Technische kenmerken van de mortel Mapei

 Technische kenmerken van de mortel Mapei

De bouwmaterialenmarkt biedt een breed scala aan producten van verschillende fabrikanten. Als we het hebben over de Italiaanse bedrijven, kan een van de meest populaire Mapei worden genoemd, die al vele jaren zijn producten in Europa aanbiedt.

Vandaag zijn er in Rusland twee fabrieken waar producten van dit merk worden gemaakt, en het kan standaardmengsels op basis van cement of gips bevatten. Ze zijn ontworpen om naden te vullen, evenals hun bescherming en vernieuwing.

Speciale functies

Mapei grout wordt in een breed scala aangeboden, maar welk type u ook kiest, u kunt er zeker van zijn dat dit een van de beste vertegenwoordigers in uw vakgebied is.

Dit product heeft een aantal positieve eigenschappen, heeft veel voordelen. Deze omvatten verhoogde duurzaamheid, vuilafstotende functie en duurzaamheid. Gedurende vele jaren zal het specie niet vervagen, het wordt niet beïnvloed door temperatuurveranderingen, hoge luchtvochtigheid en klimatologische omstandigheden. Het behoudt zijn waterafstotende kwaliteit met elasticiteit, wat een van de belangrijkste voordelen is.

De composities worden gepresenteerd in verschillende versies en zijn ontworpen voor het afwerken van naden. Dit is een decoratief materiaal dat een brede toepassing heeft gevonden in zijn vakgebied.

voordelen

Gekwalificeerde professionals die werkzaam zijn op het gebied van constructie en reparaties geven de voorkeur aan het gebruik van Mapei-voegmiddel om een ​​aantal redenen:

  • in de eerste plaats droogt het snel, zodat de tijd om de taak te voltooien is verminderd;
  • je kunt je geen zorgen maken over de vorming van de schimmel, omdat de indicator voor vochtbestendigheid is toegenomen;
  • dergelijke mengsels zijn geschikt voor gebruik in een chemisch agressieve omgeving;
  • Grout kan zowel buiten als tijdens het interne werk worden aangebracht.

Toepassingsgebied

Tijdens de bekleding van de gevels van gebouwen en afwerking binnenshuis, worden verschillende soorten materialen gebruikt.De consument kiest ze uit persoonlijke voorkeuren en let daarbij op de prestaties. Het assortiment heeft keramische tegels van verschillende soorten, evenals natuursteen, wat uitstekend is voor decoratie. Maar welk materiaal ook wordt gebruikt, het is noodzakelijk om een ​​voegmiddel te kiezen dat de functie vervult van opvulverbindingen.

Het mengsel verhoogt de sterkte van de basis en kan zowel doorschijnend als in kleur zijn, afhankelijk van de classificatie.

Het palet is breed, zodat u kunt kiezen onder de eigenaardigheden van interieurontwerp of landschapsontwerp. Voor het repareren van fresco's of het restaureren van monumenten gebruiken experts vaak Mapei grout, dat zijn werk op het hoogste niveau doet.

Het mengsel bevat vulstoffen, pigmenten, polymeren, bindmiddelen en verschillende additieven die, in combinatie, de beste prestaties leveren.

Opvallende kenmerken van de voeg

Tijdens het vullen van de naden wordt het materiaal dunner, dus tijdens de bereiding moet het mengsel iets dikker zijn, omdat het nodig is om een ​​verandering in consistentie te verwachten.

Soms voegen experts droog materiaal toe aan de voltooide batch.De overblijvende kenmerken van de specie kunnen worden toegeschreven aan de snelle instelling, die in elk type mengsel in ongeveer twintig minuten begint. En als de meester geen tijd heeft om de naad in de uiteindelijke toestand te brengen, zal het moeilijk zijn om een ​​correctie aan te brengen.

Duurzaamheid kan het belangrijkste voordeel van Italiaans materiaal worden genoemd, dus er is vraag naar tijdens het afwerken van gevels en buitenruimtes, bijvoorbeeld terrassen of balkons.

types

De variëteiten van grout Mapei omvatten Ultracolor Plus. Het is een snelhardend hechtmiddel voor hechtingen dat snel droogt en geen uitbloeiingen vormt. Het onderscheidt zich door het effect van waterafstotendheid, en het is ook goed bestand tegen het optreden van een schimmel, daarom wordt het vaak gebruikt wanneer geconfronteerd met zwembaden. Mix is ​​geschikt voor het werken met verschillende soorten tegels, een mozaïek van marmer of glas en ook een natuursteen. Een uniforme kleur is gegarandeerd, er zal geen uitslag aan het oppervlak zijn. De naden zullen door de jaren heen schoon en presentabel zijn.

Als het afwerkmateriaal paars is, moet je dezelfde kleur vinden. Daarom is in dit geval de beste keuze een pleister met het getal 162, het is universeel, het droogt snel en wordt aangeboden tegen een betaalbare prijs.Een van de meest populaire kan worden beschouwd als een mengsel van 113, het heeft een grijze kleur, dus het past op de meeste soorten tegels en mozaïeken. Onder de universele kan worden toegeschreven specie Ultracolor Plus 132 beige schaduw.

Ultracolor Plus
Ultracolor Plus 113
Ultracolor Plus 132

Als je kiest witte voering en wil je een tijdelijke aanduiding van dezelfde kleur kopen, kies dan nummer 103Hij heeft de nodige kenmerken. De specie wordt de "witte maan" genoemd, hij gaat snel, is betaalbaar en droogt binnen drie uur. Voor het werken met glas en marmer mozaïek, voor voering zwembaden en kamers met een hoge luchtvochtigheid, is het aan te raden om het mengsel te kopen onder nummer 111. Producten worden aangeboden in zilvergrijze kleur.

Het wit bevat een mengsel van Ultracolor Plus 100. Het is een zeer effectieve oplossing die snel stolt.

Geschikt voor het werken met steenmaterialen, mozaïeken en andere soorten bekledingsproducten.

Ultracolor Plus 103
Ultracolor Plus 111
Ultracolor Plus 100

Epoxy voegmiddel

Een van de vertegenwoordigers van deze soort is Kerapoxy-ontwerp. Het is een tweecomponentenmengsel voor tegelvoegen. De filler wordt aangeboden in een reeks van zesentwintig kleuren, waaronder turquoise, groen, roze, paars, verschillende tinten blauw, beige enzovoort. En ook geschikt voor het werken met verschillende soorten tegels en gevelsteen.Voor de registratie van zuivelproducties, wijnhuizen, conservenfabrieken, dergelijke mix wordt gebruikt.

Als u meer weerstand tegen zuren in werkplaatsen en bedrijven wilt bieden, kunt u veilig een dergelijk materiaal kopen.

Het is mogelijk om te verwijzen naar een hoogwaardig polymeer gemodificeerd door polymeren Keracolor FF. Het is gemaakt op een cementbasis, verschillend waterafstotend effect. Voor toepassingen omvatten binnen- en buitenbekleding, vloeren, zwembaden, badkamers enzovoort. De naden zijn niet verontreinigd, dus ze zien er jarenlang presentabel uit.

Als u de voeg combineert met een latexadditief, worden de eigenschappen verder verbeterd, zodat het mengsel sterk zal zijn, het tijdens het gebruik een hoge belasting aankan.

Wat te verwijderen hechtmateriaal?

Als u de voeg moet spoelen, is het belangrijk om het geschikte materiaal te kiezen waarmee u de taak snel en gemakkelijk kunt uitvoeren. Er is een breed scala aan producten op de markt, maar leider kan schoner worden genoemdhet best geschikt om de taak te voltooien. De reiniger kan gemakkelijk de verwijdering van epoxyresten van deze fabrikant overnemen. maar het is belangrijk om te onthouden dat het alleen kleine sporen verwijdert. Het is een vloeibaar product dat, wanneer het wordt gebruikt, geen schadelijke stoffen afgeeft.

Om de dilatatievoegen te vullen, adviseren experts het gebruik van een kit, waarbij de basis van siliconen is, het de lading omhelst en het probleem van het verschijnen van schimmels of vuil oplost. Geschikt voor het werken met verschillende soorten bekledingsmaterialen, het wordt aangeboden in een transparante versie en in veel kleurschakeringen.

tips

Nadat de tegel is gelegd, of het nu buiten of binnen is, is het noodzakelijk om de voeg te voegen. De opvulling beïnvloedt het uiterlijk van het oppervlak, zorgt voor duurzaamheid en beschermt het tegen vuil en vocht. Met behulp van het mengsel kunt u onregelmatigheden corrigeren, defecten maskeren en de presentability van de voering benadrukken.

Tijdens het zoeken naar materiaal is het belangrijk om de aanbevelingen van experts in overweging te nemen. Eerst moet u beslissen over de omvang en de kenmerken van de kamer.

Kleurselectie

Dit is een belangrijk punt, omdat het nodig is harmonie te bereiken in het ontwerp, dus het is belangrijk om de schaduw te bepalen die wordt gecombineerd met het afwerkingsmateriaal.Omdat Mapei producten aanbiedt met een uitgebreid kleurengamma, zijn de opties talrijk. Met het palet kunt u het juiste type voegtegel, mozaïek of elke steensoort selecteren.

De kleur van de gewrichten speelt een belangrijke rol bij decoratie, omdat het de esthetische perceptie van het oppervlak beïnvloedt. Raadpleeg een paar tips om snel de aankoop te bepalen. Besteed aandacht aan de toon van de tegel of steen om een ​​universeel ontwerp te krijgen. Als de voering licht of wit is, kiest u dezelfde tijdelijke aanduiding. Om de ruimte visueel te vergroten, is deze optie een van de beste.

wanneer tegel is geïnstalleerd met een vloeiende overgang van kleur, beter geschikt low-key toonhoewel sommigen liever op contrasten spelen. Zwarte voeg met eenkleurige voering, vooral wit keramiek, ziet er prachtig uit. Als je kiest mozaïektegels, het mengsel zou een saaie kleur moeten hebben, als de samenstelling van de afwerking en dus ziet het er geweldig uit.

Hoe het totale verbruik berekenen?

Tijdens de aankoop van hechtingsspecie moet u eerst de hoeveelheid bepalen. Om dit te doen, moet je een aantal aspecten begrijpen.Voor nauwkeurige berekeningen hoeft u niet zelfstandig berekeningen uit te voeren.

De fabrikant op de verpakking geeft altijd het verbruik van materiaal aan, dus u kunt deze nummers gebruiken. Vandaag is het voldoende om een ​​elektronische rekenmachine te gebruiken om het resultaat te krijgen. Het is alleen nodig om dergelijke indicatoren van bekledingsmateriaal te kennen als de lengte, breedte, dikte en de breedte van de naad, waarna het systeem het figuur onmiddellijk zal tonen en u kunt de juiste hoeveelheid van het mengsel per m² kopen.

Hoe gebruik je hechtdraadvuller?

Gebruiksaanwijzing Mapei voeg eenvoudig. Het moet in de volgende verhouding worden bereid - honderd delen van het mengsel tot eenentwintig delen water. In de emmer met het materiaal is al een tweede onderdeel aanwezig, dat aan de basis wordt toegevoegd voordat met het werk wordt begonnen. Deze massa moet langzaam gemengd worden met een bouwmixer. In sommige gevallen moet u een component of pigment toevoegen als u een bepaalde schaduw wilt bereiken.

Wat betreft de verhouding van stoffen, dit wordt aangegeven in de technische handleiding. Na vijf minuten is het nodig om het mengen te herhalen.

De substantie wordt dicht en stroperig, het is belangrijk om het vijfenveertig minuten te gebruiken.

De specie wordt aangebracht met een rubberen spatel en vervolgens ingewreven met een gewone spons. Vijftien tot twintig minuten later worden de naden gevuld en het overtollige materiaal wordt zonder problemen verwijderd. Na een uur moet je een natte spons gebruiken om de naden te strijken. Overtollig water kan eenvoudig worden verwijderd met gewoon water. U kunt de voeg zelf gebruiken, de handleiding is eenvoudig.

Samenvattend kunnen we stellen dat producten van het Italiaanse merk Mapei niet voor niets veel gevraagd zijn. Hechtstofvuller wordt in een breed bereik gepresenteerd en heeft een aantal positieve eigenschappen, geschikt voor alle soorten bekledingsmateriaal.

Na het bestuderen van consumentenbeoordelingen, wordt het duidelijk dat dit voor grouting joints een van de beste opties is.

De technologie voor het aanbrengen van de Mapei-voeg wordt in de onderstaande video gepresenteerd.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer