Hoe kies je een tegel voor een toilet?

Een te grote toiletruimte heeft een schone, soms zelfs in een steriele omgeving nodig, dus de meest ideale optie is om de oppervlakken te decoreren met prachtige tegels. Keramische of stenen producten in de vorm van honingraten of mozaïeken is een duurzaam materiaal dat gemakkelijk te onderhouden is. Keramische tegels zijn te vinden in een vrij breed kleurengamma, het kan zijn met een patroon, convexe textuur, glasoppervlakken en spiegels.

Functies en voordelen

Er zijn veel opties voor een modern toilet, de meest populaire oplossing is om tegels te kopen. Als u in één keer koopt, krijgt u kwaliteitsmateriaal, bespaart u veel tijd voor de implementatie van de reparatie, vermijdt u de noodzaak om ongebruikelijke parameters aan te brengen en uiteindelijkKrijg een stijlvol interieur van je toilet.

Tegel die is gekozen voor het afwerken van het toilet of badkamer, heeft veel voordelen.

 • Dit is een volledig onschadelijk materiaal dat geen schadelijke componenten bevat.
 • Keramische producten zijn stabiel, helpen om de netheid in de badkamer op een uitstekend niveau te houden, zonder het oorspronkelijke uiterlijk te verliezen.
 • Biedt veel opties voor decoratie. Met behulp van tegels kun je elke kamer transformeren en bepaalde gebreken verbergen.
 • Democratische waarde.

Met keramische tegels kunt u de badkamer afwerken in het meest uitgebreide kleurenpalet. Het materiaal kan een glas- of spiegeloppervlak, een afbeelding of stijlvolle gestructureerde elementen hebben. Het enorme assortiment biedt u de mogelijkheid om te kiezen voor de optie die het uitstekende uitzicht van de eigenaars van het appartement lang zal plezieren.

Voor de badkamer waarvan de wanden niet erg soepel zijn, asymmetrisch of een boog hebben, is de beste installatieoptie mozaïek. Extra grote kamers zijn het beste om heldere kleuren met glans te onderscheiden.

Veel consumenten geloven om de een of andere reden dat voor de juiste keuze van het afwerkingsmateriaal een vrij stijlvol ontwerp en geschikt isSpectrum kleuren.

Ook geven professionals andere belangrijke adviezen over de selectie van tegels, wat de moeite van het luisteren waard is.

 • Vloerproducten voor sanitaire voorzieningen zullen vrij zwaar zijn en zullen niet kunnen worden gebruikt voor montage op wanden, omdat ze geen verticale wanden vasthouden;
 • het is ook beter om geen lichte tegels voor muren toe te passen, aangezien het ook een vloerbedekking is, daarnaast is het erg glad;
 • het heeft geen zin producten te kopen die meer zijn bedoeld voor openbare toiletten, omdat u zo vaak uw eigen badkamer niet zult gebruiken.

types

In de bouwmarkten kun je producten vinden die voor de vloer zijn uitgebracht, je kunt stijlvolle wandtegels kopen en prachtige armaturen voor het plafond.

Materialen voor vloeren worden als de meest resistente tegen schokken beschouwd, hebben antislipeigenschappen. Tegels voor wanden zijn veel lichter dan vloerproducten, terwijl ze veel breekbaarder en vrij glad zijn - ze als vloeroptie gebruiken is niet helemaal veilig. Tegels zijn ook te vinden op de markt, die het best kan worden toegepast bij lage temperaturen, evenals speciale collecties voor openbare badkamers: dergelijke producten hebben een goede slijtweerstand en ze zijn ook van grote sterkte.De kosten van deze materialen zijn veel hoger en daarom hoeven deze materialen, om tegels voor het toilet op te halen, eenvoudigweg niet op.

Mozaïekproducten

Het mozaïek heeft een aantal belangrijke voordelen voor de gebruikelijke tegels - het is geschikt voor het afwerken van gladde of concave, gebogen of convexe asymmetrische oppervlakken.

Ornamenten, geometrische patronen en zelfs hele panelen met originele afbeeldingen worden opgemaakt uit het mozaïek.

Een klein mozaïek is gemaakt van keramiek en het kan ook van glas zijn, met vlakken van spiegel en staal, één stuk tegelijk of hele zware blokken.

Porcellanato

Dit is een materiaal van keramiek met een hoge sterkte, het wordt vaker gekozen voor het decoreren van vloeren, maar het is recentelijk vrij populair als een bestendig muurdecoratiemateriaal. Porseleinen tegels zijn erg handig voor installatie. Tegels gemaakt van dit materiaal zijn vaak van groot formaat, in tegenstelling tot gewone tegels, en daarom is de wanddecoratie veel sneller.

Een enorme selectie van tonen en kleuren helpt bij het vinden van de beste optie voor het ontwerp van een modern interieur in elke gewenste stijl.De grotere afmetingen van de materialen zullen helpen om de installatie zeer snel uit te voeren. Het is interessant om te zien wanneer de vloer en het onderste deel van de muur zijn getrimd met één kleur en de bovenste helft van de muur met een andere kleur. Originele uitstraling met keramische graniet, die een houten coating simuleert.

Getextureerde tegel

Convexe tegels kunnen vele kleuren en vormen hebben. Tegenwoordig wordt het geproduceerd door bijna alle bekende fabrikanten in een vrij groot assortiment. Met behulp van dergelijke producten is het mogelijk om niet alleen kleur, maar ook gestructureerde diversiteit te bieden in het ontwerp van een badkamer van elke grootte. De prijs van gestructureerde tegels is meestal hoger dan bij klassieke gladde keramische modellen, maar het verbluffende effect van de afwerking is de moeite waard.

Kleurrijke producten

Tegel met tekeningen of ornamenten is al lang gekozen voor wanddecoratie, omdat het een van de helderste en niet-triviale afwerkingsmaterialen is.

Wanneer u gekleurd materiaal gebruikt, kunt u de badkamerruimte elke sfeer geven, de specifieke delen benadrukken, de volledige omtrek benadrukken of zelfs individuele objecten in het interieur, badkameraccessoires.

Tegel "metro"

Meest gebruikte een andere naam voor dit type product - "zwijn." Met tegels gemaakt van keramiek en steen, marmer en graniet, glas en spiegels, kunt u oppervlakken decoreren die metselwerk imiteren. Dit is de gebruikelijke optie voor het onder ogen zien van de muren en vloeren van badkamers en toiletten, schorten in de keuken, die nooit ouder zullen worden.

Kleur oplossingen

Voor kleine ruimtes hebben lichte kleuren van producten meer de voorkeur, hierdoor kunt u de ruimte aanzienlijk uitbreiden en is het veel eenvoudiger om hun toestand in besloten ruimten te ervaren.

Bij het maken van de badkamer is het belangrijk om de juiste kleur van het materiaal te kiezen. De kleurkeuze moet direct afhangen van de grootte van de toiletruimte. Bij het kiezen van een product moet u bepaalde regels volgen: hoe kleiner de ruimte, hoe kouder de kleuroplossingen moeten zijn. Warmere tinten (groen) maken de ruimte visueel kleiner.

Een meer divers interieur maakt de juiste samenstelling van twee kleuren.

Een reeks decoratieve elementen of rijen badkamertegels verticaal gerangschikt creëert het visuele effect van een grote kamer. Meestal adviseren deskundigen voor kleine ruimtes om voornamelijk licht te kiezende kleuren zijn wit en crème, zilver en lichtblauw, warme citroen en lichtroze, lila en licht smaragd. Zodat het interieur er niet te eentonig uitziet, kunt u een combinatie van twee hoofdtonen gebruiken, bijvoorbeeld blauw met zilver of wit met zwart.

Voor vloeren kunt u donkere tinten kiezen, maar niet te licht, zoals bruin en grijs. Als je een tegel met een interessant ornament wilt plaatsen, laat het een horizontaal type zijn. Verticaal ontwerp kan de ruimte aanzienlijk versmallen, maar verhoogt het niveau van het plafond aanzienlijk.

Ontwerp en vorm

Meestal worden keramische producten gemaakt in de vorm van een vierkant of een rechthoek. Grote producten worden gebruikt voor grote openbare toiletten. De keuze van de afmetingen en textuurkenmerken van het materiaal dat wordt gebruikt om de wanden af ​​te werken is vrijwel eindeloos. De tegel heeft soms kleine afmetingen (in de vorm van een mozaïek) of erg groot, misschien met een aangenaam glad of aanzienlijk gegolfd vlak, van een enkele toon of gekleurd in meerdere kleuren tegelijkertijd, het is mat of glanzend en vaak spiegelend.

Er zijn verschillende van de meest populaire opties voor het monteren van producten.

 • Classic. De gemakkelijkste installatieoptie. Met deze methode worden de producten zo dicht mogelijk bij elkaar en parallel aan de muren geplaatst. Zo blijkt de juiste en nauwkeurige tekening. Voor dergelijke metselwerkmaterialen wordt vaak gekozen in de vorm van een vierkant of een rechthoek. Als u de klassieke versie wilt diversifiëren, helpt u bij het kiezen van een tegel met meer dan twee kleuren en het leggen ervan in een dambordpatroon.
 • Diagonaal metselwerk. Deze optie wordt uitgevoerd volgens de basismethode, hier wordt de tegel niet horizontaal maar diagonaal geplaatst. Het blijkt een van de moeilijkste, maar ook de meest spectaculaire voeringopties. Voor metselwerk diagonaal geselecteerde tegel in de vorm van een vierkant, meestal een toon, maar soms kun je een combinatie van tegels van verschillende vormen en kleuren vinden.

Deze methode zal niet alleen de parameters van de ruimte visueel uitbreiden, maar ook kleine onvolmaaktheden en ruwheid van de muur verbergen.

 • "Brick" -stijl. Deze methode wordt het vaakst gekozen voor rechthoekige tegels, wanneer de tegels de naad niet in de naad passen, maar met een kleine aanloop. De originele versie, waarmee u zich kunt verwijderen van de klassieke opties voor het leggen van tegels en de ruimte kunt versieren in meerstedelijke stijl. Heel vaak werd in dit ontwerp de tegel "varken" opgemaakt.
 • "Herringbone." Optie om in de stijl van parket te leggen. Hiervoor worden rechthoekige producten gebruikt. De meest interessante van dit soort opties ziet er uit in een ontwerp in één kleur, geschilderd onder een boom. Deze methode wordt gebruikt voor zowel wand- als vloerproducten.
 • Het gecombineerde type leggen. Met deze methode worden coatings op verschillende manieren aangebracht. Of een andere optie: een deel van de muren kan worden ingedeeld in een klassieke stijl, en het tweede deel - de optie van "rondspoken".
 • Modulaire optie. Dit is een van de mooiste opties voor het versieren van een extra grote kamer. Meestal wordt deze methode gebruikt voor vloeren. De tegel moet worden ingedeeld in modules, voor deze tegel geselecteerd in verschillende grootten of kleuren.
 • En het is ook vaak mogelijk om zo'n ontwerpoptie als een paneel tegen te komen - wanneer een afzonderlijke zone met een patroon op de muur wordt gebruikt.

Overzicht fabrikanten

U kunt kiezen voor een goed en goedkoop materiaal van zo'n bekende Wit-Russische fabrikant als "Keramin"omdat het een van de grootste fabrikanten van keramische tegels in het Europese deel van de wereld is.

Plaza Factory van de vijf grootste bedrijven in Spanje die betrokken zijn bij de productie van keramische producten. De producten van het bedrijf - keramische tegels voor muren, vloeren en porselein - genieten het verdiende respect van consumenten over de hele wereld.

Mayolica keramiek won de erkenning van consumenten vanwege de hoge kwaliteit van de goederen en originele ontwerpoplossingen.

Keramische tegels en porseleintegels onder het merk Cersanit geproduceerd in Rusland (de voormalige fabriek "Lira-Ceramics"), in Oekraïne en in Polen.

A-ceramica is een van de beste leveranciers van Chinese keramische tegels op buitenlandse markten.

Cerabati Company is een van de oudste fabrikanten van keramische tegels in Frankrijk. Sinds 1955 maakt Cerabati deel uit van een wereldleider in de productie van tegels, zoals de Marazzi Group.

Momenteel vervaardigt Cerabati enkelgebakken witte kleitegels voor wanden en vloeren, waardoor het bijzonder duurzaam en van hoge kwaliteit is.

Waarop moet je letten bij het kiezen?

Keramisch materiaal voor toiletdecoratie wordt met een marge gekocht; niemand heeft de opties voor het invoeren van uitval of bederf tijdens het trimmen geannuleerd. Traditioneel metselwerk is zuiniger, het is voldoende om 10-15% van het materiaal van bovenaf op het berekende volume te kopen.Diagonale optie is beter om 20% van de voorraad van het product te verzekeren.

Om een ​​goede tegel voor de badkamer te vinden, moet u de kenmerken van de kamer correct berekenen, de noodzaak om de sokkels, de ruimte onder de deur, de afwerking van de communicatie en een trechter te ontwerpen.

Om een ​​lange levensduur van de tegel en zijn uitstekende uiterlijk te garanderen, moet u op dergelijke punten letten:

 • het vlak - de complexiteit van de installatie van een tegel hangt direct af van deze indicator;
 • diagonaal - dit vrij belangrijke criterium wordt gemeten door een meetlint in één keer uit verschillende gebruikte tegels;
 • glazuur - om dergelijke tegels beter tegen het licht te inspecteren, zodat je een raster van kleine scheuren kunt zien, die op een spinnenweb kunnen lijken.

Hoe zet je jezelf?

Om de tegel goed op de badkamervloer te leggen, moet u eerst weten dat de vloer begint bij de deur en naar de andere kant.

Klassieke metselwerk grote tegels, afhankelijk van de parameters van de kamer kan in twee versies zijn. In een klein gebied is het beter om 1 tegel in het midden te leggen en vervolgens langs de zijkanten af ​​te knippen. In een ruime kamer kunnen 2 tegels in verschillende richtingen worden geplaatst vanaf de lijn in het midden, indien nodig aan de zijkanten.

De optimale breedte van de openingen tussen de tegels moet ten minste 2 mm zijn, om te voldoen aan de afmetingen, kunt u plastic kruisen gebruiken, die tussen de tegels worden geïnstalleerd.

Na het leggen van de tegels op de vloer van het toilet, is er tijd nodig om de mortel uit te harden. De periode van volledige droging is 2-3 dagen, het hangt af van de luchttemperatuur in het appartement.

Om de wanden van de badkamer goed te kunnen betegelen, moet u zich houden aan de voorwaarde dat de afwerking moet beginnen vanaf de zijwanden van de deur.

De eerste steen wordt strikt langs de gemarkeerde lijnen gelegd, waarna de finish naar de eindmuur gaat. Vergeet niet regelmatig de verticale en horizontale niveaus te controleren.

Tegenover de ruimte boven de deuropening staat een rail die horizontaal boven de deur zelf is bevestigd.

Nadat je naar de zijmuren bent gekeerd, kun je naar het einde gaan. Geconfronteerd met geproduceerd in twee versies. De eerste - van de naad in het midden van de kamer met een divergentie in de zijkanten. De tweede is de beweging van de vrije hoek naar de riser. Het materiaal wordt dus economischer uitgegeven. Lelijke stukjes tegel bedekt met een doos waar de pijpen gesloten werden.

In de laatste fase van afwerking kan de badkamer worden ingevuld met voegen.

Combinatie met andere materialen

Heel vaak zie je de combinatie van tegels met andere soorten coatings, waardoor je toilet nog stijlvoller en harmonieuser ingericht zal zijn. De meest voorkomende opties voor het combineren van tegels met behang.

Hier is de belangrijkste regel om de textuur en de kleur van beide coatings correct te kiezen, zodat ze er zo spectaculair mogelijk uitzien.

En ook zijn er vaak opties voor het verfraaien van de wanden van het toilet, waar tegels en wandpanelen elkaar tegelijkertijd ontmoeten. Het beste van alles is dat deze combinatie ziet wanneer elke wand is afgewerkt met verschillende soorten coatings.

Voorbeelden in het interieur

Veel vakmensen beweren dat de glanzende tegels in de toiletten van een klein formaat er gunstiger uitzien. Matte tegels zijn echter niet minderwaardig in glossy entertainment.

Breng een tegel aan die is ingericht in de stijl van 'patchwork' voor het plaatsen van te grote kamers en duur en te kleurrijk. Maar om sommige vlakken van het appartement in te richten, met name die gebieden die worden blootgesteld aan vocht en frequente vervuiling - een aardewerk met een afbeelding zal het beste werken.

De kleurrijke tekening zal helpen om een ​​verscheidenheid aan tintvarianten van de badkamer te krijgen, geeft de kamer een positieve sfeer en luchtigheid.

Keramische tegels en mozaïeken vullen elkaar perfect aan, dit is niet de meest pakkende, maar stijlvolle eenheid ziet er geweldig uit in het interieur van kleine badkamers.

De zwart-witte kleuren, op een gespreide manier gebruikt, zien er niet echt origineel uit, maar het resultaat van het ontwerp voor veel gewone mensen is best aardig.

Raadpleeg de volgende twee delen van de video over het kiezen van keramische tegels voor bad en toilet.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer