Russisch gemaakte klinkerstegels: selectieregels

De bouwmaterialenmarkt heeft de consument jarenlang de mogelijkheid geboden om klinkertegels aan te schaffen. Dit product is in de speciale vraag van de bevolking niet alleen vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk, maar ook vanwege zijn uitstekende eigenschappen.

Ondanks het feit dat de door Rusland gemaakte klinkertegels nog niet zo lang geleden met de goederen van buitenlandse bedrijven begonnen te concurreren, zijn veel binnenlandse kopers er al in geslaagd om alle regels voor het kiezen van een nuttig product te achterhalen en te begrijpen.

Functies en voordelen

De klinkertegel is een soort voeringmateriaal, dat wordt verkregen door klei te bakken bij een temperatuur niet lager dan 1100C. Verschillende oxiden en andere componenten worden aan het mengsel toegevoegd.In de structuur lijkt de klinkersteen op een steen.

Geconfronteerd met dergelijke thermopanels van Russische fabrikanten heeft verschillende voordelen:

 • Mooie verschijning. Idealiter gelijke geometrische verhoudingen imiteren een baksteen. Geconfronteerd met ziet er netjes uit, het verfijnt elk oppervlak;
 • Warmtebesparing. Een speciale manier van leggen met behulp van de "doorn-groef" -technologie draagt ​​bij tot de creatie van een speciaal microklimaat in de voering, waardoor tot 50% van de warmte wordt opgeslagen in de kamer die is ingericht met dit product;
 • Milieuvriendelijkheid. Natuurlijke grondstoffen waaruit de tegel is gemaakt, niet giftig, absoluut veilig voor mens en milieu. Isolatoren en thermische bases van panelen (geëxpandeerd polystyreen en polyurethaanschuim) zijn niet schadelijk. Bovendien kunnen ze de schimmel en schimmel niet raken;
 • Vorstbestendigheid. Een nuttig kenmerk van de coating wordt bereikt vanwege de lage vochtopname. Ernstige temperatuurdalingen beïnvloeden de klinkersteen niet: het verliest zijn kenmerken niet en voldoet aan alle Europese normen en eisen;
 • Kleurstabiliteit. Geleverd door de aanwezigheid van natuurlijke ingrediënten in het product;
 • Snelle en eenvoudige installatie. Voor het leggen van de klinkertegel is geen voorbereidend werk nodig met betrekking tot de voorbereiding van het oppervlak, dat mooi moet worden gedecoreerd. Niet nodig om te putty en level. Het enige tijdrovende en tijdrovende proces is voegen;
 • stabiliteit op de effecten van alkali en zuren;
 • Twee in één - gezicht en opwarming. Bij het leggen van dergelijke tegels is extra isolatie van gevels niet nodig. De klinkerpanelen versieren niet alleen de gevel, maar verwarmen ook het tegenoverliggende gebouw;
 • Betaalbare prijs. De tegel van Russische merken kost veel minder dan geïmporteerde tegenhangers, terwijl de kwaliteit van het binnenlandse product niet slechter is. Deze factor is belangrijk, gezien de solvabiliteit van de meerderheid van de bevolking.

Ook de voordelen van klinkerproducten kunnen worden toegeschreven aan het feit dat het bestand is tegen een grote belasting. Dit is een zeer betrouwbaar materiaal, dat 5-6 keer zo sterk is als beton. Het product is monolithisch, ideaal voor het leggen op de veranda en andere oppervlakken met hoge permeabiliteit, heeft geen zwakke plekken en heeft daarom een ​​dergelijke hoge sterkte. Geen schade aan dit bouwproduct is niet verschrikkelijk.. Er zullen geen scheuren in verschijnen, zelfs niet door lange jaren van dienstbaarheid, en er kunnen zeker geen gaatjes zijn.

Klinker heeft echter bepaalde nadelen. Hoewel de kosten van een binnenlands product veel lager zijn dan die van een binnenlands product, kost zo'n tegel nog steeds meer dan normaal. Maar om al zijn voordelen in aanmerking te nemen, is het beter om een ​​beetje te veel te betalen en de goederen te krijgen die hun eigenaars vele jaren van dienst zullen zijn, en het oorspronkelijke uiterlijk of de door de fabrikant geleverde eigenschappen niet zullen verliezen.

Als de keuze tussen baksteen en klinker ligt, moet je van tevoren begrijpen dat bouwen uit baksteen meer kost en waarschijnlijk meer problemen oplevert.

Merkenoverzicht

Trends in moderne bouw- en reparatiewerkzaamheden geven aan dat de klinkertegel een vrij populair en populair afwerkingsmateriaal is. Het is niet verrassend dat de grootste fabrieken gebouwd in de Russische Federatie begonnen workshops te openen voor de productie van dit mooie en betrouwbare product:

 • LSR Group. Voor de productie van klinkersteen worden geïmporteerde uitrustingen en hoogwaardige grondstoffen van lokale oorsprong gebruikt.Het resultaat is een uitstekend product voor een aantrekkelijke prijs, die lager is dan die van geïmporteerde panelen. LSR Group probeert niet alleen hoogwaardige goederen te produceren, maar ook niet toe te geven aan buitenlandse bedrijven in een verscheidenheid aan kleuren en decoraties, maar ook bij de selectie van aanvullende elementen.
 • LLC Kerolayt. Technologische processen in de muren van de fabriek omvatten niet alleen de vervaardiging van conventionele keramische tegels, maar ook het creëren van klinker.
 • "Ekoklinkier". Het Russische bedrijf is gespecialiseerd in keramische producten en biedt niet alleen klinkertegels voor buitenwerk, maar ook baksteen, stoepklinker, trappen voor trappen en andere bouwproducten.

Hoe te kiezen?

Ondanks het feit dat de productie van klinkertegels in Nederland is begonnen, wordt dit product ook in veel andere Europese landen gemaakt. Rusland is geen uitzondering. Volgens veel deskundigen en gewone burgers is het binnenlandse product waardig om te importeren.

De moderne markt voor bouwmaterialen is rijk aan een breed scala aan klinkerplaten, dus het is belangrijk om te weten hoe een echt product van hoge kwaliteit te kiezen, in plaats van een goedkope nep,omdat elke fabrikant zijn voor- en nadelen heeft.

Start de selectie van panelen om het kleurenpalet te bepalen. Op basis hiervan verdelen professionals voorwaardelijk klinkers in de volgende groepen:

 1. Baksteen kleur;
 2. beige;
 3. geel;
 4. Dark.

In dit geval hangt de keuze alleen af ​​van de persoonlijke voorkeuren van de koper, zijn smaak en stijl van de kamer of het oppervlak dat zal worden gemaakt. Wanneer een kleur wordt gekozen, wordt de lijst met producten in kwestie onmiddellijk verminderd.

De tweede fase van de selectie is de bepaling van de textuur van de platen. De opties in dit geval zijn veel kleiner in vergelijking met het kleurbereik. In de regel worden klinkertegels geproduceerd:

 • soepel en overloop;
 • met aankleding en reliëf;
 • handmatige vormgeving.

De prijs van een tegel met een complexe structuur is hoger dan die van andere modellen. De aankoop van voeringmateriaal, of liever, de keuze van textuur, hangt af van het financiële welzijn van de koper, en niet van zijn voorkeuren. Het is de moeite waard om te onthouden: hoe prominenter de bovenste laag van het product, hoe hoger de kosten.

Er is nog een belangrijk kenmerk van tegeltextuur, nogal misleidend. Ingewikkelde reliëfs over een lange afstand is vrij moeilijk te zien,in de kamer waar de verlichting voortdurend verandert, begint het oppervlak van een dergelijk product met verschillende kleuren te 'spelen', waardoor iedereen wordt verrast.

Het moeilijke oppervlak van de tegel, dat wordt gebruikt als vloermateriaal, is ideaal vanuit het oogpunt van veiligheid, omdat bij het lopen de benen van mensen niet wegglijden. Dit is vooral belangrijk voor kamers met een hoge luchtvochtigheid (badkamers, keukens).

Het loont de moeite om aandacht te besteden aan de voeg, die dient als een verbinding tussen de bekleding en het oppervlak waarop deze is gelegd. Bekleding en decoratieplaten moeten in kleur in harmonie zijn, maar moeten tegelijkertijd met elkaar worden vergeleken.

Over de kenmerken van de installatie van klinkertegels op de gevels leert u van de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer