Glazen tegels: voors en tegens

 Glazen tegels: voors en tegens

In het moderne gebied van de bouw maakt gebruik van een verscheidenheid aan materialen met unieke eigenschappen. Een van de moderne ontwerpoplossingen is het gebruik van glazen tegels voor binnenhuisinrichting. Tegenwoordig bieden fabrikanten een verscheidenheid aan opties uit dit materiaal, die passen in verschillende stijlen van het interieur. In vergelijking met veel soorten tegels hebben glasproducten veel functies die de moeite waard zijn om gedetailleerder te verkennen.

Speciale functies

Om te beginnen is het de moeite waard om te zeggen dat dit materiaal enigszins verschilt van standaard keramische tegels,die we gewend zijn om op de muren in de kamers aan te brengen. Het belangrijkste kenmerk van glasproducten is een aantrekkelijk en tegelijkertijd ongewoon uiterlijk.

Een ander onderscheidend kenmerk van dit materiaal is bruikbaarheid. Vaak worden glazen tegels gebruikt voor wanddecoratie in de keuken. Van een dergelijk oppervlak is het veel gemakkelijker om verschillende verontreinigingen te verwijderen dan van keramische tegels.

Dit komt door het feit dat er geen poriën in glasproducten zijn. Om deze reden worden onaangename geuren niet in de basis geabsorbeerd en neemt de vervuiling niet op aan het oppervlak.

voordelen

Glazen tegels vergelijken met andere soorten materialen die worden gebruikt voor wandbekleding in kamers, Ik kan gerust zeggen dat het veel belangrijke voordelen heeft:

  • Het eerste pluspunt van deze optie is de mogelijkheid om licht te reflecteren. Om deze reden worden glastegels vaak gebruikt om de ruimte in een kleine ruimte visueel uit te breiden. Vaak wordt het materiaal gebruikt voor het ontwerp van badkamers met lage plafonds. Met deze oplossing wordt de hoogte van de wanden visueel vergroot.De kamer lijkt niet zo klein, alles ziet er harmonieus en compact uit tegelijkertijd.
  • Een ander voordeel van glastegels is de hoge weerstand tegen vocht. Dit is een belangrijk punt voor het geval u besluit om dit bekledingsmateriaal te gebruiken om de wanden in de keuken of badkamer te versieren. Zelfs bij langdurig gebruik verliest de tegel zijn oorspronkelijke eigenschappen en uiterlijk niet.
  • Bovendien is het glazen oppervlak perfect geschikt voor reiniging met verschillende huishoudelijke hulpmiddelen. Bij het gebruik van wasmiddelen wordt glas niet vernietigd, het blijven geen krassen of andere defecten. Als u bang bent voor dergelijke problemen, kunt u een gereedschap kiezen dat specifiek is ontworpen voor glazen oppervlakken.
  • Een ander pluspunt van de tegel is dat deze zijn kleur gedurende een vrij lange periode behoudt. Dit punt betreft niet alleen neutrale transparante materialen, maar ook gekleurde oppervlakken. Vaak, om het interieur gebruikte gekleurde tegels te verbeteren. Het is een goede aanvulling op het ontwerp, waardoor het interessanter en "levendiger" wordt.
  • Vergeet de decoratieve kwaliteiten van de moeder niet.Meestal worden glazen tegels speciaal gebruikt in het interieur om een ​​eigenaardig "luxe" effect te geven.

tekortkomingen

Zoals elk bekledingsmateriaal heeft glastegel bepaalde nadelen, die de moeite waard zijn om vertrouwd te raken, zelfs voordat het materiaal wordt gekocht.

Het grootste nadeel is de kwetsbaarheid van het glas. Geconfronteerd materiaal heeft een zwakke weerstand tegen sterke mechanische belasting. Wat de zwakke slagen betreft, ze kunnen kleine krassen en zelfs chips op de tegel achterlaten.

Om dergelijke problemen te voorkomen, raden deskundigen aan speciale aandacht te besteden aan de juiste installatietechnologie. Een solide basis van hoge kwaliteit helpt schade voorkomen.

Hoofdtypen

Tegenwoordig zijn er verschillende hoofdtypen glastegels. Elk van de opties heeft zijn eigen individuele eigenschappen, die de moeite van het bekijken waard zijn.

  • De geëmailleerde tegel. In het productieproces van bekledingsproducten wordt de methode voor het afvuren toegepast. Het glas ondergaat een langdurige en grondige verwerking, waarna het letterlijk wordt gebakken onder invloed van hoge temperaturen.Tijdens de verwerking wordt het materiaal aangevuld met glazuur en dit alles wordt samengesmolten tot een homogene massa.
  • Marble. Een kenmerk van dit type is het gebruik van matglas. Ook gebruikt voor de vervaardiging van gerolde geverfde basis. De tegel heeft een gladde of reliëftextuur vanaf de voorkant en kleine onregelmatigheden vanaf de achterkant. Dit zorgt voor een goede hechting aan het oppervlak tijdens de installatie.
  • Stemalit. Voor de vervaardiging van deze producten gebruikte methode van harden. Deze methode lijkt enigszins op roosteren, maar het verschil is dat na het sinteren het materiaal koud wordt behandeld. Vanwege deze tegel verwerft hoge prestaties.
  • Glazen keramische tegels. Dit materiaal is zeer goed bestand tegen vocht en duurzaamheid. Het voordeel van de tegel is een breed scala aan kleuren.
  • Penodekor is een van de unieke soorten. De eigenaardigheid van deze tegel is dat een speciale gekleurde film die lijkt op glas wordt gebruikt voor de productie ervan. In tegenstelling tot eerdere versies is deze soort zeer goed bestand tegen lage temperaturen.

Hoe te kiezen?

Bij het kiezen van een glastegel voor wanddecoratie, is de eerste stap om rekening te houden met de prestaties van het materiaal. Als u bijvoorbeeld deze optie voor het ontwerpen van een keuken of badkamer koopt, moet u vragen naar de mate van weerstand van producten tegen vocht. Hiervan hangt direct af van de duurzaamheid van het materiaal.

Het volgende waar u op moet letten, is de fabrikant. Kies een kwaliteit en betrouwbaar materiaal, het beste van alles, vertegenwoordigd door een bekend merk. In dit geval bent u volledig zeker van de hoge technische eigenschappen van glastegels.

Een belangrijk punt is het uiterlijk van het materiaal. De tegel moet harmonieus in het interieur van de kamer passen en deze aanvullen met zijn singulariteit. Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan kleurmateriaal. Groene, witte of oranje tegels zullen in elke kamer een echte decoratie zijn.

Bepaal van tevoren op welke doeleinden u het materiaal zult gebruiken. Vaak wordt tegelglas gebruikt om bogen en scheidingswanden in de badkamer te ontwerpen. Met behulp van het materiaal kunt u een soort schort op de keukenwand maken, die het oppervlak beschermt tegen het binnendringen van vet en andere verontreinigingen.

Hoe om ruimte te maken?

Er zijn veel manieren om ruimte in een kamer te regelen met glastegels. In de badkamer wordt het materiaal gebruikt voor wand- en vloerdecoratie. Voor zo'n kamer is het het beste om transparante of doorschijnende oppervlakken te kiezen die een eigenaardige sfeer van lichtheid creëren. Een goede keuze is een matglazen tegel.

Materiaal in een koffie schaduw is harmonieus en stijlvol gecombineerd met verschillende accessoires. Zachte en ongewoon zachte toon decoreren de kamer, helpen u ontspannen in de badkamer na een zware dag. Het voordeel van deze tegel is dat deze de ruimte niet overbelast en dat het oppervlak van de ruimte visueel toeneemt. Wat betreft het gebruik van materiaal in de keukenruimte, in dit geval zijn er veel manieren om het te gebruiken. De meest gebruikelijke optie: het maken van een schort. Vaak worden glazen tegels gebruikt om muren en zelfs plafonds te versieren.

Een schort aan de muur, gemaakt in zilveren kleur, zal bijvoorbeeld helpen om de witte moderne keuken aan te vullen. Deze optie zal op subtiele en gunstige wijze alle verfijning van het ontwerp benadrukken.

Verzorgingstips en -tips

Om de eigenschappen en het oorspronkelijke uiterlijk van de tegel te behouden, is het noodzakelijk om te zorgen voor goed onderhoud van het materiaal. Meestal zijn glasopties in dit opzicht "pretentieloos". Maar voor het reinigen van oppervlakken kunt u het beste producten gebruiken die voor dit materiaal zijn bedoeld. In dit geval wordt de vervuiling veel sneller van het oppervlak verwijderd. Bovendien zijn er geen vlekken op de glastegel.

Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan het reinigen in het geval dat het bekledingsmateriaal in de keuken wordt gebruikt voor het ontwerp van het werkgebied. Vet, constante verdamping, vocht - dit alles op zijn eigen manier beïnvloedt de tegel en verandert geleidelijk zijn oorspronkelijke uiterlijk.

Regelmatige zorg helpt vervuiling te voorkomen. Na het koken, is het raadzaam om het schort af te vegen met een vochtige doek.

Een spons, warm water en speciale reinigingsproducten helpen om sterke vervuiling te elimineren.

Maar wees niet ijverig met schoonmaken, vooral als het gaat om wit of parelmoer materiaal. Bij onjuiste zorg vervaagt het glas, verschijnen vlekken op het oppervlak.

In deze video vindt u een masterclass over het lijmen van glastegels.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer