Tegel in de stijl van "Provence": tederheid in interieurontwerp

Wandtegels in Provençaalse stijl geven elke ruimte tederheid en verfijning. Ze zal elk interieur verzachten. Tegelijkertijd kan het worden gebruikt voor vele stijlen en trends in design, maar het is natuurlijk vooral geschikt voor de Provence-stijl.

Stijlkenmerken

Provence is een Franse stijl die u toelaat te ontsnappen aan de drukte van de stad. De stijl van het Franse huis, gelegen buiten de stad, die verloren is in het midden van de velden met tarwe en prachtige lavendel, is erg gezellig, harmonieus en rustgevend. Het belangrijkste kenmerk van de Provençaalse stijl is het gebruik van lichte kleuren in het interieur, evenals kleuren zoals lavendel, olijf, romige melkachtig, saffraan, zacht grijs, indigo.

De belangrijkste materialen van de bekleding van de kamer zijn natuurlijk hout en imitatie van het ruwe oppervlak van de behandelde steen. Daarnaast is de felle accenten, een typisch voorbeeld van de stijl van de Provence, zal Pannen van porselein, textiel-home, een overvloed aan bloemen schilderijen, meubels, antiek, istortaya niet gelakt, evenals gesmede. Daarnaast is de decoratie aanwezig en keramische tegels.

Provence - een regio in het zuiden van Frankrijk, een plek waar het is zeer zonnig, charmante bloeiende velden van tarwe en lavendel, voedsel rijkelijk gekruid olijfolie, en overal zweeft heerlijke geur van kruiden. Het is niet verwonderlijk dat de interieurstijl met dezelfde naam zijn eigen unieke kenmerken en zijn eigen richting heeft. Zoals in elke andere stijl, zijn kleine dingen hier belangrijk, van borden tot keramische tegels en plafonds.

Om een ​​Provence-stijl te creëren, moet u de belangrijkste kenmerken ervan kennen. Provençaalse stijl is zeer eenvoudig in ontwerp, beknopt, gebruikt overvloedig natuurlijke materialen, oude voorwerpen. In deze stijl gaat het vooral om kalme en pastelkleuren, heldere accenten. Provençaalse stijl - verfijnd en romantisch, om het te creëren, moet u de vloer en muren goed indelen.

De primaire mantel kamer oppervlakken, getekend in deze stijl, gemaakt van hout, keramiek, steen, metaal, natuursteen of kunstmatig met behulp van hun simulatie.

Tegel in de stijl van de Provence in het binnenland

Keramische tegels in de Provençaalse stijl zijn universeel, het is een winnende optie om het interieur in dezelfde stijl aan te vullen. Het belangrijkste voordeel is dat het de onooglijke muren van beton perfect verbergt. Ook met zijn hulp is de bedrading perfect verborgen. Dankzij zo'n tegel kan elk interieur worden getransformeerd.

Er zijn veel opties voor kleuren en het ontwerp van keramische tegels in de Provence-stijl., vooral voor haar pastelkleurige zachte tonen. Prachtig, bijvoorbeeld in de keuken, zal een tegel met een klein patroon er uitzien: een kleine tegel voor muren met een afbeelding van een olijftak, boeketten met lavendelbloemen, citroenblaadjes, kannen of een eenvoudig dorpslandschap zal perfect zijn.

En natuurlijk kunnen keramische tegels in Provençaalse stijl verschillende ornamenten en plots hebben - u kunt kiezen wat u het leukst vindt.

De keramische tegel in Provençaalse stijl is een chic designelement voor modern kamerontwerp. De Provençaalse stijl draagt ​​op zichzelf de zachtheid van natuurlijke kleuren, het is uiterst verfijnd, daarom is het over de hele wereld zo populair.

Keramische tegels, gemaakt in de stijl van de Provence, geven elke kamer gezelligheid en comfort. Het combineert de gratie van Europa en de uniciteit van de Middellandse Zee.Meestal in de vorm van een achtergrondtegel neemt het materiaal in pasteltinten, zoals beige of wit. Tekeningen en ornamenten in de stijl van de zuidelijke provincies van Frankrijk: veel bloemen, kruiden, boeketten met platte kruiden, rustige combinaties. De aanwezigheid van tegels in de stijl van de Provence in de kamer vereist deze richting in de rest van de decoratieve accessoires.

Het glanzende of matte uiterlijk van keramische tegels in deze stijl ziet er even mooi uit. Bovendien heeft een enorme populariteit een tegel met een ornament dat het patroon van natuurlijk hout imiteert, het wordt meestal in de badkamer gebruikt. De belangrijkste kenmerken van Provençaalse keramische tegels zijn de elegantie en gewichtloosheid, die overeenkomen met alle beroemde zuidelijke provincies van Frankrijk.

keuken

Om het perfecte kamerontwerp in Provençaalse stijl te realiseren, moet u de keuze van keramische tegels voor wanden correct benaderen. Keramisch materiaal voor de vloer is het beste om te kiezen met de stilering van natuursteen, wat het effect heeft van een natuurlijke vloer met natuurlijke ongelijke structuur. U kunt een tegel van een enkel concept kiezen of verschillende opties combineren,Gemaakt in Provençaalse stijl. Hiermee wordt een enkele compositie gemaakt.

Volgens de sleutel moet je je houden aan lichte tinten. De keuken ziet er geweldig uit met matte keramische tegels, dit voorkomt uitglijden. De meest gebruikte keuken voor tegels is haar schort. Dit onderdeel wordt meestal vuil, het wordt aangetast door stoom en vocht. Daarom moet je de juiste tegel kiezen voor dit gedeelte van de muur.

Het is het beste om een ​​kleine tegel te gebruiken, niet meer dan tien of twintig centimeter. Dergelijke keramiek kan verschillende patronen hebben: borden, groenten, fruit, specerijen, enzovoort.

Een fototegel in Provençaalse stijl ziet er zeer origineel en modern uit. Alle tekeningen kunnen eenvoudig worden geplaatst, het is geschikt voor verschillende interieurontwerpen. Landschappen van provincies, stillevens, lavendelvelden, olijftakken zien er geweldig uit. Om het interieur een Provençaalse te maken, is het belangrijkste om neutrale tinten te kiezen, om felle accenten in de vorm van decoratieve elementen te plaatsen. De hoofdkleuren van de Provence zijn groen, olijf, blauw en melkachtig beige.

Voor een huis op het platteland zijn keramische tegels met imitatie van bakstenen ideaal in de keuken. Meestal worden olijftegels diagonaal weergegeven. Dit geeft een speciale Franse chic aan elk interieur. Je kunt ook wisselen tussen verschillende tinten van elke kleur, het ziet er erg mooi uit.

Het belangrijkste criterium bij het kiezen van een keramische tegel voor de keukenvloer is een mat oppervlak. Slijtvastheid van de coating is ook belangrijk. Het zou ideaal zijn als de vloer wordt gecombineerd met meubels.

Keramische tegels voor de keuken moeten hittebestendig, brandveilig en altijd mooi zijn. Mooie keukentegels passen perfect bij de door u gekozen stijl dankzij de toon en het design. Ook moet ze niet bang zijn voor vocht. Keukentegels in Provençaalse stijl moeten zorgvuldig worden gekozen, alleen dan zal het vele jaren lang genieten, zonder zijn uiterlijk in de loop van de tijd te verliezen.

De tegel voor de keukenvloer moet oneffenheden of vuil verbergen.

Vervuiling is minder zichtbaar op de lichttegel. Ideale beige of zandkleur, en melk en zwart, integendeel, zal de vervuiling niet verbergen.

Er moet materiaal voor keukenwanden worden geselecteerd, met de nadruk op kleur. Meest geschikt beige, zand, melkachtige kleur. Je moet ook heldere details toevoegen van blauwe, olijf-, gele, blauwe, paarse bloemen. Om het interieur een holistische uitstraling te geven, kunt u fineren met keramische tegels en werkbladen. Voor haar moet de tegel zeer duurzaam zijn: een imitatie van natuursteen is perfect.

badkamer

De stijl van de zuidelijke provincie van Frankrijk, de Provence genaamd, in de wereld van het interieurontwerp is erg populair, het wordt gebruikt in verschillende woonruimten. De badkamer wordt in de regel gebruikt van echt hout, elementen van rust, pastelkleuren, koperen koperkleur en talrijke heldere accenten. Het ontwerp van een badkamer in Provençaalse stijl kan alleen worden gemaakt met de juiste selectie van keramische tegels. Het is immers zij die de basis is van de hele achtergrond en de toon zet voor het interieur.

De kleuren van de keramische tegels voor de badkamer moeten pastel en zeer delicaat zijn. Als je naar heldere accenten kijkt, moet je minder in de badkamer gebruiken. Smaragd, tarwe, olijf, zonnig, melkachtig beige zijn ideale tonen voor tegels.

Het is het beste om een ​​combinatie van tegeltonen te kiezen die betrekking hebben op natuurlijke tinten.

Keramische tegels voor de badkamer moeten zeer duurzaam zijnOok moet het mooi blijven onder invloed van een grote hoeveelheid stoom of water. Geconfronteerd met muren en vloer, kunt u een éénkleurige tegel kiezen en kunt u een interessante overgang van toon naar toon maken. Tegels van lichtblauw, lichtroze en olijfgroen kunnen ook worden gebruikt. In de Provençaalse badkamer zien kalme patronen op keramische tegels er fantastisch uit. Een mooie combinatie wordt een melkachtige kleur, afgewisseld met turkoois of blauw. De originele oplossing kan de scheiding van de muurtegels zijn, het imiteren van rode bakstenen. Deze keramische tegel ziet er geweldig uit met beige, zand en melkachtige tonen.

Provençaalse stijl is uniek omdat het het gebruik van verschillende soorten afwerkingen, combinaties van kleuren en decoratieve elementen mogelijk maakt. Badkamer ongelooflijk getransformeerd voor de stijl van de Provence dankzij de juiste selectie van keramische tegels. Lavendel- of olijfhanddoeken, keramische zeepbakjes met lavendelboeketten of olijftakken kunnen heel mooie accenten worden.Keramiek in tonen tot zeepbakjes ziet er ook stijlvol uit.

Veel mensen houden van Provençaalse stijl en iedereen kan het in hun huis maken.. Het maakt niet uit de grootte van de leefruimte, omdat deze stijl zelfs in een klein aantal vierkante meters kan worden nagemaakt. Het belangrijkste is een bekwame selectie van tegels uit keramiek, goede meubels, decor items en verschillende bouwmaterialen in de juiste stijl. Dan zal de droom van de Provençaalse stijl zeker werkelijkheid worden.

Bekijk de keuken in de stijl van "Provence", zie onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer