Tegelpaneel: creatieve oplossingen voor uw interieur

In de inrichting van de kamer speelt een grote rol materiële keuze. Voor een modern interieur kiezen ontwerpers producten niet alleen met rijke kleuren en textuur, maar ook met een verhoogde weerstand tegen mechanische belasting en vocht.

Onder het elegante assortiment afwerkingsmaterialen wordt de voorkeur gegeven aan keramische tegels. Het is gemakkelijk te onderhouden, voldoet aan alle prestatiekenmerken en stelt u in staat om in de badkamers, keukens, gangen en woonkamers originele composities in de vorm van panelen te creëren. Dit type decor wordt beschouwd als de perfecte decoratie van elk interieur, waardoor de ruimte een speciale chic en stijl krijgt.

Speciale functies

Zo'n paneel is een originele tekening die is opgebouwd uit een tegel op een muur, vloer of plafond.Het wordt beschouwd als een spectaculaire toevoeging aan het interieur en kan worden ingelijst met stucwerk, lijst of ornament. Tot op heden kan een dergelijke afwerking worden gevonden in appartementen, particuliere woningen, openbare plaatsen. Meestal worden decoratieve panelen gemaakt van massieve of gebroken stukken keramiek. Het kan worden gekocht in het voltooide ontwerp in de vorm van grote schilderijen, fragmentarische tekeningen en een klein ornament, dat wordt gebruikt voor het decoreren van de wanden van de badkamer of het keukenschort.

Vaker worden sierpanelen op de hele muur aangebracht en wordt het oppervlak volledig gevuld. Als deze optie ongepast lijkt, worden de panelen gemaakt als afzonderlijke invoegingen, waardoor er ongewone afbeeldingen worden gemaakt. In dit geval kan het onderwerp van de afbeelding zeer divers zijn.

De volgende composities zien er prachtig uit in ontwerp:

 • foto's van familieleden;
 • panorama's met landschappen;
 • grote bloemen;
 • inwoners van de diepe zee;
 • volumetrische tekeningen.

Het is mogelijk om afwerkingsfragmenten van verschillende grootten en kleuren te gebruiken, maar deze moeten harmonieus in de algehele stijl van de ruimte passen.

Het wordt aanbevolen om een ​​afgewerkt paneel te kopen en vervolgens na te denken over het ontwerp van de kamer, u kunt een product kiezen in overeenstemming met het eerder gemaakte interieur.

Als u dit type decor toepast, moet u harmonie bereiken in de decoratie: een met een afbeelding versierde wand kan geen onafhankelijk ontwerpobject zijn. Het moet een van de samenstellende elementen van het interieur worden en het imago van de ruimte prachtig aanvullen.

types

Panelen kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt, composities gemaakt van keramische tegels zijn erg populair. Ze zijn geïnstalleerd op de muur van de badkamer. Wanddecoratie wordt gekozen rekening houdend met de totale oppervlakte van de kamer. Gebruik voor ruime badkamers grote fragmenten met landschappen van schepen, schelpen en vissen. Om de ruimte visueel uit te breiden, wordt aangeraden om afbeeldingen in de hoeken van kamers op te maken. Voor deze goed passende tekeningen met abstractie en dunne lijnen.

Wandpanelen kunnen verschillen:

 • Met fotoprint. Het is gemaakt onder de volgorde en kan in verschillende uitvoeringen kijken. Het onderwerp van de foto kan willekeurig zijn, het hangt af van de voorkeuren van de klant.
 • Mirror. Het is gekozen voor kleine kamers. Keramiek met dit ontwerp vult de ruimte met licht en maakt het visueel breder. Tegelijkertijd wordt op het oppervlak van de tegel vaak mooie patronen aangebracht.
 • Small. Gebruik op een monofone achtergrond van een tegel afzonderlijke inzetstukken in de vorm van miniatuurtekeningen. Ze geven de kamer originaliteit en zien er stijlvol uit.
 • Met 3D-effect. Het materiaal is gemaakt van de meest moderne en duurzame grondstoffen, zodat de compositie volledig overeenkomt met echte afbeeldingen.
 • Van de stukken. Het wordt gebruikt voor het afwerken van badkamers. Het installatieproces is bewerkelijk, maar de resulterende decoraties op de glazen en keramische oppervlakken zien er prachtig uit.
7 foto

Wandpanelen van tegels worden vaak aangevuld met inzetstukken van andere materialen. Gebruik voor de decoratie van buitenmuren vaak producten van getextureerd gips, gips en metaal. Voor de binnenhuisdecoratie van de wanden worden panelen van kostbaar hout en keramiek die steen nabootsen gebruikt. Het is groot en zeer geschikt voor grote interieurs (bijvoorbeeld restaurants, hotels en kantoren).

Als de ruimte een exclusieve decoratie vereist, raden ontwerpers aan om naast de betegelde inrichting ook de afwerking van de composities met halfedelstenen en facetten te kiezen.

Moderne vormen van panelen kunnen worden toegeschreven aan grafische tekeningen die maken met behulp van fotoafdrukken.Ze worden gepresenteerd in de vorm van beroemde onderwerpschilderijen.

Een van de mooiste soorten wandpanelen is mozaïek. De compositie is opgebouwd uit kleine tegels waarvan de breedte niet langer is dan 3 cm. Elk detail van het beeld is bevestigd aan het metalen rooster. Mozaïek is gemaakt van keramiek, dat een andere kleur en textuur kan hebben. Het materiaal dat kristal en natuursteen nabootst, ziet er prachtig uit.

Dit soort materiaal is zeer geschikt voor het afwerken van badkamers. Kleine fragmenten worden in willekeurige volgorde gerangschikt. Het resultaat is een ongebruikelijk patroon met verschillende geometrische vormen. Voor ontwerp wordt vaak mozaïek in de vorm van schalen gekozen, waarbij het wordt uitgevoerd in lichte pasteltinten van een kleurenpalet.

Betegelde panelen worden veel gebruikt voor het decoreren van vloeren, omdat keramiek wordt gekenmerkt door hoge kwaliteit en hoge bedrijfsomstandigheden. Dergelijke producten kunnen bovenop de coatings worden geïnstalleerd met het "warme vloer" -systeem. De oorspronkelijke optie wordt beschouwd als een tegel met de vorm van een roos (deze is gekozen voor ruime kamers). Het paneel kan een mat, glanzend oppervlak hebben.

decoratie

In het moderne ontwerp van keramische tegels speelt een grote rol, het stelt u in staat om unieke meesterwerken te creëren, vult de kamer met tonen van verfijning. Om de compositie extra te accentueren tegen de algemene achtergrond van het interieur en deze op een originele manier te versieren, raden de ontwerpers aan om extra decoratieve elementen te gebruiken.

Om het beeld van het paneel compleet te maken, kan:

 • grens met patronen;
 • ornament met een spiegeloppervlak;
 • stukjes vleermuistegel met imitatie porselein of marmer.

Maak op verschillende manieren een decor op de muur met behulp van het paneel.

Enkele insert

Het is de gemakkelijkste en meest betaalbare afwerking. In dit geval bestaat het beeld uit een, twee of vier tegels waarop de afdruk wordt toegepast. De hoofdtaak van een dergelijke compositie is de heropleving van de monotonie van het muuroppervlak. Een dergelijk paneel in de vorm van een keukenschort ziet er bijvoorbeeld mooi uit, het vult op harmonieuze wijze de ruimte achter de gootsteen en het fornuis.

Voor de keuken kunt u grote bloemen, groenten en fruit kiezen als afbeelding, dolfijnen, een lagune of de zee ziet er prachtig uit in de badkamer.

Installatie fotopaneel

Een dergelijk schilderachtig element neemt meestal een groot oppervlak in beslag, het kan op een muur, vloer of plafond worden geplaatst. In dit geval kan het product geprefabriceerd, mozaïek en vast zijn.Bijvoorbeeld, afbeeldingen van bloemen (bijvoorbeeld irissen, tulpen) of een waterval passen bij het interieur van een woonkamer.

Op de muur van de slaapkamer zal de originele foto eruit zien, die Engeland of lila toont. De keuze van de compositie hangt af van de stijl van de kamer en persoonlijke voorkeuren.

Gratis accommodatie

Veel ontwerpers gebruiken frisise-panelen in het interieur. Het heeft geen beperkingen in maten, het kan op elke plaats worden gevestigd (het midden van een muur, in een hoek). Tegelijkertijd is de compositie vaak geen apart element, maar fungeert het als een aanvulling op het landschap. De boog, gescheiden door het paneel, is bijvoorbeeld een monotone abstractie die de schoonheid van de schilderijen benadrukt. Frisise is vaak te zien in kamers in Provençaalse stijl.

Installatie in de vorm van een opstand

Dit paneel is een voortzetting van de algehele compositie en herhaalt afbeeldingen van de hele foto. De oppervlakterestricties kunnen reliëf en glad zijn, ze zijn zelf breed, smal, in één, meerdere kleuren. Grenzen zijn uitstekend voor muren waar bamboe wordt gebruikt voor decoratie.

Een populaire optie wordt beschouwd als horizontale strepen met een roze basis, waarvan de bovenkant donker is en het onderste licht.Wat de vloer betreft, kies voor hem composities die porselein of marmer nabootsen. Goed gecombineerde vloerpanelen met geldcoatings.

Tips om te kiezen

Decoratieve panelen kunnen in elke kamer worden geïnstalleerd. Om ervoor te zorgen dat de afbeelding passend en naadloos in het interieur eruitziet, moet de tegel correct worden geselecteerd, rekening houdend met persoonlijke voorkeuren en het algemene ontwerp van de kamer.

Als u het ontwerp van de ruimte zelf uitvoert, moet u op verschillende selectiecriteria letten:

 • Kleine kamers moeten worden ingericht met middelgrote afbeeldingen, waarbij de voorkeur wordt gegeven aan een neutraal ornament. Als je de ruimte met een thematische thematische compositie regelt, kost het veel ruimte, de perceptie zal moeilijk zijn.
 • Het is beter om ruime kamers met grote schilderijen te versieren, hiervoor kunt u een hele muur selecteren. De overgang tussen het paneel en de aangrenzende inrichting moet soepel zijn.
 • Voor de badkamer is het aan te raden om het zeethema, de gang, de slaapkamer en de woonkamer te kiezen, goed aangevuld met klassieke tekeningen in de vorm van vlinders, bloemen en landschappen.
 • Het interieur in de stijl van het land zorgt voor het gebruik van tegels in onopvallende kleuren met overwegend witte, bruine en grijze tinten.Als de kamer is gevuld met oosterse vormgeving, past het paneel in een heldere kleur met een origineel patroon.

Kies een materiaal van een betrouwbare fabrikant met een goede reputatie. Hiermee kunt u hoogwaardige grondstoffen voor huisdecoratie kopen, die duurzaam en praktisch zijn. Bij het kiezen van de tint van de afbeelding wordt de voorkeur gegeven aan gedempte tonen.

Mooie voorbeelden in het interieur

U kunt originaliteit aan het ontwerp toevoegen met behulp van een decoratief paneel met tegels. Dit ontwerp ziet er in elke kamer mooi uit. Een uitstekende keuze is het paneel voor de gang, het zal helpen om het interieur van de kamer nieuw leven in te blazen, het gezellig en interessant te maken. In de gang moet je horizontale schilderijen plaatsen en ze versieren met het bovenste gedeelte van de muur. Beeldformaat moet overeenkomen met de verhoudingen van de kamer.

Om het uiterlijk van de slaapkamer te verbeteren, moet u een mooi paneel achter het hoofdeinde, tegenover het bed of in een nis plaatsen. Tegelijkertijd is het goed om een ​​afwerkingszone met verlichting toe te voegen.

Als thema voor de slaapkamer kunt u kiezen voor natuurlijke motieven. Zodat de sfeer in de kamer romantisch en ontspannen is, kunt u een panorama met de natuur, kust, bomen, bloemen en vogels op de muren regelen. Een ongebruikelijke keuze zou een spiegelpaneel zijn.

De keuken is een speciale premisse van de woning, vanwege de inrichting proberen ze geen helder decor te kiezen. Het paneel in dit geval helpt om het gebied van het keukenschort te markeren. Mooi uiterlijk composities op de muur bij de eettafel. Als afbeeldingen kunt u boeketten met bloemen, fruit, groenten en koffiebonen gebruiken.

In de kinderkamer is het met behulp van een paneel mogelijk om op een originele manier zonering uit te voeren, waardoor de ruimte wordt verdeeld in een speelhoek en een rustplaats. Foto's zullen er interessant uitzien op de muren, het plafond, de kamer veranderen in een racebaan of een sprookjeskasteel. De ontwerpstijl in de kinderkamer moet worden gekozen op basis van de voorkeuren van het kind. Sommige kinderen houden van stripfiguren, grappige dieren, anderen houden misschien van een wereldkaart en kleurrijke strips. Voor grote ruimtes moet je heldere composities selecteren.

Voor de woonkamer kun je composities kiezen met lotussen, Japanse karakters, vissen, afbeeldingen van straten in Europese steden. Verschillende abstracties met geometrische vormen in een moderne stijl zullen er geweldig uitzien. Als de woonkamer een zone voor de werkplek biedt, kunt u tegels installeren met de afbeelding van een geografische kaart.

Een ongewone toevoeging aan het interieur van de woonkamer is het vloerpaneel in de vorm van een ornament.

Voor de badkamer is een marien themapaneel een harmonieuze keuze. Een afbeelding met palmbomen en de zee wordt aanbevolen om op de muur te worden geplaatst, de vloerbedekking moet worden versierd met kleine mozaïeken. In de badkamerpanelen kunnen overal worden geïnstalleerd. Het kan het hoofddecor zijn of een afzonderlijk fragment van het frame.

Als de kamer in ecostijl is ingericht, zijn afbeeldingen met imitatie van natuurlijke materialen (hout, gras en kurk) hier geschikt. De combinatie met tegels en metaal ziet er oorspronkelijk uit, waaruit je een graffitipatroon kunt opmaken.

Hoe je een tegel neerlegt, als het paneel in het midden is gepland, zie onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer