Mediterrane stijltegels: prachtig interieur

 Mediterrane stijltegels: prachtig interieur

In de moderne wereld wordt de mediterrane stijl het meest gebruikt voor het afwerken van de badkamer, keuken, woonkamer. De kamer in dit interieur oogt subtiel, elegant en aristocratisch. Om de sfeer van deze stijl correct weer te geven, is het belangrijk om het juiste type tegel, de grootte en vorm te kiezen, om een ​​harmonieuze kleurencombinatie in het interieur te kiezen. Al dit werk is niet zo eenvoudig en vereist veel inspanning en aandacht van de eigenaar van de kamer.

Speciale functies

Mediterrane stijl is inherent aan de zuidelijke kust van Europa. De kustgebieden van Spanje, Italië en Griekenland worden gewassen in turquoise wateren, badend in de hete zon, verzadigd met zeewind, gevuld met vele geuren en bloemen.Deze energie vult de behuizing van deze landen en zorgt voor een zorgeloze en lichte atmosfeer in hen. Kleuren, texturen, materialen worden op dezelfde manier gebruikt als in de omliggende natuur: terracotta aarde, geconfronteerd met ruwe steen, hout.

In deze combinatie en sfeer worden lichte, warme en natuurlijke mediterrane tegels geboren. Het is geschikt voor zowel vloer- als wandbekleding.

kleuren

De rijke kleuren van de regio worden weergegeven in het tegelontwerp in mediterrane stijl. Geel, oranje, diep rood - zonsondergangkleuren. Blauw, korenblauw, paars (aubergine), groentinten - lokale bloeiende landschappen.

Meestal worden twee basiskleurenschema's gebruikt. Wit, tinten blauw, blauw, turkoois zijn meer karakteristiek voor de woonkamer, slaapkamer. Terracotta, rijk rood, okergeel, crème - dit is een karakteristiek palet voor de keuken, badkamer.

Je kunt het palet kiezen dat je het leukst vindt.

Wand- en vloerdecoratie

In de Griekse versie van de stijl zijn de muren bekleed met witte tegels, terwijl de textuur van de muur ruw blijft. In het Italiaans worden verschillende kleuren en decoratiematerialen gebruikt, bijvoorbeeld sierpleister, mozaïektegels, muurschilderingen - imitatie van fresco's.Open haard of muur kan worden ingericht met ruwe tegels, gemaakt van natuursteen.

Bij dit materiaal is de wand gedeeltelijk bekleed of volledig aangelegd.

Majolica keramische tegels is een van de karakteristieke materialen voor wanddecoratie. niet alleen in het klassiek Engels, maar ook in de mediterrane stijl. Majolica omzoomde keukenschort, badkamerwanden worden een echt kunstwerk.

Om de vloer in deze stijl te bedekken, kiest u meestal voor keramische tegels, marmermozaïek of keramisch graniet.

In de Griekse versie van het ontwerp kun je gestructureerde tegels zien die gemaakt zijn van licht hout.

Hoe te geven?

Keramische tegels in mediterrane stijl moeten zorgvuldig worden verzorgd, anders verliest het zijn schittering, schoonheid en elegantie. In de badkamer is het voldoende om het met een vochtige doek af te vegen van stof, en ga dan voor een glasreiniger zonder alcohol. Dit zorgt voor frisheid en glans. In de keuken, waar de tegel wordt blootgesteld aan vet en roet, zal het moeilijker zijn om van het vuil af te komen.

Het belangrijkste is om vlekken van keramische tegels niet te schrapen met een ijzeren borstel,hij krabt er eenvoudig op, vervolgens verliest de tegel glans en verliest de hele mediterrane entourage zijn schoonheid en uniekheid.

Het is ten strengste verboden om afwasmiddel met een hoge zuurgraad te gebruiken. en met loog in de compositie. Het zal de glazuurlaag aantasten en vervolgens het bovenste glazuur verkruimelen. Het is noodzakelijk om zwak alkalische reinigingsmiddelen te gebruiken, verdund met water. Vervolgens moet het vet worden verwijderd met een zachte borstel of spons. Grout kan worden gewassen met zwak basische detergentia.

Maar het is het beste om de keramische tegels schoon te houden en vaak te wassen met een eenvoudige zeepoplossing om dergelijke problemen in de toekomst te voorkomen.

Interessante opties

Voor de badkamer passen de zogenaamde waterkleuren. Charmante turquoise en zachte azuurblauwe tinten worden altijd geassocieerd met zachte zee en ontspanning. Onder de tegelcollecties voor de badkamer vindt u tientallen verschillende voorstellen in geschikte tinten.

U kunt elke gewenste kleur kiezen - van delicaat blauw tot rijk donkergroen.

Voor de keuken in deze stijl is de eerste keuze natuurlijk tegel, gestileerd als een lappendeken en met een overeenkomstig ornament.Deze tegel kan gemakkelijk worden ingericht keukenschort of markeer de accentmuur in de kamer.

Producten met een afdruk onder zeekorrels zijn geschikt voor woonruimten in uw huis of appartement. Tegenwoordig is het een populaire keuze bij kopers voor het afwerken van de vloer, bijvoorbeeld in de slaapkamer. Als het interieur enkele kenmerken van de mediterrane stijl heeft, kunt u ze benadrukken met tegels "onder de boom".

Maar in dit geval moet de indruk worden gewekt dat de houten planken zijn verbrand onder de brandende zon.

Keramische tegels met ongelijke randen zijn het meest geschikt voor de vloer. Het lijkt veel op kleitegels, die in veel stijlen al traditioneel zijn geworden. Het zal u helpen de sfeer van een mediterraan huis te creëren. Dergelijke producten kunnen zelfs ontwerper worden genoemd. Dit is een vrij populaire keuze voor het vloeren van de keuken of woonkamer, vooral waar in landhuizen.

Dergelijke tegels zijn ook te vinden in de interieurs in de Scandinavische en Japanse stijl.

De verscheidenheid van de mediterrane stijl zal helpen om elegantie, gratie en aristocratie te benadrukken. of geef rust, harmonie en een gezellige sfeer.Door tegels te kiezen om de ruimte in deze richting af te werken, kies je niet alleen de stijl en schoonheid, maar ook de uitvoerbaarheid en het gemak van de zorg.

Je kunt meer informatie vinden over de mediterrane stijl uit de onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer