Blauwe tegel: stijlvolle oplossingen voor het interieur

Als u het ontwerp in de badkamer, keuken of woonkamer wilt veranderen, zullen blauwe tegels een stijlvolle oplossing zijn voor het interieurontwerp. Het is het beste materiaal voor muren, vloeren en zelfs het plafond. Verschilt van andere materialen met weerstand tegen vocht en duurzaamheid.

Kleur functies

De blauwe kleur is de huidige tint, getest op de tijd. Tegels van deze kleur kunnen worden gebruikt voor de keuken en badkamer. Deze schaduw vermindert de eetlust, wat goed is als je op dieet moet. Het is echter ongepast als er kinderen in het huis zijn. Voor hen is deze vraag het niet waard, maar het kan voor problemen zorgen.

Psychologen zeggen dat blauwe kleur helpt om te ontspannen. Het is koude verf, die nogal koud is, daarom is bij de decoratie van muren of vloermateriaal van deze kleur de voorkeur.blauwe tegel verdunnen met warm of neutraal contrast. Blauwe kleur ziet er prachtig uit in combinatie met andere tinten.

Daarom gebruiken veel ontwerpers het om kamers in een maritiem thema te ontwerpen.

tinten

Blauw is een kleur die bij een cool palet van tinten hoort. In tegenstelling tot vooroordelen is het veelzijdig. Hier zijn voorbeelden van de meest populaire tinten en kenmerken van hun combinatie met andere kleuren.

indigo

Dit is de kleur van een donkere woeste zee, dus tegels van dergelijke tinten worden het best gebruikt in de badkamer. Indigo zelf is vrij donker, dus het gaat goed samen met tinten groen, grijs of paars. De combinatie van donkere kleuren vermindert visueel de ruimte, dus u moet er uiterst voorzichtig mee zijn. Als u bijvoorbeeld blauwe tegels afwisselt met wit, kunt u niet alleen de ruimte visueel uitbreiden, maar ook een uniek ontwerp maken.

Nu gebruiken veel professionals een andere combinatie. Hier is een voorbeeld: het is wenselijk om de vloer volledig blauw te maken en de muren moeten worden versierd met blauwe en witte strepen, alsof ze zijn geplakt met behang. Dit geeft schoonheid aan je interieur, maar dit effect is nogal tegenstrijdig.Bij het betreden van een dergelijke badkamer, zul je je onmiddellijk op de bodem van de zee vinden, waar waterstromen met je zullen spelen. Angst kan verschijnen op een onbewust niveau.

Zeegroen

In een kleine ruimte is geen plaats voor donkere kleuren. Dit is de perfecte blauwe hemeltegel die de kust direct in uw badkamer zal creëren. Het kan worden verdund met keramische groene tegels, waardoor het effect van de aanwezigheid van zeewier ontstaat, waardoor u een heerlijke bui hebt. Zonnige konijntjes, vechtend voor de spiegel, rennen vrolijk voor je ogen.

Blauwe kleur wordt beschouwd als een tamelijk relevante tint die positieve energie draagt.

Met patronen

Beslissende om de blauwe tegel met verschillende patronen te verdunnen, zult u buitengewone stijlen in uw badkamers creëren. U kunt dus de overvloed aan donkere verf die een depressie kan ontwikkelen verwijderen, terwijl u de ruimte interessanter maakt. Afhankelijk van het type patroon, kunt u verschillende technieken gebruiken. De dominante hoofdkleur moet echter blauw blijven. Tegelijkertijd kan het zacht, gedempt en zelfs verdund wit zijn.

Als u besluit om een ​​landelijke stijl te maken in uw badkamer, is blauw bijzonder geschikt. Wandtegels kunnen worden gebruikt in een warme kleur, bijvoorbeeld een schaduw van korenbloemen. Tekenmateriaal kan verschillen. Het kunnen klassieke stukken zijn, die elk een eigen afdruk hebben. Veel interessanter zijn de panelen, bijvoorbeeld 120 bij 60 cm, waarin de samenstelling van een bepaald onderwerp is afgebeeld. Dit kan de natuur zijn, de onderwaterwereld, het zeestrand. Voor de vloer in dit geval is het de moeite waard om een ​​gele tegel te gebruiken, die een rustgevend en fascinerend interieur zal creëren.

Je kunt zo'n populaire look niet negeren als patchwork. Tegels met motieven van stoffen patches creëren een interessant interieur in uw badkamer, hal, keuken. Deze techniek is eenvoudig in ontwerp en origineel in het apparaat van uw comfort. Via deze variant kunt u bijvoorbeeld een schort van blauwblauwe of turkooise tegels maken in de patchworkstijl. Hij verdunt idealiter het donkerblauwe van de kamer.

Voor- en nadelen

Tegenwoordig is de tegel het meest duurzame materiaal voor decoratie. En hier niet te doen zonder het advies van experts. Ze helpen bij het bepalen van de kleuren, de temperatuur van de hoofdachtergrond, de afmeting van het afwerkingsmateriaal en de harmonie van de combinatie van bekleding met andere ontwerpelementen van de kamer. Er zijn verschillende aspecten om te overwegen.

kwaliteit

Om ervoor te zorgen dat uw blauwe tegel niet alleen mooi, maar ook van hoge kwaliteit is, moet u op de fabrikant letten. Het gaat om het niveau van duurzaamheid, gemeten op een schaal van één tot vijf eenheden. Bovendien moet u het percentage vochtweerstandtegels kennen.

hygiëne

Meestal worden tegels gebruikt in de keuken, badkamer, toilet. Dankzij het gladde oppervlak kun je tegels perfect onderhouden met behulp van verschillende reinigingsmiddelen. Zelfs het uiterlijk van schimmels en bacteriën in vochtige ruimtes kan worden gereinigd met sterke huishoudelijke chemicaliën zonder het oppervlak te beschadigen.

uitvoerbaarheid

Tegel is het meest praktische materiaal in de decoratie van elke kamer. Beschadigde tegelelementen kunnen worden vervangen door dezelfde of delen van andere kleuren in de blauwe tint. Als je het net hebt gekrast, is het niet eng: er zijn stijlen waarin tegels speciaal verouderd zijn. Dan zal uw kamer veranderen van een moderne special (bijvoorbeeld in de stijl van Chebbi-chic of de Provence).

tekortkomingen

Net als elk ander materiaal heeft een tegel gebreken. Een daarvan is slechte geluidsisolatie. Dit kan echter worden geëlimineerd met een speciale laag geluiddicht materiaal,die wordt gelegd vóór de stap van het maken van de balk. Het leggen van tegels moet door experts worden uitgevoerd. Bij het verkeerde einde verschijnen de scheuren onmiddellijk.

Deskundig advies

Als je van dergelijk materiaal zoals de blauwe tegel hield en je besloot om het te gebruiken om een ​​van je kamers te versieren, dan Hier zijn enkele tips van experts die precies weten hoe dit op de best mogelijke manier te doen:

  • Denk aan de materialen waarmee je blauwe tegels kunt combineren. Niet alle combinaties zien er organisch en passend uit. Het combineert goed met natuurlijke en milieuvriendelijke materialen. Bijvoorbeeld houten lambrisering of metselwerk. De tegel is goed te combineren met textiel (bijvoorbeeld gordijnen, stoffen behang).
  • Probeer mechanische schade te voorkomen om het langer mee te laten gaan. Gebruik geen breekbaar materiaal op plaatsen waar u kunt krassen of krassen.
  • Blauwe tegels zijn niet alleen een stijlvolle oplossing voor interieurdecoratie in uw kamer, maar ook een van de beste materialen voor het afwerken van ontwerpen in stijlen als het platteland, de Provence, klassieke of mediterrane stijl.

Hoe je waterdicht maakt onder de tegel, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer