Metalen tegel: mooie voorbeelden in het interieur

 Metalen tegel: mooie voorbeelden in het interieur

Het probleem van reparatie is een van de meest controversiële. Soms is dit proces juist uitgesteld omdat mensen niet iets concreets kunnen kiezen. Bij de keuze moet u op veel factoren vertrouwen, waarvan er een is dat de nieuwste modetrends worden nageleefd. In de regel specificeren fabrikanten een vrij lange levensduur - tot een halve eeuw. Ik zou graag zien dat het geselecteerde materiaal relevant is, zo niet de hele periode, en dan nog het grootste deel.

Mode staat niet stil en afwerkingsmaterialen vormen in dit geval geen uitzondering. De afgelopen vijf jaar werd gekenmerkt door populaire materialen onder de boom. Nu worden ze vervangen door metalen coatings.

types

Afhankelijk van de toepassing kan de coating zijn:

 • outdoor;
 • muur gemonteerd;
 • plafond.

Op de verpakking staat een overeenkomstige markering (daarnaast zijn er andere kenmerken van de tegel aangegeven - hardheid, wrijvingscoëfficiënt, gewicht, vorstbestendigheid, enzovoort).

Afhankelijk van de inhoud van het metaal, kunnen ze worden onderverdeeld in:

 • volledig metalen;
 • met afstoffen.

Een speciale ondersoort kan tegels worden genoemd met imitatie van koper, messing, brons, zilver, goud. En soms zijn ze bijna niet te onderscheiden van het origineel.

Naast hun afbeelding in de oorspronkelijke vorm zijn dergelijke opties populair:

 • kunstmatig verouderd (met slijtplekken, krassen, sporen van verf);
 • met klinknagels, inkepingen, deuken, die willekeurig worden veroorzaakt of een patroon vormen;
 • met bolle patronen of ander reliëf;
 • imitatie van ijzeren platen aangeraakt door corrosie of roest.

Dergelijk bekledingsmateriaal krijgt zijn uiterlijk als resultaat van leppen, waarvan de essentie het verwijderen van de bovenlaag is. Het resultaat van deze behandeling is een oppervlak met "zachte glans" (dat overigens goede antislipeigenschappen heeft).

Een andere procedure waarbij de toplaag decoratieve eigenschappen krijgt, is beglazing.Glazuur is een glasmassa waarin het product wordt ondergedompeld of lokaal wordt aangebracht in één of twee lagen (om het te versterken).

Het kan zijn:

 • transparant glanzend;
 • ondoorzichtige of doorschijnende kleur (in ons geval zal het metallisch zijn met een bepaalde tint);
 • transparant gematteerd. Bovendien creëert het glazuur driedimensionale patronen en patronen.

materialen

Tegels van metaal volledig, meestal bestemd voor niet-residentiële, industriële, bedrijfspanden.

Tegels kunnen zijn:

 • geperforeerd (gaten kunnen dienen als decoratie, maar ook voor waterstroming, ventilatie);
 • monolithisch (reliëf en gepolijst).

Het meest gebruikte staal of gietijzer. Gegoten of gesmeed, ze kunnen worden verkocht in massieve metalen platen of dimensionale elementen. Het formulier op verzoek van de klant kan elk zijn. Hun voordelen zijn eenvoud van leggen, slijtvastheid, hittebestendigheid. Levensduur is tot 50 jaar met tijdige uitgevoerde reparatiewerkzaamheden en de bijbehorende belasting.

Tegels die in geringe mate metaal bevatten, kosten veel minder en kunnen in woongebouwen worden gebruikt.In de regel is de basis keramiek, waarop een dunne laag wordt aangebracht op het metaal in vloeibare vorm. Om het te laten glanzen, is beglazen mogelijk. Afhankelijk van de toon kan elke soort zijn.

Er zijn zelfs opties met het gebruik van bladgoud, dat ondanks zijn schoonheid alleen beschikbaar is voor een kleine kring van kopers.

Porseleinen tegel - meer toegankelijke soort tegel. De basis is klei, gemengd met andere stoffen om bepaalde eigenschappen te verbeteren. Het productieproces omvat persen en bakken. Tot de voordelen behoren weerstand tegen externe invloeden (water, hoge temperaturen), hardheid, een breed scala aan modellen, natuurlijkheid en gemakkelijk onderhoud. Onder de minnen - veel gewicht, dat ongemak tijdens de installatie kan veroorzaken, slechte weerstand tegen punt dynamische belastingen (impact op een dergelijk oppervlak tijdens transport of bediening zal scheuren of vernietiging veroorzaken), tactiele overlast. Voor dezelfde indicatoren wint hij echter keramische tegels.

Glas is een kwetsbaarder materiaal, meer ontworpen voor muren dan voor vloeren. Metaalverf wordt verkregen door de kleurstof aan de verkeerde kant aan te brengen.Glas wordt in de regel getemperd gebruikt, waardoor de eigenschappen van duurzaamheid in vergelijking met gebruikelijk hoger zijn.

Ideeën in het interieur

Metalen tegel is geschikt in het interieur, gedecoreerd in elke richting van de klassieke stijl. Vergulden en verzilveren zijn een van de belangrijkste kenmerken van de barok, een synoniem voor die kan worden beschouwd als luxe in combinatie met massief meubilair en majestueuze architectuur.

Het bezetten van een bepaalde tussenwaarde moderne stijl zorgt ook voor de aanwezigheid van metalen onderdelen. Het belangrijkste ding dat deze inzetstukken onopvallend waren en weergalmde de rest van het interieur.

En toch, omdat de klassiekers meer correspondentie in de details vereisen, zijn moderne stijlen populairder. Het is bijvoorbeeld in het minimalisme dat de textuur en schakeringen van een metaal volledig worden onthuld, in al zijn glorie. Hier kunt u zien hoe de kleur van de coating de grenzen van de kamer kan uitzetten of inkrimpen. Kies bij het kiezen van een donkere coating voor alle oppervlakken zorgvuldig licht - zowel natuurlijk als kunstmatig.

Als de meeste details van de kamer chroom zijn,dat wil zeggen, het is logisch om deze trend in tegels met stalen spiegelglans voort te zetten. Dit geldt vooral voor hightech-stijl.

Ongebruikelijke combinaties zijn te vinden in eclecticisme. Een goed alternatief voor glans is een getextureerde tegel.

Welnu, de populaire loftstijl met zijn industriële thema is eenvoudigweg gemaakt om te laten zien hoe verschillend een metaal kan zijn. Hier kunt u bijna alle soorten tegels gebruiken, maar het heeft de voorkeur om nog steeds een roestig metaal te presenteren met tekenen van veroudering of in de onbewerkte vorm.

In de volgende video vindt u een trainingsvideo over de bekleding van de badkamer.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer