Hoe spoelde tegels maken op 45 graden?

 Hoe spoelde tegels maken op 45 graden?

Moderne ontwerpprojecten vereisen meesters van verschillende vaardigheden, inclusief het verwerken van tegels. Om met een tegel te werken, is het heel vaak nodig om het onder de 45 graden te laten spoelen. Dankzij deze techniek is het mogelijk om met dergelijk materiaal verschillende uitsteeksels en nissen te fineren, de hoeken tussen de wand en de vloer. Ook is trimmen onder een hoek nodig wanneer u een ongebruikelijke koppeling wilt maken. Laten we in meer detail bekijken hoe dit correct wordt gedaan, en ook met behulp van welke hulpmiddelen al het werk wordt gedaan.

Wanneer heb je tegelsnijden nodig?

Het is noodzakelijk om in verschillende gevallen gebruik te maken van deze methode van tegelbewerking wanneer het nodig is om een ​​mooie rechte hoek te creëren. Bijvoorbeeld wanneer het de bedoeling is om tegels op de muur en op de vloer te leggen, wanneer u het ventilatiekanaal op de vloer of de uitsparing voor buizen moet fineren. In moderne appartementen kunt u verschillende ontwerpkenmerken vinden, en dit betekent dat variaties in het gebruik van tegels aanzienlijk toenemen.

Met deze methode van verscherping ziet de tussenlaag er netter uit en zijn de randen van de tegels aan de voeg steviger gesloten met voegen, waardoor ze op betrouwbare wijze worden beschermd tegen vocht of onbedoelde impact.

Snij tegels in een hoek van 45 graden wordt gedaan in het geval u de afwerking op een ongebruikelijke manier wilt plaatsen.bijvoorbeeld diagonaal. Om dit te doen, kunt u zowel vierkante als rechthoekige tegels gebruiken. Met dit laatste kunt u ongewone ornamenten maken (en zelfs het effect van de "parketkerstboom").

Grinder voor snee

De gebruikelijke Bulgaar bevindt zich niet alleen in het arsenaal van professionele finishers, maar ook van amateurs. Het moet worden uitgerust met een diamantschijf. Plaats de tegel onder de rand met de voorkant naar beneden.Het gereedschap moet in omwentelingen worden aangepast, om vervolgens de gewenste hoek te bereiken, zal gemakkelijker zijn. In dit geval moet u eerst het minimum aantal instellen om de randen niet te laten smelten. Wanneer de gewenste hoek zal worden geslepen, loop er dan nog een keer rond met een diamantschijf om deze te polijsten. Kan worden gebruikt voor het schuren van bestanden of schuurpapier.

Er zijn ook speciale nozzles voor het slijpen. Het is gemakkelijk om ze te vervangen - de basis met een vliegpapier is vastgelegd op een gravure van de Bulgaar. Ze zijn niet zo duurzaam als diamantschildpadden, maar ze zijn goedkoper. Voor degenen die niet op industriële schaal repareren, kan dit genoeg zijn.

Veel mensen geven de voorkeur aan het gebruik van een masker of gasmasker bij het werken met een grinder. Dit hulpmiddel produceert te veel stof, wat niet wordt aanbevolen voor ademhalen.

Hoe de molen te gebruiken?

Laten we in meer detail bekijken hoe de molen te gebruiken bij het werken met tegels:

 • De tegel moet verticaal in een bankschroef staan. Plaats de diamantschijf en selecteer vervolgens de werkingsmodus 1000 - 2000 omwentelingen per minuut.
 • Verwijder de hoek met het deel van de schijf waarop de inkepingen zijn aangebracht.
 • Het gereedschap moet onder een hoek van 45 graden worden geplaatst (ten opzichte van het frontale vlak van de tegel).
 • Verwijder de overmatige zachte aanraking, zodat elke keer dat het oppervlak op de dunste laag valt, zonder de rand van de buitenzijde van de hoek te bereiken.
 • De randdikte (ongeveer 2 mm) moet intact blijven. Je kunt deze afstand markeren met een potlood.

In de tweede fase wordt een steunplaat op de molen geïnstalleerd. Een cirkel met schuurpapier wordt in het midden van de steunplaat geplaatst. Nu kunt u de rand brengen en vervolgens de meest scherpe hoek maken.

Elektrische tegelsnijders weggespoeld

Zoals de naam al aangeeft, is een tegelsnijder een meer gespecialiseerde tool, wat betekent dat je er tegels mee kunt maken. Natuurlijk zal niet iedereen het voor eenmalig gebruik kopen. Als we het hebben over een kwaliteitsmodel met extra functies, zal deze tool behoorlijk duur zijn. Bovendien kun je met ervaring goede resultaten behalen, dus je moet wat tijd spenderen om de nodige vaardigheden te verwerven.

Als we het hebben over professionele afwerkers, dan moeten ze een elektrische tegelsnijder in hun arsenaal hebben. Een tegel er mee afsnijden kost minder tijd en zo'n machine laat minder stof achter.

De tegelsnijder werkt in twee modi:

 • voor directe gash;
 • voor weggespoeld in de juiste hoek.

Hiermee kunt u stroken dunner dan 5 mm knippen, zelfs bij massieve tegels. Om smelten te voorkomen, stroomt water naar de snijplaats. Het verwijdert ook onmiddellijk stof en puin.

Met behulp van tegelsnijder

Om te leren hoe u goed met deze tool kunt werken, moet u een bepaalde volgorde van acties volgen:

 • De maskeringstape wordt op de tegel geplakt in plaats van de snede.
 • Markeer de gewenste afwerkingsbreedte op de tegel met een potlood en een liniaal.
 • Plaats het op het gereedschapsplatform.
 • Knijp in de tegel en verplaats hem voorzichtig naar de schijf. Ten eerste moet u te veel inkorten en vervolgens in schurende hoek werken.
 • Het is noodzakelijk om het aanraken van het glazuur te voorkomen, anders zien de randen er ongelijk uit. Als desondanks de oppervlaktedecoraag van de tegel is aangeraakt, kan deze met voldoende vaardigheden worden geschuurd met schuurpapier.

Hoe bereik je een perfecte rechte hoek op de kruising?

Als u een vlakke voeg wilt maken, moet u zo zorgvuldig mogelijk werken:

 • Om te beginnen is de eerste tegel bevestigd op bouwniveau. De rand moet iets verder gaan dan het vlak van de hoek van de basis.
 • Daarna wordt de tweede zijde van de hoek uitgelijnd.Elke tegellijm heeft zijn eigen verhardingstijd, er wordt zoveel aan u gegeven om de resulterende hoek in te korten.
 • Volgens hetzelfde principe worden de volgende stukjes tegel gelijmd. Het belangrijkste is dat de verticaal van de muren aanvankelijk werd vastgehouden, anders zou het praktisch onmogelijk zijn om het defect van de niet-succesvolle gewrichten te verbergen.

Houd er rekening mee dat bij de voegen na de zaagtegel kwetsbaarder wordt. Om deze reden wordt een dergelijke stapeling meestal niet gebruikt op oppervlakken met een grote impactbelasting. Het wordt vooral zelden gebruikt bij het kijken naar stappen. Dus, bij het ontwerpen van trappen op straat, gebruiken bouwers meestal metalen hoeken en soms leggen tegels elkaar overlappend, zodat de bovenste module iets boven de zijmodule uitsteekt.

Een andere manier om een ​​schuine rand te maken:

Als je op een eenvoudiger manier een stuk keramiek met je eigen handen wilt trimmen, dan is er nog een andere optie. Teken hiervoor een glassnijderlijn aan de decoratieve kant van de tegel. Hierna draai je het aan de verkeerde kant naar jezelf toe en maak je vervolgens met de molen een V-vormige inkeping over de hele breedte van de tegel. Nu kunt u het overschot afbreken en fijn afstemmen met schuurpapier.

Het wordt aanbevolen om schuurpapier nr. 40 of nr. 60 - voor een ruwer proces, of nr. 80 - te gebruiken voor het afwerken van de randen.

Tips van experts

Om met porseleinsteengoed te werken, verdient het de voorkeur een professionele elektrische tegelsnijder te gebruiken, omdat deze is aangepast om met hardere materialen te werken. Ja, en dit materiaal is duurder, dus ik wil de verliezen tijdens de verwerking minimaliseren.

Wanneer de gashoek niet 45 graden kan worden gedaan, maar scherper. Dit maakt het gemakkelijker om tegels in een rechte hoek te lijmen.

Bij het werken met afschuiningen op de hoeken is hoogwaardig voegwerk erg belangrijk., omdat je de tegel zelfs met de snee kunt vasthaken met een riem uit kleding. Dit kan resulteren in het afbreken van zijn fragment. Als de chip nog steeds is gebeurd, maar op het moment dat u deze tegel niet gaat vervangen, zal de specie helpen om het defect te verbergen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, dus het kiezen van de juiste optie voor de kleur van keramiek is niet moeilijk. Er is ook een andere optie: gebruik een beschikbare specie en tint deze met verf met de gewenste tint er bovenop.

Wanneer na het leggen van tegels op de naden, kleine tekortkomingen kunnen worden gezien, bijvoorbeeld door niet-geslepen polijsten van het glazuur, kunt u maskersamenstellingen gebruiken die imperfecties verbergen.Dergelijke corrigerende middelen zijn gemakkelijk te gebruiken - in de regel is er een kleine borstel in de dop. Het belangrijkste is om de instructies zorgvuldig te bestuderen. Merk op dat we het hebben over zeer kleine gebreken, en niet over afgebrokkelde stukken keramiek. Corrigerende gereedschappen worden een onmisbaar hulpmiddel als u een kleine spleet op de tegel en zelfs op een keramisch product moet verkleuren.

Met behulp van de afgespoelde technologie kunt u met de tegels op 45 graden een goede reparatie uitvoeren - deze optie lijkt duurder en over het algemeen voordeliger dan plastic hoeken bij de verbindingen.

Met voldoende ervaring in het werken met afwerkingsmaterialen, kunt u alles zelf doen. Als u niet over de benodigde kwalificaties beschikt en u dankzij de financiën ervaren werknemers kunt aannemen, is het beter om de professionals te vertrouwen. Dan twijfelt u niet aan de kwaliteit van het werk.

Hoe spoelde tegels in een hoek van 45 graden te maken, zie hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer