Grijze tegels in de badkamer: maten, kleuren en ontwerpideeën

Strikt maar elegant - zo kun je grijze tegels in de badkamer karakteriseren. Het palet van grijs is enorm - van donkere tot lichte tinten, het is goed te combineren met felle kleuren. Bijvoorbeeld in combinatie met geel, rood, turkoois, roze. Modieuze tandems kunnen eindeloos worden vermeld. Vanwege deze eigenschap hebben ontwerpers al lang grijze kleuren gebruikt in interieurs. In elke kamer ziet de grijze tonaliteit er passend en relevant uit, ook in de badkamers, ongeacht hun grootte.

palet

Velen zijn bang voor grijs, denken dat hij saai, koud, vervreemd is. Grijs is veelzijdig, heeft veel tinten, het is gemakkelijk om er een interessant en uitgebalanceerd ontwerpproject mee te maken.

Het meest verzadigde van het palet is grafiet, antraciet en nat asfalt. Ze zijn geschikt voor accenten. Maak de vloer bijvoorbeeld donker of een enkele muur. Deze techniek zal helpen om de schaduw en het licht in de kamer goed te verdelen, waardoor het gezellig en organisch is.

Donkere tinten worden vaker gebruikt in grote kamers, omdat ze de visuele beelden nog kleiner zullen maken.

Voor elk geschikt palet - staal, stoffig grijs, zilver, muis, lood. Ontwerpers adviseren om aandacht te besteden aan de grijze kleur, grijs-groen, blauwgrijs, paars-grijs.

Maar zelfs met een dergelijke universaliteit vereist grijs voorzichtigheid en zorg. Dit komt voornamelijk door de perceptie van grijze kleuren, die wordt beïnvloed door het verlichtingsniveau (kunstlicht of natuurlijk licht). Het tweede belangrijke punt is de keuze van meubels en accessoires voor een bepaalde tonaliteit. Daarom moet je bij het kiezen van een kleur rekening houden met verschillende varianten van verschillende combinaties, spelen met de combinaties, wees niet bang om meer dan twee kleuren in het interieur te gebruiken.

stijlen

Grijs is universeel en geschikt voor vele stijlen.

minimalisme - De beste optie voor het regelen van een kleine badkamer. Het is ideaal in omstandigheden met beperkte ruimte, wanneer je in een klein gebied alles moet passen wat je nodig hebt zonder de functionaliteit te verliezen.

Grijze kleur is volledig in overeenstemming met de filosofie van het minimalisme. Het is beter om een ​​grote tegel en voegen te kiezen - om de tegel te matchen.

zolder belichaamt bohemien en moderne kunst, het is beknopt en creatief. In deze stijl adviseren ontwerpers om tegels te gebruiken met imitatie van baksteen, beton, steen, metaal. Een minimum aan luxe, een maximum aan textuur en stijlrijkdom.

Art Deco - een collectieve richting, de synthese van moderne klassiekers, futurisme en modernisme. Respectabiliteit van het interieur wordt bereikt door edele texturen - natuursteen of glanzend metaal, evenals een rokerig kleurenpalet.

De geest van het dorp, zijn charme en originaliteit worden benadrukt Land of Provence. Grijze tegels met imitatiehout of gips zien er goed uit in de badkamer.

Werkelijke combinaties

Gray is neutraal, daarom vinden ontwerpers het zo leuk. Als basis kan je verschillende combinaties maken.

De meest populaire combinatie is wit. Om de badkamer te laten schijnen, zijn er genoeg witte accenten - wandpanelen, mozaïek op de vloer, wit sanitair of meubilair. Goed met grijze monochroom look beige, perzik, groen en lavendel. Ze zullen tederheid toevoegen of tonen van koelte.

Indien gewenst, grijze tegels in combinatie met tegels van heldere tinten, zoals geel, roze, blauw, groen, Deze kleuren zijn vrolijk en sappig. Maar zwart en bruin geven het interieur soberheid en conservatisme.

Hoe te kiezen?

Om de juiste keuze van keramische tegels te maken, moet u op drie punten beslissen:

 • kleurenbereik;
 • textuur en textuur;
 • grootte.

  Met innovatieve technologieën kunt u keramiek maken die marmer, beton, steen, hout van verschillende rassen, glanzend en mat oppervlak imiteert. Dankzij een breed scala aan badkamers kan grof, elegant, comfortabel, modern of retro worden gemaakt.

  Ontwerpers, interieurprojecten maken, willen graag "spelen" met texturen. De muren, geplaveid met bakstenen van natuursteen en de glanzende "metalen" vloer zien er origineel uit.

  Een andere trend voor ontwerpers is mozaïek. Het werk van het creëren van zo'n artistiek element is nauwgezet, maar het resultaat is een echt kunstwerk.

  Paneel in de stijl van graffiti of loft - voor wie houdt van de underground en moderne trends.

  De keuze van de tegelgrootte hangt af van de grootte van de kamer, het ontwerp, de mogelijkheid om de tegel te leggen.

  De winkels zijn voorzien van tegels van 1 cm tot 80 cm, vierkant, rechthoekig, vaak bieden fabrikanten kant-en-klare legmogelijkheden (horizontaal, verticaal, visgraat, gevlochten, diagonaal, labyrint) met een bepaald motief of ornament.

  De keuze van verschillende afmetingen van tegels en de textuur ervan beïnvloedt rechtstreeks de ruimtelijk-visuele perceptie van de ruimte.

  Dus dezelfde kamer zal er anders uitzien als u er een tegel van 10x10 cm of 30x60 in legt. Mozaïek ziet er heel anders uit dan de imitatie van houten planken.

  Mooie voorbeelden van interieurs

  Ontwerpers bieden veel opties voor grijze tegels in de badkamer. Grijze kleur is uniek - hij lijkt kleurloos, achtergrondkleurig, maar tegelijkertijd beknopt en "vriendelijk". Hiermee kunt u verschillende interieurs maken - monochroom, met heldere accenten of vloeiende overgangen.

  • Hier is een klassiek voorbeeld van een combinatie van grijs, rijk turkoois, neutraal wit. Ze lijken voor elkaar gemaakt te zijn - grijze rust wordt verdund met energieke uitbarstingen en afgewogen door witte meubels en sanitair. Over het algemeen is de badkamer ingetoomd, is er een aangename verkoelende kou, geometrische rechte hoeken, grote tegels, zowel op de muren als op de vloer.
  • Elegante badkamer voor connaisseurs van conservatisme, alles is tot in het kleinste detail doordacht, zonder excessen en hopen. Blauw en blauw zijn toegevoegd aan grijs. Dit is een koud kleurenpalet, maar het gebruik van mozaïeken en tegels met een gladde, glanzende textuur creëert een uniek gevoel van netheid en ijzig comfort.
  • De optie om de grijze tegels van een kleine badkamer af te werken. In dit geval is de schaduw warm in combinatie met witte elementen van sanitaire uitrusting. Door deze combinatie wordt de ruimte visueel groter en voegen de spiegels licht toe.
  • Loft-stijl in zijn klassieke versie. Imitatie van metselwerk aan de ene kant en gepleisterde muur aan de andere kant - grijs heeft een vuile tint en benadrukt de stedenbouw en het industrialisme van de stijl.Gele hanger geeft een helder origineel accent.
  • De landelijke stijl trekt aan met zijn kleur en rage aan texturen. De badkamer gebruikt een tegel met imitatiesteen, terwijl hij er natuurlijk uitziet, met spaanders en slijtplekken, het meubilair is gemaakt van hout, in overeenstemming met het kleurenschema. Ondanks de donkere kleuren ziet deze kamer er gezellig en comfortabel uit.

  Hoe je een tegel in de badkamer kiest, zie de volgende video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer