismerk dat het vertrouwen van consumenten heeft verdiend. Dit komt door de hoge kwaliteit van producten, conform de GOST. Een onderscheidend kenmerk van de fabrikant zijn de volgende merken in de interieurmode. Dus de hete "hits" van de collectie van vandaag zijn matte brons-, zilver- en grafiettegels. Het nadeel van producten kan hoge kosten worden genoemd (gemiddeld 1000 roebel / m² M).

De toonaangevende binnenlandse "tegelzetter" is ook Shakhty faience-fabriek (Regio Vladimir). De producten worden vervaardigd onder het merk Shakhtynskaya tile en worden beschouwd als de belichaming van Europese kwaliteit, elegantie en aantrekkelijke prijzen.Het assortiment van de fabrikant omvat klassieke vierkante, rechthoekige en driehoekige patronen, evenals tegenstukken in spiegel- en zilveren designs.

Een ander merk waarvan de tegel altijd te vinden is in grote winkels zoals Leroy Merlin, Ikea - Euro-Ceramics LLC. De productie wordt uitgevoerd met behulp van geavanceerde Italiaanse apparatuur, die duurzaamheid en onberispelijke kwaliteit garandeert. Euro-Ceramics biedt een breed assortiment, waarbij er ook spiegelafwerkingsmaterialen zijn.

Fans van glans en zilveren tint kunnen tegels kopen van Nefrit Ceramics LLC. Het is deze ontwerptegel in overvloed gepresenteerd door de fabrikant. Daarnaast worden een groot aantal tegels en mozaïeken van klein formaat geproduceerd.

De grootste leverancier van spiegeltegels is glasfabriek in Belgorod. Gefabriceerde producten worden gebrandmerkt als "DST" ("House of Glass Technologies"). Het productenassortiment van de fabrikant omvat tegels met een veelvoud aan polijstvariaties ("europotlood", rechte falsetto), matte oppervlakken (d.w.z. zandstralen en verwerken en uitvoeren van patronen in deze techniek), fotodruk.Naast standaardtegels vindt u hier mozaïeken, imitaties van glas in lood, zelfklevende films met een reflecterend oppervlak. Tot de modieuze nieuwigheden behoren de Sota-collecties, zilveren, bronzen en grafiettegels en hun matte tegenhangers.

Kenners van verfijnde oplossingen "DST" stelt voor om aandacht te besteden aan het mozaïek 'Klassiek' of 'Klassiek +'. De laatste wordt gekenmerkt door een combinatie binnen een paneel van 2 dicht in schaduwstructuren (bijvoorbeeld zilver en grafiet). Als u bij het kiezen van een tegel wordt geleid door zijn vorm, evalueer dan de Rombo- of Quadro-verzameling. Het voordeel van spiegelmozaïek is niet alleen de originaliteit van het uiterlijk, maar ook de mogelijkheid om op oneffen terrein te leggen.

Plaatsingstips

De tegel wordt veel gebruikt in de badkamer en in de keuken, wat samenhangt met de vochtbestendigheid en het reinigingsgemak. In de regel zijn de gebouwen afgewerkt met tegels, die kunnen worden aangevuld met een spiegel. Als je de laatste diagonaal legt, ontstaat er een illusie van diepe ruimte. Als de kamer ook klein van hoogte is, helpt het spiegelmateriaal het plafond op te heffen en het gebied uit te breiden.

"Spiegelen" in de gang wordt niet aanbevolen om aan tegenovergestelde zijden tegen elkaar te worden geplaatst. Het zal veel effectiever zijn als je aan het begin van de gang tegels op één muur plaatst en aan het eind aan de andere kant. In dit geval krijgt u een zacht diffuus licht, extra volume, ruimte. Wat betreft de vorm, voor de gang moet je in de meeste gevallen een vierkant materiaal kiezen.

U kunt licht en comfort toevoegen aan een kleine slaapkamer door de muur tegenover het venster af te knippen met een spiegelmateriaal. Het is belangrijk dat direct zonlicht niet op de tegel valt, waarvoor de spiegel zich iets boven het raamniveau bevindt.

Het is belangrijk om het niet te overdrijven met het gebied van de spiegel, het is niet nodig om de hele muur op deze manier te versieren. Anders krijg je in plaats van een gracieuze en gezellige kamer een koud en formeel karakter.

Spiegel decor is ook in staat om een ​​meer intieme en huiselijke sfeer van grote kamers te maken. Om dit te doen, worden glanzende tegels geplaatst in combinatie met andere materialen, waarbij de installatie van een enkel spiegelontwerp wordt vermeden.

Tegels in de vorm van ruiten en rechthoeken zijn het best geschikt voor de visuele uitbreiding van kamers, maar ze zullen er niet gunstig uitzien in het midden van de compositie.Voor het "hart" van een spiegelsamenstelling is het beter om een ​​vierkant, cirkel of ovaal te kiezen en deze te kaderen met rechthoekige of driehoekige tegels.

Producten met een spiegeleffect zijn geschikt voor de meeste interieurstijlen. Bijvoorbeeld, tegels met een patroon of patroon ziet er goed uit in de keuken in de stijl van de Provence. Oppervlakken met strikte laconieke vormen, evenals getinte versies zijn geschikt voor hightech, loft en avant-garde stijlen. Een opzettelijk verouderde tegel past perfect in de meeste kamers in de klassieke versie.

U kunt een laag plafond optisch optillen met behulp van plafondelementen. Ze kunnen overal in het plafond worden geplaatst en worden geleverd met verlichtingssystemen of in het midden van het plafond worden gemonteerd en worden aangevuld met structuren op meerdere niveaus. Een andere eenvoudige manier om het plafond op te tillen, is door spiegels aan de onderkant van de muren in de kamer te bevestigen.

Bij het combineren van een spiegeltegel, is het belangrijk om te onthouden dat elementen met een verschillende textuur dezelfde grootte moeten hebben. Voor het effect van een grote kamer, moet je tegels kiezen zonder te verdonkeren en inlijsten.

In de meeste gevallen wordt aanbevolen materialen met spiegeloppervlakken iets hoger te leggen.in het midden van de muur, zal het de weerspiegeling van een groot aantal objecten, mensen, vermijden.

Spectaculaire voorbeelden

Zoals eerder vermeld, dient de spiegeltegel meestal om het oppervlak van de kamer visueel te vergroten. Om dit te doen, moet het zo worden geplaatst dat de spiegels het licht van het raam reflecteren.

Als we te maken hebben met een langwerpige ruimte, bijvoorbeeld gangen, gangen, is het niet aan te raden de verre muur met reflecterende bouwmaterialen aan te leggen. Vanuit deze kamer wordt het nog langer en ongemakkelijk.

Maar in kleine kamers en slaapkamers kunt u de hele wandtegels rangschikken met het effect van een spiegel. Het is waar dat het beter is om het achter of boven de sofa's en fauteuils, het hoofdeinde van het bed te hebben. Om gezelligheid en een gevoel van intimiteit te creëren, gebruikt u het vermogen van spiegels om objecten te verdubbelen. In de reflectiezone is het bijvoorbeeld mogelijk om kamerplanten, stretchkussens of textiel te plaatsen, een stoel te installeren. De resulterende hoek zal onmiddellijk worden gevuld met huiselijke warmte en een speciale atmosfeer.

Voor keukens is het verstandiger om mozaïeken of tegels van kleine afmetingen te kiezen. Dit komt door het feit dat grote elementen bij de minste vervuiling er slordig uit zullen zien.

Het spiegeloppervlak ziet er organisch uit in een toilet en een badkamer.Het heeft hetzelfde effect in combinatie met andere soorten coatings en in het geval dat alle oppervlakken zijn bekleed met spiegels. Het enige nadeel van een dergelijke inrichting is dat het oppervlak wordt verneveld onder invloed van stoom en heet water.

Als een kleine kamer niet kan bogen op hoge plafonds, zal de spiegeltegel te hulp komen. Zo'n ontvangst is goed in de woonkamer of slaapkamer. Het is voldoende om het materiaal van het centrale deel van het plafond te regelen en de verlichting correct in te stellen. Zorg er ook voor dat het deel van de kamer dat in de spiegel wordt weerspiegeld er niet slordig uitziet.

Het is beter om een ​​tegenspiegel te weigeren aan het plafond van grote kamers. Dit ontwerp zal te leeg en koud zijn.

Hoe je een spiegeltegel aan het plafond kunt lijmen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer