Grout voor Ceresit-tegels: types en kenmerken van de applicatie

 Grout voor Ceresit-tegels: types en kenmerken van de applicatie

Ceresit-merkproducten zijn erg gewild in verschillende landen van de wereld, en Rusland is geen uitzondering. Eersteklas producten zijn gemakkelijk te vinden in elk huis of bouwbedrijf en de naam Ceresit is al een garantie dat elk product dat in de werkplaatsen van het bedrijf wordt gemaakt, van hoge kwaliteit, betrouwbaar en duurzaam is.

Het merk kreeg bekendheid en populariteit dankzij een verantwoorde benadering van zijn werk. Het is niet verwonderlijk dat hoogwaardige producten een groot volume van de markt voor bouwmaterialen bedekken. Onder andere de pleister voor Ceresit-tegels, waarvan de typen en kenmerken van de toepassing suggereren dat het beste product voor het verbergen van interstitiële gewrichten niet kan worden gevonden.

Voor- en nadelen

Het feit dat absoluut alle producten van TM Ceresit uitstekende eigenschappen hebben, zal worden verteld door elke professionele bouwer en elke man in de straat die minstens eenmaal in zijn leven met reparaties te maken heeft gehad. De voegmortel voor tegels van dit merk heeft ook positieve feedback.

De lijst met positieve eigenschappen omvat:

 • Breed bereik. Het bedrijf bood de mogelijkheid om elke klant exact het soort voegspecie te kiezen dat voor een specifiek geval nodig is. In de schappen bevinden zich voegen voor keramische tegels, kunststeen, mozaïeken en andere coatings voor decoratieve bekledingen.
 • Soort variëteitspecie. Het is noodzakelijk om de tegenoverliggende Ceresit niet alleen te kiezen op basis van het materiaal van zijn productie, maar ook rekening houdend met de eigenaardigheden van de toepassing. Ceresit produceert bijvoorbeeld een vochtwerende mortel voor gebouwen met een hoge luchtvochtigheid (zwembaden, productiefaciliteiten, enzovoort). Ook in het bereik van het bedrijf zijn er specie, speciaal gemaakt voor gebruik in omstandigheden van lage of, omgekeerd, hoge temperatuur.
 • Rijke kleuren. Het maakt niet uit hoe de tegel werd gelegd: monofoon, veelkleurig, met of zonder patroon.Onder elk type decoratieve coating kunt u de perfecte kleur voor de voeg bepalen, met het palet kunt u dit zonder veel moeite doen.
 • Uitstekende slijtvastheid.
 • Onkwetsbaarheid voor schimmelinfecties.
 • Uitstekende waterafstotendheid.
 • De specie droogt snel en is na verharding gemakkelijk te reinigen, vuil en allerlei soorten vuil kleven niet aan het glanzende oppervlak.
 • Bewaart lange tijd de originele kleur en geeft niet toe aan vervormingen.
 • Het kan zowel voor externe als voor interne werken worden gebruikt.

Ceresit grout heeft een grote lijst voordelen, maar dit product heeft nadelen:

 • Na volledig drogen kan de kleur van de voering veranderen en komt deze niet altijd overeen met de kleur die op de verpakking staat aangegeven. Om deze reden adviseren experts om een ​​grout in een winkel te kopen, waar je altijd elke gewenste sample kunt testen.
 • Sommige soorten grout worden verkocht in papieren zakken. Dit is niet altijd goed, vooral als niet is voldaan aan de voorwaarden die de fabrikant heeft gesteld voor het opslaan en transporteren van bulkgoederen. Sommige kopers merken op dat na het openen, stenen werden gevonden in de zakken met voering, wat aangeeft dat de specie zich in een natte ruimte bevond en, na vocht te hebben verzameld, in steen veranderde.

species

De moderne markt voor bouwmaterialen staat bekend om dit soort grout van het merk Ceresit:

 • CE 33 Super. Ontworpen voor intertegelopeningen met een breedte van niet meer dan 5 mm. Kan op buitenmuren worden gebruikt. De ideale optie voor het afwerken van het toilet en de keuken, is bestand tegen lage temperaturen, heeft uitstekende antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen.
 • CE 35 Super. Gebruikt voor het afdichten van voegen tussen tegels, met een dikte van 4 mm tot 15 mm. Beschikt over waterafstotende eigenschappen, reageert niet op invloed van zonnestralen en een atmosferische neerslag. Kan in zwembaden worden gebruikt. Dit type voegmiddel moet worden gekozen als u moet werken met oppervlaktebekleding met decoratieve steen, marmer en andere soortgelijke materialen.
 • CE 43 Super Strong. Materiaal voor tegelvoegen (4-20 mm) met verhoogde sterkte. Het kan in alle weersomstandigheden worden gebruikt, omdat de mortel water- en hydrofobe eigenschappen heeft, bestand is tegen temperatuurveranderingen en blootstelling aan zonlicht. Het wordt gebruikt voor elke voering van materialen, met uitzondering van marmer en geglazuurde tegels.
 • CE 40 Aquastatic. Ontworpen voor het herstel van voegen tussen tegels tot 10 mm dik.Immuun voor temperatuurvariaties, tolereert gemakkelijk zowel hoge als lage waarden. Vanwege dergelijke technische kenmerken kan het worden gebruikt in kamers met vloerverwarming of buiten. Eenvoudig schoon te maken door vuil en waterafstotendheid.
 • CS 25. Op siliconen gebaseerd product dat is ontworpen om de voegen tussen de tegelplaten af ​​te dichten van 5 tot 30 mm breed. De ideale oplossing voor gebruik in de badkamer en keuken. Het heeft uitstekende anti-schimmel eigenschappen.
 • CE 79 UltraPox. Epoxy grout, kan worden gebruikt om voegen van elke breedte te sluiten. Het wordt gekenmerkt door een verhoogde weerstand tegen slijtage, gebruikt voor het bekleden van interne en externe oppervlakken. Bestand tegen blootstelling aan chemicaliën die aanwezig zijn in reinigingsproducten.

toepassing

Elk pakket Ceresit-grout bevat een gedetailleerde beschrijving van waaruit het product is gemaakt, hoe het te gebruiken, dus het is gemakkelijk om met dergelijk materiaal te werken.

In de regel dicteert de instructie de volgende gebruiksstappen:

 • Grout kan alleen worden aangebracht na het uitharden van tegellijm. Als de legging op een cementzandmengsel is uitgevoerd, moet deze tijd minstens een week duren.
 • Er mogen geen lijmresten, stof en vet op de randen van de tegel achterblijven.Voor een betere grip kun je erop lopen met een vochtige doek.
 • Als de oude voering is gevuld, moet de volledige inhoud van de naden worden verwijderd. Groeven moeten in diepte en breedte gelijk zijn.
 • U kunt vooraf testen of de pigmenten van de voeg geen vlekken op het oppervlak van de tegel kunnen maken (dit gebeurt soms).

Bereiding van het mengsel is als volgt:

 • Om het droge mengsel goed te mengen, moet je er water bij kamertemperatuur in gieten. De hoeveelheid vloeistof wordt strikt genomen in overeenstemming met de instructies, anders zullen de technische kenmerken van de specie verslechteren. Het eindresultaat zou geen vloeibare consistentie moeten zijn, maar een oplossing, zoals dikke room, zonder knobbeltjes.
 • Als u een kleine hoeveelheid van het mengsel nodig heeft, kunt u dit met de hand maken, maar als u grote volumes nodig heeft, is het handiger om alle originele componenten te mengen met een boor met een mondstuk of een bouwmixer.
 • Daarna moet je 5 minuten wachten, het mengsel laten "rusten" en het opnieuw mengen. Om de resulterende samenstelling te gebruiken, geeft de fabrikant 60 minuten de tijd, waarna de mortel begint uit te harden en klonters te worden.

Toepassing van grouting

Voor werk met een tegenoverliggende oplossing voor naden is de rubberen spatel het meest geschikt. Zo'n handige armatuur past voegen op de tegel toe met kruisvormige bewegingen. Als er een overschot wordt gevormd, moet dit worden verzameld en elders worden toegepast. Om goed te mengen, moet je het gedurende 10 minuten "alleen" laten staan. Vervolgens moet het oppervlak van de tegel worden afgeveegd met een vochtige spons. Te veel bevochtigende vodden zijn het niet waard, anders kunnen de naden heterogeen blijken te zijn. Het witte mengsel zal bijvoorbeeld op sommige plaatsen grijs worden en de donkerbruine daarentegen zal oplichten. Nadat het mengsel volledig is uitgehard (ongeveer één dag), moet de tegel opnieuw met een doek worden ingewreven. De optimale temperatuur waarbij het wordt aanbevolen om te werken met strijken is van +5 tot + 30 ° C, met uitzondering van siliconenvoegen, kan het worden aangebracht bij een temperatuur van +40.

Het werken met siliconengrout omvat de volgende acties:

 • Alle oppervlakken die aan de naad grenzen, moeten worden bedekt met plakband.
 • Steek het polymere touw in de groeven van de naden.
 • De kegel op het vat met elastische voering moet worden gesneden, zodat de diameter samenvalt met de breedte van de naad.
 • Dan moet je alle naden gelijkmatig vullen.
 • Na 10-15 minuten moet je het afdichtmiddel met zeep en water bevochtigen en gladstrijken met een natte spatel, waardoor alles overbodig wordt. Na deze manipulaties kunt u de maskeringstape verwijderen.
 • De dikte van de voeg moet de helft van de breedte van de intertegelgroeven zijn.
 • Om verse siliconenvoegen te verwijderen, moet u alcohol of aceton gebruiken en als het uitgehard is, zal alleen een mechanische methode helpen.

Epoxy coating

Epoxy grout bestaat uit twee componenten die in hetzelfde pakket zitten. Om het mengsel te bereiden, moet je de verharder in de epoxyhars gieten en alles grondig mengen met een mixer. Het mengsel kan gedurende 90 minuten worden gebruikt. Bij het vullen van de naden mogen er geen openingen zijn, de groeven moeten volledig zijn gevuld met het voorbereide mengsel. Voor deze doeleinden is een speciale spatel voor epoxyvoeringen geschikt. Deze tool kan worden verwijderd en onnodige insluitsels. U kunt ook het montagepistool gebruiken. In dit geval wordt het mengsel op dezelfde manier aangebracht als de siliconenvoeg.

Toepassing van hydrofobe schimmelwerende mortel

De speciale samenstelling voor tegenover elkaar liggende naden wordt als volgt aangebracht:

 • In het eerste stadium van de operatie worden de naden ontdaan van alle verontreinigingen, in moeilijke gevallen is het toegestaan ​​om het fungicidepreparaat aan te brengen.
 • De troffel moet gelijkmatig in de groeven worden verdeeld.
 • Aan elkaar grenzende oppervlakken worden vooraf afgesloten met plakband.
 • Spray met impregnatie moet goed worden geschud en de verbindingen worden opgevuld met een speciale borstel.
 • Nadat het nodig is om een ​​pauze te houden van 5 tot 15 minuten en alle overtollige impregnatie te verwijderen met een vochtige spons.
 • Om vers vuil te verwijderen, volstaat het om ze af te vegen met gewoon water, alleen het oplosmiddel kan de gedroogde verwijderen.

Hoe u voegspecie aanbrengt, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer