Ceresit tegellijm: soorten en verbruik

Voordat u binnenshuis werkt, moet u zorgvuldig alle gereedschappen en materialen selecteren. Er is een grote verscheidenheid aan producten van verschillende fabrikanten op de markt, dus soms duurt het lang om iets te zoeken dat aan alle eisen en eisen voldoet.

Natuurlijk wil iedereen dat reparatie snel gaat, maar kwalitatief, en dit is afhankelijk van de materialen die tijdens het werk worden gebruikt. Als u bijvoorbeeld besluit keramische tegels in de decoratie te gebruiken, is het belangrijk om het lijmmengsel te kiezen dat het materiaal op betrouwbare wijze vasthoudt en zijn directe taak uitvoert.

Speciale functies

Besteed aandacht aan de producten van Ceresit, wat vrij populair is. De Duitse fabrikant van afwerkingsoplossingen biedt de consument een eersteklas product, met alleen milieuvriendelijke materialen, wat het grote voordeel is.Het merk biedt een breed scala aan lijmen, die verschillende voordelen en alle noodzakelijke kenmerken hebben.

Tijdens de afwerking van het pand is een belangrijk punt de aanschaf van hoogwaardige kleefstofsamenstelling.

Het zou de volgende indicatoren moeten hebben:

  • goede hechting;
  • water weerstand;
  • kracht.

Bij temperatuurdalingen zal het kleefstofmengsel geen schadelijke stoffen en toxinen afgeven.

De resterende voordelen van de producten zijn de volgende:

  • Uitstekende hechting is de belangrijkste indicator van de kwaliteit van het materiaal voor voering.
  • Ceresit-kleefstoffen worden gekenmerkt door verhoogde vorstbestendigheid, waterafstotendheid en kruipweerstand.
  • Wat betreft de kosten, het hangt allemaal af van de reeks van het mengsel dat u hebt gekozen, maar de producten zijn aangenaam verrast door hun beschikbaarheid. Bovendien wordt tijdens de reparatie niet aanbevolen om te sparen.

lot

Als u de afwerking in een kamer met een hoge luchtvochtigheid wilt maken, is het raadzaam om lijm uit de SM-11-serie te kiezen. Zo'n samenstelling gaat in dergelijke omstandigheden om met zijn taak, verliest geen eigenschappen tijdens temperatuurdalingen. Deskundigen wijzen erop dat Het is gemakkelijk te bedienen. Het mengsel lijkt op lijm, omdat het een hoge kleefkracht heeft, en dit is belangrijk als je besluit om de muren aan te pakken.

Het nadeel van zo'n samenstelling is minimaal, dus veel gebruiken het thuis.

Lijm voor een tegel uit deze serie heeft veel positieve recensies gekregen. Het wordt actief gebruikt door zowel gekwalificeerde als ervaren vakmensen op het gebied van reparatie, evenals degenen die zich bezighouden met voering.

Als u de compositie in een binnenzwembad gaat gebruiken, is het aan te bevelen een elastische stof toe te voegen.

Opgemerkt moet worden dat deze lijm behoort tot de categorie van de meest populaire. Het is geschikt voor zowel binnen als buiten gebouwen.

Het materiaalverbruik hangt af van de parameters van de tegel die u voor bekleding hebt gekozen. Als het gebied van één element 25 vierkante meter is. cm, dan 1 vierkant. m heeft ongeveer 2 kg van de stof nodig. Deze indicator neemt toe afhankelijk van de afmetingen van afwerkingsmaterialen. Voor platen met een afmeting van 60x60 cm en porselein, kiest u het lijmmengsel SM-12.

Opgemerkt moet worden dat de basis niet mag worden vervormd, dus het wordt aanbevolen om de kamer af te maken, niet de buitenkant.

Aangezien we het hebben over een grootformaat tegel, is het beter dat het mengsel van kunststof is, vloeiende consistentie. Dankzij deze lijm zal het gemakkelijker zijn om aan te brengen. Het materiaalverbruik hangt af van de afmetingen van de kamer die u gaat fineren.

Universal wordt beschouwd als lijm Ceresit SM-14die in staat is om grootformaat tegels veilig te repareren. Het is geschikt voor gebruik binnenshuis met een hoge luchtvochtigheid, dus het wordt aanbevolen om het te gebruiken voor de decoratie van keukens en badkamers. Wat de droogtijd betreft, duurt het niet meer dan een dag.

Als u besluit om de buitenbekleding te gebruiken, met behulp van kunststeen, kunt u een dergelijke kleefstofsamenstelling kiezen. Het is elastisch, bestand tegen de uitzetting van keramiek en kraakt na vele jaren niet. Voor tegels van kleine afmetingen is ongeveer 2 kg per vierkante meter voldoende. m, maar als je voor meer afwerkingsmateriaal kiest, moet je deze massa verdrievoudigen. Natuurlijk moet je hier ook rekening houden met de grootte van de zijkant van de rasptand, die je gebruikt voor het aanbrengen van de kleefstofsamenstelling.

De volgende versie van het mengsel Ceresit - SM-16. Het is bedoeld voor het bevestigen van alle soorten tegels, inclusief keramiek, klinkergevel, keramiek-graniet.Het maakt niet uit welke basis u wilt uitgeven. Het kan zelfs PVC-gecoat zijn. Klei voldoet perfect aan zijn taak bij het werken binnen en buiten. Het wordt gekenmerkt door verhoogde elasticiteit en voorkomt daarom het ontstaan ​​van chips tijdens vervormingen.

Afwerkingswerkzaamheden worden aanbevolen in droge omstandigheden.

Eigenschappen en specificaties

Het belangrijke punt is dat het product cement bevat, dat onder invloed van water een alkalische reactie veroorzaakt. Dit betekent dat vóór het aanbrengen het noodzakelijk is om voor de bescherming van de huid en ogen te zorgen. Een van de voordelen van de lijm is het zuinige verbruik, zelfs als u tegels gebruikt tot 30 mm, dan bij 1 vierkante meter. m mis je maximaal 4 kg materiaal. Maar als u kiest voor een gecombineerde methode van toepassing, zullen de tarieven natuurlijk toenemen.

Let tijdens het werk en bij het kiezen van de lijm op de tijd van harden. Het duurt vaak ongeveer een dag om de kamer te gebruiken waarin de decoratie is gemaakt. Het enige mengsel van de fabrikant Ceresit, dat 48 uur nodig heeft om te bevriezen, is CM-9. De aanwezigheid van materiaal in de tank mag niet langer zijn dan twee uur, volg dus de aanbevelingen van de fabrikant.

Het pakket bevat altijd aanbevelingen voor gebruik. Daarom moet u het voor gebruik in de toekomst bestuderen en de regels volgen. Klimaatomstandigheden beïnvloeden de hardingstijd, daarom wordt ook met deze factor rekening gehouden.

Terugkomend op de lijst met populaire mixen van het merk Ceresit, kunnen we nog een opmerking maken - CM-17. Lijm onderscheidt zich door zijn elasticiteit en hoge hechting aan elke ondergrond. Het is het meest geschikt voor verticale oppervlakken, evenals voor tegels met een lage wateropname. Het materiaal kan buiten het gebouw worden gebruikt, omdat het bestand is tegen temperatuur en vorst. De stroom van het kleefstofmengsel is klein. Het is geschikt voor het werken met verschillende soorten tegels, zelfs als de basis in kritieke toestand verkeert of vervormd is. CM-17 heeft elasticiteit, dus het kan chippen voorkomen.

Voor middelgrote platen heeft u ongeveer 3 kg van het mengsel per vierkante meter nodig. m, maar het hangt allemaal af van de gebruiksomstandigheden. Een van de belangrijke voordelen van de lijm is dat het hittebestendig is, zodat het kan worden gebruikt voor een tegel die als bekleding dient in baden en sauna's.

Als u een marmer afwerkingsmateriaal kiest en de presenteerbaarheid van de voering niet wilt bederven, is het raadzaam om witte hittebestendige lijm SM-115 te gebruiken.Het is ook geschikt voor silicium, heeft een aantal positieve eigenschappen. Het belangrijkste voordeel is dat het zijn schaduw door de jaren heen niet verandert.

Samenvattend kunnen we zeggen dat de keuze van lijmmengsels van Ceresit zeer rijk is. Voordat u een aankoop doet, moet u beslissen welk type bekledingsmateriaal u gebruikt, en moet u rekening houden met de klimatologische omstandigheden waarin het werk zal worden uitgevoerd. Het is noodzakelijk om gekwalificeerde specialisten te raadplegen en de instructies voor het gebruik van de mengsels strikt op te volgen.

Zie de volgende video voor het gebruik van Ceresit tegellijm.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer