Tegel "Falcon": de voor- en nadelen

Keramische tegels worden in de constructie gebruikt voor het bekleden van wanden en vloeren. Binnenlandse fabrikanten zijn niet ver achter op hun buitenlandse collega's. Elke fabriek die zich toelegt op de fabricage van keramiek, monitoren moderne technologie, koopt de nieuwste apparatuur. Russische bouwmaterialen zijn niet onderdoen voor geïmporteerde tegenhangers. De Falcon-tegel heeft veel voordelen: na het lezen van dit artikel zult u meer in detail over zijn voor- en nadelen leren.

Over de fabrikant

Tile "Sokol" wordt geproduceerd in de onderneming in de regio Moskou. Aan het einde van de vorige eeuw onderging het bedrijf een volledige reconstructie. In 2009-2010 werd nog een belangrijke update uitgevoerd op de lijnen voor de productie van vloer- en wandtegels.

Het werk wordt uitgevoerd met behulp van moderne apparatuur die vanuit Europa wordt gebracht. Sommige grondstoffen zijn ook afkomstig van buitenlandse leiders in de industrie: kleurstoffen en glazuren worden bijvoorbeeld meegenomen uit Italië en Spanje.

Producten vervaardigd door de fabriek voldoen aan de Russische staatsnormen. Bovendien zijn ze gecertificeerd volgens de normen van de Europese Unie EN-177.

types

Het assortiment van de fabriek is meer dan vijfhonderd items. De tegel is het meeste toegewezen. Dit is een afwerkingsmateriaal voor vloeren en wanden - zowel voor installatie binnen als buiten.

De fabrikant biedt materialen van verschillende kleuren. De collectie wordt geopend met witte tegels en blijft alle kleuren van de regenboog bedekken. We moeten ook de thematische verzameling tegels met een ornament benadrukken. Producten voor buitenwerk hebben het uiterlijk van hout, baksteen en natuursteen.

Groot assortiment afwerkingsmaterialen (in centimeters):

 • 20h33;
 • 20h44;
 • 33x44;
 • 33x33;
 • 44h44;
 • 12h36,5.

De eerste drie opties hebben betrekking op tegels voor gevelwerkzaamheden. Betegelde geglazuurde oppervlakken kunnen van een patroon zijn voorzien of monofonisch zijn. Het materiaal ziet er geweldig uit op de muren van een gebouw of zwembad.De wandtegel verschilt qua weerstand tegen temperatuurdalingen, het is gemakkelijk vrij van elke vervuiling.

Vierkante producten met een zijde van 33 cm zijn ontworpen voor vloeren. Materialen 44x44 en 12x36,5 zijn universeel. Ze kunnen worden gebruikt voor afwerking, vloeren en muren.

waardigheid

Een van de belangrijkste voordelen van tegelmaterialen van deze fabrikant is de verscheidenheid aan opties. Door het grote aantal maten en tinten, kunnen consumenten de optie kiezen die ideaal is voor het versieren van een bepaalde kamer. Het bedrijf produceert niet alleen prachtige betegelde bekledingen, maar biedt kant-en-klare collecties voor verschillende locaties, waaronder badkamers, keukens en gangen.

De positieve eigenschappen van de tegels zijn onder meer:

 • sterkte;
 • duurzaamheid;
 • weerstand tegen extreme temperaturen;
 • UV-bestendigheid;
 • lage permeabiliteit;
 • gemak van zorg;
 • uitvoerbaarheid;
 • milieuvriendelijkheid
 • brandwerendheid

Vloertegels "Falcon" behouden hun kleur lang en dit is een van de belangrijkste redenen voor de populariteit van dergelijke coatings. De tegel verliest niet de esthetiek van het uiterlijk van reinigingsmiddelen en reinigingsmiddelen,niet bang voor vet, stof en vuil.

tekortkomingen

De belangrijkste nadelen van de Sokol-tegel zijn gerelateerd aan de productietechnologie. Vuren met één snelheid wordt beschouwd als een progressieve en hoogtechnologische methode voor het verwerken van tegelcoatings. De mono-technologie geeft een uitstekend resultaat in termen van uiterlijk: het bakken wordt uitgevoerd na het aanbrengen van het glazuur op de blanco. De voorkant van het product is van zeer hoge kwaliteit, maar de maat lijdt.

Het verschil in de grootte van sommige tegels bereikt 1-1,5 mm, in sommige gevallen is het zelfs nog belangrijker. Het combineren van patronen met aanzienlijk verschillende van elkaar is uiterst problematisch, en dit is een groot nadeel. Bovendien is het moeilijk om dezelfde breedte van de naden te behouden, wat het resultaat van het werk beïnvloedt.

Andere nadelen zijn onder meer:

 • onvoldoende geluidsisolatie;
 • hoge thermische geleidbaarheid.

beoordelingen

Reviews tegelbekledingen over de producten van het bedrijf "Sokol" kunnen anders worden gevonden. Aan de ene kant erkent iedereen dat het zich onderscheidt door een groot aantal positieve eigenschappen, aan de andere kant is het niet zonder ongenoegen.

Zowel gewone consumenten als meester-tegelzetters praten over een heel mooi ontwerp van dergelijke tegeloppervlakken: dergelijke tegels worden het hoogtepunt van het interieur. Velen toegeven dat het het tegelontwerp was dat hen naar de aankoop van dergelijke materialen duwde. Klanten merken op dat producten van deze fabrikant ideaal zijn voor vloerverwarming. Degenen die langdurig dergelijke materialen gebruiken, bevestigen hun positieve eigenschappen.

Het is vermeldenswaard dat GOST kleine defecten op het oppervlak van de tegel toelaat, als er niet meer dan twee op één product zitten (en ze bevinden zich niet in het midden). Als we deze materialen evalueren op een vijfpuntsschaal, kunnen ze een vier krijgen. In dit geval merken consumenten op dat de implementatie van installatiewerk als vertrouwde meesters moet worden beschouwd. Niet-professionaliteit zal tot zichtbare gebreken leiden.

Meer informatie over de tegel van het bedrijf "Falcon" leert u verder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer