Moderne trends in het interieur: tegels in de stijl van "loft"

Meer en meer populair in het interieur is steeds het ontwerp van verschillende kamers van de woning in de stijl van "loft". Vaak worden verschillende soorten tegels gebruikt voor het bekleden van wanden en vloeren in deze stilistische richting. Wat zijn de functies, welk ontwerp past in deze stijl? Eens kijken.

Over richting

De 'Loft'-stijl is geïnspireerd op de recessie in de Amerikaanse industrie in de jaren vijftig. Veel fabrieksgebouwen overgegeven aan huisvesting. Ze werden gefilmd door arme mensen die het pand eenvoudig van bakstenen muren voorzagen en communicaties uitrekten zodat ze konden leven.

Ontwerpers daarentegen zagen er originaliteit in, verfijnden het volgens moderne materialen en creëerden een aparte stijl in het interieurontwerp, die enorm populair begon te worden.

types

Voor de decoratie van kamers in de stijl van "loft" gebruikte verschillende soorten tegels. Het kan worden gedeeld door het type materiaal. Hier zijn drie groepen te onderscheiden:

 • Keramische tegels. Het is gemaakt van klei, zand en minerale additieven. Het is gebakken en geglazuurd.
 • Porseleinen tegels. Duurzaam en duurzaam materiaal. Een geweldige optie voor het leggen als vloerbedekking.
 • PVC. Dit afwerkingsmateriaal is gemaakt op basis van vinyl. Het nadeel van deze coating is de slechte vochtbestendigheid.

Ook kan de tegel op doel worden verdeeld. Hier kunt u de wandtegels markeren, die zijn ontworpen voor het afwerken van de scheidingswanden van de kamer en de vloer, bedoeld om naar de vloer te worden gericht. Het tweede type tegel is dikker, heeft een grotere glazuurlaag om het materiaal te beschermen tegen afbrokkelen en de coating is slijtvaster.

Bij het maken van een kamer in de stijl van "loft" wordt tegel gebruikt, die verschillende industriële oppervlakken simuleert:

 • Natuurlijk is het meest populaire ontwerp hier metselen. Het kan zowel rood als wit, grijs en andere kleuren zijn. Het verschil tussen een dergelijk oppervlak en een natuurlijke steen ligt in het gemak van zorg voor een dergelijke afwerking.

Het kan gemakkelijk worden afgeveegd met een doek, zonder angst dat het oppervlak eraf valt.

 • Een ander populair oppervlak in loft-stijl is beton. De tegel van een dergelijk ontwerp kan in bijna elke ontwerpbeslissing worden gelegd, het zal een neutrale achtergrond in het interieur zijn. Tegel onder beton wordt vaker gebruikt voor het afwerken van de vloer, maar het is ook relevant op de muren in deze stijl.
 • Op de markt van tegenoverliggende materialen zijn te vinden en porseleinen steengoed met imitatie van een metalen oppervlak. Koper, messing of brons oppervlakken kunnen brute tonen toevoegen aan het interieur.
 • Niet minder populaire optie is imitatiepleister. Bij het ontwerp van de tegel kan het in verschillende soorten en tinten worden gemaakt.

Ook in deze stilistische beslissing zullen passende en natuurlijke oppervlakken zijn:

 • Vaak wordt in de stijl van "loft" gebruikt tegel die hout imiteert. Natuurlijk bord is niet altijd geschikt voor gebruik, bijvoorbeeld in de keuken, de tegel heeft ook hoge vochtwerende en slijtvaste eigenschappen en is hier heel geschikt. Het ontwerp van de voering wordt meestal gebruikt met slijtplekken en namaak van verf die van de houten vloer is afgepeld.
 • Ook behoorlijk populair tegel onder de steen. Hier wordt meestal de klinkertegel met een mat oppervlak gebruikt.Populaire imitaties van zandsteen, kwartsiet.

Waar aanvragen?

Loft-achtige tegels kunnen in elke kamer van een woning worden gebruikt:

 • In de keuken praktisch niet te doen zonder keramische bekleding. Het wordt niet alleen gebruikt voor de decoratie van het platform, maar ook op de vloer, omdat het in deze ruimte mogelijk is dat de oppervlakken vuil zijn en de tegel zorgt voor een snelle reiniging.
 • In de badkamer De kamer heeft ook keramische tegels als prioriteit. Meestal trimt ze de hele kamer volledig, waardoor de nodige accenten worden gecreëerd met behulp van decor.

Maar individuele zones die zo veel mogelijk in contact komen met water, bijvoorbeeld in douches, kunnen ook worden geconfronteerd.

 • In de woonkamer Pvc-tegels zijn populairder. Meestal met de hulp van dit type bekleding metselwerk op de muren. Maar sommige ontwerpoplossingen in de stijl van "loft" bieden het gebruik van keramische tegels. Steengoed op de vloer, imitatie van gips op de muren hier zal ook geschikt zijn.
 • Voor slaapkamerdecoratie tegel wordt vrij zelden gebruikt, maar je kunt het nog steeds toepassen. Imitatie van natuurlijke materialen zoals steen of hout heeft hier de voorkeur. Dit zal helpen om gezelligheid in de kamer te creëren en een neutrale achtergrond voor de inrichting te behouden.

Fabrikanten, beoordelingen

Op de markt van afwerkingsmaterialen vindt u een groot assortiment tegels van verschillende fabrikanten, wat perfect is voor het inrichten van kamers in de loftstijl. Hier zijn enkele interessante voorbeelden die kunnen helpen bij het creëren van een ongewoon interieur in uw huis:

 • Porcellanato Silo hout van de Italiaanse fabrikant Vallelunga zal helpen om een ​​plankoppervlakte op je vloer te creëren. Het ontwerp van de tegel is gemaakt door de tijd zelf. Vervallen verf, die jaren later uit de boom exfolieert, creëert een uniek patroon. Het is mogelijk om de kleur van de tegel te kiezen, afhankelijk van het ontwerp van uw kamer. Er is een witte, beige, grijze, blauwe, zwarte tint. De prijs van dit porseleinen aardewerk is vrij hoog en bedraagt ​​ongeveer 2500 roebel per vierkante meter. m. Beoordelingen van facing materialen zijn erg goed. Hoge kwaliteit, ideale vormen van elk element zullen het werken aan de installatie ervan vergemakkelijken.
 • Porseleinen tegels voor muren Brennero Cooncrete (Italië) imiteert een betonnen oppervlak. Dit monster is gemaakt in verschillende tinten, zoals wit, zand, licht en donkergrijs. De kosten van porselein-steengoed zijn verre van budget en bedragen ongeveer 3500 roebel per vierkante meter. m.Beoordelingen van hoge tegel. De nadelen van dit voorbeeld zijn eenvoudigweg niet aanwezig.
 • Porcellanato Urban Avenue van de Italiaanse fabrikant Ceramica Fioranese zal u helpen om volledig verschillende oppervlakken na te bootsen. Hier vindt u zowel metselwerk als met de tijd gerafelde tegels en een oppervlak dat de laden in de fabriek imiteert, die in een rek in de buurt van de muur worden gemonteerd. De productiekosten zijn ook hoog en bedragen ongeveer 3.700 roebel per vierkante meter. m. Klantenrecensies van dit product zijn ook hoog.

Het ongewone ontwerp van deze tegel creëert een origineel interieur in de kamer en er zijn geen klachten over de kwaliteit van de klanten.

 • Porcellanato "Vesuvius" uit de collectie "Stones" van het bedrijf Kerama Marazzi (Rusland) zal je helpen om op de vloer een oppervlak te creëren dat lava imiteert, dat afdaalde na een vulkaanuitbarsting. Een vrij groot formaat van elementen (60x60 cm) zal helpen om een ​​originele bekleding op de vloer te creëren. De kosten van het monster zijn veel lager dan die van de Italiaanse modellen en bedragen slechts 1390 roebel per vierkante meter. De feedback op dit bekledingsmateriaal is hoog, hoewel sommigen het verschil in de afmetingen van de afzonderlijke elementen opmerken, maar de prijs-kwaliteitverhouding valt hier volledig samen.

Interieur ideeën

Moderne ontwerpers ontwerpen vaak interieurs in de stijl van "loft". Hier zijn enkele interessante ideeën met verschillende soorten tegels op de muren en de vloer:

 • In de badkamer wordt een brutale, niet-gepleisterde bakstenen muur verzacht met glanzend witte middelgrote tegels in een racket. Zo'n ontwerp is vrij gemakkelijk waar te nemen en drukt helemaal niet.
 • Vinyltegels onder het beton op de vloer in de woonkamer zullen niet alleen de fabrieksstijl van de kamer ondersteunen, maar het zal ook niet zo koud zijn als normaal keramisch graniet.
 • Variatie van armoedig parket in de hal. De somberheid van de situatie wordt verzacht door een groot raam en lichte meubels.

In de volgende video leer je meer over betonnen en cementtegels, die perfect geschikt zijn voor de loftstijl.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer