Hoe kies je een paneel uit de tegel in de badkamer?

 Hoe kies je een paneel uit de tegel in de badkamer?

Tegenwoordig is soms het enige dat de stemming van een man op straat aanzienlijk kan verhogen en op de een of andere manier zijn ziel kan verwarmen harmonieus ingerichte interieurs van zijn eigen huis, vooral als het gaat om zo'n kamer als een badkamer. Het is om deze reden dat een stijlvolle muurschildering hier geplaatst is een van de beste opties voor het toevoegen van ruimte en decoratie aan een prachtige inrichting.

De ontwikkeling van een exclusief ontwerp van het paneel kan een zeer moeilijke taak zijn, omdat deze kamer zal verschillen van andere in een relatief hoge luchtvochtigheid, wat de selectie van speciale waterdichte materialen vereist.

Functies en voordelen

Bij het ontwikkelen van een project moet rekening worden gehouden met alle karakteristieke kenmerken van de ingerichte ruimte, omdat u met behulp van een stijlvolle tegel of mozaïekpaneel het interieur kunt verbeteren en met zijn hulp een bepaalde intimiteit van deze kamer kunt behouden en de eigenaars kunt laten ontspannen, een douche of een bad nemen.

Bij het selecteren van materialen voor het maken van panelen op de wanden, moeten dergelijke belangrijke indicatoren worden beschouwd als:

 • lange levensduur;
 • sterkte van de hele toekomstige constructie;
 • hygiënisch onderdeel;
 • beeldweerstand tegen vocht, temperatuurveranderingen en de effecten van huishoudelijke onderhoudsproducten;
 • democratische prijs.

De meest economische opties omvatten een tegeloptie, vaak genoeg kiezen klanten muurpanelen om badkamers te versieren, modulaire porseleinen tegels en verschillende mozaïeken.

Al deze decoratieve elementen zullen volledig voldoen aan de algehele stijl en het ontwerp van de kamer en zullen het gewenste niveau van functionaliteit hebben. Ze helpen je om de badkamer op intelligente wijze te verdelen in zones met een dergelijke behoefte.

materialen

Door de moderne selectie van materialen kunnen consumenten de mooiste kleuren en talrijke interessante texturen kiezen.

keramiek

Keramiek wordt veel gebruikt in tegenoverliggende kamers.

De belangrijkste voordelen van dit materiaal:

 • hoge sterkte;
 • weerstand tegen vochtige lucht;
 • schade weerstand;
 • gebruiksgemak;
 • weerstand tegen verschillende soorten schimmels en schimmels;
 • relatief lage kosten.

Een paneel van keramische tegels in al zijn kwaliteitsparameters is geschikt voor een succesvolle decoratie van wanden en vloeren in elke badkamer of badkamer. Tegelijkertijd zal moderne betegelde vloer verrassend goed bestand zijn tegen alle soorten schade en vochtigheid. Dit is een materiaal met een vrij lange levensduur. De eigenschappen van dit soort vloertegels kunnen onder de badkamer worden gelegd voor een speciale "warme vloer" -opstelling.

mozaïek

Het mozaïek is ook gemakkelijk te leggen, duurzaam, bestand tegen vocht. Om een ​​uniek interieur te creëren, is het het beste om alle eigenschappen van het originele mozaïek te gebruiken. Panelen van deze materialen kunnen al volledig voorbereid worden besteld of een bestelling plaatsen voor exclusief ontwerp. Originele decoropties zijn meestal beperkt in release op naam en aantal.Maar u kunt altijd workshops in uw stad vinden waarin specialisten complexe mozaïekschilderijen op bestelling kunnen maken. Mozaïek voor de badkamer is lange tijd beschouwd als de populairste en meest gewilde muurversieringstechnieken.

Foto's zijn opgebouwd uit kleine meerkleurige tegels, hun breedte is meestal niet meer dan 3 cm. Tegelijkertijd wordt elk afzonderlijk stuk gefixeerd met een metalen gaas.

Wallcoverings

Deze decoratie wordt de origineelste genoemd. Op de markt bestaan ​​deze ontwerpen nog niet zo lang geleden, maar ze zijn al populair geworden. De populariteit van het panel ligt in het vermogen van de klant om de ontwerp- en stijloriëntatie van het product te selecteren. Het installeren van deze afwerking lijkt op het leggen van dezelfde keramische tegel. Het zal dit soort tekeningen vele decennia dienen dankzij de nieuwste technologie om het beeld te tekenen.

Op het ontwerp van de badkamer stopt phototile de meeste beroemde ontwerpers. Deze techniek helpt bij het creëren van een helder en pakkend interieur. Met dit soort technologie kun je een heel klein deel van de kamer inrichten - een muur en de hele ruimte van de badkamer.

De spiegel

Een spiegelontwerp kan de beste oplossing zijn voor een extra grote kamer, omdat u met een spiegeloppervlak de ruimte visueel kunt vergroten en de badkamer kunt vullen met een andere lichtbron. Spiegeldetails dragen bij aan de toename van de ruimte.

Los daarvan kunnen we deze ongelooflijk elegante en elegante vorm van het paneel noemenals een spiegelpatroon. Zijn essentie ligt op de muren van de badkamer van een specifieke reeks elementen, die zijn gesneden in een ongewoon en aanstekelijk patroon. Als aanvulling op het oorspronkelijke ontwerp kan de eigenaar van de badkamer bijna een volledig gespiegelde muur krijgen, waardoor de kamer soms visueel groter wordt. Houd er echter rekening mee dat een groot spiegelpaneel in de badkamer een constante en grondige verzorging vereist, omdat condensaat- en vochtresten goed te zien zijn op het gepolijste oppervlak van het glas.

3D

3D-paneel is een volledig nieuw type wanddecoratie, dat een nogal pakkende uitstraling en een fatsoenlijk esthetisch uiterlijk heeft. Zo'n paneel is gemaakt met behulp van de beste materialen. Door de ongebruikelijke oplossing wordt het badkamer-interieur rijker en luxueuzer.Dit resultaat wordt bereikt met behulp van verschillende interieurnieuwigheden in 3D-formaat.

De techniek van het toepassen van 3D-afdrukken houdt een speciaal braden in, die dit product tegen vocht zal beschermen. Tegelijkertijd blijft de kleuring vrij stevig op het oppervlak en op de bovenkant is de tekening meestal bedekt met een speciaal glad glazuur.

Dergelijke originele producten hebben dergelijke voordelen als:

 • lange levensduur;
 • gemak van zorg;
 • weerstand tegen schimmels;
 • hypoallergeen;
 • slagvastheid;
 • eenvoudige installatie.

glas

Glasmozaïek lijkt veel op kristal en soms ziet het er echt indrukwekkend uit als je de juiste verlichting ervoor kiest. Het materiaal heeft een uitstekende weerstand tegen vocht. Glasdelen worden als resistent tegen verschillende chemicaliën beschouwd. Smalt-materiaal is zeer duurzaam. De techniek van het produceren van deze elementen stelt u in staat om interessante belichting van binnenuit te creëren.

Het glazen paneel kan zowel ondoorzichtig als glad zijn en ook gegolfd. Bij het installeren van een speciaal soort verlichting kunnen ook prachtige holografische patronen worden uitgevoerd.

Porcellanato

Paneel van porselein-steengoed heeft ook een zeer lange levensduur en uitstekende sterkte-eigenschappen. Dit materiaal is veel beter in zijn kwaliteiten dan de beste eigenschappen van gewone tegels. Porseleinen aardewerk heeft de laagste wateropname tussen alle soorten wandafwerkingen.

Dit materiaal staat bekend om zijn voordelen:

 • Geweldig voor natte ruimtes;
 • bezit goede slijtvastheid en uitzonderlijke betrouwbaarheid;
 • je kunt foto's van verschillende gradaties van complexiteit oppikken;
 • gemak van zorg.

Houd er rekening mee dat dergelijk materiaal glad is en daarom is het beter om het niet op de vloer te gebruiken. Het gepolijste en hoogwaardige geglazuurde materiaal wordt alleen voor wanden geselecteerd.

PVC

Als extra optie voor de badkamer worden vaak decoratieve panelen van PVC gebruikt. Sinds kort zijn kunststofpanelen erg populair op de markt van materialen voor de badkamer. Ze zijn goedkoper dan hun tegenhangers en hebben ook een groot aantal verschillende patronen en composities.

Volledig unieke inrichting van badkamers, kunt u met uw eigen handen maken. Een tekening of patroon is samengesteld uit kleine stukjes van een veelkleurige tegel.Percelen kunnen al uit de catalogi worden geselecteerd of onafhankelijk nieuwe worden uitgevonden. Tijdens het werk moet u met dergelijke afbeeldingen komen zodat ze de ruimte die overblijft voor het paneel volledig opvullen.

Vinyl stickers

Tegenwoordig kunnen vinylstickers een van de belangrijkste manieren worden genoemd om de badkamerruimte "op te vrolijken". Ontwerpers raden aan om interieurstickers te kiezen als een goedkoop alternatief voor een stijlvolle muurschildering. Stickers zijn zeer gemakkelijk te gebruiken en vereisen geen speciale zorg. Het plakken ervan kan onafhankelijk worden gedaan, zorgvuldig voorbereiden van het oppervlak.

Populaire plots

Ready-panels zijn enorm populair bij consumenten. Dit ontwerp wordt meestal weergegeven door meerdere tegels van hetzelfde type met zeer originele patronen. Voor elk van deze composities biedt de fabrikant aanvullende oplossingen, zoals een fries of inserts, om de perceptie en het gemak van de badkamers te vergroten. Hierdoor kan elke koper voor de meest aangename prijs voor zichzelf een compositie kopen die hij leuk vindt, en deze bovendien naar eigen wens inrichten.

Het mariene thema in de plots is vooral populair in een breed scala aan patronen. Zelfs zonder het gebruik van de modernste technologie, kunnen gewone fotopolymere afdrukken op tegels een opmerkelijk effect bereiken. Veel van de huizen waarin de badkamer wordt gebruikt als een kamer waar u kunt ontspannen in warm water van hoge kwaliteit, en een paneel met percelen over de zee draagt ​​alleen maar bij tot algemene ontspanning en een goed humeur. Composities kunnen schepen, schelpen, vissen of landschappen van een tropisch paradijs bevatten. Schelpen, watervallen, lagunes, dolfijnen en kwallen zien er geweldig uit in het binnenland.

Niet inferieur in populariteit aan de mariene thema-muurschilderingen met scènes waarin er bloemen zijn. Floristics biedt een groot aantal verschillende ontwerpopties voor zowel afzonderlijke afbeeldingen op het paneel, als complete afzonderlijke plotlijnen, die kunnen worden gecombineerd met één thema. Bloemenornamenten zijn geschikt voor kamers die zijn ingericht in verschillende stijlen. Lelies en orchideeën zijn geschikt voor een lichte badkamer, tulpen en rozen - voor donkere en ruimere kamers.

Foto's, portretten van de meest geliefde artiesten en zelfs de meest interessante beelden van films kijken gemakkelijk op de muren. Een van de opties voor het gebruik van een hele reeks vergelijkbare afbeeldingen is het gebruik van gewone portretten, die worden gecombineerd tot een originele portretgalerij. U kunt familiefoto's gebruiken. Een uitstekende optie is het plaatsen van meerdere kleine foto's. Het populairst is het beeld van herkenbare vrouwen - actrices in hun meest bekende rollen.

Voor kleine ruimtes worden natuurlijke motieven aanbevolen. Het decor is een tegel die bamboe, leer of hout imiteert. Een paneel in de vorm van een raam brengt schoonheid en positieve emoties de kamer binnen. Extra ruimte wordt toegevoegd aan de kleine badkamer.

Fans van futuristische en abstracte tekeningen kiezen vaak originele Klimt-schilderijen of allerlei geometrische tekeningen als paneel voor hun badkamer.

afmeting

Voordat u het afgewerkte product ophaalt en koopt, moet u eerst de basisparameters bepalen die zijn ontworpen om de decoratie van de badkamer te verbeteren en de ruimte van de kamer visueel meer algemeen te maken.In het bijzonder is het noodzakelijk om speciale aandacht te schenken aan alle beschikbare kleuren en grootten, wat echt heel belangrijk kan zijn voor het snel bereiken van alle taken.

Badkamers en badkamers in modern-type woningen hebben een klein oppervlak.Daarom kunnen de afmeting en vorm van de tegel een cruciale rol spelen in het decor, omdat het paneel met zijn hulp het meest originele element in uw badkamer kan worden. Als u het paneel tegen de deur aan de muur wilt plaatsen (deze muur is vaak de grootste), dan kan de foto hier niet meer dan tweederde van dit gebied innemen - de parameters kunnen variëren van 1800x1000 mm tot 1200x800 mm.

Vaak kan tegel voor een paneel in de badkamer op de hele muur worden geplaatst, vooral als u een paneel kiest met een foto of een speciaal type mozaïek. Het feit is dat veel eigenaren van appartementen en huizen alle muren van de kamer willen bedekken met dit beeld, zodat de algehele compositie er holistisch uitziet en best aantrekkelijk is. Zo'n paneel wordt meestal geproduceerd op speciale bestelling en kost veel.

Het geselecteerde ontwerp van het paneel kan altijd de bestaande tekortkomingen in de ruimte van de kamer corrigeren en het uiterlijk van elke badkamer aanzienlijk verbeteren.

In een kleine badkamer kunt u meerdere kleine panelen tegelijk plaatsen, waardoor de ruimte origineler wordt. paneelgrootte 25x50 cm, zal 60x90 of 20x30 cm extra te grote nadruk op dit gebied.

Merkwaardering

Nogal een aantal producenten staan ​​klaar om uw keuze van de meest interessante variaties te bieden voor de inrichting van uw badkamer stijlvolle en originele panelen. Volgens de meeste reviews potrebiteley0 esthetiek en elegantie hebben een collectie van panelen Wit-Russische producenten "Keramin" en "Berezakeramika», Cersanit Poolse bedrijven, Opoczno, Paradyż en Tubądzin, evenals de Russische bezorgdheid Azori.

Hoe te zetten?

Met het oog op een paneel met je handen te maken, moet u eerst alle benodigde gereedschap en de tekening die u wilt weergeven op de muur van uw badkamer. De gewenste tegels of mozaïeksamenstelling splitst op de vloer, controleert het beeld correct is.

Om de oplossing te kneden, kocht u een speciaal materiaal. Nadat de oplossing wordt bereid, moet deze zorgvuldig worden aangebracht met een spatel wand gelijkmatig af te vegen op het oppervlak.Dan moet je een element van het potentiële paneel nemen en het smeren met de compositie.

Het beeld van het paneel moet altijd beginnen vanuit het midden. Als het patroon horizontaal moet zijn, dan kan het worden beheerd met behulp van het gebouwniveau. Tot de naad tussen de gebruikte tegels kwam zo netjes en mooi mogelijk, je kunt speciale bakens gebruiken. Ze moeten worden verwijderd nadat de lijm is uitgehard. Om de tegel gelijk te lijmen, kun je van te voren de nodige markering aanbrengen met een potlood.

Wanneer de oplossing volledig droog is, is het noodzakelijk om langs de naden tussen de delen van de afbeelding te lopen met een voeg. Om dit te doen, kunt u een speciale kleine spatel gebruiken. Tijdens de lay-out van het paneel is de belangrijkste factor de locatie van het patroon en niet de lijn van verbindingen van afzonderlijke tegels. De grootte van de tegels in de hoeken zijn niet doorslaggevend. Als dit voor de afbeelding nodig is, kunnen de segmenten asymmetrisch zijn.

Mooie voorbeelden in het interieur

 • Een goede blik op de muren van de badkamer een verscheidenheid aan ruimte of fantastische scènes.
 • Echte meesterwerken van mozaïekpanelen kunnen vaak worden gemaakt van kleine meerkleurig gekleurde mineralen.
 • Photopanel helpt u een speciale romantische sfeer in uw badkamer te creëren.
 • Zwart en wit, evenals spiegelende schilderijen met uitgesproken geometrisch duidelijke lijnen, zullen er harmonieus uitzien in een futuristische stijl.

Hoe je goed kunt betegelen, als het paneel in het midden is gepland, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer