Tegelgrootte van 20 tot 30: de subtiliteiten van keuze

Bij het plannen van reparaties moeten we het probleem aanpakken van het kiezen van een bekledingsmateriaal, waarvan de afmetingen een belangrijke rol spelen. Daarom zijn de afmetingen van keramische tegels bijzonder belangrijk, vaak zijn kopers geïnteresseerd in een verscheidenheid van 20x30 cm, dus in dit artikel zullen we de subtiele aspecten behandelen van het kiezen van een bekledingsmateriaal van deze omvang.

Functies en specificaties

Deze tegelmaat vandaag is een van de standaard en veel voorkomend. Hiermee kunt u de afwerking van oppervlakken aanzienlijk vereenvoudigen: grote soorten lijm harder door het gewicht.

Materiaalbijsnijden is ook belangrijk: een fragmentparameter van 20 bij 30 cm is handig omdat in de meeste gevallen er niet veel resten achterblijven tijdens het trimmen. Dit biedt aanzienlijke besparingen op de aankoop van materiaal, zelfs rekening houdend met extraprocent over mogelijk huwelijk tijdens transport en snoeien.

De kenmerken van het bekledingsmateriaal zijn afhankelijk van het type tegel. Vanwege de vraag naar de grootte van moderne merken bieden de aandacht van de koper wand-en vloerbekleding. Muurweergave is een aanvulling op de rand.

Het verschil in doel wordt verklaard door de dikte van de fragmenten en het niveau van het maximaal toelaatbare gewicht en de mechanische belasting. Extern zijn vloertegels dikker.

Als het ras geen glazuur heeft, is het dunner.

Fragmenten van wandtegels zonder glazuur met een dikte van 20 bij 30 cm zijn 7-9 mm. Meestal worden ze gebruikt voor het bekleden van het keukenschort. Het gewicht van de vloertegel is meer, wat duidt op een hogere weerstand tegen schuren.

De dikte van de laag met een gemiddelde van 8-10 mm. Het gewicht van elke variëteit is afhankelijk van de ontwikkelde GOST: voor een betegelde wandversie is het 12-14 kg per vierkante meter. Geglazuurde vloertegels van 200x300 mm wegen gemiddeld 16 kg per vierkante meter. m.

berekening

Exacte berekening geeft u de mogelijkheid om de exacte hoeveelheid grondstoffen voor afwerking te kopen. Betegeld materiaal wordt niet door het stuk beschouwd, maar door vierkante meters. Zoek hiervoor het gebied van één fragment.

De berekening is vrij eenvoudig:

 • zet afmetingen om in meters (0.2 breedte, 0.3 hoogte);
 • vermenigvuldig de lengte met de breedte (03, * 0.2 = 0.06 m);
 • verdeel 1 vierkante meter per tegeloppervlak (1: 0,06 = 16,66 m).

Het blijkt dat er voor 1 m2 17 tegels zijn met een afmeting van 200x300 mm. Als je dit en het aantal fragmenten in een doos weet, kun je de totale hoeveelheid van het tegenoverliggende materiaal berekenen. Om te begrijpen hoeveel in elk afzonderlijk geval nodig is, moet de vervanging van de kwadratuur van het vereiste gebied worden vervangen in plaats van de eenheid. Om dit te doen, meet u de lengte en breedte van de plot voor leggen en vermenigvuldigen (bijvoorbeeld 2x4 = 8 m2, dan is het totale verbruik als volgt: 8: 0,06 = 133,3 of 134 fragmenten).

Hoeveel per pakket?

Tot op heden kan het aantal tegels in het pakket verschillen. Het hangt af van de normen van de fabrikant, rekening houdend met de transportafstand en de dikte van het materiaal. Hoe groter de dikte van identieke fragmenten, hoe kleiner ze in het pakket zitten.

Normen van bedrijven uit verschillende landen verschillen: sommige merken plaatsen een grotere hoeveelheid voering in de verpakking, andere zorgen ervoor dat de goederen niet breken tijdens de levering aan de winkelbalie.

In een doos worden 24 tegels van 20x30 cm geplaatst, voldoende voor een oppervlaktebehandeling van 1,5 vierkante meter. m. zonder huwelijk. Het gewicht van de doos is 17 kg of meer.

Kleur oplossingen

Tot op heden wordt dit materiaal in een breed bereik gepresenteerd. Vanwege deze kleur zijn oplossingen veelzijdig. In de regel zijn er geen overmatig zure en schreeuwende tonen: alle tonen zijn zacht en aangenaam voor de ogen.

De focus van de pasteltinten en natuurlijk bereik. De eerste bevat beige, zuivel, crème, lichtroze, gebleekt-blauwe tonen, verdunde pistachio- en olijfkleuren.

7 foto

Niet minder interessante texturen voor hout en marmer. Deze fragmenten zijn gemaakt in bruin, baksteen, zand, terracotta, lichte en donkere tinten wengé-eik.

De populaire kleuren van het palet zijn perzikkleurige, korenblauwe, smaragdgroene en munttonen. De tekeningen zijn divers: ze kunnen effecten zijn van veroudering van het oppervlak (scheuren), vlinders, zee- en strandthema's, krullen, veters, enkele monogrammen.

7 foto

Geometrische prints en mozaïekpatronen zijn even populair.

Hoe te kiezen?

De materiaalkeuze hangt af van de bestelfactoren.

We vermelden de belangrijkste:

 • Het materiaal voor wandbekleding is ook niet ontworpen voor de vloer, omdat vloertegels niet geschikt zijn voor wanden: niet-naleving van dit criterium zal de installatie bemoeilijken, de duurzaamheid van de coating verminderen.
 • Grondstoffen worden gekocht door een voorlopige berekening uit te voeren en een paar stukjes toe te voegen aan het resulterende aantal fragmenten (tijdens het werk is het huwelijk niet uitgesloten).
 • Kleur is belangrijk: deze moet in het algemene beeld van de ruimte passen, zonder de hoofdachtergrond van het interieur te onderbreken.
 • Bij het kiezen van een afbeelding houden ze rekening met de grootte en het thema: een kleine afdruk op een algemene achtergrond veroorzaakt rimpelingen (het is beter om een ​​kooi, een strook of een mat met abstracte vlekken te vervangen).
 • Het leggen van het oppervlak in een versie in één kleur is goed voor de vloer, voor de muren is een accent nodig: het is de moeite waard om een ​​metgezel met een patroon voor het materiaal te kopen.
 • Indien mogelijk moet u kalibreren voordat u koopt: als de dikte en perfectie van de hoeken te wensen overlaat, werkt dit materiaal niet (het oppervlak van het voltooide canvas kan in niveau verschillen).
 • Elk type grondstof heeft zijn eigen classificatie, die op de verpakking wordt vermeld. Probeer een product met een rode markering te kiezen: deze tegel is duurzaam en praktisch.
 • Het is zinvol om praktisch materiaal te nemen: in de prioriteit van het oppervlak met een interessante textuur en patroon. Dit is niet noodzakelijk een kleurrijk patroon: de imitatie van textuur (steen, baksteen, hout, parket) ziet er beter uit.
 • Complexe patronen elimineren: ogen worden moe van hen.Om de perceptie van het materiaal vast te stellen, terwijl u in de winkel bent, plaatst u een paar tegels en gaat u achteruit: u zult het gemak van het kopen van deze variëteit zien.
 • Koop materiaal met glazuur. Het voegt kracht toe aan de coating en verlengt de levensduur van het materiaal.

Waar moet je nog meer over nadenken?

Naast de basiscriteria is het belangrijk om na te denken over transport. Sommige bedrijven verkopen materiaal van 200 bij 300 mm per stuk. In andere winkels wordt elke doos geopend voor kwaliteitscontrole. De pakking wordt dus verbroken en de aflevering wordt gecompliceerd. Thuisbrengen zonder dichte bochten is beladen met het feit dat hoeken kunnen afbreken.

In sommige grote winkels is er een aparte tafel met verpakkingsgrondstoffen, zodat de koper het afwerkingsmateriaal zelfstandig kan inpakken. Het is de moeite waard hier gebruik van te maken: het zal tijdens de bezorging fragmenten uit chippen besparen.

Probeer niet meer tegels in de doos te doen: totdat het materiaal met tegellijm op het oppervlak is geplakt, kan het afgebroken hoeken vormen. Dit geldt met name voor wanddecoratie. Slechte hantering en losse zelfverpakking kunnen veroorzakendat ene fragment krast het vooroppervlak van een ander, waardoor het percentage defecte onderdelen toeneemt en de installatie gecompliceerder wordt.

Als er meerdere dozen worden gekocht, verdient het de voorkeur om ze te vervoeren zonder ze op elkaar te plaatsen. Het is onaanvaardbaar om op te leggen bovenop andere bouwmaterialen (zak met tegellijm, voegmiddel, grondlaag voor de vloer, stoeprand).

De afmeting van de tegel 20x30 cm heeft kunststof kruisen van 1,5-2 mm nodig. Het is voldoende dat mogelijke onregelmatigheden van gezichten en hoeken niet merkbaar zijn. Voor de vloervariant is het beter om kruisen van 2 mm te nemen. De grotere afmeting is niet geschikt: het uiterlijk van de coating wordt visueel verwoest.

Bovendien zijn de naden een zere plek: hoe meer ze zijn, des te groter de kans op een kortere levensduur.

Welke lijm is geschikt?

Vanwege de kleine afmetingen van de tegels is het leggen van oppervlakken eenvoudig. Niet elke compositie verdient echter de aandacht. Kies bij het kopen tussen tegellijmmerken "Cerisit" en "Eunice." Beide bedrijven hebben een positieve beoordeling van professionele vakmensen en huismensen.

Deze samenstelling zorgt voor eenvoudige installatie: de tegel legt soepel af, stelt optimaal snel in,terwijl er altijd de mogelijkheid van aanpassing is, als je het niveau moet corrigeren. Voeg PVA-lijm aan de compositie toe om de duurzaamheid van de coating te vergroten.

beoordelingen

Wand- en vloertegels van 20x30 cm ontvangen positieve klantrecensies. Masters werken graag met deze maat: deze tegel is handig bij het leggen, het ziet er beter uit dan een kleine variëteit die lijkt op een mozaïek.

Vanwege de grootte kunt u de tijd van werknemers aanzienlijk besparen. Het behaagt professionals dat de standaardafmetingen u in staat stellen om een ​​kader te kiezen dat de bekleding een compleet uiterlijk en originaliteit geeft.

In de volgende video leert u hoe u de juiste tegel op een oude tegel plaatst.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer