Tegels leggen: de details van het proces

Tegel is de meest praktische optie voor vloeren in "natte" gebieden: badkamer, toilet, gang en andere plaatsen met hoge luchtvochtigheid. Als de coating is gemaakt van hoogwaardig keramiek, is deze eenvoudig schoon te maken van vuil en gaat lang mee zonder zijn oorspronkelijke uiterlijk te verliezen. Velen streven ernaar om het tegenovergestelde werk met hun eigen handen te doen: Het zal veel goedkoper zijn dan een meester uit te nodigen. Als een persoon dit voor de eerste keer van plan is, moet hij meer vertrouwd raken met een kwestie als het leggen van tegels. Kennis van de details van het proces is erg belangrijk om het probleem correct te benaderen en de juiste tegelkeuze te maken, waarbij de juiste hoeveelheid materiaal wordt berekend.

Speciale functies

Tegel als afwerkingsmateriaal heeft zijn eigen kenmerken en voordelen, die voor het kopen moeten worden gelezen,om zeker te zijn van de juiste keuze voor een degelijke en duurzame optie voor geconfronteerd met de vloer of muren.

Allereerst is het een materiaal met hoge sterkte, dat bij het testen van de treksterkte een indicator geeft voor compressie tot 300 MPa. De tegel is bestand tegen een grote belasting, is niet onderhevig aan vervorming en buigt niet onder het gewicht van iemands lichaam of zware voorwerpen. Het is niet vatbaar voor brand en als het wordt verwarmd, treedt de uitstoot van schadelijke stoffen niet op, omdat het is gebaseerd op natuurlijke componenten. Het was de brandwerendheid van keramiek die de reden was om mooi en met smaak kachels, open haarden en plaatsen in de buurt van elektrische en gaskachels te verlichten.

Keramiek heeft ook uitstekende warmtegeleidende eigenschappen en wordt snel warm: deze eigenschap is niet minder belangrijk wanneer u wordt geconfronteerd met een kachel of een open haard.

Als u dergelijk materiaal op de vloer legt, moet u er rekening mee houden dat zonder extra verwarming de vloer altijd koud zal zijn, dus u moet er in schoenen op lopen of extra verwarmen, bijvoorbeeld een vloerverwarming.De tegel is bestand tegen vervaging, de kleureigenschappen veranderen niet in de loop van de tijd, in tegenstelling tot andere coatings. Het geleidt geen stroom en is geen elektrostatische accumulator. Het accumuleert geen schadelijke micro-organismen. Dit is het beste materiaal om ze zwembaden, sauna's, operatiekamers in ziekenhuizen af ​​te werken.

In tegenstelling tot laminaat en parket hebben keramiek een benijdenswaardige weerstand tegen chemicaliën, naast de waterstof-fluorideverbinding. Tegels bestendigheid tegen huishoudelijke chemicaliën is verdeeld in vijf niveaus: AA, A, B, C, D. Bijvoorbeeld, dubbele letter A betekent dat het materiaal niet wordt beïnvloed door de meeste chemische verbindingen, enkele A betekent een hoge weerstand voor hen, enzovoort.

De indicator van slijtvastheid van een tegel is de leidende factor: het bepaalt de levensduur van elke coating. Volgens het Europese normalisatiesysteem zijn er vijf niveaus die de duurzaamheidsklasse bepalen. Het wordt in groepen gemeten - van eerste tot vijfde, en moet altijd op de verpakking worden vermeld.

Het testen van keramische tegels op slijtagebestendigheid wordt op een zeer interessante manier uitgevoerd: het materiaal wordt geplaatst in een apparaat dat eruitziet als een molenmolen en een grove korrel op het oppervlak valt.Water wordt gevoerd, de molenstenen beginnen te draaien, waardoor de tegel wordt afgeschuurd, waardoor een imitatie van de natuurlijke omstandigheden van het gebruik wordt gemaakt. Afhankelijk van hoeveel rotaties van de molenstenen het materiaal zullen weerstaan ​​zonder dat er visuele gebreken ontstaan, wordt deze klasse van slijtageweerstand eraan toegewezen. Op basis van deze indicator wordt de tegel verder gesorteerd op het type gebruik in ruimten met verschillende vereisten voor afwerking.

Naast de slijtagebestendigheid zijn er een aantal parameters waarmee rekening moet worden gehouden bij het selecteren van tegels voor verschillende ruimtes. Bijvoorbeeld, het vermogen van een keramische coating om vocht (of vochtabsorptie) te absorberen. Het meten van het niveau van vochtopname kan een percentage zijn van de massa van het materiaal.

Volgens de internationale standaardisatie is er een indicatie van een bepaalde letter op de productverpakking in combinatie met de aanduiding van de techniek van het vormen van de theepot.

Het vermogen van een materiaal om vocht te absorberen beïnvloedt direct de weerstand tegen kou (of vorstbestendigheid). Als de tegel enigszins poreus is, zal deze bijna geen vocht doorlaten en heeft daarom een ​​hoge vorstbestendigheid.De eerste en tweede groep zijn vorstbestendig en de derde niet. De derde groep is alleen bedoeld voor gebruik in warme kamers.

De specificiteit van de productie van tegelmaterialen is zodanig dat met de concepten calibre en toon rekening moet worden gehouden om misverstanden te voorkomen. De toon betekent hetzelfde als "kleur", maar in tegenstelling tot andere typen materialen, waarbij de kleur meestal monochroom is en geen verschillen vertoont, is het niet eenvoudig om dezelfde kleur te bereiken bij de productie van keramiek. Er is altijd een klein verschil in tint, dus tijdens het sorteren wordt de tegel verdeeld volgens de toon, die is gemarkeerd met de bijbehorende letter: A, B, enzovoort.

Kaliber is de afmeting van keramische tegels, uitgedrukt in millimeters. Net als bij de toon kan de grootte niet volledig accuraat zijn - meestal zijn er kleine afwijkingen, dus is er het begrip nominale grootte en feitelijk. De nominale grootte van een batch is bijvoorbeeld 20x20 mm en de werkelijke grootte wordt aangegeven door de Engelse letter W en aangegeven met drie cijfers zonder komma: B 198x198 (19,8 mm) en in het algemeen - van kaliber 01.

Bovendien is er een indicator als weerstand tegen glijden en scheuren.Als een klein "spinneweb" visueel op het oppervlak van de tegel wordt gedetecteerd, is dit een huwelijk. Op basis van het aantal huwelijken in een bepaalde batch, wordt een indicator zoals tegeltype gevormd: de eerste (gemarkeerd met rood), de tweede (blauw) en de derde (groen). De veiligheid van de coating hangt af van de weerstand tegen glijden. Hoe hoger de wrijvingscoëfficiënt, hoe veiliger het oppervlak. Meestal wordt het gemeten met de Duitse methode - op basis van de hoek van de vloer waarop het object op het keramische oppervlak begint te glijden.

Het is natuurlijk niet correct om te zeggen welke tegel "ideaal" of "universeel" is. Als we het hebben over de eigenschappen van keramiek, moet in de eerste plaats aandacht worden besteed aan de functionaliteit, technische verschillen in het gebruik van de verschillende typen, en of deze geschikt is voor de ruimte waarin wordt gekanteld.

types

Veel mensen vragen zich af waarom keramische tegels en tegels van elkaar verschillen. Kopers die voor het eerst deze twee namen tegenkomen, denken vaak dat dit twee verschillende materialen zijn, maar dat zijn ze niet.Er is geen verschil tussen keramiek en tegels.

Tegel is een van de namen van tegels gemaakt van keramiek, een soort wandbekleding.

Tegel, cotto, klinker - al deze definities verduidelijken voor een groot segment van keramische tegelsdie van elkaar kunnen verschillen op basis van de fabricagetechnologie, de kwaliteit van de gebruikte materialen, de sterkte-indicatoren en de doelstellingen van de toepassing. Vertaald uit de Griekse taal betekent keramos "verbrande klei". Alle soorten van dergelijke tegels, zonder uitzondering, zijn gemaakt van klei met toevoeging van een aantal onzuiverheden, bijvoorbeeld kwartspaanders of veldspaat. Water en zand worden ook aan het materiaal toegevoegd.

Soorten tegels kunnen van elkaar verschillen op basis van de gebruikte materialen, de specifieke kenmerken van het bakken en de mate van porositeit. Het is gemaakt van verschillende soorten klei (rood of wit), de basis kan dicht of poreus zijn en de voorkant kan geglazuurd of ongeglazuurd zijn.

Porseleinen tegelmateriaal dat eenmaal is gebakken, kan een zwakke porositeit hebben en wordt meestal gebruikt om duurzame vloeren te creëren.Leggen mag zowel binnen als buiten worden uitgevoerd. De tegel is bestand tegen koude en veel verkeer. Sterk poreuze soorten coatings die enkelvoudig bakken gebruiken, impliceren het gebruik van technologische samenstellingen, waardoor de krimp tijdens het bakken minder wordt.

Tegel met hoge porositeit is alleen ontworpen voor wandbekleding, omdat het geen materiaal is met verhoogde sterkte.

Het meest gebruikelijke type coating is porseleinkeramiek. De bekendere naam is porselein, het wordt ook gres tile of kleur genoemd. Het wordt gekenmerkt door een bijna glazen oppervlak en een hoge dichtheid, waardoor de meesters niet meer hoeven te worden blootgesteld aan beglazing. Vervuiling wordt er heel gemakkelijk uit verwijderd en de weerstand tegen de mechanica van porselein-aardewerk is uitstekend, dus dit type tegel wordt meestal gebruikt als zeer sterke vloer.

Gladde vloertegels en klinkervariëteiten kunnen qua duurzaamheid niet met porcellanato vergelijken.hardheid en andere kenmerken. Porseleinen tegels zijn gepolijst en mat.De matte afwerking is de meest duurzame, maar gepolijste look mooier en aantrekkelijker. Matte steengoed is ideaal voor het leggen van tegels op straat, in moeilijke gebruiksomstandigheden. Het is vaak te vinden op de traptreden, die op deze manier worden bekleed, heel lang meegaan, zonder praktische eigenschappen of uiterlijk te verliezen.

Als je het porseleinen aardewerk vergelijkt met gewoon graniet, dat van natuurlijke oorsprong is, kan natuursteen ineenstorten als gevolg van temperatuurveranderingen of barre weersomstandigheden en klimaatomstandigheden. Ondanks het feit dat natuurlijk graniet als vrij duurzaam wordt beschouwd, is porcellanato veel beter dan het in alle opzichten. Keramische granieten tegels zien er uniform uit, het oppervlak is gelijkmatig en er kunnen geen chemicaliën of reagentia voor worden gebruikt, met uitzondering van fluorwaterstofzuur. In ecologisch opzicht zijn porseleinen steengoedtegels net zo veilig als natuursteen.

Geglazuurde tegeltypes zijn niet alleen gewone tegels met een glanzend, glanzend oppervlak.

Als de glazuurlaag dik genoeg is, kan deze ook worden gebruikt als vloerbedekking op plaatsen met een hoge permeabiliteit.

De technologie van dubbel bakken, die wordt toegepast op alle soorten keramiek, tegen kostprijs is veel duurder dan een enkel bakken van het materiaal. Het oppervlak dat een dubbele bak heeft ondergaan, heeft een aangename gladheid en schijnt. Deze tegel is universeel: hij kan zowel voor muren als voor de vloer worden gebruikt. Als het afvuren eenmaal wordt uitgevoerd, "blijft" het gas dat door het oppervlak passeert "aan de voorzijde" in de vorm van cosmetische onregelmatigheden. Bij dubbel vuren gebeurt dit niet. Natuurlijk kost dit soort tegels meer, maar esthetisch ziet het er aantrekkelijker uit, hoewel veel afhangt van de locatie en de installatietechniek zelf, want als je wilt, kun je sommige onregelmatigheden visueel verbergen.

Clinker-tegeltypes zijn gemaakt van verschillende soorten kleiwaarin op oxiden gebaseerde kleurstoffen, vloeimiddelen en vuurklei worden toegevoegd. Vuurklei - het is niets zoals klei, dat wordt verbrand tot het uiteindelijke verlies van plastic eigenschappen. Afhankelijk van de productietechnologie kan het voorste deel van de klinker geglazuurd zijn of zonder het gebruik van glazuur. Meestal in de productie van toegepast kort roosteren,wat resulteert in een laag poreus materiaal dat bestand is tegen chemicaliën en barre weersomstandigheden. Bij het leggen van de klinkertegel moet je altijd een brede voeg laten, omdat er krimp optreedt als gevolg van afvuren en de rand van de klinker altijd onregelmatigheden heeft die op deze manier moeten worden gecompenseerd.

Cotto-type keramische tegels worden gebruikt voor vloerbedekking. Het is ongeglazuurd en vormt bij het leggen een reliëfoppervlak dat uitglijden voorkomt. Zo'n voorkant heet rustiek. Bij de productie van cotto worden geëxtrudeerde mengsels gebruikt, bestaande uit verschillende kleisoorten. Tegelijkertijd wordt zorgvuldig sorteren en mengen niet uitgevoerd. Deze methode voor het maken van tegelmaterialen is al sinds de oudheid bekend en is nog steeds relevant bij het zien ervan.

Voor degenen die belang hechten aan hoge esthetiek en onberispelijke kwaliteit van het leggen van tegelmaterialen, kunt u een dergelijke optie aanbieden als naadloze tegel. Gebeurt dit in werkelijkheid? In feite heeft ze hechtingen, maar tijdens het productieproces ondergaat het materiaal rectificatie: de randen worden zorgvuldig gesneden met een speciale machine.Zoals reeds vermeld, vindt tijdens het afvuren (zowel aan een als aan beide zijden) de vervorming van de tegels plaats, waardoor technische bekleding kan optreden tijdens het werk als gevolg van een verkeerde combinatie tussen de afmeting en vorm.

In het geval dat het materiaal correctie ondergaat in de vorm van rectificatie, zullen er geen afwijkingen zijn en zullen alle parameters perfect samenvallen.

Gerectificeerde tegels zorgen voor een geweldig esthetisch effect. in de vorm van een glad monolithisch oppervlak. Het geeft vaak de indruk dat naden en naden echt niet bestaan. Zo'n patroon lijkt voordelig in een grote ruimte, dus de "naadloze" tegel wordt geproduceerd in grote maten, 60x60 centimeter of meer. Het kan op de vloer en op de muren worden gelegd.

Het vooruitzicht van het aanschaffen van dergelijk materiaal lijkt erg verleidelijk. Het is echter belangrijk om enkele functies te overwegen voordat u koopt. De eerste is de kosten, die in de regel zeer hoog zijn in vergelijking met de gebruikelijke varianten van keramische tegels. Rectificatie is een zeer arbeidsintensief proces en alleen hij geeft een prijspremie van minstens 20-30 procent. Natuurlijk zal het goedkoper zijn dan het gebruik van natuursteen, bijvoorbeeld marmer of graniet, maar vergeleken met betrouwbaar keramisch graniet kost de "naadloze" versie veel meer.

De gerectificeerde tegel heeft specifieke subtiliteiten van leggen. Als gewoon keramiek meer "onpretentieus" is voor de gebreken van de wanden en de vloer, hun mogelijke onregelmatigheden en ruwheid, moet in dit geval de oppervlaktevoorbereiding zeer zorgvuldig worden uitgevoerd: het is het beste als het perfect vlak is of zo dicht mogelijk bij deze parameters. Om met dit soort materiaal te werken, is ervaring vereist, dus het is het beste om de professionals te vertrouwen, omdat de beginner helaas niet in staat zal zijn om met dergelijk goed werk om te gaan.

Het concept van "naadloosheid" moet niet letterlijk worden genomen. Zelfs als visuele naden niet zichtbaar zijn, zijn ze er natuurlijk nog steeds. Tussen de tegels is er altijd een kleine opening tussen anderhalve en twee millimeter breed. Het effect van een monolithisch canvas wordt gecreëerd door maximale en subtielste pasvorm.

Als u de naden helemaal niet laat, verwaait de minimale onregelmatigheid onmiddellijk het volledige beeld.

Keramische tegels, natuurlijk, het meest voorkomende materiaal voor het bekleden van vloeren, wanden, open haarden en meer. De verschillende typen (in de regel met een hoge slijtvastheid) worden ook gebruikt voor het bekleden van straattrottoirs.Om echter een betrouwbare en duurzame coating op straat te creëren, is er niet alleen keramiek. Waarschijnlijk hebben velen al gehoord van de rubbertegel, die in de vloer op grote schaal is toegepast voor landensporen en speelplaatsen. In sommige gevallen kan de rubbercoating een goed alternatief zijn voor keramiek, vooral als u geen "vooraanzicht" hoeft te maken en u een eenvoudiger materiaal kunt gebruiken.

De rubbertegel is gemaakt van gewicht, een mix van rubber, polyurethaan en gekleurd vulmateriaal. Vaak gebruikt voor de vervaardiging ervan in de vorm van gerecycled rubber kruimel, de basis waarvoor oude autobanden zijn. Dit materiaal is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, duurzaam en zeer slijtvast. Als u een dergelijke steen aanraakt, wordt deze zacht en voelt hij enigszins ruw aan. In de winter vormt zich een laag ijskorst die gemakkelijk kan worden gekliefd zonder de coating te beschadigen. Bij hoge en lage temperaturen blijft de rubbertegel net zo helder van kleur zonder zijn oorspronkelijke eigenschappen te verliezen.

Het materiaal is ook bestand tegen vervorming, absorbeert perfect, en als er een defect optreedt, kan het beschadigde segment gemakkelijk worden vervangen door een nieuw exemplaar. Zeer waardevolle eigenschappen van rubberen tegels - hij glijdt nooit uit en droogt zeer snel na regen, stoot stof en vuil af.

Het toepassingsgebied van dit type coating is breed: van speelplaatsen en sportterreinen tot het aanleggen van tuinpaden in privégebieden, vooral op plaatsen met een hoge luchtvochtigheid: in de buurt van fonteinen, bronnen, zwembaden.

De rubberen coating passeert het water goed, wat de afwezigheid van vocht aan de voorkant garandeert.

De rubbertegel houdt binnen op een oppervlak dat zeer goed voorbereid moet zijn. Meestal is het een glad asfaltoppervlak, een betonkoppel en als het oppervlak ongelijk is, kan het worden gecorrigeerd met behulp van speciale nivelleermiddelen. Werk bij het leggen moet worden uitgevoerd bij droog en helder weer bij een temperatuur van vijf graden en hoger.

Berekening van materialen

Als u het aantal tegels voor elke kamer correct berekent, kan de wizard van tevoren bepalen wat de antwoorden zijn op eenvoudige maar belangrijke vragen.Allereerst moet u beslissen welke kleur wordt gebruikt, of u deze moet aanpassen aan de hand van de tekening, of u toevoegingen in de vorm van decoratieve elementen nodig heeft. Het is belangrijk om te weten dat bij het meten van het tegenoverliggende oppervlak berekeningen moeten worden gemaakt, rekening houdend met de tegels die moeten worden gesneden. Zonder dit zal het niet werken, omdat de kamers zelden worden gevonden zonder uitsteeksels in de muren, lastige hoeken en plaatsen voor de uitvoer van communicatie.

Er zijn verschillende aanbevelingen voor het berekenen van tegels. Ongeacht de plaats waar het wordt gepland om te worden gelegd, wordt eerst de lengte en hoogte van elke wand waar de bekleding zal worden uitgevoerd gemeten. Het meet ook de lengte en breedte van de vloer, en de afmetingen van de deur (of bad) worden noodzakelijkerwijs afgetrokken van de afmetingen van de muur waar de deur (of bad) zich bevindt. Vervolgens moet u de parameters van betegelde platen bepalen. Ze zijn 30x30, 33x33 en 40x40 - dit zijn de standaardmaten voor de vloer en de voering heeft meestal de parameters 20x30 en 25x33. Op basis van deze indicatoren moeten voorlopige berekeningen in vierkante meters worden gemaakt.

Voor meer nauwkeurigheid worden alle tegels afzonderlijk geteld.

Het wordt aanbevolen om de hoeveelheid materialen te berekenen zonder populaire online programma's te gebruiken, maar handmatig, omdat ze in het geval van tegels vaak grote fouten maken.Een online rekenmachine kan bijvoorbeeld geen rekening houden met de breedte van tussenliggende naden, bovendien zijn er in zo'n programma altijd aanwijzingen dat het beter is om alle indicatoren later opnieuw te berekenen.

Wat moet de dikte van de lijm zijn?

Voor beginners lijkt deze vraag misschien onbeduidend, maar het is een van de hoofdtaken. De dikte van de lijm hangt af van het type materiaal dat wordt gebruikt.

Ook factoren zoals tegelafmetingen en het niveau van oppervlakvoorbereiding voor voering beïnvloeden de dikte.

Als de afmeting van de tegel en het gewicht ervan klein zijn, moet de minimale dikte van de lijmlaag twee millimeter zijn. Voor zware modellen van legmateriaal (zoals porselein) wordt het aanbevolen om een ​​laag lijm van minimaal 4 of 5 millimeter aan te brengen. Wanneer het oppervlak aanzienlijke onregelmatigheden en holtes heeft, kan de lijmdikte groter zijn: hierin zijn ze allemaal afwisselend gemarkeerd en wordt de kleeflaag aangepast afhankelijk van hun diepte en grootte, omdat alle putten en dalen moeten worden gevuld met lijm. De maximale laag wordt echter niet aanbevolen om meer dan tien millimeter te doen bij het leggen van tegels op de wanden en de dikte van de lijmoplossing bij het werken met conventionele vloertegels kan 15 mm zijn.

Wat betreft het porselein, aangezien dit materiaal wordt gekenmerkt door een groot gewicht en grote sterkte, moet de dikte van de lijm tijdens de installatie geschikt zijn: van 20 tot 22 mm, maar niet meer. Als u het overdrijft, zal dit de hechting tussen de oppervlakken aanzienlijk verslechteren.

Wanneer u een tegel op de muur legt, moet u ook letten op hoe de onregelmatigheden zich op de muur bevinden. Er is al gezegd dat tien millimeter het optimale niveau van lijmdikte is, maar als de wand relatief vlak is, zonder grote hobbels en holtes, kan de beginlaag kleiner worden aangebracht: drie tot vier millimeter, en naarmate het de muur verbetert of verslechterd, verhoogt of verlaagt deze. Dus geleidelijk, en uitgevoerd de correctie van alle onregelmatigheden.

De technologie van het aanbrengen van de kleefmiddelsamenstelling varieert ook. Soms wordt lijm op de wanden (vloer) en tegels aangebracht. Sommige deskundigen zeggen dat als de lijm van goede kwaliteit is, het voldoende is om het alleen op de vloer of muren of op het materiaal aan te brengen. Om lijm te besparen, kunt u de enkellagige toepassing gebruiken, maar beginners zullen zich prettiger voelen wanneer de lijm op beide oppervlakken wordt aangebracht: de tegel kan eenvoudig worden genivelleerd en in de juiste richting worden bewogen.

Wat te zetten?

Leg tegel op twee manieren op de vloer. In het eerste geval wordt een cement-gebaseerde mortel gebruikt, en in de tweede, gespecialiseerde lijm. Bij het werken met cement, wordt de technologie van het leggen van tegels uitgevoerd door de zogenaamde "afdichting" ervan op de vloer, en als lijm wordt gebruikt, wordt het materiaal zorgvuldig aangebracht op het oppervlak.

Op de muur leggen gebeurt op het voorbereide oppervlak., die moet worden gemaximaliseerd en behandeld met een primer.

Het is beter om de tegel op het plamuuroppervlak te leggen, vooral de plamuur is relevant in de hoeken, omdat u met deze hulpmiddelen hun onregelmatigheden kunt gladstrijken.

En tot slot, gladde wanden - een belangrijke factor die in dit geval de kwaliteit van het werk bepaalt. Als de wanden erg gebogen zijn en niet kunnen worden geëgaliseerd met een primer of een extra kleeflaag, helpt het gebruik van gips of gipsplaat, waarna u veilig met elk tegelmateriaal kunt werken.

Voorbereiding van het oppervlak

Allereerst moet de muur "gezond zijn en geen schimmelinfecties hebben. Het ongelijkmatige oppervlak moet worden genivelleerd en als het pleister verkruimelt of afschilfert, moet het worden verwijderd, gevolgd door strippen en nivelleren.Natuurlijk wil je altijd hopen dat slechts een deel van de gipsen laag gedemonteerd zal worden, maar zijn "lawine-achtige" schilfering gebeurt vaak - langs de hele omtrek van de muur, waar de meester altijd klaar voor moet zijn.

Als de muur van baksteen is en de laag gips goed "zit", moet u het oppervlak van oude coatings reinigen: vergoelijken, schilderen, behang. Bij het minste teken van een schimmelinfectie, moet de muur worden "genezen" voordat deze wordt geconfronteerd: anders gaan alle inspanningen vroeg of laat verloren. We zullen speciaal personeel moeten kopen dat gegarandeerd bestand is tegen schimmels. Voordat de wand met een schimmelwerende oplossing wordt behandeld, worden de losse pleisterlagen verwijderd, waarna niet alleen de aangetaste delen van het oppervlak worden verwerkt, maar ook alle wanden om te voorkomen dat er weer microflora ontstaat. In geavanceerde gevallen kan de verwerking meerdere keren worden uitgevoerd.

Na antischimmelmaatregelen moeten de wanden worden behandeld met een diepe penetratieprimer die een antisepticum bevat. In dit geval is dubbele priming wenselijk.De tweede laag wordt aangebracht nadat de eerste volledig in de wand is geabsorbeerd en droogt.

De uitlijning van de wanden omvat kleine reparaties in de vorm van het elimineren van kleine gebreken.

Als er scheuren en barsten in de muur zijn, moet de maat ervan worden vergroot tot tien millimeter in de breedte en dan worden opgevuld met een stopverf "tegen de aanslag" en worden uitgevlakt, waarbij wordt scherpgesteld op het gemeenschappelijke oppervlak.

Er zijn verschillende manieren om muren te corrigeren., inclusief het volledig stuceren, bepleisteren of gebruiken van gipsplaat of multiplex. In dit geval is een lichte ruwheid van de wanden toegestaan ​​en zelfs wenselijk: de muur en de tegel zullen beter aan elkaar hechten bij het gebruik van de kleefmiddelsamenstelling. Zoals eerder vermeld, zijn kleine defecten bespat en als u van plan bent om met massieve keramische graniet naar de muur te kijken, zal gipsplaat of multiplex de perfecte basis vormen.

Om het vloeroppervlak met uw eigen handen te bereiden, zullen de eerste vereisten hetzelfde zijn als bij het voorbereiden van de wanden voor de bekleding: netheid, behandeling met antischimmelmiddelen (indien nodig), egaliseren, eliminatie van defecten. Inspectie en voorbereiding van een concrete dekvloer, indien aanwezig, zal het meest arbeidsintensief zijn. De koppeling moet absoluut volledig worden afgetapt om onstabiele gebieden te identificeren.Die fragmenten die een dreunend geluid maken bij het tikken, moeten worden verwijderd. Het "losse" deel van de balk laten is onmogelijk, alles moet worden schoongemaakt tot de "gezonde" betonlagen. Natuurlijk is dergelijk werk erg vermoeiend, maar het moet worden uitgevoerd tot het einde als het nodig is. Nadat de oude balk of zijn secties zijn verwijderd, wordt er een nieuwe gegoten, horizontaal horizontaal genivelleerd en nadat het is gedroogd, wordt er al een tegelwerk uitgevoerd.

Als de dekvloer in goede staat verkeert, worden, indien nodig, kleine reparaties uitgevoerd in de vorm van inbedding van scheuren en het elimineren van grote heuvels, die moeten worden verwijderd, met focus op het algemene niveau van de betonnen basis.

Nadat het werk is voltooid, is het noodzakelijk om de kamer schoon te maken, het hele oppervlak te stofzuigen en vervolgens te primen, bij voorkeur twee keer achter elkaar.

Beginners hebben soms een vraag of het mogelijk is om een ​​nieuwe tegel op een oude tegel te leggen en deze toe te passen als basis. Natuurlijk is er zo'n mogelijkheid, maar alleen als de tegel sterk is, van hoge kwaliteit en de vloer gelijkmatig is en niet horizontaal hoeft te worden genivelleerd. De methode om op de oude tegel te leggen is vrij gebruikelijk om de eenvoudige reden dat het demonteren van de oude erg vervelend is en de communicatie kan worden aangeraakt.Als de oude tegel echter onstabiel is en "danst", is het onmogelijk om er een nieuwe laag op te leggen. Helaas is er geen uitweg om de oude coating volledig te verwijderen.

Als de oude tegel geen ernstige problemen veroorzaakt, moet voordat een nieuwe bekleding wordt gemaakt, een audit van de vloer worden uitgevoerd door op elke tegel te tikken vanwege de stabiliteit. Die gebieden die een dof geluid produceren, moeten worden verwijderd, de gevormde verdiepingen worden op de betonnen basis gereinigd en vervolgens worden geprimed of behandeld met dezelfde kleefstofsamenstelling, die is gepland om te worden gebruikt bij verder werk. Het oppervlak van de oude tegel is ontvet om een ​​maximale hechting van de lijm te garanderen. Voor dit doel kunt u een conventioneel organisch oplosmiddel gebruiken.

Oude tegelvoegen worden ook getest op sterkte. Tijdens het controleren worden de meest losse en gebarsten exemplaren verwijderd, waarna de diepste reiniging van de voegen wordt uitgevoerd in de volgende priming, bij voorkeur met een samenstelling als "Betoncontact": het is aan hem dat de tegellijm altijd perfect ligt.

Als de bodem van de vloer uit hout bestaat, is het ook mogelijk om er keramische tegels op te leggen, natuurlijk, als deze sterk en in goede staat is.Het testen van de houten vloer op geschiktheid voor stukadoorswerk wordt uitgevoerd door "zwevende" en krakende fragmenten te identificeren. Zwakke delen van de vloer worden verwijderd, achterblijvers worden gecontroleerd op rotting van de boom.

Indien nodig moeten versleten plekken worden vervangen, gevolgd door behandeling met een antiseptische oplossing.

In het geval dat de vloer van hout is en er verf op wordt bewaard, moeten de overblijfselen worden verwijderd met een schuurmiddel. U kunt chemisch wassen en opwarmen gebruiken met behulp van een droogmachine. Daarna moet u een controlecontrole van de vloer uitvoeren voor sterkte. Als u van plan bent de tegel direct op de oude planken te leggen, heeft u waterdichtheid nodig, die wordt toegepast als een lateximpregnering, ontworpen voor houtmaterialen. Impregnatie wordt aangebracht met een brede borstel, waarna de vloer onmiddellijk wordt bedekt met een duurzaam fiberglas verfnet.

Wanneer de impregnering droog is, wordt het gaas bevestigd met deuvels, er ontstaat een extra laag op de vloer zodat de tegellijm betrouwbaar op de houten basis "grijpt". De samenstelling van de laag bestaat gewoonlijk uit silicaatlijm, groot gefractioneerd gezuiverd zand en water in een verhouding van 2: 2: 1.Wanneer het mengsel na het aanbrengen hard wordt, verkrijgt de basis voor de tegel de gewenste ruwe textuur en sterkte die nodig is voor een hoogwaardige voering.

Er zijn verschillende manieren om een ​​solide basis te creëren voor tegels op houten vloeren: het kan eenvoudig worden afgedekt in brede vellen van RSD. Dit zal het werk vergemakkelijken in termen van het verwijderen van de oude verf is niet nodig. Een impregnatielaag voor waterdichtende laag wordt geplaatst op OSB-vellen, of een gewone dikke polyethyleenfilm kan worden gebruikt. GVL-platen vormen een alternatief voor OSB: ze zijn gemaakt van gips en cellulosevezels en zijn bestand tegen zware belastingen. Ze worden op dezelfde manier gelegd als andere en hebben als voordeel dat er geen extra lagen en behandelingen nodig zijn, met uitzondering van priming.

Het gebruik van bladen GVL draagt ​​bij aan het feit dat het zo snel mogelijk wordt gehouden met het oog op besparingen en tijd en moeite.

het merken

Voordat u tegels aan de muur gaat leggen, moet u een plaats voor de eerste rij neerleggen en voorbereiden. Aan de onderkant van de muur is een rail of een plastic hoek gemonteerd - dit is de basis voor de rest van de hele eerste rij.Dan moet u een rechte lijn verticaal tekenen om de juistheid van de plaatsing te controleren. Om een ​​lijn duidelijk te tekenen, kunt u een laser of een plumb gebruiken.

Om het oppervlak van de vloer te verspreiden, trek je de lijn van de verre rand van de eerste rij. Let op de locatie van de tegels die anders zijn dan de rest, voor het geval het nodig is om het patroon in kaart te brengen. Het proces om zichzelf te leggen wordt aanbevolen om vanuit een van de verste hoeken van de kamer te beginnen.

Het is belangrijk om alle berekeningen uit te voeren, waarbij niet alleen rekening wordt gehouden met de grootte van het materiaal zelf, maar ook met de gaten en de naden tussen de tegels.

Vereiste hulpmiddelen

Om de tegel op de muur of vloer te leggen, heeft de meester de volgende gereedschappen en beschikbare hulpmiddelen nodig:

 • laser of gebouwniveau;
 • schroevendraaier of hamerboor met een straalpijp om het mengsel te mengen;
 • meetlint en twee spatels (rubber en ingekeepte);
 • brede borstel;
 • roller;
 • draadsnijders;
 • tegel snijgereedschap;
 • stift of potlood om te markeren,
 • twee afzonderlijke tanks voor lijmmengsel en primer.

Hoe een tegel knippen?

Hoe perfect de muren of de vloer ook zijn,plaatlegwerken doen nooit zonder het materiaal te snijden. U kunt de tegel snijden met een gewone glassnijder of met een speciaal gereedschap met een diamantsnijwiel. Als het snijden van tegels mechanisch en handmatig gebeurt, is in dit geval het principe hetzelfde als bij het snijden van glas. Deze eenvoudige methode wordt gebruikt in het geval van een lichte tegel: het snijwiel van het gereedschap wordt naar de markeringslijn aan de voorzijde van het fragment geleid en na een incisie wordt het materiaal voorzichtig langs de getekende lijn gekraakt.

De vloertegel is veel harder en groter, dus de glassnijder is daar niet geschikt voor. Voor zware soorten keramiek toegepast gereedschap genaamd machine tegelsnijder. Het heeft een pad en begrenzers met markeringen op de liniaal, waardoor het knippen een stuk eenvoudiger wordt. De begrenzers moeten over een afstand worden verplaatst, zodat de markeringslijn samenvalt met de lijn in het midden van de tegelsnijder.

Het bovenste deel van de tegelsnijder is uitgerust met een wagen, die twee geleiders heeft, en een wiel voor snijden en een nadruk met vouwblaadjes die zich onder een bepaalde hoek bij elkaar bevinden. Dichtbij is de hendel.De wagen moet naar de uiterste rand worden verplaatst, het wiel moet aan de rand van het tegelfragment worden bevestigd, lichtjes drukken en langs de markeringen worden geleid. Plaats vervolgens de wagenstop in het midden van de snede en verdeel de tegel met een lichte druk.

Montage technologie

De installatietechniek heeft zijn eigen subtiliteiten en nuances, afhankelijk van de plaats van installatie en werkfasen.

Op de muur leggen gebeurt zonder al te veel moeite. Eerst moet je het lijmmengsel aanbrengen op het oppervlak van de muur met een brede troffel en overtollige lijm verwijderen. De lijm wordt aangebracht op de binnenkant van de tegel met een dikte van ongeveer drie millimeter, de randen worden zorgvuldig besmeurd en de overmaat wordt verwijderd met een getande spaan. Daarna moet je de tegels op de muur leggen en licht drukken.

De uitlijning wordt uitgevoerd door een gebouw- of laserniveau aan te brengen en er worden kruisen tussen de tegels geplaatst, zodat de rij gelijkmatig is en de tegels niet "zweven". Kruisen zijn meestal vijf in één kruising: één in het midden en één voor elke naad. Het is onmogelijk om ze lang in de naad te houden om te voorkomen dat ze met lijm worden geplaatst.

Het leggen op de vloer is een arbeidsintensiever proces. Om de vloertegel alleen te leggen, op de platte kant van de spatel, wordt het kleefstofmengsel getrokken en onder een scherpe hoek op de vloer zelf aangebracht.De lijm moet diep in alle kleine openingen doordringen, zodat er geen openingen of gaten zijn. Dan is de lijm gelijk met een getande spaan zodat de "groeven" dezelfde hoogte hebben (de kleeflaag is drie millimeter).

Als keramiek op de vloer wordt gelegd, is het aan te raden om te "starten" met hele tegels, waarbij gaten worden opgevuld met restjes. Elke tegel wordt stevig op de vloer gedrukt, goed besmeurd met lijm en het overtollige mengsel moet met een doek uit de voegen worden verwijderd. Net als bij het werken met wandtegels, worden de afmetingen van de naden en de nauwkeurigheid van het metselwerk gecorrigeerd met behulp van kruisen tussen de voegen.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de stompe lijn recht gehouden wordt.

Bij een open haard worden in de regel decoratieve materialen gebruikt. (natuur- en kunststeen, bestendig steengoed, terracottategels). De tegels van de oven niet fineren: het kan de hitte niet verdragen, hechting met lijm zal verslechteren en het zal eenvoudig verdwijnen. Oppervlaktevoorbereiding is vereist: voegen, reiniging van stof en gips. Vervolgens wordt een primer aangebracht om de hechting van de lijm te verbeteren. Als een gemetseld oppervlak wordt opgeëist of hersteld en begint te brokkelen, wordt er een wapeningsnet aan bevestigd.

Als een lijm worden alleen hittebestendige mengsels gebruikt, die onafhankelijk volgens de instructies kunnen worden bereid. Leggen begint vanaf de onderkant. Met behulp van een gelijkmatige spatel wordt de lijm aangebracht op het oppervlak van de haard, zodat meerdere fragmenten van de bekleding onmiddellijk kunnen worden gelegd. Vervolgens moet u op een gelijkmatige laag met een getande troffel lopen, een tegel bevestigen, erop drukken en er lichtjes op tikken met een hamer rubber. Het niveau van de betegelde rij wordt bepaald door het gebouwniveau. Om hoeken en richels te verlichten, worden speciale figuren toegepast.

Het trimmen wordt meestal tussen de rijen geplaatst en na de bekleding is het gehele oppervlak van de oven gelakt met een hoge hittebestendigheid. Het beschermt de tegel tegen vuil, roet en vocht.

Legpatronen worden toegepast op de vloertegel.

Er zijn verschillende opties:

 • "De naad naar de naad" is ideaal voor beginners, het is duidelijk en eenvoudig: het leggen van delen van de tegel gebeurt een voor een en de rijen zijn recht en gelijk. Alle metselwerk loopt parallel aan de muren;
 • "Op de diagonaal" - de plaatsing is niet parallel en de hoeken van de tegel zijn naar het muuroppervlak gericht, alsof ze ernaar "kijken".De optie is minder economisch, arbeidsintensiever, maar esthetisch mooi en aantrekkelijk;
 • "In de vlucht" - de tegels worden boven elkaar geplaatst, zonder toeval in de naden, analoog aan het metselwerk.

Het is zo dat u tegels met linoleum of vloerdelen in de volgende ruimte zonder de drempel wilt aanmeren. Om de verbinding nauwkeurig te kunnen uitvoeren, is het belangrijk om rekening te houden met de verschillende dikte van keramiek, lijm, verschillende substraten en bijvoorbeeld vloerplaten. U moet het op deze manier berekenen: eerst worden de dikte van de lijm en de tegel zelf gevormd. Vervolgens wordt de dikte van de vloerplaat, lijm en multiplex (indien aanwezig) afzonderlijk toegevoegd, en het sleutelgetal is het verschil tussen deze twee cijfers. Het bepaalt het hoogteverschil op de kruising.

Als het hoogteverschil te laat wordt "teruggeroepen", is het altijd mogelijk om de situatie te corrigeren door een verbindingsprofiel te verkrijgen, dat van een ander niveau kan zijn.

Grouting wordt uitgevoerd na het voltooien van het leggen van tegels op muren of vloeren. Dit proces wordt fugation genoemd en om het goed vast te houden, moet je wachten tot de lijm volledig is opgedroogd. Voor het voegen worden mengsels op basis van cement, epoxy, kit of silicone gebruikt.De selectie van het mengsel wordt uitgevoerd op basis van het kleurbereik van de bekleding. De cementspecifieke mortel moet vlak voor gebruik worden verdund met water en de siliconen- en epoxymengsels zijn al klaar voor gebruik.

Voor het voegen wordt het afgewerkte oppervlak van de bekleding grondig schoongemaakt met een stofzuiger. Als u een grout op basis van siliconen of epoxides gebruikt, moet u de randen van de tegel met plakband lijmen. Zo voorkomt u dat het mengsel op de glazen voorkant komt. Het mengsel wordt met een rubberen spatel op de naad aangebracht en enigszins in de diepte geperst. Plaats vervolgens een spatel en verwijder overtollig materiaal, wat een vergelijking van naden oplevert. De afplaktape wordt uit de voering verwijderd nadat de troffel volledig is opgedroogd.

Hoe lang droogt het?

Als al het werk aan het leggen van de tegels op de vloer al is voltooid, is er een grote wens om zo snel mogelijk op een nieuw oppervlak te gaan lopen. Meteen is het vermeldenswaard dat er veel factoren zijn die de droogtijd beïnvloeden. Ook beïnvloedt de samenstelling van de lijm dit proces niet minder.

Op de verpakking van zelfklevende formuleringen geven fabrikanten altijd de droogtijd aan, maar er moet rekening worden gehouden met het feit dat de tijd uiterst voorwaardelijk is, omdat veel afhankelijk is van omgevingsfactoren.Wat betreft de voorwaarden die op de verpakking zijn geschreven, waarna u vrijelijk op het gelijnde oppervlak kunt beginnen, is het belangrijk om te begrijpen dat we het hebben over enkele ideale parameters die zeer zeldzaam zijn in een echte omgeving. Bijvoorbeeld een temperatuur van 20 tot 24 graden zonder weersveranderingen met een stabiele luchtvochtigheid van 40 procent.

Als de eigenaren van een nieuwe coating geluk hebben en de weersomstandigheden gunstig zijn gebleken, kun je na 24 uur over de coating lopen. In andere gevallen moet u wachten tot het moment dat het drogen voltooid is.

Hoe hoger de luchttemperatuur in de kamer, hoe sneller de voering droogt. Het is echter onmogelijk om de kamer kunstmatig te verwarmen met behulp van elektrische kachels, omdat dit de fysieke kenmerken van de tegel fataal kan beïnvloeden.

Het hele proces van drogen, ondanks alles, moet plaatsvinden in zijn natuurlijke omgeving, zelfs als het om een ​​of andere reden wordt uitgesteld.

Natuurlijk, als je in de zomer gaat leggen, droogt de tegel veel sneller dan in de winter. Het is belangrijk om te onthouden dat het werk moet worden uitgevoerd bij een temperatuur van 20 tot 25 graden.In het warme seizoen kan de voering in een periode van 24 tot 36 uur volledig drogen en in de winter neemt de tijd met minstens 12-16 uur toe.

Kamervochtigheid speelt ook een belangrijke rol. Hoe hoger de luchtvochtigheid, hoe langzamer de lijm opdroogt. Als het erg hoog is, kan de droogtijd van de vloer tot een week duren, waarmee rekening moet worden gehouden.

Wat de bijbehorende droogcondities ook zijn, u moet leren hoe u kunt bepalen of de lijm is opgedroogd of niet. U kunt dit met twee eenvoudige methoden controleren. De eerste is een licht hameren van de tegel op de hoeken. Als het volledig onbeweeglijk blijft en niet "loopt", is de lijm volledig droog. De tweede manier - je kunt gewoon proberen de tegel los te maken van de basis. Het is raadzaam om een ​​test in de hoeken uit te voeren, omdat op deze plaatsen onregelmatigheden veel gemakkelijker worden geëlimineerd.

In elk geval moet u wachten tot de lijm volledig is opgedroogd, om de tegel niet te beschadigen en te verplaatsen tijdens het lopen, omdat het erg vervelend en lastig zal zijn om defecten te corrigeren.

Zoals reeds opgemerkt, droogt het adhesieve mengsel onder goede omstandigheden binnen 24 uur volledig. Afhankelijk van de variëteit kan deze tijd echter variëren.Een lijm die is ontworpen voor lichtgewicht tegels is bijvoorbeeld veelzijdig en droogt in een periode van zeven tot veertien uur. Lijm, ontworpen voor zwaar porselein en andere vloeropties, droogt van de dag en nog veel meer.

Lijmmengsels met een hoge mate van vorstbestendigheid, ontworpen voor gebruik in buitenomstandigheden, drogen binnen 36 uur uit. Vochtbestendige verbindingen die worden gebruikt in wanden en vloeren in baden, sauna's en zwembaden die een dag drogen, bij voorkeur twee tot drie dagen wachten, en witte lijm voor glastegels is ontworpen om tot 36 uur te drogen.

Professionele tips

Vloer- of wandtegelvloeren zien er overal fantastisch uit: in een appartement, op een kantoor, in een administratieve instelling, vooral gezien de verscheidenheid aan kleuren en ontwerpoplossingen. Het lijkt erop dat de juiste tegel kiezen heel eenvoudig is, maar dat is niet helemaal waar. Het belangrijkste is niet om een ​​product van lage kwaliteit te krijgen dat zichzelf niet van de beste kant kan 'tonen', zelfs wanneer het wordt gelegd.

Maak de juiste keuze, rekening houdend met de kenmerken van deze coating kan worden gebaseerd op het uiterlijk van het product.Ten eerste moet het tegelmateriaal glad zijn en vrij van verf.

Het is belangrijk dat er geen scheuren en spaanders op de oppervlakken zijn: helaas, als er veel materiaal nodig is, is het gemakkelijk om het defect in de totale massa te missen, dus moet u hier extra op letten.

Om problemen bij het werken met fixatie en een strakke passing van de tegeldelen op elkaar te voorkomen, kunt u bij de aankoop een onderdeel aan de andere koppelen. Dit zal helpen om de afwezigheid of aanwezigheid van grove hiaten te waarborgen, wat opnieuw het kwaliteitsniveau van de goederen laat zien. Bij aankoop is er altijd de mogelijkheid om tegels te testen op glijden met water, waardoor het voorste deel nat wordt. Als het gaat om het kiezen van een tegel voor de vloer, moet deze niet glad zijn om verwondingen en vallen te voorkomen: het oppervlak heeft meestal ribbels en ruwheid of spuiten van korundschilfers. Gladde tegels hebben vaak een sterke glans en zijn goed geschikt voor muren in de badkamer, maar niet voor de vloer. Degenen die geen ervaring hebben met het kiezen van het materiaal, doen er geen moeite mee om er van op de hoogte te zijn, om geen fouten te maken in de toekomst.

Natuurlijk, ongeacht de kwaliteit van de tegel, moet je het met een bepaalde marge kopen, omdat het wordt gekenmerkt door fragiliteit.Kort afwikkeling van de gewenste hoeveelheid materiaal kan scheidingswanden of vloeroppervlak met het kwadraat van een van de beklede monsters. Tien of vijftien procent wordt meestal toegevoegd aan een willekeurig huwelijk of "in reserve".

Als u van plan bent om muur oblitsevat, kunt u de keuze te stoppen op de lichtere en minder dikke tegels, maar moet altijd het geval is met de vloer om de voorkeur te zwaarder en duurzamer model die resistent zijn tegen accidentele schade zal zijn en adequaat kan weerstaan ​​verschillende belastingen te geven.

Voor het kopen moet u weten dat de coëfficiënt van de hardheid van alle soorten tegels zijn onderverdeeld in verschillende niveaus, die elk overeenkomt met een specifieke markering. Bijvoorbeeld, als u een vloertegel nodig heeft, is het noodzakelijk om te kiezen tussen de niveaus van de derde naar de vijfde.

Het is geen geheim dat het beste en meest duurzame materiaal graniet is. Bij een kostprijs is het duurder dan anderen, maar het is zeer eenvoudig te installeren en het is veel langer dan de goedkopere opties tegels.

Voor kleine keukenafmetingen passen kleine tegels bijvoorbeeld 10x10 toe. Als de kamer groot is, kunt u een groot zetten, visueel zodat de kamer kleiner zal zien.

De getekende tegel betekent dat het nodig is om zijn speciale vorm te kopen om de hoeken, plinten en opstanden mooi uit te leggen.

Mooie voorbeelden in het interieur

Door de grote verscheidenheid aan keramische tegels, kunt u in uw huis een uniek en onnavolgbaar interieur creëren dat lang zal dienen, een lust voor het oog met zijn pretentie en schoonheid. Omdat nu verschillende tegels worden geproduceerd, kan het combineren van verschillende soorten dezelfde stijl een fantastisch beeld opleveren, ook met uw eigen handen. Als eerdere producten uit keramiek in de vorm van eenvoudige tegels alleen in badkamers (toilet en badkamer) werden gebruikt, is dit tegenoverliggende materiaal nu overal aanwezig, opvallend in zijn diversiteit en natuurlijkheid.

Om het interieur stijlvol en modern te maken, is het toegestaan ​​om tijdens de bekleding fragmenten te gebruiken, niet alleen in verschillende maten, maar ook in vormen. U kunt met succes grote en kleine tegelmodellen, vierkant en rechthoekig met elkaar combineren, op voorwaarde dat de kwaliteit en het ontwerp ervan elkaar op harmonieuze wijze aanvullen. Trouwens, de combinatie tussen matte en glanzende voering ziet er overal heel indrukwekkend uit.

Er wordt nu een type tegel geproduceerd dat hout, steen en metselwerk met succes imiteert. Zulke opties zullen er idealiter overal uitzien, vooral in de gang en op alle plaatsen waar er een hoog kruis is en de neiging van de kamer om meer vervuiling te veroorzaken. Een tegel met dergelijke patronen is pretentieloos, er zijn geen vlekken op en al het vuil is heel gemakkelijk schoon te maken met een zachte, vochtige doek.

Elke tegel met een "monolithische" naam porselein-steengoed kan met succes worden gebruikt, ook om de straat in te kijken. Als ideale naadloze patronen worden gebruikt, ziet de foto er het meest holistisch en harmonieus uit, vooral als u grote oppervlakken wilt fineren.

Het is al lang de perfecte decoratie voor badkamers wordt beschouwd als tegels, in de vorm van een mozaïek. Natuurlijk gaat de installatie ervan gepaard met een zekere moeilijkheidsgraad en grondigheid van het proces, maar de inspanningen zijn het waard: je kunt een solide mozaïekafbeelding of paneel ontwerpen, natuurlijk, als je bepaalde vaardigheden hiervoor hebt.

Onlangs zijn tegels met niet-standaard afmetingen en vormen - polygonen, zeshoeken en octaëders populair geworden voor het afwerken van badkamers (en niet alleen);evenals andere geometrische figuren, die de personificatie zijn van de diversiteit van beslissingen in moderne stijl. Natuurlijk is een dergelijke styling ingewikkeld en vereist de aanwezigheid van professionele vakmensen.

De patchwork-techniek is al heel lang bekend en in het geval van keramiek is het een van de nieuwste, omdat daarvoor modellen met een complex ornament zeer zeldzaam waren. Als u een badkamer of een woonkamer in landelijke stijl wilt ontwerpen, kunt u eenvoudigweg geen betere optie vinden.

Wat betreft de reeds genoemde imitaties van tegels onder steen, hout of metselwerk, heeft dit alles de naam "loft" gekregen, waarvan de wortels liggen in de Verenigde Staten. Als imitatie van een pleister of een onbewerkte wand de voorkeur heeft, kan dit eenvoudig worden gemaakt met behulp van tegels. Als je naar zo'n kunstwerk kijkt, is het moeilijk je voor te stellen hoeveel werk er in de creatie ervan is geïnvesteerd, en slechts een korte blik en een nauwgezet onderzoek leggen de koppeling en imitatie vast.

De klassieke combinatie van zwart en witte elementen is altijd een win-win. Tegelijkertijd is het nodig om een ​​goede beoordeling te maken van het oppervlak van de ruimte en de hoogte van de plafonds, zodat het totale beeld er niet onevenredig uitziet en de kamer of badkamer niet kleiner lijkt dan ze in werkelijkheid zijn.

Er zijn soorten keramische tegels die het vermogen hebben om zichzelf te reinigen vanwege het feit dat ze zijn gebaseerd op een speciale chemische samenstelling. Dergelijke opties zijn ideaal voor keukenruimtes met veel verkeer en de omstandigheden van constant koken - in horecagelegenheden, kantines, cafés, restaurants.

Eenvoudige en beknopte soorten keramiek kunnen met voordeel het algemene beeld van het interieur benadrukken. Glanzende tegels in de vorm van zeshoeken of ruiten, schitterende mozaïekelementen, eenvoudige modellen nagebootst in marmer of graniet - dergelijke oplossingen passen organisch in elke interieurstijl, ze hoeven niet te worden veranderd als u bijvoorbeeld meubels of gordijnen wilt veranderen.

Elegante en gedurfde art-decostijl impliceert een moeilijke combinatie van patronen met gewaagde geometrische vormen en complexe patronen met etnische motieven. Als een tegel in art-decostijl groot is, is deze universeel: hij kan zowel de muren als de vloer afwerken, en als deze klein is, kan deze worden gebruikt om bijvoorbeeld een gebied in de buurt van de kachel in de keuken te onderscheiden of een open haard of kachel aan te kleden.

Een tegel met felle kleuren is niet alleen een krachtige, maar ook een effectieve oplossing.zo'n interieur zal er altijd rooskleurig, warm en optimistisch uitzien. Natuurlijk zal niet elke eigenaar over zo'n experiment beslissen, maar voor creatieve mensen is hij altijd een voordeel, vooral als het gaat om het ontwerpen van niet alleen de woonvertrekken, maar ook verschillende kunstruimtes. In dit geval zal de tile snel zijn kosten rechtvaardigen: hij zal niet vervagen als achtergrond, de kleur zal er altijd helder en pakkend uitzien. De enige moeilijkheid die meestal overkomt, is de selectie van meubels, maar als je het tot het einde wilt brengen, is het altijd mogelijk om het op te halen. Een van de eenvoudigste oplossingen - headsets voor kleur of lichte tegels zijn beter om wit, crème of elke andere toon te kopen die past bij pastel.

Tegels leggen is altijd een moeilijk proces, vooral als iemand dit werk voor de eerste keer in zijn leven zelfstandig moet uitvoeren. Natuurlijk, kijkend naar een heleboel voorbeelden die de meest gecompliceerde stylingopties laten zien, wil ik snel leren hoe ik iets soortgelijks kan doen. In het geval dat een beginnende meester te maken heeft met de eenvoudigste installatieoptie, zal het resultaat hem uiteindelijk altijd bevallen.

In het huidige stadium kan zelfs een eenvoudige rechthoekige tegel voor een badkamer zo mooi en ongebruikelijk worden gemaakt dat hij uw ogen niet afhoudt wanneer al het werk eindelijk is voltooid.

Zie de volgende video over het correct plaatsen van de tegels op oneffen wanden.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer