Terracottategels: de voor- en nadelen

Terracotta tegels hebben veel voordelen - het is mooi, betrouwbaar, heeft een lange levensduur. Ze maken terracottategels van milieuvriendelijke materialen die mensen helemaal niet schaden.

voordelen

Ze maken terracottategels van zuiver witte kaolienklei, die in een oven bij een zeer hoge temperatuur wordt gebrand. Onder invloed van ultraviolet, zon, vorst, wind en regen verandert het product niet van vorm en uiterlijk. Het is raadzaam om het te gebruiken voor het afwerken van stenen muren, schoorstenen, open haarden, vloerontwerp, maar u kunt het ook gebruiken voor een sauna, badkamer, keuken, toilet.

De samenstelling van het materiaal - alleen natuurlijke ingrediënten. Door productie is het mogelijk om een ​​product van verschillende kleuren te ontvangen - van lichtbruin, roodbruin tot vurig of zelfs zwart.Hiermee wordt een schijn van natuurlijk materiaal verkregen. Producten worden verkregen met een ander oppervlak: glad, grofkorrelig of gepolijst.

Meestal worden terracotta tegels gebruikt voor het afwerken van de kachels en worden ze gebruikt in sauna's. Het materiaal van deze lichtgewicht, handig en praktisch. Ze zijn vaak gefineerd met open haarden, kachels of barbecues vanwege de verhoogde hittebestendigheid. Steen imiteren, baksteen, hout, je kunt het ontwerp van de kamer veel interessanter maken. Gebruik het en niet genoeg goede afwerking. Na het leggen van terracotta tegels, zijn de gebreken van een onervaren vakman helemaal niet zichtbaar.

Bij verhitting ruikt dit materiaal niet, verdampt het niet, wat erg belangrijk is., vooral als het wordt gebruikt voor sauna's en stoombaden. Vaak wordt het materiaal gebruikt voor vloeren, het heeft een hoge weerstand, verliest niet zijn uiterlijk met constante interactie met schoenen.

Het materiaal bestaat op twee manieren: handmatige vormgeving en industrieel gebruik. Bij het handstempelen heeft het afgewerkte product mogelijk niet de juiste vorm, verschillende kleuren vanwege het feit dat hier verschillende rotsen van klei worden gemengd.Een handgemaakt product wordt veel hoger gewaardeerd, omdat alle onregelmatigheden en ruwheid die hiermee gepaard gaan, de verfijning en verfijning van het product vergroten.

Bij industriële productie is de tegel een glad, glad oppervlak, de kleur is bijna altijd uniform. Vaak bij de productie van beglazingen voor industrieel gebruik, dus het materiaal is meer decoratief en meer vergelijkbaar met de producten die met de hand zijn gemaakt. De geglazuurde tegel wordt beter bestand tegen vocht en vervuiling.

vorm

Omdat het materiaal kan worden gebruikt om het interieur originaliteit en comfort te geven, kan het in verschillende versies worden gebruikt. Om een ​​ongewoon ontwerp te maken, kunt u terracotta-tegels van verschillende groottes, kwaliteit en textuur gebruiken:

 • vierkante vloeren worden meestal gebruikt;
 • wanneer geconfronteerd met muren, hekken, vloeren gebruik tegels die de vorm van bakstenen, dat wil zeggen, rechthoekige vormen;
 • om originele ideeën te creëren in het ontwerp van de kamer met behulp van een product van chaotische vorm;
 • Om marmeren kleuren te imiteren, wordt variabele tegel gebruikt.

Selectieregels

Om een ​​uniek interieur gebruikt terracotta van verschillende kleuren en texturen te maken. Je kunt het oude metselwerk nabootsen, de textuur van grove steenslag maken, eenkleurige of veelkleurige steen, kleine placers.

Als u materiaal voor uzelf koopt en het volume is niet erg groot, zorg er dan voor dat u een product uit dezelfde batch kiest. Dus je krijgt het materiaal van één toon en textuur.

Als de tegel anders was, kun je eenvoudig terracotta mengen en dan is het verschil in schaduw onzichtbaar.

Houd er bij het kiezen van een tegel rekening mee dat deze bestaat uit drie typen:

 • tegel, die bijna perfect is, geen verschil in grootte, schaduw, zonder onregelmatigheden langs de randen heeft;
 • materiaal met zeldzame defecten kan worden toegeschreven aan het tweede type;
 • het is beter om het derde type niet te verwerven, omdat het materiaal van slechte kwaliteit is, het huwelijk.

Vergeet bij het kiezen niet om ervoor te zorgen dat de achterkant ervan gegroefd is, dit zorgt voor een betere grip.

Voor- en nadelen

Dergelijk materiaal heeft zeker grote voordelen:

 • tegel heeft grote sterkte, duurzaam;
 • heeft een hoge hittebestendigheid.Als u een terracotta-kachel en open haarden revet, kunt u het thermische effect verschillende keren verhogen;
 • hoge vorstbestendigheid;
 • hoge weerstand tegen ultraviolette stralen, zonlicht;
 • gemaakt van milieuvriendelijke materialen;
 • geen geur, gevaarlijke ingrediënten in de samenstelling;
 • het materiaal vereist geen speciale zorg;
 • heeft een klein gewicht. Hierdoor kunt u het op grote oppervlakken toepassen, terwijl u geen speciale lijm of extra versterking nodig heeft.

Van de minnen kun je alleen maar het feit noemen dat de tegel nogal fragiel is, dus probeer hem te beschermen tegen stoten, en bovendien wordt hij blootgesteld aan mechanische stress.

houdende

In de beginfase moet het oppervlak worden voorbereid - verwijder vlekken, vuil, spoel vuil weg. De hechting van materialen hangt af van hoe schoon het oppervlak is. Kijk bij sauna's of baden ervoor dat het oppervlak volledig droog is, zonder schimmel. Om schimmel te verwijderen, gebruikt u een speciale primer, zodat deze niet verder kan verschijnen.

Terracotta tegels worden gelegd evenals keramiek. Het oppervlak wordt onmiddellijk genivelleerd en vervolgens vindt het installatieproces plaats.Als de tegels industrieel zijn, hebben ze gladde randen, daarom passen ze alleen lijm aan op de basis. Als de tegel met de hand is gemaakt, is het beter om deze op de verkeerde kant van de tegel aan te brengen.

Het product wordt verwerkt met speciale waterdichte samenstellingen. Als u na het leggen met het materiaal werkt, kunt u de specie bederven.

Leg de tegel op het oppervlak volgens het patroon, zodat u fouten en discrepanties kunt voorkomen. Leg de tegel vanaf het midden van de kamer. Zorg ervoor dat het gelijkmatig verdeeld is, trek zo nodig de elementen aan die uitsteken. Als het nodig is om de tegel te zagen, kunt u de molen en een speciale diamantschijf gebruiken.

We wrijven over de naden

Na alle installatiewerkzaamheden moet u een bepaalde tijd wachten en beginnen met het voegen. U kunt het troffelmengsel of speciale mastiek gebruiken, die wordt gebruikt voor open haarden, fornuizen, sauna's, dat wil zeggen voor kamers met hoge temperaturen.

Voor grout is het beter om een ​​pistool te gebruiken. Het mengsel is gemaakt volgens de instructies. Gebruik een pistool om de sleuven met de troffel te vullen, laat het twee uur staan ​​en verwijder de restjes. Trek handschoenen en vingers aan en lijn de naad uiteindelijk uit.

Terracottategels worden vaak op alle oppervlakken gebruikt, niet alleen binnenshuis, maar ook buiten. Het materiaal is niet duur, heeft goede eigenschappen, is gemakkelijk te gebruiken. Met natuurlijke texturen kunt u interessante afbeeldingen maken om de originaliteit en originaliteit van het interieur te behouden.

Dit is een natuurlijk en hoogwaardig materiaal waarmee u oppervlakken met een hoge hittebestendigheid kunt fineren. Het wordt gebruikt voor de decoratie van vloeren, muren, omheiningen. Door deze tegel te kiezen, kies je betrouwbaarheid, beschikbaarheid en duurzaamheid.

Zie de volgende video voor informatie over het maken van een hittebestendig scherm voor badkachels met terracottategels.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer