Porcelanosa-tegel: Materiële eigenschappen

Keramische tegels en porseleinen tegels behoren tegenwoordig tot de populairste afwerkingsmaterialen. Van hun keuze hangt af van de kwaliteit van de afwerkingen en het uiterlijk van het omgebouwde gebouw.

Speciale functies

Porcelanosa tegels worden geproduceerd in Spanje met moderne apparatuur, waar het alle stadia van verwerking doorloopt. Een onderscheidend kenmerk van het materiaal is echter dat het uitsluitend witte klei gebruikt. Neutrale kleur stelt u in staat om perfect over de hele array te betegelen.

Volgens Europese normen Porcelanosa porselein steengoed ondergaat persen, snijden, schilderen en oppervlaktebehandeling, evenals verdere kwaliteitstests. Het voordeel van Europese technologieën is dat hiermee elk patroon op tegels kan worden toegepast. Daarom is nieuwsgierigheid het scala aan tegelscollecties van het Spaanse merk, dat de nieuwste trends in interieurontwerp in Europa weerspiegelt.

Hoe te kopen?

Onlangs was het vooral handig om materialen voor reparatie via internet te kopen: tegels kunnen uit een online catalogus worden geselecteerd en besteld en op sommige sites kunt u een gratis verzending regelen. Het is erg populair bij consumenten, dus laten ze enthousiaste recensies achter over het ontwerp en patroon van porselein.

De wandtegel past precies in de verbinding, hij is eenvoudig te zagen en de vloerversie heeft een passende textuur, wat verschuiven voorkomt.

Geheimen van keuze

Deskundigen adviseren om rekening te houden met de nieuwste designtrends en afstand te nemen van verouderde oplossingen. In de afgelopen jaren hebben fabrikanten bijvoorbeeld meer tegels voor natuurlijke materialen verzameld.

Aandacht Porcelanosa - een van deze, het bijhouden van de tijden, planten. Ontwerpmeesters zeggen dat kleurrijke wandtegeloplossingen verouderd raken, dat sommige tekeningen en ornamenten uit de mode raken. Hoogwaardige imitatie van natuurlijke materialen, gemaakt onder de monoliet, - de nieuwste trend. De collecties van de fabriek van Porcelanosa voldoen aan deze vereisten.

De Porcelanosa-fabriek onderscheidt zich qua kwaliteit onder concurrenten van originele ontwerpoplossingen met textuurelementen voor een luxueuze inrichting.

model

Wandtegel XLIGHT

Ultradunne keramische tegels worden geproduceerd in een ongewoon formaat van 3x1 m, wat het mogelijk maakt om de wanden uit te lijnen en een stijlvol ontwerp in de monoliet te creëren.

De fabrikant beweert dat het materiaal de volgende eigenschappen heeft:

 • verhoogde lichtheid;
 • minimale dikte 3,5 cm;
 • waterbestendig

Een verbazingwekkende functie is de aanbeveling om een ​​tegel van de XLIGHT-serie op een oude tegel of op een ander oppervlak te plaatsen.

In de catalogus vindt u tinten van lichte tinten, beige en gedempte donkere tinten met een stoffenstructuur zonder een vleugje glans. Het doel van de collectie is om een ​​muurbedekking te maken die zal bijdragen aan een betere verlichting van de gebouwen. Zo'n tegel is perfect te combineren met LED-verlichting: met ingebouwde vloer- of wandpanelen. De zachte gloed omhult de muren en creëert een ontspannen sfeer.

Stenen tegel

Speciale aandacht wordt besteed aan collecties die verschillende soorten steen imiteren.

De tegel onder een natuursteen in nauwkeurigheidskopieën:

 • marmer, gepresenteerd in vlees en zachte melkachtige tinten, die geschikt zijn om comfort te creëren;
 • grijze kalksteen;
 • olieschalie met een grijsbruin patroon;
 • travertijn - het originele materiaal in een verticale strook;
 • zandsteen uit de verzameling woestijnsteen, gemaakt in de kleur van de zwoele woestijn.

Keramische steen STON-KER

De collectie porseleinen wand- en vloertegels voor de bouw is gemaakt onder een steen in grijstinten. Geschikt voor industrieel ontwerp.

Het voordeel van het materiaal ligt in de sterkte, waardoor het materiaal kan worden gebruikt voor voering:

 • de muren van commerciële gebouwen;
 • scheidingswanden;
 • gevels van garages en magazijnen.

Industrieel keramisch graniet is beschikbaar voor zowel wanden als vloeren.

Woody vloertegels

De vloer imiteert houten vloeren in elke gewenste kleur. In de collectie "natuurlijk hout" vindt u glanzende en matte voorbeelden van lichtbruine, grijze en donkere houttonen van verschillende formaten.

Keramiek parket PAR-KER

Innovatief materiaal dat parket imiteert.

Gemaakt in verschillende kleuren en heeft verschillende voordelen ten opzichte van concurrenten:

 • het oppervlak absorbeert geen vocht, waardoor het geschikt is voor gebruik in badkamers;
 • tegels van deze serie vereisen geen speciale zorg;
 • Monsters met antislipoppervlak zorgen voor veiligheid tijdens het lopen.

Starwood

De collectie vloertegels, die prachtig hout kopieert, is gemaakt in een matte oplossing en heeft een zorgvuldig opgespoord ontwerp. Een onderscheidend kenmerk zijn de originele kleurenoplossingen: lichtbruine, grijze en koffietonen, evenals tekentegels, die prachtige parketvloeren imiteren.

Technisch steengoed

Urbatek is een breedformaat vloertegel met een hoge weerstand tegen alle invloeden, inclusief chemische. Geschikt voor het leggen van vloeren in commerciële ruimten: opslagruimten, spa-complexen. Het kleurenpalet is discreet: het heeft een grijze, zwarte en melkachtige tint.

Mozaïekachtige oplossingen

De decoratieve oplossingen van Porcelanosa bieden niet alleen gladde tegelpanelen, maar ook mozaïekblokken met geavanceerde oppervlakken, geschikt voor niet-standaard ontwerp. Tegel met een geometrisch patroon benadrukt op de achtergrond de planken en kasten.

In deze serie vindt u oplossingen voor originele interieurstijlen:

 • een mozaïek van kleurrijk glas past in Hollywood-glamour,ornament van planken met glazen inzetstukken;
 • een muur van ijsblokjes zal de avant-garde naderen;
 • gouden mozaïek is gekozen in moderne stijl;
 • oppervlak met imitatie van gemalen steen - de originele industriële oplossing;
 • Variaties op het thema van metselwerk zullen het hok benaderen: zowel lichtgrijs als bol.

De knowhow van het Spaanse merk is een tegel in het formaat van fotobehang. Deze interieuroplossing, die geen gebreken vertoont in het behang en vergelijkbaar is met hun effect, kan worden gebruikt voor een badkamer.

metaal

3D-interieurs met visuele effecten voor cafés, clubs en restaurants zijn mogelijk dankzij de tegel met imitatie van metaal. Het omvat zilveren, gouden, convexe, ruwe en vlakke oppervlakken die lijken op de doeken van Gustav Klimt. Dergelijke texturen zijn geschikt voor interieurs in moderne stijl en in een modern formaat, evenals voor glamoureuze badkamers. Dit kan interessant zijn voor commerciële objecten, omdat vuil minder opvalt op een tegel met een textuur en het geproduceerde effect verbluffend is. In het dagelijks leven kan zo'n ontwerp vermoeiend zijn, dus voor een huis is het beter om comfortabelere tekeningen te kiezen.

Muren met imitatie roest zullen handig zijn voor gevelbekledingen van gebouwen, die een duurzaam en ontoegankelijk uiterlijk moeten geven.

decoratie

Menorca - dit is de nieuwste trend in het ontwerp van het merk bij het creëren van zachte texturen. Het ontwerp van de tegel is gemaakt onder de decoratieve pleister. Het voordeel van het decor dankzij de eenvoudige koppeling wordt bereikt dankzij een homogeen patroon.

afmeting

Een opvallend kenmerk van het merk is de overvloed aan formaten.

Afhankelijk van de serie, kunt u de volgende maten vinden:

 • 59,6 x59,6 cm;
 • 59,6 x 120 cm;
 • 22 x 90 cm;
 • 44x66 cm

Afmetingen van de parketserie:

 • rokerig - 14,3x90 en 22x90 cm;
 • koffie en diep houtachtig - 19.3x120 en 14.3x90 cm.

prijzen

Sommige decoratieve oplossingen uit Spanje zijn meerdere keren duurder dan tegels van een binnenlandse fabrikant. De prijs is echter afhankelijk van de verzameling en u kunt een winstgevende aanbieding op prijs en kwaliteit vinden van 900 roebel per vierkante meter.

Stijlvolle interieuroplossingen

De interieuroplossing met Porcelanosa Oxford stelt u in staat om een ​​holistisch ontwerp van de woonkamer te creëren, waardoor de illusie van parket en metselwerk ontstaat.

Een stijlvol badkamerontwerp met granieten steengoed en een getextureerde zilveren wand.Een tegel met textuur benadrukt de zinken en spiegelgeometrie. Metallic schaduw zorgt voor een dure uitstraling. Je kunt zien hoe goed de stukjes bij elkaar passen.

De oplossing voor de badkamer in de vorm van een gouden mozaïek: hoe gemakkelijk is het om luxe toe te voegen aan het interieur met behulp van keramisch graniet.

Zie hieronder voor meer informatie over tegeltegels van het beroemde Spaanse merk Porcelanosa.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer