Clinkerstegels: kenmerken en variaties

De mensheid heeft te allen tijde getracht een universeel afwerkingsmateriaal te creëren dat zowel binnen als buiten kan worden gebruikt, zodat het voldoet aan bepaalde vereisten, zoals duurzaamheid, slijtvastheid en vochtbestendigheid. Een van dergelijke afwerkmaterialen wordt beschouwd als klinkertegels.

Wat is het?

De steentegel is het bouwmateriaal van leisteenkleien. De productie wordt uitgevoerd volgens de technologie die extrusie wordt genoemd. Dankzij deze technologie is het product duurzaam, duurzaam en vorstbestendig. Omdat het product is gemaakt van milieuvriendelijk bouwmateriaal, is het geschikt voor zowel exterieur- als interieurdecoratie. Naast het bekleden van zwembaden en trappen, kan klinker worden verfijnd gevels van particuliere huizen en gemeentelijke gebouwen, gebruikt als plaveien platen.

Voor het eerst werd deze manier van produceren van bouwmateriaal in Nederland zo'n tweehonderd jaar geleden geprobeerd. Fabrikanten hadden de taak om een ​​goedkoop product te maken, superieur in kracht met natuursteen. Dit land moest steen importeren, wat de kosten van afwerking aanzienlijk verhoogde.

Kleigrondstoffen worden bij hoge temperatuur in ovens gebakken. De kunsttegel stelde vragen, autoriteiten en consumenten tevreden. Vervolgens begon het bedrijf niet alleen tegels te produceren, maar ook klinkerstenen. Tot nu toe wordt dit bouwmateriaal in Europese landen gebruikt voor het afwerken van zowel stedelijke gebouwen als privé-eigendommen.

De textuur van klinkertegels onder de baksteen is geschikt voor tegenoverliggende chalets.

Het is voor niemand een geheim dat baksteen op dit moment duur is, daarom worden huizen meestal opgetrokken uit schuimbeton. Maar met klinker kun je de gevel van het huis aanpassen, want het is bijna onmogelijk om een ​​baksteen van de zijkant te onderscheiden van imitatie.

Productiefuncties

Moderne productie van klinkertegels is niet alleen van toepassing op hoge temperatuur (het bereikt 1200-1400 graden), maar ook de industriële pers. De grondstof is vuurvaste klei met zeer elastische eigenschappen.. Het gebruik van weekmakers en de meer kunstmatige pigmenten is ten strengste verboden.

Bovendien laten de technische voorwaarden van fabrikanten het gebruik van carbonaten en zouten toe. Metaaloxiden en gebroken faience worden ook toegevoegd om verbeterde klinkertegels te geven. Dankzij hen kan het afwerkingsmateriaal een bepaalde kleur aannemen.

Bovendien kunt u door het gebruik van vuurvaste klei de dichtheid van het afwerkmateriaal verhogen en de porositeit verminderen.

Voordat het gieten wordt gebruikt, worden eerst componenten toegevoegd. Afhankelijk van het volume van de productiehandleiding of automatische batch. Vuren wordt aangebracht na het persen, het duurt meer dan 48 uur, waardoor het bouwmateriaal slijtvast wordt, met een perfect uitgelijnd oppervlak.

Door koudebestendige componenten toe te voegen, wordt de winterweerstand van klinker bereikt.

Voor- en nadelen

De klinker heeft een lage wateropname, dit voordeel zorgt ervoor dat bouwmaterialen niet alleen in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, maar ook buiten kunnen worden gebruikt.Goede indicatoren voor vorstbestendigheid beschermen het product tegen schade in het winterseizoen.

Bovendien klinker tegel is duurzaam, duurzaam, bestand tegen chemische middelen en tegen temperatuurveranderingen. Als voorbeeld kunnen we de oude kruiken en vazen ​​gemaakt van gebakken klei herinneren. Sommige exemplaren worden bewaard in uitstekende staat tot onze dagen. Ondanks de duurzaamheid, zelfs in het geval van krassen op het oppervlak, zullen ze nauwelijks merkbaar zijn door de tonale homogeniteit van de klinker.

De decoratieve kenmerken van de klinkertegel maken het mogelijk om het in kamers te leggen die in verschillende stilistische richtingen zijn gemaakt. Het bouwmateriaal kan geglazuurd, ruw en onbewerkt zijn.

De klinker laadt de fundering praktisch niet, en daaruit volgt dat het gebouw, in de decoratie waarvan dit bouwmateriaal werd gebruikt, niet zal instorten van de extra belasting tijdens bedrijf. sommige restaurateurs gebruiken klinkertegels voor het onder ogen zien van sjofele huizen.

Een verrassend kenmerk van klinker is het vermogen van het product om te versterken en te stabiliseren tijdens gebruik, met andere woorden, in 50-60 jaar zal het bouwmateriaal sterker en sterker zijn.

Zoals eerder opgemerkt, kunnen in de productiefase zowel baksteen als natuursteen worden gesimuleerd. Dankzij dit kunt u aanzienlijk besparen op het afwerken van de buitenwijk.

En u kunt niet alleen geld besparen, maar ook de tijd die aan dit werk zou kunnen worden besteed.

Een ander voordeel is natuurlijk de weerstand van het product tegen schimmels, schimmels, ultraviolette straling, micro-organismen, plagen en vuur. Beschikt over materiaal en goede thermische isolatie, geluidsisolatie. Speciale zorg is niet vereist, het is genoeg om af en toe met een vochtige doek af te vegen, gebruik in vergevorderde gevallen huishoudelijke chemicaliën.

Het is niet moeilijk om te raden dat de voordelen bovendien moeten worden betaald - dit zal het grootste nadeel zijn. Er moet rekening worden gehouden met het feit dat het tijdens de installatie onaanvaardbaar is om goedkope lijmmengsels, mortel en mortel te gebruiken. Dit kan de levensduur negatief beïnvloeden.

Elk duur product dat ze proberen te vervalsen is geen uitzondering en een klinkersteen. onthouden als u een goedkoop analoog gebruikt, is het met grote waarschijnlijkheid ongeschikt voor extern gebruik..

Wanneer u klinker in de kamer legt, moet u zich ervan bewust zijn dat dit materiaal zelfs in de zomer koud blijft, dus u moet van tevoren voor de vloerverwarming zorgen. Voor dit perfecte verwarmingssysteem.

Helaas, als een tegel onbruikbaar wordt, zal het moeilijk zijn om een ​​soortgelijke in de winkel op te halen, dus koop altijd bouwmaterialen met een kleine marge.

types

Volgens de productie-technologie is geëxtrudeerde tegels en gemaakt door te drukken. Bovendien kunnen de klinkertegels geglazuurd en ongeglazuurd zijn. De tweede optie is gebruikelijker, omdat bij de productie ervan alleen klei wordt gebruikt. Het bouwmateriaal wordt verkregen in een natuurlijke kleur, die alleen afhankelijk is van de verscheidenheid van klei en combinatie.

Als houtskool in de productiefase aan de klei wordt toegevoegd, is het product donker van kleur en bij het combineren van steenkool, klei en zandsteen worden niet alleen verschillende patronen verkregen, maar ook ruwe oppervlakken.

Natuurlijke helderheid en kleuroverloop wordt bereikt door het niveau van warmte te wijzigen. Bovendien beïnvloedt de kleur van het product zijn locatie in de oven.Dit is het gevolg van het feit dat er in één batch een materiaal met een verschillende kleur kan zijn.

Geglazuurde tegels, meestal geglazuurd of kleinste, worden ook in één oven geproduceerd. Op het resulterende product is aangebracht glazuur. Het wordt aangebracht in één of twee lagen, maar het glazuur mag niet dikker zijn dan 2 - 2,5 mm. Na het bakken wordt de decoratieve laag stevig op de basis bevestigd.

Productiebedrijven produceren klinker die overeenkomt met vijf klassen van sterkte. Voor interieurdecoratie van stadsappartementen en landhuizen gekochte producten van 1 tot 3 klasse. De tweede klas is geschikt voor slaapkamers, de derde - voor kinderkamers, kantoren, badkamers, gangen en eetzalen.

De baksteentegel van 4 klassen van slijtageweerstand zal voor commerciële ondernemingen geschikt zijn. Hiermee kun je tuinpaden op het perceel maken. Verhoogde slijtvastheid heeft klinker cijfer 5. In de regel is deze vloer te vinden op plaatsen met meer klantenverkeer..

In de afgelopen jaren is flexibele klinker op grote schaal gebruikt, het is te vinden in winkels onder de naam keralin. Dit bouwmateriaal kan eenvoudig worden opgerold en teruggebracht in de oorspronkelijke staat zonder enige gevolgen.

80-85 procent keraline bestaat uit kaolien, klei, chamotte en kwartszand, het overige deel valt op speciale componenten. Door dit materiaal wordt niet alleen flexibel, maar ook licht verkregen. Hiermee kunt u fineer en rechthoekige en gebogen oppervlakken.

Niet verloren keralin en kwaliteiten inherent aan de klinkertegels - vorstbestendigheid, vochtbestendigheid, slijtvastheid, milieuveiligheid. Keralin kan worden bijgesneden muren, plafonds, gevels, terrassen en tuinpaden.

Dispersie-acryl werkt als een lijmbasis die niet ontvlambaar is, geen schadelijke geuren en stoffen afgeeft en vochtbestendig is. Het imiteert perfect metselwerk, waardoor het geschikt is voor open haarden en kachels.

Drainage en gazonklinker, geproduceerd in de vorm van een rooster, kan worden gebruikt als een ontwerpobject. Het gazon groeit perfect door een dergelijk rooster en de klinker onderhoudt gemakkelijk het gewicht van de auto, waardoor de schade aan de grond minimaal is.

afmeting

Europese fabrikanten produceren klinkerdiktes van 10 tot 17 mm. De lengte is meestal gelijk aan 240 of 300 mm. Maar deze cijfers zijn voorwaardelijk, vaak selecteren de planten zelf de maten voor hun producten. Een klinkertegel van kleine grootte die als straatsteen wordt gebruikt, heeft bijvoorbeeld afmetingen van 100x200 mm. De dikte is meestal gelijk aan 50 mm. En om tegel te imiteren, wordt een product met afmetingen van 300x300 mm geproduceerd.

Flexibele klinkertegels hebben een gewicht van 4-6,4 kg per 1 m2 met een dikte van 4 mm en hoger, waardoor ze bijna geen effect hebben op vloeren, wanden en funderingen. Aangezien bepaalde dimensies niet zijn vastgesteld, kan elke koper het product in omvang bestellen.

Hoewel binnenlandse fabrikanten buitenlandse apparatuur gebruiken, proberen ze bouwmaterialen te produceren volgens de specificaties.

Meestal komt klinker gemaakt in de landen van de voormalige Sovjet-Unie en gebruikt voor geconfronteerd met de gevel overeen met de volgende afmetingen: 450 mm in de breedte, 150 mm lang en 9 mm dik.

Kleuren en design

Zoals eerder opgemerkt, hangt de kleur van de klinker af van de kleur van de klei en van de temperatuur waarbij deze wordt verbrand. Meestal komen de rode en bruine klinkertegels van de transportband. Groene klei helpt een rode tint te creëren.Witte en zwarte kleur zijn zeer zeldzaam.

Door kleurpigmenten toe te voegen, is het mogelijk de kleur van het product te beïnvloeden. Hierdoor zijn geel, beige (inclusief ivoorkleur) te koop. Glad geglazuurde tegels kunnen buiten een ander kleurontwerp hebben, inclusief met een bepaald patroon.

Daarnaast is het imiteren van tegels gemaakt onder de boom en onder de steen. Het wordt gebruikt voor zowel binnen als buiten. Houd in gedachten dat het bouwmateriaal, gemaakt onder de oude dagen, niet alleen perfect is voor klassieke, maar ook voor moderne stilistische trends.

Overigens kan een donkere tegel die baksteen imiteert, worden gebruikt in een industriële, gotische en vintage stijlkamer.

Fabrikanten en beoordelingen

Kopers merken op dat producten uit landen als Spanje, Italië en Duitsland van goede kwaliteit zijn.

Duitse fabrikant Stroeher is de onbetwiste leider. In zijn collectie zijn er enkele tientallen verschillende exemplaren, waaronder convexe, rechthoekige tegels, evenals Florentijnse klinker en een speciale versie met inkepingen.

Producten vervaardigd door dit bedrijf hebben hoge kwaliteiten die natuursteen perfect nabootsen. Dit wordt bereikt door modern digitaal printen. In de uitverkoop zijn er exemplaren van verschillende kleuren, waaronder bruin en donkergrijs.

Het is voor niemand een geheim dat op een glazen oppervlak het gemakkelijk is om te glijden en te verwonden. Gezien de winters in het grootste deel van de Russische Federatie, kwamen de ingenieurs van dit bedrijf met een speciale coating. Clinkertegels met antislipeffect kunnen worden gebruikt voor het afwerken van tuinpaden, trappen en trappen.

Ongeglazuurde producten van dit bedrijf worden tegen lage kosten verkocht, ze zijn er in verschillende vormen en texturen. Over het algemeen wordt klinker in de verkoop gevonden in donkerbruine en zanderige tinten.

Spaans bedrijf Exagres vervaardigt zijn producten van gecalcineerde klei, in sommige modellen wordt witte klei gebruikt. Spanje, dat zijn goederen exporteert naar de landen van de voormalige Sovjet-Unie, houdt rekening met het plaatselijke klimaat, zodat de klinker een antislip-oppervlak heeft. Producten worden tegen betaalbare prijzen verkocht, terwijl kwaliteit niet onder druk staat.

Voor het interieurontwerp is de "Italica" -serie speciaal ontwikkeld. Deze klinkertegel imiteert perfect natuursteen. Vanwege het ruwe oppervlak is het risico op letsel tot nul gereduceerd. Voor zwembaden en badkamers is een speciale "Taiga" -collectie uitgevonden: bij afwerking met dit bouwmateriaal is het bijna onmogelijk om natuurlijk hout van zijn tegenhanger te onderscheiden. Foto's printen met de textuur van berken, kersen of naaldhout is geschikt om in een chalet tegen een trap te staan. Bovendien vereist dit afwerkingsmateriaal geen onderhoud.

Italië wordt in het klassement vertegenwoordigd door het bedrijf Klinker Sire. In het assortiment zijn er producten die geschikt zijn voor luxe interieurs en voor klassieke stijlen. Hoogwaardig bouwmateriaal, gekenmerkt door installatiegemak.

Dit bedrijf werkt al tientallen jaren op de markt van afwerkingsmaterialen. Gedurende deze tijd zijn de producten geen woorden, maar een affaire bevestigde weerstand tegen ultraviolette straling, vorst en schuring.

Een andere vertegenwoordiger van Duitsland is het bedrijf FerdhausKlinker. Ze is over de hele wereld bekend vanaf het midden van de negentiende eeuw. Van de wet is een van de leiders op de Europese markt.In de productie wordt alleen lokale klei gebruikt, dit zorgt voor de kwaliteit van de producten.

Voldoet aan Duitse kwaliteitsnormen en producten van het bedrijf. abc. Van zijn transportband wordt geproduceerd en ongeglazuurd, en glad, en structurele klinker tegels. De collectie heeft meer dan 45 kleuren.

Duitse fabrikant Roben Er zijn tien fabrieken in verschillende landen van de wereld, die het mogelijk maken om aanzienlijk te besparen op logistiek. Dit concurrentievoordeel stelt Roben in staat om hun producten tegen een lage prijs aan te bieden, en ze worden trouwens aangeboden in een groot assortiment bouwwinkels.

Poolse fabrikant Opoczno werd verliefd op de huishoudelijke consument voor de klinkertegels van standaardmaten 300x300 mm, die kunnen worden gebruikt als vervanging voor duur keramisch graniet. Het heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

vennootschap Cerrad uit Polen biedt een klinkertegel voor een betonnen basis, hout, steen, baksteen. In de productie worden alleen ecologisch veilige grondstoffen gebruikt. Producten blijken vorstbestendig, slijtvast. Het antislip oppervlak maakt het mogelijk om te eindigen met deze materiële ladders van gebouwen en huisjes.

Dankzij de vuurvaste kwaliteiten en weerstand tegen biologische corrosie, kan klinker van Cerrad ook binnen worden gefineerd.

China wordt in de bouwwinkels vertegenwoordigd door bedrijven China Klinker, RSJ-Ceramics, Red Lion en King Klinker. Hun producten worden verkocht tegen dezelfde prijs als de producten van de eerder beschreven bedrijven, maar het is nog te vroeg om over kwaliteit te praten, aangezien deze fabrikanten zojuist zijn verschenen.

Maar ik zou willen opmerken dat de enige producent die erin geslaagd is om het vertrouwen van niet alleen Aziatische, maar ook Europese consumenten in een korte tijd te winnen, Houson-tegels.

De productie van klinkertegels en in de Russische Federatie. Een van de leiders van het binnenlandse segment is een groep bedrijven. "LSR". Dit is een product van hoge kwaliteit dat tegen betaalbare prijzen wordt verkocht. De fabrikant besteedt speciale aandacht aan het decor. Niet de laatste plaats in de ranglijst wordt ingenomen door producten van het bedrijf. "Kerolayt" en van de onderneming "Eco Clinker".

Hoe te kiezen?

Je moet weten dat de klinkertegels geschikt zijn voor buiten- en binnenwerk. Het kan alleen verschillen in kleur, maat en prijs. De samenstelling mag geen cement of polymeerbeton zijn. Duurzaam product wordt alleen verkregen uit klei.

Aangezien de kleur van bouwmateriaal kan verschillen, is het belangrijk om klinkers van één pallet te kopen. Anders moet je tijd spenderen aan het sorteren.

Een beetje advies: als je producten uit verschillende vakken mixt voordat je de klinkertegel hebt geïnstalleerd, krijg je een gemiddelde kleur.

Verkoopconsulenten worden vaak geadviseerd om klinkertegels aan te schaffen met de zogenaamde "zwaluwstaart" - dit is een bouwmateriaal dat goede hechtingseigenschappen heeft en geschikt is voor industriële gebouwen.

Daarom is het niet raadzaam om te veel te betalen, voor alledaagse behoeften is gewone klinker voldoende.

Sommige ontwerpers adviseren om tegels van verschillende kleuren te kopen, maar uit hetzelfde model. Dankzij dit kunt u de kamer of de gevel van het gebouw "verslaan". Om dit te doen, is het voldoende om meerdere dozen met een andere kleur te kopen in de basiskleur.

Duitse klinkerbedrijven zorgen daarvoor de levensduur van hun producten is 25-30 jaar, ook in de kou, wat betekent dat bouwmateriaal geschikt is voor het afwerken van het terras of balkon. Maar het is erg belangrijk om de verpakking te onderzoeken alvorens te kopen. Houd er rekening mee dat sommige fabrieken dubbele tegels produceren, voordat ze worden gelegd, moeten ze worden gescheiden. Hiervoor is het nodig om het product langs de naad te breken.

Koop geen "butt" van het materiaal, meerdere dozen klinkertegels moeten altijd in reserve worden gehouden. Onverwachte storingen kunnen optreden op het moment van leggen of snijden. Vergeet niet dat je daarnaast een hoeksteen nodig hebt.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat klinker met capinose wordt gebruikt voor de afwerking van trappen.. Hierdoor wordt de installatietijd aanzienlijk verkort, omdat er minder hoeft te worden gesneden, aangepast en versierd. Deze tegel kan worden gebruikt om de drempel te voltooien.

Interieur tegel ziet er geweldig uit in het appartement, en in commerciële gebouwen. Dankzij het ontwerp en de bestemmingsplannen, kunt u een vertrouwde rustplaats maken voor het hele gezin in de gebruikelijke woonkamer door een extra kinder-, werk- en slaapgedeelte te organiseren. Dit is vooral nodig om rekening te houden met mensen die een appartement of huis van kleine afmetingen hebben.

De baksteentegel die een boom imiteert, zal geschikt zijn voor het afwerken van een bad, zwembaden, sauna's. Omdat de hele klinker vochtbestendig is, moet speciale aandacht worden besteed aan de kleur en textuur van het bouwmateriaal.

Wanneer kopen niet de moeite waard is om op de kosten te bouwen, zoals in de markten zijn er een groot aantal vervalsingen. Aarzel niet om kwaliteitsdocumenten aan te vragen.. Zoals eerder opgemerkt, zijn Duitse, Poolse, Italiaanse en Spaanse klinkertegels van goede kwaliteit.

Stadia van installatie

Finishers merken op dat de installatie van klinkertegels het beste kan worden gedaan op een schoongemaakt, genivelleerd, glad, ontvet oppervlak. Het is wenselijk dat de basis beton of baksteen was. Maar eerst dingen eerst:

het merken

De afwerksteen blijft alleen binnen na een markering. Bepaalde moeilijkheden kunnen zich voordoen bij raamopeningen en deurstijl. Daarom moet je de basis markeren, vanuit de deur of vanuit het raam. De gesneden delen worden dus aan de dakrand of dichter bij de basis gelijmd. Vergeet niet bij het aanbrengen van markeringen over de breedte van de koppelnaden, in de meeste gevallen is hun breedte niet groter dan 12 mm.

Overigens zorgt de naad voor een onbelemmerde vochtafvoer onder het materiaal, zodat de tegel niet van tevoren valt. Bovendien kan het condensaat dat onder het bouwmateriaal verschijnt, de overlap van het huis nadelig beïnvloeden, een gunstige omgeving zijn voor de verspreiding van schimmels en micro-organismen.

Voorbereiding van het oppervlak

Als we het hebben over het interieurwerk, in het bijzonder, over de muur, moet deze eerst worden schoongemaakt van de oude coating. Maar daarvoor je moet de vloer bedekken met onnodige vodden, cellofaan of oude tijdschriften.

Vergeet niet de bescherming van meubels en huishoudelijke apparaten. Betonstof kan het product beschadigen. Als er vrije kamers in de kamer zijn, is het het beste om het interieur naar deze kamers te verplaatsen.

Het is zeer ongewenst om constructiewerkzaamheden uit te voeren zonder beschermende uitrusting. Voor deze fitte tuinhandschoenen, gaasverbanden, speciale kleding.

Achtergronden worden het gemakkelijkst verwijderd met een spatel. Nadat de spatel naar de verbinding is gebracht en de achtergrondstrip enigszins is losgeraakt, wordt de ontmanteling uitgevoerd. Als het behang niet van de muur af beweegt, is het aan te bevelen deze overvloedig met water te bevochtigen.

De oude verf wordt op dezelfde manier verwijderd. Trouwens, als verf op waterbasis op de muur wordt aangebracht, moet u het oppervlak eerst besproeien met een spuitfles.

De moeilijkste om betegeling en keramische tegels, muurbekleding en plastic panelen te ontmantelen. Voor deze doeleinden wordt een speciaal gereedschap gebruikt, inclusief een perforator en een schroevendraaier. Bij behoud van de integriteit van bouwmateriaal kan het opnieuw worden gebruikt.

Daarna wordt het oppervlak gecontroleerd op gelijkmatigheid op constructieniveau. Voor huishoudelijke behoeften is het voldoende om een ​​niveau te gebruiken met een ampul, terwijl alle drie de ampullen duidelijk in het midden moeten worden geplaatst, anders moet de basis waterpas worden gemaakt.

Het nivelleren gebeurt met stopverf.. Zet het op de muur met een spatel, de laag mag niet dik zijn, het overschot moet worden verwijderd. Na het drogen van het oppervlak wordt het werk gecontroleerd op niveau. Als het resultaat positief is, gaat u naar de volgende fase.

De volgende stap omvat het vullen van de basis. De primer versterkt de wanden en bovendien zijn de kleefeigenschappen verbeterd. Past perfect de taak acrylprimer aan. Idealiter zou de muur geen sporen van stof, vet en oude coatings moeten hebben. Het voorste deel van het gebouw is ook gemalen en geplaveid. Waarna de klinkertegel eenvoudig op de voorbereide basis kan worden gemonteerd.

Als het nodig is om klinkertegels op de vloer te leggen, dan verschilt het voorbereidingsproces niet veel van het hierboven beschreven proces. Het is waarschijnlijk dat kleine scheuren in de betonnen basis moeten worden uitgebreid met een boormachine.

Voordat je de tuinpaden van klinkertegels gaat maken, moet je de basis voorbereiden. Voor deze plot is gemarkeerd, waarna reinigt ongeveer 20 cm aarde. Een laag puin wordt in de resulterende greppel gegoten en er wordt waterdicht gemaakt. Als waterdichtingsproduct kan agrofibre, afdekmateriaal of geotextiel worden verwerkt.

Aangezien de installatie van klinker wordt aanbevolen op een betonnen basis, zal het cement-zandmengsel worden gegoten. Het wordt eerst grondig gekneed in een betonmixer.

Houd er rekening mee dat het beton gewoonlijk 7 tot 30 dagen droogt, al deze tijd moet u het oppervlak in de gaten houden om uitdroging en barsten te voorkomen.

montage

Sinds de laatste jaren worden thermopanels gebruikt voor het bekleden van gevels - dit is een bouwmateriaal waarvan de basis wordt aangeboden in de vorm van geëxpandeerd polystyreen of polyurethaanschuim, en een klinkertegel wordt er bovenop bevestigd, dit deel zal in dit gedeelte niet worden beschreven.

De meeste aandacht zal worden besteed aan de inrichting van het interieur. Onthoud dat het proces van het leggen van klinker buiten bij het maken van trappen of tuinpaden zal niet veel verschillen, dus je kunt veilig alle stadia van het werk dupliceren.

Binnen leggen begint met een hoek, hiervoor worden allereerst hoektegels op de muur gelijmd. Door deze speciale problemen zullen de hoeken niet ontstaan. Kijk bij het openen van de haard ook met een hoek.

Als er geen hoeken zijn, begin dan met leggen vanaf de bodem, geleidelijk stijgend naar de top. De installatie wordt uitgevoerd met speciale kruisen, die dezelfde afstand tussen de tegels geven. 2-3 stukjes zijn genoeg voor één product.

Sommige deskundigen raden aan te beginnen met de tweede rij, als na het werk "passende" vloerelementen zijn gepland. Dankzij dit kunt u de defecten verbergen. Steunen kunnen worden gemaakt van staven, latten of van een metalen profiel.

Door de fabrikant aanbevolen speciale lijm wordt op de tegel aangebracht met een getande lijmkam. Voor een muur mag de coatinglaag niet groter zijn dan 2 mm. Voor vloeren kan de dikte variëren van 7-7,5 mm tot 15,5 mm. Een kleine hoeveelheid lijmmengsel wordt aangebracht op de muur of vloer, het overschot wordt gereinigd met een spatel met een kam.

Gewoonlijk wordt vijf kilo lijm per vierkante meter uitgegeven. Het is belangrijk om te weten dat verschillende lijmen worden gebruikt voor interne en externe werken.Installatie wordt alleen bij positieve temperaturen uitgevoerd.

Kneed de lijm met een bouwmixer. Als een dergelijk gereedschap niet voorhanden is, zorgt een perforator met een speciaal mondstuk er goed voor. Laten we in principe een handmatige batch noemen, maar in dit geval moet kijken naar knobbels. De massa zou homogeen moeten zijn..

In de regel droogt de lijm in 20 minuten, gedurende welke tijd het nodig is om de klinkertegel te leggen. Anders droogt de lijm, waarna deze opnieuw moet worden gekneed.

Elke laag wordt gecontroleerd door het gebouwniveau, als alternatief kan een uitgerekt snoer werken. Vergeet niet om het te verplaatsen nadat de installatie van de volgende rij is voltooid.

Gesneden tegels kunnen een haakse slijper, tegelsnijder zijn. Vergeet de veiligheid niet. Als Bulgaars wordt gebruikt, moet u onmiddellijk een goede schijf plaatsen. Snijden kan het best gebeuren op straat of in het trappenhuis.

Veel mensen, die geld willen besparen, proberen hoeken te maken van gewone klinkertegels, in dit geval moet u het bouwmateriaal voorzichtig in een hoek van 45 graden snijden.

Ik wil ook opmerken dat, indien gewenst, klinker kan worden geboord, hiervoor is een speciale diamantboor geschikt.

Verder werk met de tegels wordt pas gedaan nadat de lijm volledig is opgedroogd, dit kan tot twee weken duren. Vervolgens worden de naden van de lijmresten afgeveegd, voor deze procedure met een speciale borstel.

Afhankelijk van de wensen van de eigenaren van het pand, kan het voegen worden uitgevoerd door de zogenaamde semi-droge methode met behulp van een cementmengsel of met behulp van een mortel die eerder in water is verdund.

Om de gereedheid van het voegmiddel te controleren, volstaat het om het in uw hand te drukken. Het mag zich echter niet verspreiden of afbrokkelen, idealiter lijkt het mengsel op de consistentie van vochtige aarde te lijken.

De voeg wordt geplaatst op een speciale afgeronde troffel, deze wordt naar de basis gebracht en met behulp van een troffel worden de naden "gehamerd". Het werk wordt in een snel tempo uitgevoerd, anders zal de specie onbruikbaar worden en niet in beslag worden genomen. In geen geval kan niet op grout worden bespaard. De temperatuur mag niet lager zijn dan 5-6 graden Celsiuser mag geen vocht op het oppervlak zijn.

In de bouwspecies worden verschillende kleuren gevonden. Dankzij dit kunt u elk interieur verslaan, muren homogeen maken of, integendeel, met uitgesproken elementen.

Als een grout voor een pistool in een bouwwinkel is gekocht, is het daarom noodzakelijk om een ​​speciaal gereedschap te gebruiken. Er zijn geen speciale verschillen in de toepassing, maar meestal is een dergelijke specie duurder. Vaak wordt het gebruikt voor het stampen van naden in dunne klinkertegels.

Per vierkante meter is meestal tot 5 kilogram voegmortel nodig. Het wordt verkocht in zakken van 25 kilogram. Hieruit volgt dat één zak voldoende is voor het voegen van vijf vierkante meter. Omdat de specie van dunne tegels minder van een mengsel nodig heeft, zal de stroom minder zijn.

Om van de voeg op het oppervlak van de klinkertegel af te komen, hebt u een rubberen troffel nodig. Het is noodzakelijk om een ​​beetje te sleutelen aan de naden die tussen de ramen en tegels werden gevormd. In dit geval raden deskundigen aan een speciale siliconenkit te gebruiken.

In winkels kun je een speciaal penseel vinden om overtollig mengsel kwijt te raken. Als u de geglazuurde tegels moet reinigen, kunt u het beste deze procedure uitvoeren met een vochtige doek om schade aan de glanzende laag te voorkomen.

Om nog maar te zwijgen over de tweede installatiemethode, die gratis installatie werd genoemd. In de regel wordt het gebruikt voor buitendecoratie, met name bij het maken van tuinpaden. Zoals eerder opgemerkt, wordt eerst een sleuf uitgetrokken, wordt waterdichtheid op de bodem gelegd en wordt 25-50 cm puin gestort. Het oppervlak wordt geëgaliseerd met behulp van constructieregels.

Afstandsschijven worden op het genivelleerde oppervlak geplaatst en de klinkertegel wordt er direct op gemonteerd. Tussen de tegels, zoals in de eerder beschreven methode van voering, worden kruisjes geplaatst die een gelijke afstand verschaffen.

Daarna zal het blijven om de naden te sluiten, hiervoor is een speciale moeder, aanbevolen door fabrikanten, geschikt. Het oppervlak op hetzelfde moment eerder gemorst water. het resulterende mengsel wordt op de basis gegoten. Vervolgens vult het geleidelijk de lege ruimtes.

Een spatel met een rubberen oppervlak dicht de naden af ​​en reinigt tegelijkertijd de basis van de klinkertegel. Extra reiniging vindt plaats nadat het mengsel volledig droog is. Vergeet niet het oppervlak te bevochtigen.. Op voorwaarde dat de installatie in de zomer wordt uitgevoerd, volstaat het om de slang aan te sluiten op de centrale watertoevoer en de lijmresten weg te wassen. Omdat klinker anti-slip eigenschappen heeft, is het mogelijk om na regen over bouwmateriaal te lopen.

Voorbeelden in het interieur

Decoratieve klinker wordt gebruikt voor het bestemmingsplan. Dankzij deze techniek kunt u de uitstekende delen van de schoorsteen, ventilatieschachten versieren.

Wanneer je klinker gebruikt met een kap, kun je de richels, trappen en het onderste deel van de haard bevoeren. Omdat de klinkertegels brandwerend zijn, wordt de kans op een brand tot nul gereduceerd.

De steentegel is geschikt als afwerkmateriaal voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Omdat dit bouwmateriaal eenvoudig te reinigen is, wordt het ook in keukens gebruikt. Druppels vet van het werkoppervlak kunnen niet alleen met een vochtige doek worden verwijderd, maar ook door het gebruik van sterke huishoudelijke chemicaliën.

Flexibele klinkertegels kunnen gefineerde en rechthoekige en gebogen oppervlakken zijn. Bouwmateriaal buigt gemakkelijk en kan elke vorm aannemen. Tegelijkertijd weegt flexibele klinker een aantal malen minder dan zijn belangrijkste concurrent.

Gebruik een speciale diamantboor om de klinkertegels te boren. Dan kun je een plank of lampen op de klinker hangen. Houd er rekening mee dat zelfs als er krassen op het product zijn, deze praktisch niet merkbaar zijn vanwege de functies van het product.

Clinker is geschikt voor veel stijlen. Met de hulp worden panden in vintage, gothic, loft en industriële stijlen uitgerust.

Over het monteren van de klinkertegels op de gevel leert u verder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer